Klippning....

Publicerat: 2009-07-29 | 11:06:39 i Allmänt
Tror nog att jag ska ringa och höra med en frisör. Jag är väldigt petig med att det verkligen ska bli bra i huvudet på honom. Om jag tar trimmern känns det som det kommer bli så stubbigt.... Han har ganska tjockt hår.

Igår var vi ju föresten hos mamma. Först fikade vi ute i det fina vädret. Philip fick svartvinbär av sin mormor från hennes vinbärsbuskar och det tyckte han var jättegott. Han smockade hela munnen full.

Sen så åt vi god middag, kyckling med potatis och supergod sås. Och kokt blomkål till det vilket jag älskar. Philip åt samma mat som vi sedan och han tyckte också det var jättegott.

Sen kollade vi även i gamla album på bebisbilder på mig bl.a. innan vi drog oss hemmåt igen.

Idag ska vi ha ett litet mini barnkalas för Philip. Blir bara Sofia och Alvin som kommer över. Men det får räcka i år när Philip ändå är så liten. Vi har inte råd med så mycket mer just nu.

Först var det tänkt att Sofia skulle vara här vid ett men jag fick ändra till klockan 4 istället. Vaknade med världens huvudvärk (som vanligt) och orkade inte ställa mig och städa och så just nu. Vill kurera huvudet lite först innan dom kommer.

Åka till mamma...

Publicerat: 2009-07-28 | 10:31:38 i Allmänt
Sitter här lite nu. Ska strax hoppa in i duschen och sen ska vi åka iväg till mamma. Det vill säga när Philip har vaknat. Han sover lite nu.

Är föresten lite i valet och kvalet om vad man ska göra med hans hår. Har haft funderingar på att jag ville att han skulle ha långt hår men nu velar jag lite. Han var väldigt söt förut när det var lite kortare och han kunde ha lite busig frisyr. Så jag vet inte, klippa eller inte klippa. Sen är jag inte så haj på hur man ska klippa en liten pojke. Vill ju att det ska bli bra liksom. Och tror ju inte heller Philip vill sitta stilla.....

Ni andra som har pojkar hur gör ni? Vad tycker ni jag ska göra?

GG

Publicerat: 2009-07-27 | 18:38:10 i Allmänt
Dom ringde nyss från GG och berättade att Joakim hade fått jobb. Så på torsdag klockan 11 ska han dit på info. Blir att vi får åka lite senare till småland på torsdag alltså men det tar nog inte så himla lång tid på mötet får vi hoppas.

Ingen badtunna....

Publicerat: 2009-07-27 | 13:34:32 i Allmänt
Blev aldrig att vi åkte till mamma igår. Jag var sur.... Det är väll bara förnamnet. Men det var lika bra att vi stannade hema ändå för Joakim hade världens huvudvärk så han hade nog inte varit roligt sällskap.

Vi blev i alla fall vänner igen jag och Joakim. Och jag tog hand om honom och huvudvärken på kvällen. Gjorde tacolåda till middag. Är sååå sjukt gott verkligen. Och så lätt att göra. Det är verkligen nått man borde göra oftare.

Idag har vi inte gjort så mycket annars. Jag har betalat räkningarna, vilket alltid är lika skoj. Blev även lite mindre pengar än vanligt då jag bara fick ca hälften av mina pengar. Hade glömt bort att överföra Joakims dagar till mig så mina dagar tog slut. Men idag ska pappret postas och sen kommer jag få pengarna retroaktivt så det är lugnt. Bara att man får dom lite senare än vanligt. Så bredbandet får vänta lite på sina pengar.

Nu sover Philip lite och sen när han vaknar så ska vi ut till överby och handla mat och så. Mer skoj än så blir det inte idag.

Fast i veckan har vi lite mer planer.

Tisdag: Åka till mamma
Onsdag: Ha ett litet barnkalas här för Philip
Torsdag: Åka ner till småland och hälsa på Joakims morbror med fam.
                 Blir nog att vi är där två nätter eller nått
.

Nästa vecka så kanske vi ska försöka komma iväg och hälsa på min mormor och morfar ute vid kusten. Hoppas bara vädret blir någorlunda. Inge kul om det bara regnar.

Sur...

Publicerat: 2009-07-26 | 12:00:44 i Allmänt

Pratade precis med Joakim på telefon. Trodde inte det skulle ta så lång tid att springa runt i nån skogsdunge och leka krig med leksaksvapen. Så nu har det gått 2 timmar och jag trodde att kanske dom var klara snart. Med tanke på att vi ska bort sedan också.

Men neeeeej...... Dom hade precis gjort klart första. Och det kommer ta minst två timmar till. Så nu är jag bara irriterad och opepp.

Vill Joakim springa runt och leka med vapen i skogen kan ha vänta tills Philip blir lite äldre. Då kan dom få göra det tills han spyr på det..........


Badtunna!

Publicerat: 2009-07-26 | 11:46:02 i Allmänt
Idag ska vi över till mamma och bada i deras nya badtunna. Ska bli superskoj! Sen blir det väll att vi sover över alla tre. Philip kan tyvärr inte bada badtunna så det gör vi efter han har somnat. Gravida och barn ska inte bada. Det blir för varmt i vattnet. Det blir även att äta lite mat också, ska bli gott då vi inte har någon direkt rolig mat här hemma för tillfället.

Men nu för tillfället är jag och Philip ensamma hemma. Joakim är ute och krigar i skogen med soft air gun vapen. Han är allt ett stort barn han.....

Och jag har lite svårt att skriva för det är en liten plupp som klänger på mig hela tiden och försöker komma åt tangentbordet han med. Lille busungen.

Sorry föresten för att det inte har blivit kort inlagda än men jag tror kameran ligger i vagnen, som ligger ute i bilen.... Måste hämta in den när Joakim kommer tillbaks. Vill ha med den ikväll men då måste batterierna laddas först.

Borås...m.m

Publicerat: 2009-07-24 | 18:47:53 i Allmänt
Ja nu har det varit dåligt med bloggande igen. Anledningen till det är väll mycket att den tiden jag har över under dagen som jag normalt sett sitter vid datorn tillbringar jag nu istället med att läsa. Lånade bok tre och fyra i true blood serien av Lina.

I onsdags var vi ju i alla fall på Borås djurpark. Sjuuuukt mycket folk var det där. Vi fick stå 40 min i kö bara för att komma in och då var det ändå en kö som rörde sig snabbt. Och parkeringar fanns det inga kvar så vi fick ställa oss på en gräsmatta längs med vägen. Men mysigt var det.

Och Philip tyckte nog att aporna var roligast. Vi hade även skaplig tur med vädret. Kom lite duggregn vid ett tillfälle annars klarade vi oss torra därifrån.

Sen på kvällen grillade vi hos pappa, jätte gott var det och det blev en sen kväll för Philip men han var så duktig så.

Igår var vi med Lina på överby hon skulle kolla efter lite teatersmink sen följde hon med hem till oss en sväng.

Och idag var jag först hos Jeanette på fika. Hon berättade om en ny grej. Sen var jag, Joakim, Philip och Lina hemma hos farmor och Mats och åt lunch och fikade. Jätte gott och man blev så sjukt mätt. Sen var farmor med mig igen hem till Jeanette och fikade och så fick farmor testa den här nya grejen. En hälsodryck på alaska blåbär.

Men nu har jag varit hemma ett tag och tillbringat en del tid här vid datorn och sökt jobb. Sökte lite olika jobb, det som man kunde söka om man inte är sjuksköterska eller lärare.

Är så sjukt trött på att leva på existensminimum....... Jag vill ha ett jobb!!!!

Ska försöka
komma ihåg att föra över lite bilder från kameran sen, om jag nu inte fastnar i boken igen..... Nu har det varit lite dåligt med bilder igen det sista. Men nu först ska jag natta Philip. Joakim håller på att borsta hans tänder nu.

Skärpning....

Publicerat: 2009-07-22 | 07:38:10 i Allmänt

Har varit lite dålig på att blogga nu dom senaste dagarna. Får allt ta och bli bättre på det nu.

Philip är för övrigt frisk igen våran sötnos. Men igår kväll var det inte roligt att lägga honom. Vet inte vad det var med honom men han ville verkligen inte sova. Och nappen ville han inte ha heller. Den slängde han bara ner på golvet hela tiden så man blev nästan tokig efter ett tag. Vi höll på i 3 timmar i alla fall och det sista gav vi upp och packade in oss i bilen allihopa och åkte runt tills Philip somnade. Det tog väll en halvtimme ungefär. Så har det aldrig varit förut. Tror det har tagit 1½ timme som längst ett par gånger när han inte velat sova.

Ja kul var det inte..... Så när han äntligen sov sen så satte vi oss och pustade ut med varsin drink här hemma. Det förtjänade vi tyckte vi.

Idag har vi förövrigt planer för hela dagen. Först ska vi till borås djurpark. Bara att hoppas på att regnet håller sig borta! Sen efter det ska vi hem till pappa och grilla. Får se vad Philip tycker om borås i år. Vi var ju där med honom förra året men då var han bara en pytteliten plupp som bara låg och sov i vagnen. Nu är det i alla fall hög tid att börja packa grejer och hoppa in i duschen för vi åker om ca en och en halv timme. Joakim står i duschen nu men han är nog strax klar.

Vill du läsa om när vi var på borås djurpark förra året hittar du inlägget HÄR


Sjukling...

Publicerat: 2009-07-20 | 11:43:55 i Allmänt

Ja i lördags var vi ju ute på fallen i thn. Först var vi på butlers och åt god mat tillsammans med dom flesta i Joakims sida av släkten. Efter butlers drog jag och Joakim vidare till öltälten. Philip åkte med sin farmor och farfar hem för att sova där.

Det var allt ganska ok att vara ute. Mycket folk var det så det var ju sjukt trångt men vi lyckades få sittplatser i strandgatans tält i alla fall. Och några öl och cider blev det ju under kvällen. Men jag drack ganska långsammt så det blev inte så farligt.

Senare på kvällen kom Tomas och Pauline förbi stan tillsammans med några andra. Så vi gick med dom och när dom sedan skulle åka hem så åkte vi med. Annars var tanken att vi skulle sova hemma hos Joakims föräldrar men att sova hemma i sin egen säng är ju alltid skönast.

På förmiddagen sedan dagen efter ringde Joakims pappa och väckte oss. Philip var sjuk så vi skyndade oss att slänga på oss kläder så kom Hans pappa och hämtade upp oss. Och vi tog med alvedon och hans febertermometer. Och visst hade han feber. 39,1 hade han. Vilket är det mesta han någonsin haft. Men han fick alvedon och lite glass. Det var allt gott med glass. Sen somnade han i min famn. Var nog skönt för honom när alvedonen började verka. Så jag la in honom i sängen där så fick han sova ett tag. Lille stackaren.

Sen när han vaknade efter ett tag hade febern gått ner till 38 med hjälp av alvedonen. Och Philip var lite piggare. Vi stannade kvar och åt lite och så sen åkte vi hemmåt.

Philip la vi för natten vid halv 7 tiden. Han var så trött. Och då var febern uppe i 39 igen. Men han fick lite alvedon igen. Sen vaknade han vid 3 tiden och var ledsen. Då fick han lite välling och mer alvedon sen somnade han om så gott.

Och imorse vaknade han halv 7. Men då var han feberfri. Men nu när jag tog tempen på honom nyss så hade han 38. Inte mycket feber men det är ju feber. Får hoppas att den inte stiger igen bara. Han är piggare idag i alla fall. Men lite gnällig emellanåt och det är han inte normalt sett våran solstråle.

Nu ska han i alla fall få sin lunch alldeles strax. Får hoppas att han vill äta. Blir nog så att han får lite glass till efterrätt också. Sånt får man när man är sjuk.


Kläderna...

Publicerat: 2009-07-18 | 12:47:25 i Shopping/gåvor/vill ha
Jackan

Pikén

Fallens dagar...

Publicerat: 2009-07-18 | 12:22:22 i Allmänt
Igår var vi först på Överby och shoppade lite. Fråb BR blev det en plasttiger som blåser såpbubblor och två olika lastbilar. Sen var vi inne på HM och där köpte vi en pikétröja och en skinjacka som blir perfekt till sensommaren/hösten.

Sen åkte vi och ställde bilen hemma hos Joakims föräldrar på karlstorp och gick in till stan därifrån. Där mötte vi upp dom andra och så gick vi bort till spikön för att spela lite minigolf. Och vem vann tror ni? Jo JAG vann...hehe.

Efter golfen så gick vi runt lite och sedan hamnade vi på bishop arms där vi åt lite god mat. Sen blev Philip så trött så han nästan somnade i sin farmors famn. Då var det dags att traska tillbaks till bilen. Philip somnade innan vi kom till busstorget.

Men nu är det dags att ge Philip lunch och sen ska jag börja göra mig iordning. För ikväll ska vi till butlers och äta lite.

Philips syssling som är 5 dagar (idag 6 dagar).

Minigolf....

Philip och hans syssling Arvid.

Bishop arms....


Snart iväg...

Publicerat: 2009-07-17 | 11:12:32 i Allmänt
Nu ska bara Philip få i sig lite lunch. Och jag och Joakim ska nog äta lite av tårtan som blev över sedan igår. Och efter det ska vi dra iväg för att kolla lite i affärer. Först DG12 här i vbg och se om vi hittar nått vi fastnar för där. Och sen vidare till överby och BR.

Och sen i eftermiddag ska vi träffa Joakims morbror Leif, hans fru Lollo och Joakims två kusiner Samuel & Jonathan på spikön så ska vi spela lite minigolf. Sen blir det väll antagligen att kika runt lite på fallens dagar.

Ensamma igen.

Publicerat: 2009-07-16 | 19:11:39 i Allmänt
Ja kalaset är slut sen ett litet tag tillbaks. Philip fick till och med lägga sig och ta en liten lur. Han var helt slut efter allt bus och alla godsaker.

Det blev ju ganska mycket onyttigt men man fyller ju bara en gång om året. Blev även väääldigt mycket presenter. Och jätte fina grejer fick han verkligen. Och han leker för fullt med det mesta nu. Allt måste ju testas ordentligt.

Paketöppning....





Några fick sitta inne och fika för att alla skulle få plats.

Och vi andra satt ute.



Bullpluppen...

Tårtorna, gissa vilken som var Philips egna tårta.

Philip fick kladda hur mycket han ville!

Och då kan resultatet bli såhär.

Philip och Joakim leker med dom nya grejerna.

Jag har sorterat iordning kläderna han fick. Så nu är dom i garderoben.

Mycket skoj fick han idag våran lilla älskling.

Imorgon tar
vi antagligen en tripp till DG12 för att handla lite grejer där till Philips rum för hans födelsedagspengar. Sen ska vi även till BR där han ska få peka ut nått roligt för han fick ett presentkort där också. Tror nog att han kommer hitta nått ganska lätt.

TTELA

Publicerat: 2009-07-16 | 10:54:57 i Allmänt
Philips farmor och farfar hade satt en grattis annons i ttela idag.


Såhär såg annonsen ut:



Grattis
Hipp hipp hurra för vår underbare
solstråle Philip Andersson på Onsjö
som fyller 1 år idag 16/7.
Grattiskramar från farmor och farfar.


Här är länken till annonsen på ttelas hemsida.

Philip 1 år!

Publicerat: 2009-07-16 | 09:35:29 i Allmänt
Idag fyller Philip ett år!

Han föddes för ett år sedan den 16/7 2008 klockan 05:15.

Vid den här tiden på morgonen för ett år sedan hade vi fortfarande inte rullat bort till bb avdelningen utan vi var fortfarande kvar i förlossningsrummet. Och vi var lyckligast i hela universum!

Vårat förlossningsrum, det första rummet Philip någonsin sett.

Badkaret var en räddare i nöden, i alla fall en stund.

Philip 2 timmar gammal.

Philip 1 dag gammal.


Den här
dagen började med att vi gick in till Philip med hans presenter och sjöng "ja må han leva" för honom. Sen fick han sitta på golvet med presenterna och lite hjälp behövde han allt för att öppna dom.

Sen har vi lekt och busat och vart runt och kollat på alla ballonger som hänger överallt. Dom är mycket intressanta tycker Philip. Till frukost idag blev det gröt och sen färska jordgubbar efteråt. Jordgubbar är riktigt mumsigt!

Nu somnade precis Philip så nu ska vi fortsätta förbereda här hemma inför kalaset sedan. Jag ska dammsuga en gång till och sen skura golven. Och strax kommer Joakims pappa med partytältet som vi ska sätta upp där ute. Så ska vi ställa iordning alla bord och stolar. För det blir ju ca 20 pers här hemma.

Så nu hinner jag inte sitta här nått mer.....

Philip fick en jordgubbe direkt på morgonen också.

Brumm brumm som Philip säger.....

Snöre är skoj!





Glad födelsedagsplupp...



Jordgubbe till frukost är godast.




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!