Inskrivning igår.

Publicerat: 2014-01-28 | 11:21:56 i Allmänt
Ja igår drog vi till Gbg för inskrivning inför operation för Alice.

Först träffa ortopeden och sen till avdelningen och få rummet. Alice hade väldigt roligt igår. Lekte i lekrummet på avdelningen. Sen va vi på lekterapin där det fanns massa roligt att utforska. Sen blev det blodprov för Alice men hon va såååå duktig! Och då köpte vi en glass efteråt.

På eftermiddagen var det dags för första badet. Det var väldigt skoj att sitta där och plaska. Sen fick jag tyvärr åka hem och Joakim va kvar med Alice och fick bada henne en gång till sen på kvällen.

Själv fick jag världens migrän på vägen hem så när jag kom hem spydde jag och gick sen och la mig med luddet.
Lekrummet på avdelningen.


Idag är det operationsdagen. Jag va väll här vid 9 tiden nån gång. Då hade Joakim hunnit bada Alice för sista gången. Hon har inte fått äta nu sedan kvällsmålet igår kväll. Först va det sagt op mellan 10-12 men nu blir det tidigast ett så hon fick dricka lite saft förut men nu efter elva är det stopp på det också. Så vi slappar på rummet och kollar på trazan och banarne.

Freeeeedag

Publicerat: 2014-01-24 | 13:20:43 i Allmänt
Idag ska det fredagsmysas och bara förtränga allt som händer nästa vecka. Leva i nuet och vräka i oss massa onyttigt. Frågan är vad för onyttigt vi ska vräka i oss?

Vad är man sugen på för mat. Efterrätt? Och annat götta?

Blir väll fångarna på fortet ikväll också. Jag å Joakim älskar det inte direkt men vi genomlider eftersom Philip älskar det. Men varför måste det hålla på 1 1/2 timme????!

Annars har jag badat alla tre barnen. Det krävde en del organisation. Helt slut efteråt. Hemmet har jag inte hunnit med alls mer än att starta en diskmaskin. Luddet blir förbannad om jag lägger ner honom. Nu slappar vi i soffan. Luddet sover, Philip spelar tv-spel och Alice sover middag i sin säng.


Sovande ludd från imorse när vi och Alice kolla på trasan och banarne. Alice vaknade tiiiiidigt.

Bvc

Publicerat: 2014-01-23 | 11:17:07 i Allmänt
Va på bvc med luddet efter jag lämnat de stora på dagis. Han följer sina kurvor perfekt. 55 1/2cm och drygt 4600g stor är han nu. Nästa besök blir om två veckor och då är det läkarbesök.

Väntar på bvc.


Sen har vi slappat lite. Men jag ska strax ta tag i lite tvätt och sånt. Även suttit och skrivit på inköpslista. Måste handla lite nödvändigheter.

Alice är lite hostig så nu är jag nojjig att inte operationen ska bli av. Även om det krånglar till mkt nästa vecka känns det inte som ett bra alternativ att skjuta på operationen. Så nu ska jag googla allt som är bra mot slemhosta så får det bli kurerande av Alice de närmsta dagarna.


Bebisen som vill va nära jämt.

Lämnar Philip på dagis.


Operation

Publicerat: 2014-01-21 | 11:01:58 i Allmänt

Bild från när Alice röntgades under narkos.


Nästa vecka är det ju dags för operation för Alice. Jag är ju den som tillbringar mest tid med Alice. Jag förstår henne bäst med tecken och det hon säger. Och hon är väldigt mammig. Jag vill ju såklart vara hos henne på sjukhuset. Kan inte i min värld föreställa mig att kunna lämna henne ifrån mig där.

Problemet är ju dock att Ludvig bara är en månad då och helammas. Vi är alltså rätt låsta vid varandra. Så en lösning hade kunnat vara att ha honom med och även min mamma så kunde hon hjälpt till med både ludd och lall när det behövts. Och Joakim hade kunnat jobba och inte behöva ta ledigt från sitt jobb han precis börjat på.

Jag ringde till avdelningen för att höra om det fanns nån sån möjlighet. När Alice opererade in knapp så hade vi t.ex ett dubbelrum för oss själva.

Men det var helt omöjligt. Både att dom inte kunde erbjuda plats men helt onödigt var hon tvungen att tjöta om att hon absolut inte tyckte att jag skulle ha med Ludvig. Att sjukhuset inte var ett ställe för så små bebisar. Ja det känndes skit allt igår.

Så Joakim är så illa tvungen att va ledig från jobbet. Och jag kan inte va med Alice i en situation där jag verkligen vill finnas där för henne. 

Allt känns rätt skit.

Lite plock

Publicerat: 2014-01-21 | 10:48:56 i Allmänt


Tänkte ta mig an lite plock här hemma men jag vågar inte riktigt lägga ifrån mig Ludvig då jag inte till 100 litar på vad Alice kan hitta på med honom så det fick bli att sätta honom i selen. Så han fick hänga på under dammsugning och skura toalett m.m. Jag var ganska trött det sista :)

Nu har det vart matpaus för ludd och vi råkade bli kvar i soffan. Jag ska väll strax fixa lunch till barnen sen får jag ta tag i lite tvätt.


Hehe jag vände på handtaget så köksskåpen kan få va ifred från en lite. Klåfingrig. Hon testar gärna gränser när jag är fast i soffan.

Fredagsmys

Publicerat: 2014-01-17 | 18:12:57 i Allmänt
Fredag idag och det inner ju fredagsmys. Varma mackor med tonfiskröra till middag och semlor till efterrätt. Sen blir det fångarna på fortet tillsammans med Philip. Han älskar programmet. Jag och Joakim hade nog klarat oss utan. Men vi får se nått annat när det är slut sen. Och hoppas på att Alice sover bättre inatt.

Sen får det bli städ här hemma i helgen. Passa på när Joakim är hemma. För det är en krigszon här hemma! När barnen vart på dagis har jag prioriterat lite sömn och när dom är hemma är det svårt att städa. Vågar inte lägga ifrån mig Ludvig då jag inte riktigt litar på Alice. Ska nog dock börja testa att ha honom i bärselen och se om det går att få nått gjort då kanske.

Trots

Publicerat: 2014-01-17 | 12:17:35 i Allmänt
Alice testar gränser just nu. Helst när jag sitter och ammar. Den här förmiddagen har hon drivit mig lite till vansinne ;) tiden har segat sig fram men nu fick hon sova middag och jag kan slappna av en liten stund. Lilla sketongen.


Hon hade även en väldigt orolig natt. Var ledsen och vaknade många gånger. Vet inte riktigt vad som felades henne.

Ångest

Publicerat: 2014-01-14 | 09:34:36 i Allmänt
 När man får en ny bebis hemma då vill man normalt sett ha lugn och ro. Komma in i rutiner här hemma och njuta lite av bebisbubblan, dom växer ju så snabbt!

Istället ska Alice opereras om två veckor. På nått sätt ska vi lyckas pussla ihop vardagen under operationstiden och den tid hon får va inlagd efteråt. Fråga mig inte hur. Ludvig kommer va exakt en månad och helammas.

Sen ska vi få ihop vardagen efteråt. Alice kommer ha gipsade höfter i 6 veckor efter operationen.

Jag vill bara gömma mig någonstans.

Uppfräschning

Publicerat: 2014-01-12 | 14:07:33 i Allmänt
Försöker fräscha till mig lite. Sitter med färg i håret och ansiktsmask just nu.


Strax hoppa in i duschen och skölja av allting. Och om ett tag kommer farmor och Mats och hälsar på.

Philip har vart ute och lekt i flera timmar i snön. Överlycklig över att det äntligen kommit lite snö! Men det får gärna komma mer.

Annars har det vart slappt här hemma idag igen.
Seg dag

Publicerat: 2014-01-11 | 14:20:13 i Allmänt
Idag har det inte hänt nått. Riktig segdag. Men det kan va skönt efter gårdagen. Sen är jag inte så full av energi på dagarna heller då Ludvig inte direkt älskar att sova på natten. Inte blitt massa sömn direkt sen han föddes. Men på dagen sover han gott det lilla luddet.

Just nu ligger han och sover i min famn och jag kollar på när Philip och Joakim spelar tv spel.

Imorgon måste vi släpa ut oss till överby i alla fall och köpa en ståbräda till vagnen. Lite jobbigt att lämna barnen på dagis annars.

Vilken dag!

Publicerat: 2014-01-10 | 22:10:55 i Allmänt
Igår klagade Philip på ont i en tand. Så vi ringde och bokade tid för idag. Så hela familjen drog in till tandläkaren.

Jag gick med Philip och Joakim var kvar i väntrummet med Alice och Ludvig. Philip va superduktig och lyssnade jättebra. Visade sig vara ett rätt stort hål som va mellan två hörntänder. Sånt där svåråtkomligt ställe med tandborsten. Och tanden skulle dras ut. 

Först testade dom å se om det gick att lägga bedövning och så utan nått lugnande men det gjorde lite väl ont tyckte Philip. Så istället för att bråka och göra det till en dålig upplevelse så fick vi en ny tid på eftermiddagen och då skulle han få lite lugnande först.


Undertiden hade det blivit lite kaos i väntrummet. Joakim hade haft Ludvig i famnen och sprungit efter Alice och haft koll på henne när en automatisk dörr flög upp och träffade Ludvig i huvudet. Så det va bara för mig att dra till akuten med luddet.

Men efter att ha kollat igenom honom så verkade allt ok som tur va. Vi får ha lite extra koll på honom här hemma bara så allt verkar normalt.


Sen va det tillbaks till tandläkaren. Philip blev riktigt groggy av det lugnande och det gick kanon att lägga bedövning och dra ut tanden. Alice fick va hos sin farmor undertiden.

Sen hämta Alice och nu va både Philip och Alice väldigt, väldigt övertrötta. Men en snabb tur förbi maxi för att köpa lite nödvändigheter och sen hem. Alice i säng direkt och sen hade vi lite fredagsmys framför fångarna på fortet. Philip älskar det programmet.

Ja det va våran fredag. Resten av helgen kan ju bara bli bättre tycker jag.

Ludvig Andersson

Publicerat: 2014-01-09 | 21:28:17 i Allmänt
Ja den 28/12 föddes Ludvig Joakim Mats Andersson klockan 09:08 och 8 dagar innan beräknat datum. Han vägde 4116g och var 51cm.


Den 27:e var jag inne på spec mödravården på kontroll för min havandeskapsförgiftning. Läkaren kände efter om hon kunde göra en hinnsvepning men det gick inte för det va helt omoget. Jag va sur och frustrerad över detta. Va ganska less på att va gravid nu.

På morgonen den 28/12 ca halv 7 kanske så vaknade jag av en värk. Jag låg kvar lite i sängen och det kom en till värk. Gick upp på toa och då kom det en hel del slempropp. Gick in i sovrummet och satte mig på sängkanten. Det kom två värkar medan jag satt där och jag förstod nog att det var på gång. Väckte Joakim och bad honom ringa barnvakt så ringde jag förlossningen undertiden. Och vi var välkomna in.

Kom in till förlossningen ca kl 7. Och fick först komma in i ett undersökningsrum och vänta för vi kom mitt i skiftbyte. Jag hade ganska täta värkar men ändå hanterbara. Men började bli lite nervöst att bara sitta där och vänta. Efter en kvart-20 min kom barnmorskan in och tyckte väll att vi lika gärna kunde gå in på förlossningsrummet. Jag fick lustgas och blev undersökt. Öppen 5 cm men huvudet på bebis låg långt upp.

Så där va vi ett tag. Jag andades lustgas genom värkarna och i pauserna var jag vid ganska gott mod. Än gjorde det inte såååå ont.
Erbjöd till och med Joakim lite lustgas. Han har tjötat så om att han vill testa men det dög tydligen inte.

Efter ett tag började värkarna bli jobbigare och jobbigare. Barnmorskan fick skruva upp lustgasen lite och undersökte mig igen. Hade inte hänt så värst mkt. Öppen ett par cm till men huvudet stod fortfarande högt upp.

Så gick det lite mer tid, min tidsuppfattning är sådär i det läget. Värkarna va jobbiga och kom rätt tätt. Jag tyckte att det började trycka på mer neråt. Barnmorskan undersökte igen hur läget var. Och det var ungefär samma. Men så gick vattnet och efter det tog det då inte lång tid innan han va ute. Här är det väldigt suddigt för mig. Sög ganska bra på lustgasen. Den är bäst! 

Och så föddes då Ludvig 09:08. Dock var han helt tyst när han kom ut och reagerade inte när barnmorskan försökte massera igång honom. Han var väldigt medtagen av att det gick så fort på slutet. Så barnmorskan klippte navelsträngen och sprang iväg med honom. Jag var lite för groggy för att bli riktigt orolig. Värst för Joakim. Men efter en liten stund kom barnmorskan tillbaks och berättade att allt va bra men att han andades lite syrgas och så hämtade hon med sig Joakim.

Själv fick jag bli sydd och sånt trevligt undertiden. Och så kom Joakim tillbaks med det lilla luddet i famnen. Så äntligen fick jag hålla honom.

Ja det va själva förlossningen. Sen blev det lite krångel efteråt med att Ludvig hade alldeles för lågt blodsocker så han fick ligga på neo och matas varannan timme och fick glukosdropp i två dygn. Själv var jag rätt snurrig och hade tydligen 70 i hb och fick två påsar blod.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!