Måndag

Publicerat: 2010-05-31 | 08:15:07 i Allmänt
Ja det har inte blivit skrivet något nu i helgen. Har haft fullt upp med Joakims födelsedag i lördags och sen mors dag igår.

Jag fick en jättefin blombukett av Philip och även en bok. Det värmer i hjärtat. Vi var även på åtrops herrgård och åt buffe igår med Joakims föräldrar och farmor.

Men nu får jag slita mig från datorn och sätta lite fart för om ett tag ska vi ut i det fina vädret med Sofia och Alvin.

Åskar

Publicerat: 2010-05-28 | 13:43:46 i Allmänt
Det var fint väder i förmiddags men nu åskar och regnar det ute. Blir nog att sitta inne och uggla med stackars Philip i eftermiddag också. Fast nu ligger han och myser i soffan med lite äpple bitar, så för tillfället går det ingen nöd på honom.

Och min rygg mår bra mycket bättre av att få hålla sig stilla också...

Längtar efter Joakim nu. Men det är flera timmar kvar tills han kommer hem från jobbet men det är som sagt ändå fredag idag.

Bjuder på en bild på Philip från imorse när han tog en kudde och myste lite framför bollibompa på golvet av alla ställen.


Melodifestivalen

Publicerat: 2010-05-28 | 08:23:24 i Allmänt
Ja det gick ju inte så bra för Anna igår. Det var väll ungefär som jag trodde för jag tycker låten är kass. Men det är synd med en melodifestival utan Sverige. Blir inte samma sak men vi kommer nog kolla ändå.



Vi skulle skickat Salem Al Fakir istället. Tror den låten hade gått hem. Jag tycker den är bra i alla fall.

Fredag

Publicerat: 2010-05-28 | 08:12:05 i Allmänt
Ja idag är det fredag då. Ska bli gött att få ha Joakim hemme sen. Och imorgon fyller han ju 25 år! Det kommer hit lite folk så ska vi fira honom lite.

Philip ska sova hos sin farmor och farfar inatt så Joakim kan städa imorgon inför kalaset. För jag ska ju egentligen jobba imorgon men jag börjar undra lite om jag kan. Har fortfarande sjukt ont i ryggen och har sovit jätte dåligt inatt. Och jag kan ju knappt stå på benen här hemma så jag undrar hur jag ska lyckas på jobbet imorgon. Jag får ta och känna efter ordentligt idag.

Vi hade ju kanske tänkt gå ut och käka lite ikväll jag och Joakim också, får väll se hur det blir med det. Jag har kännt mig rätt orkeslös det sista. Gick och la mig strax efter 9 nån gång igår kväll.

Sen måste jag ju berätta om stackars plupp igår. Han fick ett riktigt vildryck igår eftermiddag, antagligen för att vi inte gjort nått på hela dagen så han var väll uttråkad. I alla fall så fick han för sig att kasta sig runt i soffan som bare den och det slutade med att han rammlade ur soffan och slog i underläppen i soffbordkanten.

Det började blöda ganska mycket, det gör det alltid när man slagit i läppen. Men jag gav honom en piggelinglass och då blev det bra. Gott med lite kallt när man har slagit sig i munnen. Och jag tror det hjälpte lite att han fick nått kallt emot läppen direkt för det verkar som han har klarat sig från en fläskläpp.

Idag måste jag i alla fall pallra mig ut med honom en sväng sedan för han tycker det är urtrist att bara sitta inne. Och fint väder är det ju också.

Uttråkad....

Publicerat: 2010-05-27 | 12:01:03 i Allmänt
Ja jag är mer än lite uttåkad. Philip sover sin tupplur nu och jag sitter här vid datorn och försöker roa mig. Borde väll egentligen kanske lägga mig på soffan och vila ryggen lite eller lägga mig i sängen.

Sen när Philip vaknar i alla fall så går vi nog ut en sväng på leplatsen här utanför så han får busa av sig lite. Han har velat gå ut hela förmiddagen stackaren men jag har bara inte orkat. Lilla älsklingspluppen.......

När Joakim väl kommer hem så bär det av till banken för hans bankdosa är pajj och han har fått in pengar idag på sitt konto. Måste kunna komma åt hans internetbank. Efter banken åker vi nog och handlar lite mat. Philip skulle även behöva en solhatt. Jaja vi får se vad det blir.

Imorgon har även Joakim planerat att vi ska gå ut och äta en liten bit kanske för att fira att han fått jobb. Det var lääänge sedan vi var ute och åt bara vi två.

Skräcklan

Publicerat: 2010-05-27 | 09:50:34 i Allmänt
Ja igår eftermiddag drog vi ju till skräcklan en sväng med lite fika. Så det blev lek för barnen på lekplatsen och även lite fika. Även om dom inte hade någon ro att sitta så värst länge och fika när man kunde leka istället.







Igår skrev ju även Joakim på anställningspapprena på LEAR. Så från och med idag så får han lön därifrån istället för från försäkringskassan. Gött kan vi lova. Sen skulle han även få lite pengar utebtalat nu i förskott för maj men vi tar bara hälften nu och andra hälften i nästa lön.

God morgon

Publicerat: 2010-05-27 | 08:45:36 i Allmänt
Igår blev det en del promenerande för mig och det straffar sig nu i efterhand. Kunde bara ligga på soffan i går kväll och inatt har jag sovit jätte dåligt för jag har haft så ont i ryggen. Har varit en pina varje gång man ska vända sig om i sängen. Och det är inte bättre nu på morgonen heller kan jag lova. Kan knappt gå alls. Det gör till och med ont i ryggen när jag nyser.

På tal om nysa föresten. Philip var så söt i morse. Jag vaknade klockan 8 av mig själv. Det var helt tyst från Philips rum så jag trodde att han fortfarande sov. Jag gick och satte mig vid datorn och så nös jag (pollen). Då hör jag att det är en liten plupp som mycket ljudligt ropar "maaaaamma!" Hahaha han hade bara legat och mornat sig lite den busen. Han var helt klarvaken när jag gick in i alla fall och på strålande humör. Sugen på äpple var han också så nu har han fått äta ett äpple så ska vi väll strax äta lite frukost.

Bilder från gårdagen lägger jag in sen för jag orkar bara inte stappla bort just nu och hämta kameran.....

V.16

Publicerat: 2010-05-27 | 08:37:15 i Graviditeten
Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Lite förmiddags fika.

Publicerat: 2010-05-26 | 11:20:06 i Allmänt
Vädret är ju helt underbart så jag och Philip drog med oss Sofia och Alvin ut på lite picnic. Vi gick bort till en lekplats en liten bit bort och fikade och pojkarna busade.

Jag gjorde misstaget bara att ta på mig ett par nya skor som jag inte gått in än och dessutom barfota.... Väääldigt smart! Så nu har jag skoskav på båda fötterna. Som tur är har jag andra skor med öppen häl som jag kan ha sedan. För efter pojkarna har sovit middag ska vi dra till skräcklan.





Plockar maskrosor....

"Men mamma tar du kort på mig"



Jag ska
ta och fixa ihop nån matsäck på det lilla vi har hemma. Är inte direkt nått roligt i våran kyl/frys just nu.

Anställning

Publicerat: 2010-05-25 | 17:35:28 i Allmänt
Ja nu är det ju så gott som klart i alla fall. Imorgon får Joakim skriva på anställningspapper. Så från och med imorgon är det inte längre praktik utan nu har han äntligen jobb. Så himla gött. Kommer vara gött för våran ekonomi också kan man ju säga.

Just nu sitter Philip och Joakim i badet. Philip har varit ute och lekt med Alvin och han var inte så värst ren nu när vi gick in kan man väll säga. Själv är jag helt dödstrött idag. Höll på att somna på soffan förut idag men som tur var ringde mamma då så jag vaknade till och sen kom Sofia och Alvin och knackade på dörren.

Präst

Publicerat: 2010-05-25 | 12:55:11 i Allmänt
Fick precis ett samtal från prästen som kommer hålla i våran vigsel i sommar. En kvinnlig präst blev det tydligen. Vi ska till hennes på samtal söndagen 13/6 klockan 13:00. Hon sa att vi kunde ta med hindersprövningen och vigselbevis dit då. Slog mig inte fören efteråt att får man inte vigselbeviset efter man gift sig? Eller har jag missat något helt?

Hindersprövning får vi ju ta och skicka in nu då också, trodde vi skulle ha lite mer tid på oss med den. Men vi har ingen skrivare så vi får åka till nån som har skrivare och skriva ut papprena som skall skickas in.

Mata får

Publicerat: 2010-05-25 | 08:08:01 i Allmänt
Igår eftermiddag gick vi tillsammans med Sofia och Alvin bort till fåren med lite knäckebröd. Philip tyckte det var hur kul som helst att mata fåren, han bara gapskrattade. När knäckebröden tog slut plockade han maskrosor och gräs och matade med istället.









Idag om vädret hade varit bättre så var planen att vi skulle följa med Sofia och Alvin bort till skräcklan men det ser inte så lovande ut just nu, är ganska grått ute. Men det är ju tidigt på dagen än så man vet ju aldrig.

Nu är det annars dags att fixa lite frukost till mig och Philip. Ska se om jag hittar lite mannagrynspulver för det är i alla fall jag lite sugen på.

Dagarna som gått

Publicerat: 2010-05-24 | 14:17:45 i Allmänt
Ja jag kan ju dra lite kort vad vi hittat på nu dom senaste dagarna.

Jag hade ju fått ont i nacken och så igen som jag hade sist jag var gravid, dock inte i närheten av den smärtan vilket var mycket tur. Men jag kände att jag ändå ville kolla upp så jag inte gick omkring med nån infektion i kroppen eller nått så på torsdagkvällen åkte vi in till NÄL (akuten). Philip fick vara hos sin farmor och farfar undertiden.

Vi var inne ungefär halv 7 kanske. Sen vid 7 fick vi träffa en sjuksyster som tog lite prover och så, sen var det bara att vänta på läkaren. Och vänta det fick vi göra som alltid på akuten. Läkaren kom till oss vid 3 på natten. Jag hade något förhöjd sänka och pga min tidigare sjukdomshistoria ville han skicka mig till röntgen.

Så vi fick åka hem och så skulle jag in till röntgen nästa dag. Joakim stackaren åkte till jobbet som vanligt efter att knappt ha fått sova. Klockan 8 ungefär kom Joakims föräldrar med Philip. Sen vid 9 tiden kom farmor och Mats. Dom skulle hjälpa mig med pluppen och vara med honom när jag skulle in till röntgen.

Strax innan 12 var jag där och röntgade mig, när jag kommer ut från röntgen träffar jag på pappa som berättar att Lina blivit inlagd. Hon har varit sjuk i några dagar och hennes hals var så himla svullen så dom först trodde hon hade fått nån halsböld, så var inte fallet men hon fick stanna kvar över natten i alla fall. Så det blev att gå och hälsa på henne när man ändå var där. Och där låg hon och inte kunde prata och fick dropp.

Sen blev det att gå ner till akuten för att vänta på svar från röntgen. Efter ett par timmar så kunde läkaren berätta att det inte syntes något men att jag kunde ha en liten retning på lungsäcken ändå. Fick rådet att äta alvedon och diklofenak om det behövdes och komma tillbaks om det blev värre.

Sen blev det även en sjukhusrunda till denna dag. Fast till vårdcentralen. Joakims högra pekfinger har under en veckas tid svullnat upp och blivit infekterat så i fredags var det bara att åka in så fick dom lägga bedövning och snitta i fingret för att tömma det på var och lätta på trycket. Så fick han ett stort bandage.

Våran lördag var i alla fall trevligare. På eftermiddagen åkte vi till knorren med Mattias och Malin och grillade lite korv. Philip tyckte det var superskoj att springa runt där och roligast var att kasta stenar i vattnet. Vädret var fint ända tills vi in princip var klara då kom det en riktig regnskur.









Ja det var väll i stort sett det vi gjorde under dagarna jag inte uppdaterade.

Blääää

Publicerat: 2010-05-24 | 10:10:22 i Allmänt
Det är verkligen så sjukt segt på veckorna när Joakim jobbar. Måste skaffa ett busskort så man kan ta sig någonstanns sedan. Är verkligen kasst att vara så låst här hemma, sååå värst mycket finns det ju inte att göra här.

Bad

Publicerat: 2010-05-24 | 08:34:15 i Allmänt
Det var en så varm och härlig kväll igår så vi tog faktiskt ut Philips lilla pool så han fick bada lite. Det varm mer än uppskattat kan jag lova. Så första badet utomhus är nu gjort.









Sen blev det lite grillning för mig och Joakim. Kotlett med currymajs och kroketter, supergott! Men nu lääängtar jag till färskpotatisar och svenska jordgubbar kommer.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på jag och plupp. Kanske tar en promenad bort till fåren och kollar på dom lite, det tycker Philip är skoj. Hatar att inte ha någon bil nu när Joakim jobbar så man kan åka någonstanns. Känner mig så fast här hemma.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!