29 September

Publicerat: 2011-08-30 | 21:01:48 i Allmänt
Ja för er som har undrat när det är vi ska vara med i tidningen "Vi föräldrar" så kan jag berätta att numret kommer ut den 29 september, i butik alltså. Prenumererar man så kommer den väll ut ett par dagar tidigare tror jag.

Är med blandade känslor jag ser fram emot det numret, både att jag vägde 10 kg mer när fotona togs, jag var inte direkt nöjd med kläderna utan det var mer en nödlösning och sen tror jag att dom säkert väljer en av bilderna där jag ser ut som en kossa på. Dom tre andra såg ju bra ut på dom flesta korten men det var endast ett fåtal där jag kan leva med mitt utseende. Och det är ju inte en människa som läser tidningen.....men, men en kul grej var det i alla fall.


Andra dagen

Publicerat: 2011-08-30 | 15:15:00 i Allmänt
Andra dagen på dagis gick också jättebra. Jag lämnade honom en stund och satte mig i personalrummet och drack kaffe medans Philip lekte, inga problem. Tog ett bra tag att få med mig honom hem och när vi nästan var på väg ut genom grinden från gården så kom William cyklandes och då skulle Philip kela för fullt med honom. Så dom gungade och sprang runt och busade ett tag men tillslut fick jag lockat med mig Philip hem i alla fall. Han får fortsätta leka med William sen när vi ska dit och hälsa på om ett tag.

Imorgon blir det att testa att lämna honom helt på dagis, kommer nog gå bra bara han får fastna i nån lek. Måste även rota fram alla kläder och grejer som han ska ha där. Och märkte även idag att vi måste köpa nya regnkläder och gummistövlar. Tydligen har han växt sedan i våras när han var på dagis sist.

Första dagen på inskolningen

Publicerat: 2011-08-29 | 14:08:20 i Allmänt
Philip var allt bra nervös innan vi skulle till dagiset. Jag fick verkligen övertyga honom om att jag inte bara skulle lämna honom utan att jag skulle vara med hela tiden. Och under våran promenad dit var han jätte nervös lille stackaren.

Så kom vi fram till dagiset och alla barnen och fröknarna var ute på gården, en fröken kom fram och hälsade oss välkomna och Philip blev jätteblyg och ville inte ens titta på henne. Men så gick vi in tillsammans med den fröken och hans blyghet släppte nästan direkt när vi kom in och han såg allt kul som fanns där. Så han har lekt för fullt och pratat som bara Philip kan prata. Det var jätteskönt att han fick bekanta sig lite med omgivningen därinne medans alla andra barnen fortfarande var ute och lekte.

När dom sedan kom in och det var dags för samling innan maten så var jag och Philip också med. Han blev ju överlycklig när dom skulle sjunga gubben i lådan och dom hade en låda i mitten av ringen där barnen fick sitta en och en medans dom andra sjöng. Philip ställde sig upp direkt och var frivillig till att sitta i lådan så då blev jag stolt över honom.

Var inte helt lätt att få med honom hem och han fastnade lite vid gungorna när vi väl kom ut men det gör ju absolut ingenting. Så just nu känns det väldigt bra med nya dagiset tycker både jag och Philip och han frågade genast när han fick komma tillbaks igen. Och det ska vi imorgon. Då blir det att äta lunch med dom andra.

Slappar

Publicerat: 2011-08-28 | 21:58:20 i Allmänt
Sitter och slappar i soffan med Joakim.

Imorgon ska jag och Philips till dagis och hälsa på. Ska bli kul att träffa fröknarna och se om dom e nått att ha. Hoppas att Philip kommer att trivas, nära och bra är det dit i alla fall, tar väll 5 min att gå ungefär. Farmor kommer hit och passar Alice så kan jag koncentrera mig helt på Philip undertiden.

Den här lille killen har ett stort behov av att få busa av sig med lite andra barn nu, och jag har ett stort behov av pluggtid och Alicetid...

Det blir
ju bara 15 timmar i veckan han går på dagis men då kan jag hinna plugga lite och även ge Alice lite ensamtid och kunna kämpa med matsituationen lite i lugn och ro. Blir ju mer tid hemma nu eftersom det är kortare väg till dagis. Men jag hoppas inskolningen kommer att gå bra, det var ju ett tag sedan han gick på dagis nu.

Men nu
ska jag nog strax gå upp och lägga mig och läsa min superbraiga bok "A clash of kings".

Skönt

Publicerat: 2011-08-28 | 17:23:56 i Allmänt
Idag satt jag med det sista arbetet som ska vara inne imorgon. Ca 5 timmar men sen var det klart. Inlämnat i alla fall så får vi se vad läraren säger om det sedan.

Borde ta tag i lite städ här hemma nu men orkar bara inte ta tag i det precis nu. Är helt slut i huvudet.

Skitdag....

Publicerat: 2011-08-27 | 11:09:20 i Allmänt
Är bara helt hyperstressad inför arbetena som ska vara inlämnade till på måndag. 2 av 3 har jag lämnat in men det som är kvar är ju inte direkt lätt. Och jag är inte nöjd med det jag lämnat in heller så då stressar jag upp mig för det. Får väll vara glad om jag ens får godkänt på arbetena.

Och måste
ju säga att plugga på distans i den här familjen är inte det lättaste, kunde önskat lite mer stöttning med att jag måste sätta mig och plugga. Men det är väll för mycket begärt.

I eftermiddag
ska vi i alla fall till farmor och Mats. Det är väll planen för dagen. Förutom att jag ska plugga dom få stunderna jag har över under dagen. Blir nog lyckat också då jag missat att jag behövde läroboken till detta arbete. Och den har jag inte än.......

Står på Coop med ca 50 andra och väntar på...

Publicerat: 2011-08-26 | 11:41:26 i Allmänt

img_4536 (MMS)

Står på Coop med ca 50 andra och väntar på kräftor som kommer in om 20 min ;)


Lite Alice....

Publicerat: 2011-08-25 | 12:48:14 i Allmänt
Igår hade vi en heldag på sjukan eller hur man ska säga. ALice har haft utslag i nån vecka och igår åkte jag till bvc för att låta sköterskan kolla på dom. Hon hade ingen aning om vad det  kunde vara så vi fortsatte till NÄL och barmottagningen där. Och där väntade vi, och väntade och väntade..... Och väntade så jag missade lektionen på skolan...... Var där i typ 4 timmar. Och fick först träffa en läkare som inte visste vad det kunde vara och sen hämtade hon sin  bakjour eller vad det nu kallas och beskedet i slutändan blev väll att dom inte vet vad det kan bero på men om hon skulle få mycket mycket fler eller må dåligt för övrigt skulle vi höra av oss igen. Eller om dom inte försvunnit på några veckor/en månad.

Sen var jag ganska slut på kvällen med världens huvudvärk men jag fick i alla fall skrivit ihop ett arbete i kursen människan socialt och kulturellt som ska vara inne till på måndag och fick skickat in det så nu är det "bara" två arbeten kvar som ska in till måndag....

Innan vi skulle till bvc så matade Philip sin lillasyster med lite majskrokar, sen var det majskrokar överallt, även i Alice hår =P

Det var inte bästa vädret igår så Alice fick vara lite höstklädd.

Här är några av Alice prickar.

Prickigt

Publicerat: 2011-08-24 | 09:07:28 i Allmänt
När vi var i Turkiet fick Alice lite små röda prickar på kroppen. Då var det bara prickar och dom var inte upphöjda eller nått. Jag tyckte det var skumt men avvaktade ifall det kanske var en reaktion på poolvattnet eller nått. Och det blev bättre, dom första prickarna som kommit började försvinna så smått. Men sen har det liksom kommit fler istället och prickarna är fortfarande kvar och har funnits i minst en vecka. Och nu är dom även lite upphöjda.

Igår kväll
ringde jag sjukvårdsupplysningen för att höra om dom hade nån aning om vad det kunde vara men dom visste inte och tyckte jag skulle höra av mig till bvc eller barnmottagningen idag. Och så har jag gjort, ringt bvc alltså. Så klockan 12 ska vi in så bvc sköterskan får kolla på prickarna.

Snurrig i bollen

Publicerat: 2011-08-23 | 22:22:51 i Allmänt
Ja nu har jag precis suttit och skrivit en första del av ett av arbetena som ska vara klart innan måndag. I kursen "människan socialt och kulturellt". Den här första uppgiften gick ut på att vi skulle skriva och förklara vad kultur och socialisation är för någon som inte vet och publicera det i ett gruppforum i first class så ska vi diskutera varandras arbeten. Efter vi har diskuterat och så ska vi skriva ett nytt arbete baserat på detta men lite mer ingående och större och maila det till läraren och det senast måndag då.

Här är mitt arbete för er som är intresserade. Och kom då ihåg att jag inte gjort nått skolarbete sen jag tog studenten -04 och det var då inte mycket jag engagerade mig i skolan då kan jag lova.


Kultur är något som alla folkslag och länder har. Kultur kan till exempel vara ett helt folkslags sätt att leva med dess lagar och regler och deras seder och traditioner. Vad man har för kultur kan bland annat påverkas av vilken religion man tillhör eller vilken klass i samhället man tillhör. Så även inom samma land kan kulturen variera väldigt mycket.

Kultur är även yttringar för skapande och kreativitet som konst, musik, litteratur och hantverk. Och man kan nog även säga att inom musik och sport m.m finns det en egen kultur till exempel hårdrockskulturen eller fotbollskulturen.

Ordet kultur i sig betyder odling därav ordets användande i till exempel bakteriekultur m.m.

En kultur är något man föds in i och uppfostras in i av sina föräldrar men är inget som behöver vara bestående då man utvecklas och intresserar sig för andra saker kan även personens kultur ändras.

Socialisation är något vi uppfostras med och det är genom socialisation vi lär oss att anpassa oss till just den kultur som råder när och där vi växer upp. Hur man ska bete sig i dom mänskliga relationerna och i olika livssituationer. Socialisationsprocessen gör att man lättare kan följa normen inom den kultur man tillhör.

Kultur kan till exempel vara att vi målar påskägg vid påsk här i sverige till att vi har en viss musikkultur som till exempel dansband som nog många anser som riktigt svensk kultur. Och socialisation är att vi växer upp med att våra föräldrar lär oss att måla påskägg vid påsk och att det ska vara så. Och att dom sätter på dansbandsmusik i stereon så att vi växer upp med och känner igen denna musik.

Detta är hur jag skulle försöka förklara kultur och socialisation lite kort för någon som inte vet vad det är. Källor jag använt är wikipedia och mina egna erfarenheter, funderingar och åsikter. Läroboken har jag inte använt då jag inte har den än.Men nu är jag bra snurrig i bollen kan jag lova och resten av kvällen ska jag inte tänka på nått viktigt alls. Imorgon blir det nya tag för då tänkte jag ta tag i historia uppgiften sen har jag även fysisk lektion på skolan mellan halv 5 och åtta på kvällen.....Phuuu

Full fräs

Publicerat: 2011-08-23 | 17:22:57 i Allmänt
Ja idag var jag på skolan och fick mina inlogg uppgifter till first class som dom använder så nu kan jag va inne på kurserna. Och jag har tre ganska krävande uppgifter att göra tills på måndag redan så det blir att ligga i ordentligt nu några dagar..... Börjar inse att det här kommer bli intensivt värre denna hösttermin. Men jag får kämpa på.

Efter jag
vart på skolan blev det överby en sväng där det blev lite shopping så smått. Bl.a en vinteroverall till Alice. Är väll inte supernöjd med den men det finns verkligen inga fina overaller för tjejer. Så det blev en från name it.

Nä nu ska jag nog sätta mig och betala lite räkningar för mitt csn kom in idag. Synd jag inte visste det innan jag åkte hem från skolan för då hade jag kunnat köpt böcker idag, får göra det imorgon istället. Mina svenska böcker har i alla fall kommit på posten så dom får jag hämta ut sen.

En slappedag...

Publicerat: 2011-08-22 | 18:50:04 i Allmänt
Den här dagen har det inte hänt många knop direkt. Jag har kännt mig ganska seg kan man väll säga. Malin och Mattias var nyss här med barnen i alla fall och hämtade en resväska som dom skulle låna till deras Turkietresa, dom jävlarna =P

Imorgon ska jag i alla fall till skolan för att få uppgifterna till first class m.m. Vid mellan 11 och 12:30 skulle jag va där. Så hoppas dom kan göra en studieförsäkran också så man kan få lite pengar från csn snart också.

Ja det blir nog inte så mkt roligare inlägg än såhär tyvärr....

En mysbild på Joakim och Alice från i Maj.

Cars 2

Publicerat: 2011-08-21 | 22:04:29 i Allmänt
Det blev ett mkt lyckat biobesök idag. Philip skötte sig exemplariskt och tyckte filmen var jättebra. Han var till och med svår att få därifrån. Han ville se klart hela filmen, alltså eftertexterna också så vi var sist ut från salongen. Men det var ett bra första biobesök i alla fall. Och filmen var bra även om den första nog var lite mer lättroande för mindre barn.

Men så mkt mer än så har vi inte gjort idag. Har varit ganska slappt förövrigt faktiskt. Men imorgon ska jag ringa skolan och försöka få till att jag kan komma dit och få lite uppgifter.

Men nu
ska jag nog gå upp och krypa ner i sängen med min bok faktiskt.

Tidsfördriv...

Publicerat: 2011-08-21 | 12:08:55 i Allmänt
Bara för att så satt jag och kollade tillbaks i bloggen vad vi gjort den 11 augusti några år tillbaks.

11/8-2011: Då åkte vi till Turkiet hela familjen för massa sol och bad och hade en underbar vecka tillsammans.
11/8 2010:
Ja denna dag gjorde vi inget jätte speciellt men dagen innan var vi på liseberg och hade en underbar dag där. Jag fick dock inte åka så mycket då Alice låg i magen då.

Och dagen efter alltså den 12/8 så var vi på nordens ark.
11/8-2009:
Den här dagen gjorde vi inte mycket speciellt alls, vi var hemma och slappade och åkte ut och handlade på MAXI. En ganska vanlig dag sådär med andra ord.
11/8-2008: Då var vi hemma hos min mamma på middag. Philip var en liten, liten skruttplutt <3Bio

Publicerat: 2011-08-21 | 11:29:21 i Allmänt
Idag blir det bio och se cars 2 tillsammans med Philip. Han är mkt spänd kan jag lova och popcorn är utlovat. Alice får va hos sin farmor och farfar så länge.

Här hemma
har vi annars haft en ganska slapp förmiddag. Philip har överskottsenergi till tusen och springer runt och busar och har bjudit på många skratt, han är för rolig ibland.

Gud vad jag älskar mina barn <3

Just nu myser jag även i min nya mysoverall från ziperall, måste vara det goaste plagget jag haft på mig någonsin faktiskt. Men det börjar väll bli dags att göra sig iordning lite kanske...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!