Lika?

Publicerat: 2011-10-31 | 10:23:40 i Allmänt
Får alltid höra att Philip är så fruktansvärt lik Joakim. Själv tycker jag väll inte att han är nån direkt kopia även om man såklart ser att Joakim är pappa. Men om man kollar på bilden nedan på mig som liten så tycker jag nog att man kan se ett visst släkskap mellan mig och Philip också....

Sitter i min faster Barbros knä.

Sen när
jag kollar på den här bilden har jag en liten fundering till min mamma. Varför hänger det vitlök på väggen?? Fanns det risk för en vampyr attack? =P


OJ

Publicerat: 2011-10-31 | 10:12:14 i Allmänt
Ja nu var det riktigt länge sen jag bloggade. Har inte suttit så mycket vid datorn dom senaste dagarna utan varit med familjen, städat eller kollat på film eller läst. Kan ju redogöra lite om helgen då kanske....

I fredags gjorde vi inte så mycket speciellt. Jag städade och tvättade här hemma så vi skulle ha det fint när det var dags för fredagsmys. Och riktigt gott fredagsmys! Först helstekt oxfile med potatisgratäng och efter det chips och godis framför idol.

På lördagen kom Philips farmor och farfar och hämtade upp honom och tog med honom till oktobermarknaden i Vänersborg. Där hade dom shoppat leksaker, pepparkaka och cocostoppar. Och Philip hade åkt karusell och en sån där stor uppblåsbar rutschkana. Han hade haft jättekul! Och sen på kvällen så hade vi en riktigt god lördagsmiddag bestående av fondue med diverse tillbehör. Och det var verkligen inte sista gången vi åt det! MUMS! Det kom förövrigt barn i två omgångar och knackade på dörren utklädda. Joakim var besviken för han ville att det skulle komma mer. Själv tyckte jag det var roligt att det kom några barn överhuvud taget. Söta var dom i alla fall i sina kostymer och Philip tyckte det var jättespännande!



Igår, söndag gjorde vi inte direkt någonting. Jag tvättade lite, läste och småplockade men annars var det en slapp dag. Och en lååååång dag eftersom klockan ställts om till vintertid. Känndes som att dagen höll på i evigheter. Eller jag friserade Philip lite, det var väll det mest spännande denna dag.

Idag blir det lite olika aktiviteter på eftermiddagen. Först ska Alice till BVC för ettårskontroll. Alltså vaccin, och läkarundersökning. Men ska bli kul att se vikt/längd, eller jag hoppas att det ska bli kul i alla fall. Och efter BVC blir det habiliteringen för att träffa Alice sjukgymnast och efter det är det Måndagsgympan på habiliteringen.


Julklapp?

Publicerat: 2011-10-27 | 07:13:10 i Allmänt

Något som hade vart en bra julklapp! Jo en övernattning på Alberts med deras julbordspaket. Blir ju i och för sig att få julklappen i förskott ;) men det hade vart en perfekt present för mig och Joakim att ge varandra..... Synd bara att det kostar litegrann. Skulle väll gå på ca 3000 för oss två. Så kanske att man bara ska satsa på själva julbordet? Men drömma kan man ju!


Bad och shopping

Publicerat: 2011-10-25 | 14:26:39 i Allmänt
Först var det bad på habiliteringen imorse vilket var lika skönt som vanligt och Alice tycker det är jätteskoj att bada. Efter badet gjorde jag och Linda gemensam sak och åkte till överby tillsammans med småtjejerna. Lite fika på Briggen och sen kolla runt i affärer.

Hittade faktiskt en vinterjacka som det var halva priset på, inte helt fel. Men annars blev det lite Alice kläder. Helt otippat en del rött, kan lova att jag längtar till jul! Sen hittade jag en flanellpyjamas till henne.....så sött!

Nu sover barnen middag, eller nej jag tar tillbaks det där hör att Alice har vaknat nu. Så det blir väll att hämta ner henne och ge henne mat.


Dåligt samvete...

Publicerat: 2011-10-24 | 10:57:43 i Allmänt
Efter att ha haft sond i flera månader som man har fått sätta om kanske flera gånger i veckan så är Alice väldigt känslig med att man kommer nära hennes näsa. Hon gillar det inte alls! Och det är ju sjävklart förståeligt. Men nu är hon snorig och tät i näsan och jag få ge henne nezeril emellanåt. Det är en kamp varje gång och man får liksom göra det lite med våld eller hur man ska säga.

Förut skulle jag i alla fall ge henne lite nezeril. Alice kämpade emot som vanligt och låg ju allt annat än still. Det resulterade i att jag råkade riva henne eller nått i näsan så hon började blöda näsblod..... Min lilla stackare! Jag kände mig jätte hemsk.

Annars denna Måndagmorgon har vi haft en liten matfight jag och Alice (innan näsblodet). Och det gick ju som vanligt såklart.

En gammal bild på en ledsen Alice med sond i näsan. Ja även världens gladaste tjej kan va ledsen ibland. Och man förstår ju varför hon inte gillar när man kommer nära hennes näsa när hon haft den dumma slangen där =(

Godnatt

Publicerat: 2011-10-24 | 00:10:01 i Allmänt

Ja det är väll hög tid att gå och nana kudde nu kanske. En riktig tråksöndag har det vart idag egentligen. Men får väll se till att sova några timmar nu då innan man ska upp imorgon och få iväg Philip till dagis.


Våran pumpa

Publicerat: 2011-10-23 | 14:24:36 i Allmänt

Ja här har ni våran pumpa som Joakim och Philip hjälptes åt att skära ut. Vi har även två fejkpumpor ;)


Det här med Halloween!

Publicerat: 2011-10-23 | 14:20:43 i Allmänt
Nu börjar det närma sig halloween. Och som alltid så blir det väldigt med blandade känslor om detta i Sverige. I USA är detta en väldigt stor helg och på senare år har vi i Sverige anammat denna tradiotion litegrann. Inte alls i samma omfattning som i USA utan lite halvhjärtat sådär. Det är inget konstigt egentligen att denna helg nått Sverige då vi är väldigt influerade av USA i mycket.

Jag ser både för och nackdelar med Halloween. Det är en helg där man får klä ut sig, både barn och vuxna. Barnen får gå ut utklädda och knacka dörr och de vuxna kan ha det som ursäkt att ha en halloween (maskeradfest) vilket ju är superskoj. Man kan smycka ut hemmet med fina pumpalyktor och annat spökligt och lysa upp höstmörkret litegrann. Det är väll ungefär fördelarna med Halloween. Nackdelar är om man inte har godis hemme så har barnen "rätt" att göra något bus. I USA t.ex kan det ibland bli bäldigt allvarliga bus.

Här i Sverige tycker många inte om Halloween. Dom tycker det är jobbigt när barn kommer och knackar på dörren och "tigger" godis. Tycker att det inte är "svenskt" att fira detta och att hela helgen ska bojkottas. Det råder även ganska stor förvirring kring exakt VILKEN dag Halloween ska firas här i Sverige. Och ska man fira enligt USA så är det den 31 Oktober. Men ska man anamma det till en svensk helgdag så bör det firas på alla helgona afton, alltså dagen innan alla helgons dag. Då ordet Halloween kommer från ALL Hallows Eve (Alla helgons afton).

Jag tycker att det är en jätterolig helg som ska firas mer än vad vi gör nu i Sverige. Men att det måste bli lite mer ordning på helgen och dagarna. Jag tycker det är jättekul när det kommer barn och knackar på dörren och ropar "bus eller godis" OM dom är utklädda och faktiskt har brytt sig om att anstränga sig lite. Jag gillar inte de barnen som i princip inte är utklädda alls utan bara vill ha lite gratisgodis. Och jag tycker verkligen inte att man ska göra några allvarliga bus. Respektera de som inte firar helgen/glömt köpa godis/ inte har råd att köpa godis. De förtjänar inte att få någonting förstört.

När jag
var mindre gick vi runt i grannskapet och det "buset" vi gjorde om någon inte hade godis var att vi kletade lite rött läppstifft på dörrhandtaget.... Enligt mig inte speciellt allvarligt bus.

Nä låt
Sverige fira Halloween ni som inte gillar denna helg och hål era åsikter för er själva och strunta i att öppna dörren denna dag. Vi kommer köpa en stor påse godis i alla fall och kommer det ingen/går det inte åt så får vi väll offra oss och äta upp den själv...hehe Om det kommer barn så kommer jag med ett glatt leende berömma deras kostymer, ge dom lite godis och hoppas att dom möter trevliga människor när dom knackar dörr.

Söndag, söndag, söndag....

Publicerat: 2011-10-23 | 13:38:47 i Allmänt
En riktigt seg och tråkig söndag idag. Philip håller med mig. Jag går och plockar och grejar här hemma och det tycker Philip är urtråkigt. Men han fick roa sig med Pippi på dom sju haven och en rejäl tallrik med äppleklyftor och päronklyftor.

Nu sover barnen middag och jag passar också på att ta det lite lugnt. Ska fortsätta röja sedan men ibland är det skönt att bara sitt ner och njuta av tystnaden. Har även världens träningsvärk i min otränade kropp efter ridningen i fredags.

När jag
gjorde rent runt Alice knapp förut idag tyckte jag det såg ut som början till granulom (svallkött) vid ena sidan. Hoppas det inte blir värre utan går bort. Annars är hon inte alls besvärad av knappen nu längre. Hon ligger på mage som förr och verkar inte känna den alls vilket är jätteskönt! Idag ska jag även byta vatten i den ballong som håller knappen på plats, det ska göras en gång i veckan.

Alice på sjukhuset dagen innan operationen. Det är allt otroligt skönt att slippa se henne med den där slangen i ansiktet.



Inget

Publicerat: 2011-10-23 | 10:55:26 i Allmänt

Nä det blev ingen tjejkväll igår då stackars mathilda var dålig, men det blir bara att ta det en annan helg :)

Annars gjorde vi ingenting igår, vi var så sjukt sega så det blev bara en slappardag.

Idag får vi se vad som händer, kanske dra till lekplatsen. Ska nog greja lite här hemma också om barnen tillåter ;)

Men just nu sitter jag och luktar på min lilla bebis som luktar så sjukt, sjukt gott.


Stallet och fredagsmys

Publicerat: 2011-10-22 | 00:10:56 i Allmänt

Idag blev det en tripp till stallet. Fick ridit litegrann vilket är kul. Men Maya blev lite sur på mig när jag började komma åt henne mot slutet. Slutade ganska snart efter det lossat i alla fall för hon blev trött den gamla tjejen ;) kanske kan va så att jag blev trött också.

Sen har vi haft fredagsmys här hemma med tacos och idol. Alice har vaknat ett par gånger och vart ledsen. Hon är tät i näsan så det verkar väll va det som bekymrar henne. Får se om vi kanske får sällskap i sängen inatt. Vi hade sällskap av Philip natten till idag då han vaknade och var ledsen. Det medför att jag knappt sov, herregud vad den herrn kan röra sig runt.....

Imorgon var det även tänkt att jag och Malin skulle ha lite tid för oss själva och dricka vin men det verkar som lilla mathilda blivit dålig. Men vi får ta det nån annan dag helt enkelt, hoppas skruttan kryar på sig snabbt!


En härlig dag!

Publicerat: 2011-10-20 | 18:12:36 i Allmänt

Det har vart en go dag idag tillsammans med familjen. Vi har lekt och fikat och handlat. Och nu ska vi göra egen pizza här hemma som lite torsdagsmys :)


Inovatum

Publicerat: 2011-10-20 | 12:30:59 i Allmänt

Idag tänkte vi åka till inovatum tillsammans, philip hade så roligt när han var där med dagiset. Vi är även pigga och utvilade idag då barnen sov enda till strax innan 10. Men nu är det dags att ta på sig. Alice är redan klar, en riktig höstig outfit idag, stickat från topp till tå :)


Onsdag förmiddag

Publicerat: 2011-10-19 | 11:20:08 i Allmänt
Dagen började med att vi försov oss.... Vaknade 08:35 och Philip ska va på dagis klockan 9 så det blev liiite stressigt. Men det blev inte så sent ändå som tur var.

Efter jag lämnat Philip gick jag med Alice till NÄL så hon kunde få en spruta med influensavaccin. Gick snabbt och smärtfritt så nu är det bara att hoppas att hon inte få biverkningar av den. Nästa månad ska vi tillbaks igen för att få ytterligare en dos eftersom det var första gången hon fick den här sprutan.

Väl hemma igen så har jag nyss haft en liten grötkamp med Alice, hon vann som vanligt.... Och nu håller jag på att värma lite mat till mig för jag är helt sjukt hungrig.

I eftermiddag drar familjen till Halvorstorp hem till farmor och Mats. Philip längtar kan jag lova =)

Gårdagen

Publicerat: 2011-10-19 | 11:16:01 i Allmänt
Igår var det bad på habiliteringen och efter det drog vi till överby och espresso house för lite frukost. Inte helt fel att börja en dag på detta sätt kan jag lova. Kollade runt lite i affärer och vet ett par grejer Alice ska få när hon fyller år plus att jag hittade lite kläder varav en klänning kanske blir födelsedagsklänningen, vi får se hur den ser ut på.

Sen hände det väll inte så mkt mer på eftermiddagen direkt, vi gjorde plättar och Alice åt nog nästan en fjärdedels plätt. Det var tydligen nått som föll fröken i smaken.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!