Publicerat: 2011-01-31 | 21:58:56 i Allmänt
Nu säger vi nog godnatt med detta inlägg tror jag. Ska bara ta och dricka ett glas vatten först för jag är hur törstig som helst. Jag har föresten varit nyttig hela dagen! Ska bara fortsätta i samma spår ett bra tag framöver också....

Så nu
vatten sen nana och imorgon är det baddags igen, har velat lite fram och tillbaks men Alice känns såpas frisk så det ska nog inte vara nån fara.

Godnatt säger Alice nu ska hon sova gott på mammas arm inatt =)

Gympa

Publicerat: 2011-01-31 | 21:14:38 i Allmänt
På eftermiddagen idag så bar det av med hela familjen till habiliteringens gympasal för att tillsammans med några andra familjer ha lite gympa. Så det sjöngs och busades massor. Philip tyckte det var jätteskoj och ville inte ens åka därifrån sen när det var dags, Alice var väll lite för liten för att bry sig men jag och Joakim tyckte det var jättekul också att få träffa lite andra söta barn med DS och deras föräldrar och syskon.












HM Sale

Publicerat: 2011-01-31 | 11:38:46 i Shopping/gåvor/vill ha
HM har föresten REA på deras hemsida och jag va inne och kolla. Tyvärr hade dom inget kul till barnen eller några herrkläder som Joakim gillade men två plagg till mig hitta jag.

Klänning - Ljusbeige

Klänning

174:50 (349:-)

Cardigan - Ljusbeige melerad

Cardigan

99:- (199:-)


En hostig natt..

Publicerat: 2011-01-31 | 11:33:19 i Allmänt
Fast inte från mitt håll, jag har inte hostat nått så det är skönt att va av med det. Men Alice hostar. Jag la henne i vaggan inatt men efter ett tag fick jag lägga över henne hos mig ändå för hon hostade så. När hon sov hos mig hosta hon inget som tur är, men hon ligger och sover på mig arm så då kommer hon upp en bit. Hon vaknade nån gång vid 4 och ville ha mat och då testade jag att lägga henne i vaggan igen efteråt men hon började hosta direkt igen så det fick bli att sova hela natten i mammas famn. Och jag ska väll inte klaga egentligen, det är rätt mysigt bara det att jag har lite svårt att sova själv och man är lite stel på morgonen.

Idag var
ju början på mitt nya nyttiga liv föresten. Gick upp och åt frukost för en gångs skull, två kokta ägg. Sen gick vi tillsammans till dagis allihopa. Skönt med en promenad på morgonen faktiskt. Man vaknar till lite och bra med lite frisk luft för Alice. Sen när vi kom tillbaks hem har vi gått och städat här hemma jag och Joakim. Jag fick lite gjort i alla fall innan Alice blev hungrig. Nu ska vi alldeles strax hämta lillplupp från dagis igen. Ytterligare en promenad kommer göra gott!

Sen fick
vi visning på en 4:a i skogshöjden också men det är ingen risk att vi får den, av 5 som fick visning ligger vi på 4:e plats poängmässigt. Vi har nått på 300 poäng och dom som låg bäst till hade nått på 700 poäng, tragiskt om man måste vänta så länge på att få flytta, bläää.


Kvällslugn

Publicerat: 2011-01-30 | 20:19:51 i Allmänt
Jag, Joakim och Alice sitter och slappar i soffan såhär en söndagkväll. Vi är hur trötta som helst idag så det blir nog att gå och lägga sig ganska snart faktiskt. Vi kollade på reprisen av Sofias änglar förut också och det blev lite gråtkalas här hemma. Vilken tur man har i livet faktiskt.

Imorgon ska
vi gå med Philip till dagis hela familjen, ska bli skönt att komma igång med promenader igen. Gick ju varje dag förr när Joakim jobbade. Då får man ju röra på sig lite i alla fall.

Undra om man har sån tur att telefonen kan komma nu i veckan föresten? Man kunde få vänta i upp till 3 veckor.....

Vad ska vi göra mer imorgon då? Jo jag och Joakim ska städa här hemma på förmiddagen medans Philip är på dagis och sen på eftermiddagen ska vi till HAB hela familjen. Ska på minigympa med några andra familjer där som lånar deras gympasal för att träffas och även fika lite, ska bli kul.

Nä inga mer ursäkter...

Publicerat: 2011-01-30 | 11:38:24 i Träning/viktminskning
Jag har suttit och kollat igenom gamla inlägg i min blogg och då främst från när jag gick ner i vikt i börjarn av förra året. Man blir lite peppad av att läsa om hur bra det faktiskt gick då. Visserligen så kunde jag ju köra lite hårdare bantning då än vad jag kommer kunna göra nu men ändå.

Imorgon är det måndag och ny vecka och nu ska jag verkligen köra igång!!! Det gäller att peppa bara....

Systrarna knäpp =P










Host, host

Publicerat: 2011-01-30 | 11:26:34 i Allmänt
Måste bara klaga lite till på denna torrhosta..... Jag har haft det riktigt jobbigt inatt. Har fått dricka massa vatten och ligga och försöka hålla emot impulsen att hosta, har inte sovit sådär allt för mkt.

Alice har legat
i sin egen säng inatt, har försökt bulla upp vid huvudändan men hon glider ju bara ner hela tiden, jätte irriterande. Det har väll annars gått rätt ok, hon har ätit ett par gånger bara och det brukar hon annars inte göra när hon är frisk. Men precis som jag har druckit vatten inatt mot den torra fläcken i min hals så har väll Alice försökt göra detsamma.

Hon är
väldigt hostig nu i alla fall stackarn. Varför kan dom inte uppfinna nån hostmedecin för bebisar? Finns ju inget man kan göra och det är jättejobbigt.

Just nu
ligger hon i Joakim knä i alla fall och pratar lite med sin pappa emellan hostattackerna, sötaste flickan. Philip ligger och sover middag. Vi la honom lite tidigare idag så han skulle hinna få lite sömn innan vi ska åka till mormor och morfar.

Philip från när han var i Alice ålder ungefär =)


Lördagkväll....

Publicerat: 2011-01-29 | 22:41:36 i Allmänt
Sitter och typ svettas ihjäl här i soffan. Har en varm mysoverall på mig plus en dator i knät plus en Alice i famnen. Och vi har det inte direkt svalt hemma heller....Phuuu

Funderar på om jag inte ska be Joakim stänga av tv-spelet och sätta på lite te och så kan vi kanske sätta oss och planera lite inför dopet. Tiden går snabbare än vad man tror.

Imorgon ska vi till mormor och morfar i alla fall! Äntligen!!! Vi blir bara sjuka varje gång vi har bestämmt men nu så ska det bli av så det så!

Det killar...

Publicerat: 2011-01-29 | 14:45:22 i Allmänt
Torrhosta är det värsta jag vet.... Det finns en punkt någonstanns i min hals som killar och gör att jag bara vill hosta. Är såååå sjukt irriterande. Men värst är det ju alltid på nätterna. Tycker synd om Alice som har likadant, ingen som är så liten och söt ska behöva ha torrhosta, jävulens påhitt =P

Vi har nog föresten kommit på persontecknena för Alice och Philip.


Alice:
Tecknet för A och tecknet för söt.
Philip: Tecknet för P och tecknet för prata (eller egentligen babbla, prata mkt)

Nu ska vi bara suga lite på karamellen. Egentligen ville jag ha tecknet för prinsessa på Alice men det kändes nog lite för jobbigt att göra, tecknet för söt är lättare.






























Öhhhh

Publicerat: 2011-01-29 | 13:09:22 i Shopping/gåvor/vill ha
Denna förkylning alltså den vill verkligen inte släppa greppet riktigt. Och värst är det på förmiddagarna.....

Ja nu ligger jag och Alice och slappar på soffan i alla fall (ovanligt). Joakim spelar tv-spel (också ovanligt). Egentligen har jag världens städsug men ingen ork till att göra nått av det tyvärr. Men såfort jag är 100 igen så ska jag sätta igång med operation storstädning!

Läste föresten
att Marie hade köpt en bumbo stol till lilla Linus, har haft funderingar på en sådan till Alice också. Tror det kommer vara bra träning för henne att sitta i en sån sen framöver. Får nog bli en sådan sen tror jag =P

Bumbo Stol

Bumbo Baby Sitter är den enda babysittern i världen som erbjuder små barn ett sittande perspektiv. Prisbelönt och världspatenterad, älskad av både barn och vuxna samt rekommenderad av barnläkare. Med Bumbo har du både avlastning och en glad baby samtidigt, kan det bli bättre?


Tacos

Publicerat: 2011-01-28 | 22:33:24 i Allmänt
Ja en typisk fredagskväll med lite tacos som fredagsmysmat. Är hur mätt som helst som man alltid blir efter att ha ätit tacos.

Snart har jag nog tänkt gå och lägga mig, känns som jag har bomull i huvudet, riktigt sliten. Kanske ska se om Alice kan sova i sin säng inatt, det beror på om hon börjar hosta. Får lägga nått under madrassen vid huvudändan så hon kommer upp lite med huvudet.

Vet ni vad jag bestämmt föresten. Nästa vecka är det jag som ringer en studievägledare och ska sätta mig och prata utbildningar. Jag vill klura ut vad jag vill göra av mitt liv.

TAKK

Publicerat: 2011-01-28 | 18:38:59 i Allmänt
Ja idag tog vi våra rinnande näsor och drog iväg på TAKK utbildningen. Det var verkligen skitkul och faktiskt lättare än vad jag trodde, många tecken är så logiska och självklara. Dom vi gick igenom idag har faktiskt satt sig ganska bra i huvudet. Sen fick vi hemläxa till nästa gång att plugga dom orden och även komma på persontecken till familjen. Det tål att tänkas på.
Ett persontecken är t.ex tecknet för första bokstaven i ens namn plus tecknet för något som beskriver dig som person. Så heter man Evert och har rött hår kan ditt persontecken vara tecknet för E och tecknet för rött.

Så detta får vi fundera på, inte det lättaste att komma på kanske.

Något som
är bra med iPhone sen är att dom har en teckenapp. Där kan man kolla upp tecken, få dagens tecken och lägga till tecken som favoriter.

Nu ska jag börja göra iordning Philip för läggning.....

Förkyld

Publicerat: 2011-01-27 | 15:18:29 i Allmänt
Jag hatar att vara förkyld. Man vill bara ligga nerbäddad i soffan/sängen med en bra bok och så vill man bara äta massa onyttigheter. Kan ju säga att mitt nya nyttiga liv har fått skjuta på sig till nästa vecka. Orka vara nyttig när man är sjuk som sagt.

Tror Joakim
och Philip ska ta ett bad sen, då kanske jag kan passa på att krypa ner i sängen tillsammans med Alice och en bok. Men nu ska Philip få lite att äta först. Kyl och frys är sådär härligt fyllda efter att Joakim varit iväg och storhandlat.

Funderar på om man kan lura sig själv att man ärm piggare än vad man är genom att kanske färga håret och sitta med en ansiktsmask sen ikväll. Har ett paket med hårfärg hemma som legat här i flera veckor men jag har inte haft tid eller ork att göra det än.

iPhone

Publicerat: 2011-01-27 | 13:52:12 i Shopping/gåvor/vill ha
Ja nu har jag fallit för grupptrycket och en iPhone får flytta hem till oss. Har hört från massa håll att det inte är så farligt dyrt och hur braaa dom är m.m m.m

Det får
vara en gemensam födelsedagspresent till mig och Joakim även om den får ha ett rosa skal =P

Och det blev inte så dyrt och vi kan ringa för nästan hela månadskostnaden. Då kan våran fasta tele få vila från att ringa till mobiler också som drar upp våran kostad där hur mkt som helst.

Så nu är det så här vare sig det gillas eller inte. Vi vill ha det.


Viktkurva

Publicerat: 2011-01-27 | 10:39:41 i Allmänt
Tänkte att jag lägger upp Alice viktkurva här så får ni se lite hur den ser ut. Den här är från tisdags förra veckan.

Det här är viktkurva för flickor med DS. Hade det varit en vanlig kurva hade Alice legat på -1 i vikt tror jag, har inte så jätte koll på det.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!