Rådjur...

Publicerat: 2008-11-30 | 17:54:54 i Allmänt
Glömde berätta att när mamma och Stefan var här så sprang det förbi 4 rådjur på cykelvägen på våran baksida. Sånt som händer när man bor i obygden onsjö =P

Än har vi faktiskt inte adventsstädat hemma. Vi väntar tills Philip har lagt sig för natten och då sätter vi på julmusik så man kommer i stämning och sätter i gång att städa. Och Joakim har köpt tre julstjärnor (växten) idag så nu har vi en i hallen och två i Philips rum också. I köket hade vi redan en. Måste hitta/skaffa en förlängningssladd till stjärnan i Philips fönster också. Sladden till den är för kort. Tror inte att vi har någon så vi får nog skaffa det. Det får ju bli lite mys där inne också. Även om vi inte är där mer än när vi ska byta blöja eller ta på honom kläder och så.

Nu ska vi strax äta i alla fall. Pepparbiff, rotfruktsgratäng och lohmanders bearnaisesås.....MUMS!!! Joakim fixar maten just nu =)

Sen är Philip så söt när han ska äta, han fick lite mer päron/banan pure nu på eftermiddagen men det räckte inte för honom utan han ville ha mer! Han tycker det är så gott! Så vi fick mosa lite banan och ge honom. Han hade nog kunnat äta hela bananen om han hade fått men han fick bara knappt en fjärdedel kanske. Nån måtta får det ju vara! Tror nästan han hade klarat sig på bara mat så som han älskar det men tyvärr får han allt dras med ersättningen ett par månader till =) Fast han tycker ju om det också......

Hur kunde man ha en sån tur och få världens underbaraste lilla bebis som bara går med på allt? Han är verkligen bäst och finast i hela universum!!!! Våran lille plupp <3

Första advent idag!

Publicerat: 2008-11-30 | 14:25:04 i Allmänt
Mamma och Stefan var nyss här. Dom hade vart på överby och ringde ca 10 min innan dom tänkte komma hit. Jag låg fortfarande i sängen och sov =P Men det blev att snabbt hoppa upp och kasta sig in i duschen. Blev lite kaffe och prat. Och tända första ljuset i adventsljusstaken. Blev aldrig att vi städade igår som vi tänkt så det var ju inte jätte städat direkt när dom kom. Men idag ska vi adventsstäda. Funderar även på att ta fram tomtarna också. Känns som att alla andra gör det så då tänkter inte jag hålla mig längre heller! Är ju så kort tid man har det framme så det är bara kul att ha framme lite tidigare. Men julgran får vänta till ett par dagar innan jul eller dagen innan.Och pepparkakshus som jag ska göra väntar jag kanske med litegrann också.

Nu blir det i alla fall att sätta fart strax. Philip sover middag nu också så då är det ju bra att passa på =)

Oj vad klockan har gått....

Publicerat: 2008-11-30 | 01:30:41 i Allmänt
Fastnade ikväll ändå med att kopiera över inlägg från förra bloggen. Klockan har blitt lite väl mycket. Joakim har somnat i soffan =) Ska nog sluta nu och ta resten imorgon.

Och är det så att ni inte känner för att läsa alla inlägg från graviditeten så välj bara allmänt bland mina kategorier i menyn så kommer bara dom "vanliga" inläggen att visas =)

God Natt

V29+

Publicerat: 2008-11-30 | 01:27:51 i Graviditeten

V.29+0 
Tis 6 maj 10:55
En ny vecka!Skrattande

Nu börjar det bli upploppet verkligen. Hoppas att dom här veckorna kommer gå undan. Men vi har ju en del att göra i och med flytt och så.

Nu vill jag bli frisk också men jag känner nog att jag i alla fall är på bättringsvägen. Måste köpa nått på apoteket mot halsbrännan jag börjat känna av. Gött jobbig är den. Och hu vad många äckliga bristningar jag fått men det är värt det.....Även om det inte är sååå roligt. Dom bleknar ju sen i alla fall.

Det fina vädret fortsätter och det blir så äckligt varmt i våran lägenhet när solen ligger på. Längtar ihjäl mig till nya lägenheten där man kan sitta ute och njuta. Blir så sjukt instängt här....hua....På torsdag får vi nog veta i alla fall om vi får flytta in 1:a juni istället. Gött om man kunde slippa dubbelhyra och så. Och då kan vi ju använda skattepengarna till nått skoj!

Idag kl 14 skulle bovärden komma och göra inspektion på våran lägenhet. Sååå segt..... Men men det är ju ett måste. Sen står det en conteiner här på området nu så vi måste passa på att slänga lite skräp. Ska bli gött att få rensa bort en hel del skit nu inför flytt och så.


Nu har.... 
Tis 6 maj 14:20
bovärden vart här i alla fall så nu kan man slappna av. Hon hade inget att anmärka på nu i alla fall men man vet ju inte sen när möblerna är borta. Fixade tillbaks cyklarna också som dom hade ställt undan. Hoppas jag pekade ut rätt cyklar nu, hehe fast man kanske skulle passat på att byta upp sig lite.

Nu vill jag bara att Joakim ska komma hem från jobbet så vi kan ta fram glassen som ligger i frysen. Är sjukt sugen på glass nu och det är så varmt. Håller på att rinna bort här i lägenheten verkligen.

Bm ringde i förmiddags också och jag fick en tid redan imorgon halv tolv. Ska bli kul att se hur sf måttet ligger på nu. Och så skulle jag ta med morgonurin också så det måste jag komma ihåg att ställa fram en burk så jag inte glömmer bort det. Hoppas hb har gått upp lite också för 97 var ju inte det bästa värdet direkt. Och så är det ju självklart underbart att lyssna på bebisens hjärta. Å se om hjärtslagen ligger på ungefär samma.


V.29+1 
Ons 7 maj 09:14
Ska till bm om ett par timmar. Sjukt varmt i lägenheten Skrikandes. Håller verkligen på att dö här.... Sen mår jag lite halvskruttigt idag också. Har sovit lite dåligt inatt och så. Åh vad jag just nu skulle vilja åka till nån sjö och hoppa i och svalka av mig. Hur ska det bli i sommar egentligen?? Hoppas hoppas den nya lägenheten inte blir lika hemsk som denna.

Igår fick jag en riktigt rejäl spark av bebis i alla fall. Till och med så det gjorde ont och jag var öm där efteråt. Lilla busbebisen. Jag skrek till när h*n sparkade...haha. Tänk att en sån liten kan ha så mycket kraft.


Vart hos bm nu.... 
Ons 7 maj 12:46
HB: 110 så det är ändå på uppgång. Det är bra.

Blodsocker (eller vad det nu heter): 8.1 så det har höjts. Mindre bra och ska nog få göra en glukosbelastning i fall att...

SF mått: 29 cm. Har inte växt så mycket sen sist men enligt bm är det normalt.

Vikt: 96.5kg Alltså ett halvt kg mindre än sist.

Hjärtljud: ca 160slag/min

Blodtryck: 135/65 om jag inte minns helt fel, undertrycket är jag säker på men kommer inte riktigt ihåg övertrycket.


Och så frågade jag bm om jag behövde byta sen när vi flyttade och det behövde vi inte så det var allt bra skönt. Föräldragruppstiderna visste hon inte riktigt pga att dom flyttar nu och inte har ordning på alla papper än men hon skulle höra av sig så fort hon visste. Inget protein i urinet hade jag heller. Ska dit igen om två veckor


V.29+3 
Fre 9 maj 14:41
Ja vad ska man skriva... Onsdag eftermiddag var en väldigt intressant dag. Först var jag ju hos bm och sen på eftermiddagen följde jag med Joakim till strandgatan där han skulle ta några öl med sina jobbarkompisar i det fina vädret. Det gick åt helvete rent ut sagt. Tydligen var det för mycket för mig för smärtorna drog igång igen...huu.

Jag fick så ont igen att jag bara yrade och mådde baj och dom smärtstillande som jag hade hemma hjälpte inte. Tillslut fick vi åka in till akuten igen (skitkul) och där fick jag smärtstillande i spruta. SÅÅÅÅ skönt!!! Älskar dessa sprutor. Det gjorde i alla fall att vi kunde ta oss hem igen och jag kunde sova litegrann. Fick i och för sig lägga mig på soffan tidigt på morgonen för där kan jag bulla upp mig mer med kuddar och så.

Igår mådde jag lite bättre men inte bra...Nu blir det i alla fall vila för mig ett tag så jag blir frisk nån gång. Fick gå och lägga mig på soffan inatt också. Men nu mår jag bättre och bättre. Känns verkligen att det gjorde gott att ta det lugnt igår. Gäller bara att fortsätta ta det lugnt ett tag till.

Sen är jag så irriterad på EIDARS som aldrig kan lämna nått besked om vi blir av med lägenheten till Juni eller inte. Dom bara skjuter fram på det hela tiden...Lite frustrerande kan man väll säga.

Och sen HATAR jag våran lägenhet just nu som blir så helvetisk varm under dagen. Det känns som att bo i en bastu verkligen.


V.29+5 
Sön 11 maj 20:31
Igår låg jag med feber hela dagen helt utslagen och idag ingen feber men matt och ont. När ska denna mardröm ta slut??? Vad har jag gjort för att förtjäna detta???

Drömmde mardröm inatt att jag fortfarande hade det såhär när bebis kommer. Fattar inte hur jag ska orka med en förlossning eller en liten om jag mår såhär. Jag vill ju att den här sista tiden ska va mysig. Och så ska vi ju flytta snart också och måste packa å grejer *suckar* då kan jag ju inte må såhär ju!

Nä nu får det allt bli andra bullar snart så jag mår bättre.


V.28+

Publicerat: 2008-11-30 | 01:20:46 i Graviditeten

V.28+4 
Lör 3 maj 09:26
Tillbaks hemma igen.....

Natten till måndagen fick jag så sjukt ont igen och mådde inte alls bra så det var bara att åka in till akuten igen. Där var det lika segt som vanligt och man fick vänta och vänta och vänta. Inte kul att sitta och vänta med mina smärtor, trodde jag skulle dö eller nått och satt typ bara och yrade för jag hade så ont. Joakim var tvungen att åka in till jobbet som började 6 så han ringde mamma och bad henne komma och göra mig sällskap. Och självklart kom hon! Strax innan 6 kom hon och bytte av Joakim. Hade så ont så jag hade väll dött om jag blivit lämnad ensam.

Fick åka in till MAVA igen men denna gången hamnade jag i ett rum med en annan också. En konstig gammal tant. Men just då hade jag så ont så jag brydde mig inte så mycket om vart jag var. Fick smärtstillande i spruta och värmekuddar och det hjälpte såpas att jag kunde slummra till lite och slappna av. Sen fick jag lite besök under dagen, Mamma var ju med hela tiden sen kom pappa en sväng och farmor och Therese och Selma. Joakim kom ju också såklart. Blev även en massa prover å grejer. Man kan ju undra varför dom inte gjorde dom proverna förra veckan när jag låg inne? Fick göra kontraströntgen och även ultraljud på lungorna.

Natten på avdelningen blev en fasa i alla fall. Joakim blev hemkörd vid åttatiden och då var det inte så mycket mer för mig att göra än att ligga kvar i sängen. Lyckades väll somna efter ett tag men oroligt. Vid tolvtiden kom dom in på rummet med en till patient och dom var ju inte tysta direkt.....Kunde inte somna om efter det utan tog mig ut till pentryt å kolla på tv. Hade sjukt ont igen men hade fått så mycket smärtstillande som jag kunde få..... Satt å halvsåg på tv:n och längtade efter Joakim och allt. Vid två tiden tog jag mig tillbaks till sängen igen i hopp om att kunna somna om men då hade dom två tanterna snarkmaraton därinne Gråter. Fick be om ett par öronproppar men deras snarkningar hördes ändå och så hade jag för ont för att ligga ner i sängen så jag tog mig ut till pentryt igen. Satt väll där till typ 6 eller nått och gick sen in till rummet igen. Å då skulle det tas prover och grejer så då gick det ju inte att sova. Vid halv åtta ringde jag mamma och bara grät i telefonen jag var totalt utmattad av sömnbrist och smärtan. Pappa kom och hälsade på vid åtta och jag grät ganska bra då också.

Sen kunde jag få lite smärtstillande och då blev det gradvis bättre. Under dagen kom dom i alla fall fram till att jag hade lunginflammation och en retning på lungsäcken eller nått. *suckar* man kan ju tycka att dom borde kommit på det bra mycket tidigare...... Nu skulle jag i alla fall flyttas till u-vallas sjukhus till infektionsavdelningen där.

Vi kom dit vid tjugo över sju på kvällen. Mycket trevligare rum där med egen ingång utifrån och tv och tele på rummet. Även dusch och toa fanns på rummet. Det ända som va det var att man fick bara hålla sig på rummet, var luftsluss och allt mellan rummet och korridoren där personalen höll till. Tydligen på grund av smittorisk och grejer. Joakim åkte vid tio efter desperate och jag låg och slötittade på tv:n tills jag somnade. Sov helt ok den natten, mådde ganska bra om man jämförde med förut. Dagen efter kom pappa på besök och sen mamma och Joakim. Joakim stannade till halv åtta eller nått och efter det låg jag i sängen å slökollade på tv:n. Hade börjat få ont igen på kvällen och smärtan tog i mer och mer och mer. Hjälpte inte med dom tabletter jag fick.

Ringde Joakim och grät av smärta och jag mådde verkligen piss. Vid tretiden fick jag smärtstillande i spruta och då kunde jag i alla fall sova ett par timmar sen. Mådde bättre under dagen och Joakim var med mig hela dagen. Sa till läkaren att jag ville åka hem nu att jag inte orkade med sjukhuset mer. Han tyckte jag skulle stanna en natt till i alla fall och så fick jag som jag ville sen dagen efter. Bröt ihop lite och grät för jag ville så gärna komma hem men fick som sagt hålla mig en natt till.

Den natten sov jag i alla fall lite bättre och sen vi lunchtid på fredagen blev jag utskriven. Min sänka hade gått ner från 200 till ca 100 så det var ju på rätt väg(i normala fall har man under 10). HB däremot var bara på 97 så nu får jag allt äta järntabletterna ordentligt. Ska ha telekontakt med dom om ca två veckor och då ska jag lämnat blodprov på vårdcentralen innan. Och om 6 veckor ska jag på återbesök och röntgas och så för att kolla så allt är bra.

Sjukt skönt att vara hemma igen i alla fall!!! Sov väll sådär inatt men det är det värt. Äter pencillin morgon och kväll och har även smärtstillande.

HOPPAS HOPPAS HOPPAS att det nu blir bra!!


V.28+5 
Sön 4 maj 09:00
Mådde piss igår, febrig och hade ont... Kan jag aldrig få bli frisk? Har ju haft såhär i två veckor. Idag mår jag väll ungefär som igår men inte lika ont. Men det hade jag inte på förmiddagen igår heller.

Idag fyller min minsta syster 9 år i alla fall och vi ska dit på kalas. Förstår inte riktigt hur jag ska orka men det blir smörgåstårta där så man får väll bita ihop lite.

Är så orolig att bebis tagit skada av allt det här. Skulle dö då....... Måste ringa bm på måndag också för en ny tid. Det har blivit lite uppskjutet nu.


V.28+6 
Mån 5 maj 10:35
Igår va vi och firade Emma som fyllde 9 år. Det bjöds på smårgåstårta (mums) och prinsesstårta och vädret var strålande fint. Mådde skapligt ändå så jag orkade va med. Sen åkte vi till Tomas å Pauline och lämnade Tomas jacka som Joakim lånat ett tag. Pauline var ute å grejade i trädgården....Åhhh vad mysigt det såg ut jag längtar tills vi flyttat och vi också kan greja litegrann....

Sen mådde jag i alla fall mycket sämre, det tar verkligen på mina krafter att flänga runt bland folk. Måste nog försöka ta det lite lugnare om jag ska bli av med detta någon gång.

Blev en ganska lugn kväll, vi kollade på sanningens ögonblick (fy vad synd om flickvännen) och sen spelade Joakim lite GTA menast jag kollade på. Bebis är så rolig för h*n börjar alltid sparka en massa när älskling spelar skutarspel...hahaha.

Idag ska jag i alla fall ringa bm när det är teltid om en halvtimme. Måste boka ny tid för nu var det två veckor sen jag skulle vart där.


V.27+

Publicerat: 2008-11-30 | 01:13:48 i Graviditeten

V.27+5 
Sön 27 apr 11:43
Igår kom vi äntligen hem igen efter en vecka på NÄL.... Fy vilken vecka. Åkte in på lördagen förra helgen för då hade jag haft så ont i min högra sida sen dagen innan och jag stod verkligen inte ut längre sen på kvällen på lördagen så då åkte vi in till akuten. Där gjorde dom lite tester och så och tyckte att jag skulle stanna kvar över natten så dom kunde hålla lite koll på mig. Fick lite panik då för jag ville INTE va kvar utan Joakim och dom snälla sköterskorna ordnade så han kunde få vara kvar också.

Vi fick komma till obs-akuten eller va det nu hette... Där fick man ligga på en säng i ett rum som bara hade väggar på tre sidor och man fick dra för ett draperi bara, Joakim fick en säng bredvis mig. Efter en natt av typ ingen sömn alls fick jag prata med doktorn och då var tydligen min sänka rätt hög och jag hade någon liten ekg förändring så han tyckte jag skulle stanna en natt till. Så jag blev då flyttad till MAVA (medecinakuten). Först såg det ut som att inte Joakim kunde stanna över men det löste sig tillslut så han fick det. Hade nog brutit ihop totalt annars för han var min stöttesten för jag hade så himla ont. Ett tag efter vi hade fått rummet så flyttade siig smärtan från höger sida till vänster helt plötsligt och smärtan tog i ordentligt. Ville typ dö eller nått satt och hyperventilerade med andningen och försökte bara slappna av.

Sen blev det natt och sömn blev det inte mycket av för jag hade såååå ont. Var totalt utmattad av smärta och brist på sömn. Sen på dagen blev det lite bättre en stund för då fick jag smärtstillande spruta i magen, den hjälpte ganska bra. Mamma, Lina och Pappa kom på besök ett tag, skönt att få lite annat att tänka på. Men så skulle jag flyttas till ett annat rum på avdelningen för det jag var på var tydligen bara ett tillfälligt rum. Dom ville flytta mig in i ett rum med en av 80+arna som också var på avdelningen och då skulle inte Joakim kunna sova där heller. Då bröt jag ihop och började gråta och fick nästan panik, skulle hellre åka hem än att sova så. Det löste sig tillslut att jag fick ett enkelrum och dom ställde in en brits till Joakim där också.

Sen gick dagarna med tester hit och dit och dom kunde inte förstå vad det var för fel på mig, det ända dom såg var att jag hade en rejäl inflammation i kroppen men inte vad den berodde på eller nått. Smärtan började bli smått bättre för var dag i alla fall.Farmor och Mats kom på besök två dagar i rad och det var trevligt. Man började bli så sjukt less på sjukhuset och alla gamlingar på avdelningen och alla tester och blodprov. Men så kom ljuset i tillvaron, vi fick göra ett ul för att se så allt var ok med liten i magen!!! Sååå mysigt att få se bebben igen . Och så fick vi ett kort också och det satt vi och kollade på nästan hela tiden sen. Vi har sötaste bebisen i världen!!

Efter 7 nätter på NÄL fick vi i alla fall på lördagen reda på att vi fick komma hem!! Tjohooo äntligen. Deras ända förklaring var att det hade vart nån inflammation i ena lungsäcken men dom visste inte vad det berodde på eller nått. *suckar*.

Det var skönt att komma hem i alla fall och vi åkte till Joakims morfar på kalas för Joakims kusin har fyllt år. Där fick vi smörgåstårta och ritzspecial....MUMS.... Sen åkte vi till min faster och hälsade på lite för dom hade tänkt besöka mig på NÄL med smörgåstårta men vi fick den med oss hem istället och den ska jag strax äta lite av hade jag tänkt.

Idag ska vi handla mat och jag ska betala räkningar sen ska vi röja lite här hemma för imorn kommer en som ska kolla på lägenheten. Hoppas vi blir av med den så vi slipper dubbelhyra. Annars blir det nog en ganska lugn dag idag.


Halsbränna 
Sön 27 apr 20:04
Har lite halsbränna just nu... bläää inge skoj alls. Kanske ska man skaffa hem lite tabletter mot sånt.

Vi va och handla mat förut i alla fall och idag blir det kycklingsallad...MUMS! Älsklingen ska göra maten så det är också ett stort plus.

Vi va inne en sväng på coop och kikade också och självklart gick vi förbi bebishyllan, råkade allt ramla ner några grejor i vagnen därifrån. Ett parasoll till vagnen, en kudde, en filt och plastadfrote´till vagnen.

Vi känner oss lite lyxiga den här månaden då Joakim fick ganska bra lön och vi hade jättelite räkningar. Joakim har beställt en jacka från nätet och jag ska kolla runt lite om det finns nån fin skötväska till ett bra pris annars köper vi nog den som hör till vagnen.



V.26+

Publicerat: 2008-11-30 | 01:08:49 i Graviditeten

V.26+0
Tis 15 apr 10:37
En ny vecka Skrattande. Nu börjar vi smyga oss lite närmare tredje trimestern. Har 98 dagar kvar till förlossning.

Livet känns rätt bra just nu. Igår va vi och sa upp våran lägenhet och skrev på kontraktet för den nya, längtar till vi kan få börja greja med den. Kommer bli jobbigt att flytta men det kan ju va bra tidsfördriv i väntan på bebis. Vi va också och hämtade bebisens byrå som nu är målad vit. Så nu matschar den bra med resten av möblerna därinne. Känns lite trist bara att jag vill ju sätta upp tavlor och grejer på väggarna och göra iordning lite mer men det är ju ingen ide nu när vi ska flytta.

Åh jag vill åka och kolla på lägenheten igen och planera hur vi ska ha det, och så vill jag greja på uteplatsen å få det fint. Tänk det kommer va sommar och varmt (förhoppningsvis) när vi flyttar dit, och det kommer inte va långt kvar till bebis kommer. Jag hoppas att det är nån som vill ha den här lägenheten tidigare så man slipper dubbelhyra och kan flytta in lite tidigare i den nya.

Åh vad jag vill att bebis ska komma snart, att tiden ska gå fortare. Det känns som det ploppar ut bebisar överallt. Längtar tills man kan få åka in till förlossningen .

Nä nu ska jag ta en dusch och sen starta en tvätt och en disk och sen äta litegrann.


V.26+1
Ons 16 apr 11:01
Dags att ta ny magbild idag men det får vänta för jag ska med therese på stan lite. Hon ringde nyss och ville ha sällskap. Och då får jag köra lite barnvagn...hehe längtar tills det är våran barnvagn jag får köra. Får väll ta å göra mig iordning strax men är lite seg, sov så dåligt efter att Joakim åkte till jobbet tidigt imorse.

Det är ganska fint väder ute idag i alla fall. Det är allt skönt. Funderar lite på om jag kanske ska göra lite kolsyrat vatten att ha med i en flaska? Får sån yrsel ibland när man är ute så det kan nog va bra att ha med. Synd att Joakim har mitt presentkort i hans plånbok, hade ju kunnat kolla lite annars men det är nog bäst att vänta tills dom får in lite mer sommriga grejer....

Åhhh vad jag undrar vem som bor i min mage. Vad är du för en liten filur? Och är du en flicka eller pojke? Man kan bli nästan tokig av att tänka på det.

Nä nu måste jag nog gå och göra mig iordning litegrann om jag ska hinna


V.26+2 
Tors 17 apr 11:29
Igår kväll hade jag så himla ont efter min och Thereses runda på överby att Joakim fick stödja mig när jag skulle gå någonstanns i lägenheten. Hade nog kunnat ge en miljon för ett par kryckor igår.

Idag hade jag tänkt städa lite här hemma men vi får se hur det går, har fortfarande ganska ont. Lite kanske jag kan göra i alla fall. Tänkte försöka ha mat klart tills Joakim kommer hem från jobbet i alla fall. Han är verkligen världens bästa! Jag älskar honom så mycket så ibland vet jag knappt vart jag ska göra av alla känslor.

Bara en dag till imorgon sen är det helg igen. Ska bli skönt. Och sen på måndag är det ju dags för nästa bm besök och då ska Joakim följa med igen!!! Wohoo!


V.26+3 
Fre 18 apr 10:42
Vi var och hämtade ett par kryckor hos Joakims pappa för han hade ett par extra, känns bra att ha till dom gångerna jag har ont eller om man måste gå mycket. Sen va Lina här några timmar på eftermiddagen och vi spelade brädspel och åt glass. Hon fick känna ett par sparkar från bebis också. Den förste förutom Joakim som fått känna det.

Och idag är det fredag....Sååå skönt och jag längtar tills älsklingen kommer hem så jag får krama om honom. Älskar ju honom så och saknar honom så sjuuukt mycket när han jobbar. Och vädret är strålande fint idag också, hade verkligen velat ha våran nya lägenhet med uteplats nu så man kunde sätta sig ute i solen och äta frukost eller nått. Känns inte så kul att sitta här på balkongen direkt. Och speciellt inte ensam, då känner man sig som ett utittat mongo eller nått.

Måste försöka röja lite härhemma för på måndag kommer bovärden för att inspektera våran lägenhet. Och som det ser ut nu så är sovrummet inte direkt super städat. Och resten av lägenheten behöver plockas lite smågrejer och så för jag har inte orkat dom senaste dagarna pga rygg och så. Ska se om jag orkar idag. Det hade vart skönt att ha det gjort.

Har märkt att min kropp har nån slags inbyggd klocka i alla fall, jag vaknar alltid vid ca halv sex på morgonen och måste gå på toa. Sen vaknar jag allra senast kl 10 igen men då har jag verkligen kämpat för att behålla sömnen ett tag. Jag kan verkligen inte sova längre det går bara inte. Förr kunde jag ju sova till kl ett utan problem. Men så går jag och lägger mig lite tidigare nu också i och för sig. Oftast tidigare än Joakim till och med och han jobbar ju ändå..... Igår hade jag som vanligt hunnit somna innan han la sig, tråkigt är det men jag hann vakna innan han gav sig iväg så då kunde jag krama lite på honom. Och nu känner jag doften av hans parfym här vi datorn *myser* GUD vad jag älskar honom!!!


Har så tråkigt..... 
Fre 18 apr 12:24
Gud vad tiden går långsammt..... Kan ju städa lite för att fördriva tiden men har fortfarande ont i ryggen...bläää ska starta en tvätt och en diskmaskin i alla fall. Vill att tiden ska gå snabbare så älsklingen kommer hem till mig. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska äta ikväll heller....hmmmm får fundera ut nått.


V.26+4 
Lör 19 apr 08:23
Har så sjukt ont!! Har legat konstigt igår natt eller nått inte vet jag men jag vaknade med ont i nacken i går morse, sen blev det värre och värre under dagen och på kvällen hade jag ont från nacken på höger sida ner runt skulderbladet där bak och runt bröstmuskeln där fram. Har knappt kunnat sova inatt, har väll sovit några minuter här och där. Har gjort för ont. Va uppe och duscha varmt med massagestrålen på men det hjälpte inte, höll nästan på att tuppa av där inne av smärtan. Och Joakim fick massera och värma vetekudde till mig men det hjälpte inte heller. Massagen hjälpte bara så länge han höll på. Hade så ont så tårarna rann. Och dom gångerna jag luckats hitta en ställning för nån liten stund som känndes ok så att jag kanske nästan skulle kunna somna då sparkade bebis så mycket så då kunde jag inte somna för det. Lille busbebis......Jag var allt lite irriterad på bebisen inatt.

Nu har jag i alla fall gett upp att få sova och sitter här, har fortfarande jätte ont och mår lite illa, känner mig nästan svimmfärdig. Får nog hämta lite vatten till mig själv....



V25+

Publicerat: 2008-11-30 | 01:00:49 i Graviditeten

V.25+0
Tis 8 apr 10:31
En ny vecka igenSkrattande. Bara fyra veckor kvar tills v.30 nu. 105 dagar kvar till förlossningen.

Vi fick inte den 4:a vi lämnat intresse på Ledsen. Men på torsdag ska vi kolla på en 3:a i samma område så får vi se hur det blir med den.

Har väll inte så mycket mer att skriva egentligen......


Förlossningsbrev..... 
Tis 8 apr 13:18
Lite tidigt att skriva det än men jag funderar redan nu ändå på lite som ska stå däri. Vill inte ha för tidig avnavling t.ex om det går att undvika. Sen vill jag väldigt VÄLDIGT gärna att Joakim ska få sova kvar på bb. Har lite panik för att bli lämnad där ensam. Och så vill jag klara mig utan smärtlindring så gott det går t.ex eda men att dom ska säga till i god tid innan det är försent att ta edan.

Smärtlindring som jag ska försöka klara mig med är vetekudde, lustgas vill även pröva på akupunktur. Sen ska Joakim få massera mig massor....hehe. Han är grym på att massera och det brukar hjälpa när jag har mensvärk i alla fall.


V.25+1 
Ons 9 apr 11:08
WOHOOO!!!!! Fick mina deklarationspapper idag och jag får tillbaks 6000!! Underbart! Och älsklingen får tillbaks 3300. Det blir lite extrapengar till midsommar i alla fall.

Mitt huvud fortsätter att göra ont.....snart kapar jag av högersidan på huvudet. Det kanske blir bättre då? hmmm?

Imorgon ska vi kolla på lägenhet igen, drömde om den inatt men då va den inte riktigt som den är i verkligheten. Den var verkligen skitcool i min dröm...hehe tänk om den kunde vart så ändå.

Nu ska jag gå och hämta en yalla drickyoghurt att "äta" till frukost, idag är en bra dag


V.25+2 
Tors 10 apr 10:45
Jag vill att veckorna ska gå snabbare..... Tiden går så sjukt långsammt. Hoppas att det blir lite bättre när vädret blir finare och man kan hitta på lite grejer att göra. Om det nu blir nått fint väder i år. Hoppas verkligen det så man kan bada å grilla å ha det lite skönt i sommar, det hade vart wunderbar....

Idag ska vi som sagt kolla på lägenhet igen men det är inte fören kl 14 så det är ett tag kvar.

Joakim kände bebisen sparka igår igen Skrattande. Jätte mysigt är det!! Bebisen var allt en liten akrobat på kvällen där inne i magen...hihi lilla busen. Har fått för mig nu att det är en pojk men vi får väll se. Är så nyfiken på vem som gömmer sig därinne och tummlar runt.


Uttråkad...... 
Tors 10 apr 12:51

Sitter här hemma och ska snart hoppa in i duschen och ska göra mig iordning för att åka å kolla på lägenhet men är så uttråkad.... Vill hitta på nått kul men vet inte vad riktigt. Jaja inte jättelångt kvar till helgen nu man får väll försöka hitta på nått då kanske.

Och varmt som tusan är det här i lägenheten...phuuu.... Det blir verkligen sjukt varmt här så fort solen ligger på lite. Det är ju t.o.m jätte varmt här på vintern.

Har börjat fundera på om min huvudvärk ihögra sidan har nått med mitt öra att göra? Har lite ont i högra örat och det slår liksom lock för det emellanåt, specielt på natten. Hmmmm

Imorn är det dags för bm besök igen i alla fall, blir väll bara att kolla blodtrycket då är ju inte ett vanligt rutinbesök. Joakims pappa kommer nog att köra mig dit för älsklingen behövde bilen imorgon.

Nä nu får jag väll hoppa in i duschen....toddeloo



Hemma från lägenhetsvisning igen.... 
Tors 10 apr 16:53
Nu är vi hemma igen. Lägenheten var kanon, vill verkligen ha den. Men vi måste vänta till på måndag innan vi får besked. Det kommer bli en låååång helg verkligen.

Gick en liten promenad också och nu har jag jätte ont.....såklart. Vad hade man trott. Men det är ändå lite skönt att komma ut lite och det var fint väder.

Nu är jag jättehungrig men jag vet inte riktigt vad vi ska äta.....är inte sugen på nått vi har hemma. *suckar*


V.25+3 
Fre 11 apr 10:51
Om några timmar ska jag iväg till bm igen. Ska väll försöka röja undan lite här hemma först, starta en tvättmaskin och en diskmaskin.

Äntligen fredag igen i alla fall! Så får man ha älsklingen hemma. Vi har väll inget direkt planerat för helgen men, men...

Är jättesugen på youghurt till frukost men vi har ingen hemma Ledsen. Typiskt. Hmmmm undra vad vi ska äta ikväll? Får fundera lite på det ifall jag måste ta fram nått ur frysen.....


Tillbaks från bm.... 
Fre 11 apr 14:20
Blodtrycket var bra.

Vilande (liggande) 100/50
Sittande 130/85

Vägde mig också och vägde ett kilo mindre än sist alltså 96 kg denna gång....huuu det är oändligt mycket ändå, men i alla fall inte mer än sist. Nästa tid jag ska dit blir måndagen den 21/4 kl 15:45. Men då är det ett vanligt besök igen.


V.25+4 
Lör 12 apr 09:52
Igår kväll gjorde vi tacos och sen myste vi i soffan med film och godis.

Idag ska vi städa lite här hemma och tvätta lite kläder och så annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Kul va det att gå upp nu och se att det ligger lite snö ute.... Vill ha riktig vår nu med massa värme är trött på vintern.


V.25+5 
Sön 13 apr 10:25
Igår skulle vi åkt en sväng och kollat på kläder men istället blev det att vi åkte till Joakims morfar en sväng och sen va vi hemma hos hans föräldrar och åt middag (första grillningen i år) och efter middagen spelade vi brädspel och sen kolla vi på körslaget.

Va så trött igår kväll så jag gick och la mig strax efter att vi kom hem till oss sen. Idag ska vi i alla fall åka och kolla om vi kan hitta några kläder, jag har ett presentkort som det kliar i fingrarna att använda. Ska bara försöka få lite liv i Joakim som fortfarande ligger och sover.

Drömmde världens mardröm inatt att det bodde massa stooora spindlar under min säng....huuu det var verkligen ingen rolig dröm.


V.25+6 
Mån 14 apr 10:03
Idag hoppas vi få veta om vi fått lägenheten eller inte. Än har vi inte hört nått men det är såpas tidigt än så.

Hittade ett par byxor till mig igår och tre par trosor, var rea på båda så det kostade bara 290:- så jag har fortfarande 210:- kvar på presentkortet. Ska vänta tills dom får in lite sommrigare kläder. Måste ju ha lite sommar kläder som man kommer i annars kommer jag ju svettas ihjäl om det blir en fin sommar.

Annars hände det inte så mycket mer igår, jag va så sjukt trött så jag dog på soffan efter vi kommit hem från stan och sov nog där ett par timmar i alla fall.

Idag när jag satte på datorn hade älsklingen skrivit ett jättegulligt medelande i paint som kom upp när jag satte mig  älskar honom så! Han är verkligen världens underbaraste.


Vi fick lägenheten!!! 
Mån 14 apr 10:45
Tydligen så ska vi flytta nu! Skitkul och oj vad jobbigt det kommer att bli.... Onsjö nästa!!!! Wohooo!!!



V.24+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:49:53 i Graviditeten

V.24+0 
Tis 1 apr 10:25
En ny vecka! Imorgon är det dags för mvc besök igen, men denna gången får jag gå själv för joakim kan inte ta ledigt varje gång Ledsen. Det blir lite blodprov och kolla blodtrycket och sf måttet och sen antar jag att vi lyssnar på hjärtat igen Glad.

Igår va Joakims pappa över och kolla på fotboll och vi dela på en familjepizza. Senare på kvällen sen så spelade jag och joakim nintendo 8-bitars som vi koplade in. Sååå kul va det! Man blev ju sjukt nostalgisk, har ju inte spelat det sen man va liten liksom.

Och när vi kolla på fotboll igår så sparka bebisen lite men när Joakim skulle känna så sluta den så klart som vanligt Flört. Lille busen....... Det är inte så ofta bebisen sparkar, den brukar mest rulla runt där inne.


V.24+1 
Ons 2 apr 11:35
Idag var jag hos bm och lyssna på bebben och kollade upp det mesta. Första gången jag var där utan Joakim men det gick bra. Lite tråkigt att få höra dom underbara hjärtljuden ensam bara Ledsen. Men det är det finaste ljudet i världen!!!

Hjärtljud: 160/slag min
SF mått: 26 cm!
Blodtryck: 120/85
HB: 124
Vikt: 97kg Förvånad
Urinen: ua

Det såg bra ut överlag men hua så mycket jag gått upp i vikt.... Helt sjukt ju. Tycker inte jag äter så farligt ändå. Men efter den här bebisen är utklämd blir det hårdbantning med barnvagnrace....hehe. Ska tillbaks till mvc redan nästa fredag för att kolla blodtrycket då jag haft problem med huvudvärk ville hon ha lite extra koll. Vem vet? man kanske kan tigga till sig att lyssna lite på bebben också när man ändå är där Flört.

Igår va vi och handla lite på coop och då råkade det komma med ett jättegulligt set sängkläder till vagnen. Sen va vi och hämtade spjälsängen också som vart på målning, nu  ser den som ny ut Glad. Nu ska jag gå och ta kort på den och sängkläderna och även denna veckas magbild.


V.24+2 
Tors 3 apr 11:14
Huvudvärken hänger fortfarande kvar.....Är så sjukt trött på den nu. Men ska nog börja med lite varm vetekudde på nacken ifall det sitter nån spänning där och be Joakim massera axlarna så får vi se om det hjälper. Gött irriterande är det i alla fall....

Nu har jag kollat klart på nästan alla avsnitt av norges barnmorskorna. Sååå mysigt att sitta å kolla på bebisar och när dom föds. Längtar ihjäl mig. Och bebis är vaken och tummlar runt i magen .

Drömmde en helt sjuk dröm inatt, jag skulle föda barn men istället för ett barn komm det ut en kattunge. Och det va tydligen helt normalt att det blev så....hahaha så man kan drömma ibland alltså.


V.24+3 
Fre 4 apr 09:14
Idag ska vi iväg och kolla på en lägenhet. En 4:a som ligger ute i Onsjö. Uteplats och föråd vid huset. Låter ju helt underbart men är lite tveksam till en 4:a.... Känns som det är väldigt stort. Men men. Och om vi inte får denna så ska vi på visning av en trea också i samma område så oddsen att vi får nån av dom lägenheterna är ganska stora. Inflyttning var i Juli så då kommer jag va stooor. Men det kan ju va en fördel också....hehe man slipper göra så mycket i flytten. Kan mest gå och småpilla lite....hehe.

Vaknade idag av att bebis sparkade på kisseblåsan så jag var tvungen att gå upp och kissa. H*n är busig våran lille Flört. Får snart ta och göra mig iordning för Joakim åker från jobbet om 20 min. Men det går snabbt, borsta tänder sätta upp håret och slänga på sig kläder.

Har blitt lite dålig i magen nu på sistone, beror nog kanske på järntabletterna. Får se om det går över annars får jag pröva nått annat. Dom va ju inte billiga direkt heller, slår man ut kostnaden blev det 2kr tabletten hua....

Hoppas det blir lika fint väder idag som det va igår. Vi gick och köpte glass och gick en liten promenad i solen. Det va så skönt så man kunde gå utan jacka och tycka att det var varmt ändå.... Man fick riktigt vårkänslor. Skönt med lite värme nu efter den sena vintern som kom med snö. Hoppas det håller i sig nu och att våren är här men man vet aldrig med april.


Tebaks från lägenhetsvisning..... 
Fre 4 apr 11:01
Vill verkligen tycka om lägenheten men jag gör det inte alls. Gillade inte fasaden på lägenheten och fick ingen hemkänsla inne i lägenheten. Uteplatsen var väl det finaste med den egentligen. Och så känns det ändå stort med en 4:a........ Åh vad jag är nedstämd nu. Ville verkligen tycka om den. Sen ska vi på visning på en 3:a nästa vecka och den är i samma område och vi kikade lite från utsidan idag och usch vad den inte såg fin ut. Uteplatsen var alldeles sunkig.....blääää och om vi inte flyttar till nån av dessa lägenheter är det kört att flytta innan bebis kommer. Så det blir väll att bo kvar här där vi bor Ledsen. Känns inte alls skoj.

Det här blev ingen rolig dag Gråter


Kl 11:49
Måste bara tillägga att älsklingens deklarationspapper kom idag och vi hade befarat att få restskatt men istället får han tillbaks ca 3300!!! Wohoo


V.24+4 
Lör 5 apr 10:31
Igår fick Joakim känna sparkar för första gången!!! Äntligen! Bebis sparkade till jättehårt 3 gånger så det var ingen tvekan om ifall han skulle känna eller inte. Skrattande

Vi har tackat ja till den lägenheten vi kolla på också. Jag känner mig lite tveksam men det får bli som det blir. Får reda på, på tisdag tror jag om vi fått den eller inte.

Nu ska jag gå och värma lite pizzarester.


V.24+5 
Sön 6 apr 09:21
Igår va en rolig dag.....eller inte. Mina hormoner och jag var nog inte helt överens igår. Var på dåligt humör till och från hela dagen igår och irriterade mig på det mesta. På kvällen skulle vi ha lite folk över och då tyckte jag att våran lägenhet såg förjävlig ut m.m m.m och det bara brast för mig. Sen han jag inte duscha och göra mig iordning tills dom kom och jag kände mig bara ful å fet å äcklig och ville inte visa mig. Så jag låg inne i sovrummet när dom va här...... Somnade ganska snart därinne i och för sig. Och idag känner man sig gött dum. Jäkla hormoner ibland alltså. Igår kändes det som om allt va hemskt. Ja ja livet går vidare.

Sov gött dåligt inatt för bebis har tydligen inte velat sova. H*n har rört på sig massor hela natten och det är inte lätt att sova då . Och min huvudvärk på högersidan är fortfarande kvar.... Är sjukt trött på den nu. Orkar inte med att ha den varje dag och jag vill ju inte äta så mycket alvedon hela tiden. Kommer ju få värsta knarkar bebisen. Tror att det tär lite på mig också med huvudvärken orkar liksom inte längre och igår brast det väll antar jag. Hoppas hoppas att det blir bra snart.


V.24+6 
Mån 7 apr 10:48
Idag hittade jag två bristningar på magens vänstra sida och typ tre under magen en liten bit ovanför bikinilinjen.......Gråter. Hatar det verkligen. Kommer snart se ut som en tiger eller nått vet att jag kommer få över hela magen. Dom kunde väll i alla fall väntat lite med att komma kanske. Det känns verkligen förjävligt rent ut sagt.

Igår bakade jag kladdkaka, känner mig så huslig nu för tiden även om jag vart ganska trött den här helgen. Har faktiskt vart helt död. Och den jävla huvudvärken sitter fortfarande i Skrikandes. Känns just nu som att jag kommer få dras med den resten av livet eller nått. Och brösten fortsätter att läcka lite då och då. Som mest när jag har morgonrock på mig och ingen bh.

På fredag ska jag tillbaks till bm igen för att kolla blodtrycket bara och då bestämmer vi tid för nästa rutin besök. Hoppas att kanske Joakim kan följa med den gången. Imorgon får vi reda på om vi fått lägenheten eller inte, eller i alla fall senast onsdag. Och sen på torsdag ska vi kolla på en annan lägenhet i samma område, en 3:a denna gången. Men vi får väll se hur det blir


V.23+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:38:37 i Graviditeten

V.23+0 
Tis 25 mar 09:34
En ny vecka Glad. Tiden släpar sig framåt.

Igår när jag låg i soffan såg jag på utsidan när bebisen sparkade!! Sååå skumt och sååå coolt och sååå mysigt. Och om jag tryckte lite där den sparkade fick jag en spark tillbaks som svar. Men stackars Joakim har ännu inte fått känna någon spark. Bebisen slutar alltid när han ska känna, den busar med pappa.

Nu ska jag snart göra mig iordning för att åka med therese och hälsa på hennes systers bebis på bb. Eller i alla fall se den genom en dörr, avdelningen är avstängd för besökande.

Och sen kl 4 i eftermiddag så kommer försäkringstanten hit på besök och ska informera om vilka försäkringar det finns sen till bebisen.


Längtar ännu mer nu...... 
Tis 25 mar 14:56
Har vart och sett lille Leon och han va så liten och söt! Jag vill också gå omkring med min lille där nu!!! Åh vad jag längtar!!!!

Ska strax röja undan lite här hemma bara för om ca en timme kommer försäkringstanten. Ska skriva en inköpslista också för vi ska åka och handla mat sen. Har precis betalat räkningarna, gött att ha det gjort även om det smärtar. Hade mycket räkningar denna månaden.

Nä nu får jag väll ta och resa på arslet och röja.....

V.23+1 
Ons 26 mar 10:35

Igår va försäkringstanten här å prata, det va väll bra med lite info antar jag men det kändes egentligen ganska onödigt. Det va ingenting man inte lätt kunnat läsa sig till själv.

Idag tänkte jag baka lite bullar och vi köpte mjöl och pärlsocker igår för det men så kom jag på att vi har ingen jäst och kanske lite för lite margarin men det får älsklingen köpa sen när han slutar. Känner mig så himla pigg nu för tiden och plockar här hemma och vill göra massa saker. Känns rätt skönt med tanke på hur trött jag var förr.....



V.23+2 
Tors 27 mar 10:09
Så trött på min "huvudvärk"..... Har varje dag nu i ca två veckors tid haft ont i huvudet på högra sidan vid tinningen. En bultande smärta koncentrerad just på det området. Är jävligt trött på det i alla fall.....Skrikandes Ska till bm på onsdag nästa vecka så jag får väll ta upp det då antar jag.

Bakade bullar igår i alla fall, ca 80 bullar blev det. Det va jobbigare än vad man tror att baka bullar, va helt slut efteråt men gott blev det. Kanelen tog slut efter jag hade gjort hälften så en hälft fick ha nutella som fyllning. Men det blev gott det också.

Såg på barnmorskorna på tv igår också och åhhhh vad jag lääängtar!! Ju mer dom skriker på tvn desto mer sugen blir jag....hehe kan knappt vänta tills det är min tur att ligga där.


Vårdcentralen 
Tors 27 mar 16:10
Tröttnade på att jag har haft den konstiga huvudvärken nu i två veckor så jag ringde bm. Fick tag på en annan bm som tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen då hon inte tyckte det lät som nått gravrelaterat. Så jag ringde vc och fick en tid kl 14 idag. Pratade med en läkare som tog blodtrycket (som var perfekt) och klämde lite på huvudet. Sen skulle jag ta blodprov för att kolla hb och sänkan och om det va bra så skulle jag få lite citodon utskrivet..... (hb låg på 119). Sänkan vet jag inte än m den va bra men om den inte va det så skulle han ringa och han har inte ringt än så jag antar att det va bra.

*suckar* så jobbigt bara att det inte finns nått annat att göra. Är så jobbigt att ha det här bultandet varje dag.

Får trösta mig lite med ben and jerrys glassen jag köpte efteråt i alla fall. Ska lägga mig i soffan med den och sätta på nån bra film kanske.


Läkaren ringde nu.... 
Tors 27 mar 18:36
Min sänka var förhöjd (57). Och det kan tydligen tyda på en infektion. Han skulle skriva en remiss så får jag åka till NÄL imorgon.....Ledsen. Blääää...... Man blir ju lite nojjig. Läkaren trodde att det kanske kunde vara ett inflammerat blodkärl eftersom jag har haft ont i huvudet nu i två veckor.....

Jaja får väll se imorgon, kommer väll få sitta på NÄL hela dagen antar jag för det tar ju sån förbaskad tid när man är där......


V.23+4 
Lör 29 mar 10:54
Igår va jag på NÄL. Först va det blodtryckskoll och temp och det va perfekt. Sen skulle en undersköterska ta blodprov på mig.... Det va jätte kul verkligen.... Först stack hon i höger armveck och grävde runt med nålen där inne ett bra tag innan hon gav upp. Sen stack hon i högerhanden och grävde även omkring där ett bra tag innan hon gav upp *suckar*. Sen tog hon vänstra handen och grävde runt en stund innan hon gav upp. Så fick vi vänta en liten stund på att en annan skulle komma och när hon kom så stack hon mig i vänstra armvecket och då gick det på första försöket, så lämnade hon en slang i armen ifall dom skulle vilja ha mer blod sen.

Och så fick vi vänta ett tag så kom det en läkare sen och kollade mina reflexer genom att jag fick göra massa akrobatövningar kändes det som. Men i slutända kom dom i alla fall fram till att det inte va nått fel på mig, att sänkan va förhöjd berodde på att jag va gravid tydligen. Och huvudvärken sa dom va spänningshuvudvärk och jag skulle äta tre alvedon om dagen i fyra dagar..... *suckar*....jaja det är väll bara att hoppas att den försvinner tillslut då.....

Ikväll ska vi till mamma och äta mat och sen ska vi gå igenom mina gamla bebisgrejer för att se om det är nått vi vill ha.


V.23+5 
Sön 30 mar 11:29
Åt jättegod mat hos mamma igår och spelade spel å prata. Såg spjälsängen också som stod på tork, den blev jätte fin i vitt! Ser ut som ny.

I eftermiddag ska vi kanske se aik´s premier match i allsvenskan på nån krog inne i stan. Får se hur det blir.

Nu tänker jag äta lite frukost och slappa lite ett tag.


V.23+6 
Mån 31 mar 12:07
Igår va vi och såg på AIK-kalmar på en krog. Åt lite mat och så. Tyvärr blev det bara oavgjort...Lite tråkigt. Ikväll ska Joakims pappa komma över för han hejar på IFK och den skulle gå på tv4sport och dom hade inte den kanalen. Så då skulle vi dela på en familjepizza.

Bebisen sparkade jättemycket igår när Joakim låg och läste för den men så fort han skulle känna så slutade det.... Stackarn har ju inte fått känna något alls än.... Hoppas det inte dröjer lång tid till.




V.22+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:29:03 i Graviditeten

V.22+0 
Tis 18 mar 10:45
Oj vilken dag igår. Mitt humör gick upp och ner som en jojjo. Men tror nog att jag hade värsta hormonanfallet, läckte från bröstvårtorna sen på kvällen..... Sjukt skumt det kändes. Och sen va jag sur på snön för att vi inte kunde åka till IKEA men dit ska vi idag! Så fort Joakim slutar jobbet vid ca 4 så drar vi dit.

Tänkt att köpa:

Skötbord
Byrå el klädskåp till bebis
Lite annat smått å gott man hittar Räcka ut tungan


Fått lite pengar nu när jag fyllde år som vi ska shoppa loss för där nere. Det jag fått nu när jag fyllt år är:

Min farmor: 1000 kr och tre bebisplagg
Joakims farmor: 1000 kr och två ljushållare man sätter på väggen
Joakims föräldrar: 500 kr och mammakläder och en alladinask
Mamma: Presentkort på klippning och färgning
Mormor & Morfar: Presentkort på veromoda och kort på vaggan vi ska få sen
Joakim: En jättefin mamma t-shirt med rolig text på Skrattande
Pappa: Får se på fredag när dom ska hit....


V.22+1 
Ons 19 mar 11:24
Oj oj oj vad jag är helt slut nu.... Har precis byggt ihop skötbordet vi köpte igår. Det var en riktig kraftansträngning. Men det blev väldigt fint i alla fall . Är jätte nöjd med det. Sen köpte vi lite mer grejor också på IKEA, man blir ju helt sjuk av att gå runt där.

Byrå
Skötunderlägg och överdrag till det
Tvättlappar 10-pack
Haklappar 5-pack
Tavlor
Nattlampa
Sängkläder till spjälsäng
Babyfilt
Badbalja
Gardiner till barnrummet
Madrassöverdrag till spjälsängen

Kommer inte ihåg om det var nått mer just nu. Gardinerna har jag satt upp i alla fall och skötbordet är som sagt uppmonterat. Byrån ska jag väll också montera upp och sen ska den målas vit. Den är i obehandlat trä nu. Och spjälsängen ska vi också måla vit. Det är en lättnad, den kommer ju se som ny ut sen Glad.

Saker vi har kvar att köpa sen:

Sängkläder och madrass till vagga
Sängkläder till barnvagnen
Spjälskydd
Madrasskydd till vagga
Mobil till skötbord och spjälsäng/vagga
Insektsnät till barnvagnen
Skötväska
Babysitter
Div kläder

m.m

Min hjärna står lite still nu känner jag, får utöka listan när den fungerar igen.


Lite senare.... 
Ons 19 mar 19:44
Har vart en sväng på babyproffsen idag och det blev en babysitter, insektsnät till barnvagnen och en cool nappflaska. Sen hämtade vi ut pampers babybox också.


V.22+2 
Tors 20 mar 11:14
Nu på morgonen blev jag väckt av att mobilen ringde och det var en försäkringstant i andra ändan. Jag har tecknat en gratis mamma/barn försäkring i trygghansa och hon skulle kolla så det stämde och informera om att vi kunde få hembesök av en tant som kunde informera lite mer om försäkringar. Och det tyckte jag lät jätte bra! Är ju viktigt att försäkra den lille!!

Soligt och fint är det ute idag också, synd bara att snön ligger kvar....bläää. Men gött med sol i alla fall. Man känner sig mycket piggare med lite sol ute. Ska nog försöka röja undan lite grejer som är i barnrummet. Vi har ju typ använt det som ett förådsutrymme nästan så det är en massa grejer där som ska tas om hand om innan man riktigt kan ställa iordning bebisgrejerna.


V.22+3 
Fre 21 mar 10:06
Snö, snö, snö..... Blir så trött på denna snö. Om det nu skulle snöa och så kunde det då inte gjort det när det var vinter? Nu var det ju vår och blommor hade slagit ut.

Idag kommer pappa & co hit och även Joakims föräldrar. Ska fika lite och fira mig igen (bättre sent än aldrig) Fast Joakims föräldrar har ju redan firat mig men dom har inte träffat min pappa än.

Igår kväll röjde vi ur all skit inne i blivande barnrummet! Så skönt att ha det gjort. Så åkte vi och slängde en massa också och det var skönt att bli av med det. Så nu är det bara Joakims svarta skinsoffa som står kvar därinne och soffbordet. Ska fråga pappa om han vill hjälpa älsklingen bära upp det på vinden sen när dom är här. Min rygg pajar om jag ska bära.

Nä nu ska jag starta en diskmaskin och städa undan lite så det är fint och sen ska jag väcka hjärtat som fortfarande sover sött inne i sängen.


V.22+5 
Sön 23 mar 10:30
Igår va vi på IKEA en till sväng och köpte en bokhylla till bebisen, en taklampa i form av en sol och en vägglampa i form av en blomma och en matta. Nu har vi ställt iordning möblerna i bebisens rum. Är verkligen jättekul att greja där inne. I och för sig så ska vi köra iväg byrån och spjälsängen för dom ska målas vita men dom får stå därinne så länge.

Ikväll ska jag och älsklingen på överasknings 30 årskalas för en av hans jobbarkompisar. Ska bli kul att komma ut och träffa lite folk men får se hur länge jag orkar, är ganska trött på kvällarna.


V.22+6 
Mån 24 mar 12:40
Det blev inget kalas för mig igår, var så sjukt trött så jag orkade bara inte. Joakim var lite full när jag hämta honom i all fall och nu ligger han i sängen och är bakis ....

Mamma och Stefan var här och hämtade spjälsängen och byrån som Stefan ska måla vita. Ska bli skönt att få det gjort. Vill ha upp tavlorna och lamporna också men det får vänta litegrann.

Kl 16 idag ska vi till farmor och äta lite påskmat eller nått, hon har ju fyllt år också och det har min faster med gjort. Ska bli gött med lite mat sen Glad.

Mina bröstvårtor fortsätter att läcka lite då och då, har blivit en fläck på lakanet i sängen efter mig Räcka ut tungan. Känns gött skumt att det kommer vätska därifrån. Det är ju inte direkt nått man är van vid att det gör.

Nä nu ska jag gå och tömma diskmaskinen, skoj skoj


V.21+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:20:25 i Graviditeten

V.21+0 
Tis 11 mar 13:56
En ny vecka vi går in i igen Skrattande. Känns faktiskt som om tiden går lite snabbare nu. Det är skönt, men den kommer nog gå långsammare igen sen mot slutet.

Oj vad varmt det är i våran lägenhet måste nog gå och öppna balkongdörren och släppa in lite luft.....

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag, har inte direkt hänt nått spännande sen igår.


V.21+1 
Ons 12 mar 16:33
Måste egentligen städa här hemma, ser ut som ett bombnedslag och vi ska ha folk hit redan på fredag.... Men jag bara skjuter på det hela tiden. Är så less på denna lägenheten så det känns inte roligt att städa i den.

Är less på det mesta just nu känns det som, jag vill ha lite förändring. Jag vill ha en TRÄDGÅRD!


V.21+2 
Tors 13 mar 11:19
Är allmänt less just nu. Och otroligt uttåkad men orkar inte direkt ta tag i något. Ska äta lite mat men vet inte vad jag vill äta..... Inte sugen på nått direkt.

Vad ska man göra??

Igår jobbade stackars älsklingen från 7 på morgonen till 11 på kvällen. Såå tråkigt utan honom. Är totalt beroende av honom nu känner jag. Behöver närheten.

Trött och hungrig.... 
Tors 13 mar 21:58
Nu har jag städat i flera timmar. Så jobbigt men så skönt att ha det gjort. Har lite kvar att göra men det får bli imorgon. Det värsta är i alla fall gjort nu. Har sjukt ont i ryggen nu också. Och så är jag sjukt hungrig men det blir nog ingen mat för jag har ingen ork kvar till att laga mat och Jocke kommer nog inte göra någon för han har en kompis över. Han har inte vart mycket till hjälp över huvud taget. Känns lite tråkigt... men men....

Dagar som den här så vill man ha en torktummlare i alla fall, tar lite längre tid att tvätta när man måste vänta på att föregående tvätt ska torka. Men men man ska inte klaga, vi har ju tvättmaskin i alla fall och slipper gå ner till tvättstugan varje gång man ska tvätta.

Ghaaa vad ont det gör i ryggen nu, håller på att dö. Kan knappt sitta här framför datorn nu. Det är för det här man har dratt sig lite för att städa. Och sen är jag ju sjukt lat också...hehe....


V.21+3 
Fre 14 mar 11:02
Idag kommer farmor och Mats hit på fika. Har nästan städat klart lägenheten (SÅ SKÖNT!) Ska strax börja på det som är kvar. Har så helvetiskt ont i ryggen bara. Är lite jobbigt när man har sug att greja här hemma men ryggen säger ifrån. Men det är bara att bita ihop. Nä nu kan jag inte sitta ner längre. Det strålar för mycket ner i benen då. BLÄÄÄÄ....


Lite städning senare.... 
Fre 14 mar 13:23
Nu har jag städat lite till...phu min rygg hänger inte riktigt med längre alls. Men nu är det bara skura golv kvar och sen lilla rummet som vi typ har som förvaringsrum....Ser ju inte så kul ut där inne men det får jag ta imorgon tror jag. Och skura golvet kan jag vänta lite med, måste ta en liten paus.

Farmor ringde också och sa att hon kommer med smörgåstårta!!! Mums! Har vart sååå sugen på det och nu får jag det både idag och på söndag! Skrattande.

Nä nu ska jag gå och ta järntabletten och min vitamintablett och dricka en massa vatten och vila mig litegrann. Min stackars kropp klarar inte detta.


V.21+6 
Mån 17 mar 17:17
Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Nä det är ingen vanlig dag för det är Sarahs födelsedag hurra hurra HURRA!!! . Hehe... Ja idag blev jag 23 då... Och ett väldans fint väder är det ju ute. Eller inte..... Snön bara förstörde våran planerade trip till IKEA.

Jaja har fått lite presenter och så men det kan jag skriva om imorgon, har ingen ork att skriva nu Räcka ut tungan.


Så less.... 
Mån 17 mar 20:49
Är bara så less och allt känns skit.....blääää. Jäkla skitdag



V.20+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:14:03 i Graviditeten

V.20+0 
Tis 4 mar 10:08
En ny vecka! Och idag var vi på mvc och fick lyssna på den lilles hjärta. 156 slag/min låg det på och enligt myten så är det en tjej då men det där tar man ju med en stor nypa salt. Mysigt att höra det lilla hjärtat slå i alla fall och man kunde till och med höra när bebisen sparkade till en gång. Det är en livlig liten rackare som bor där inne för nu känner jag den röra sig jätte jätte ofta verkligen. Mitt blodtryck kolla hon också och det var jätte bra. Så det är inte det min huvudvärk beror på. Men hon sa att om jag får mer besvär med huvudvärken så ska jag ringa och så ska hon kolla upp med läkaren om det finns några starkare tabletter att få.

Fick nr till sjukgymnast också så jag ska ringa dit för att få lite hjälp med min stackars rygg.


Idag ska vi åka till älsklingens farmor och farfar för hans farfar fyller år. Jag håller tummarna för att det blir smörgåstårta. Är sååå sjukt sugen på det. Men jag får det i alla fall om två veckor när jag fyller år


Snart.... 
Tis 4 mar 15:27
Ska jag hämta älsklingen från jobbet och så ska vi åka och äta lite förhoppningsvis smårgåstårta och fika!

V.20+1 
Ons 5 mar 12:17
Det blev lite smörgåstårta igår och massor med kakor och sen tårta. Mums!

Känner för att städa här hemma sammtidigt som jag inte känner för det. Vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag misstänker att jag väntar tills hjärtat kommer hem och att vi kan ta tag i det då.

Hittade en lägenhet idag i Velanda, lämnade intresseanmälan på den. Ser rätt mysigt ut på bilden i alla fall. Uteplats med altan och radhusliknande område.


V.20+2 
Tors 6 mar 11:36
Soligt och fint väder idag igen. Jag vill ha uteplats!!!! Är så sjuuuukt less på att känna mig instängd. Jag vill plantera blommor i en rabatt.

Mår lite illa nu men har inte ätit nått än, måste gå och göra det men jag är inte direkt sugen på nått jue.... Blir i alla fall ungsstekt falukorv med makaroner idag det är mumsigt. Har alltid vart en av mina favvorätter.

Vill ha bebisen nu så jag kan gå ut på promenad i det fina vädret med barnvagnen och sätta mig vid kanalen i solen och äta en glass och bara njuta.


V.20+3 
Fre 7 mar 11:27
Äntligen fredag igen. Måste faktiskt säga att veckorna rusar iväg. Och nästa helg blir det lite kalas för mig eftersom jag fyller år. Har önskat mig presentkort på babyproffsen och på ikea så man kan ju hoppas på att man får det så man kan åka och shoppa loss på lite bebisgrejer. Och så har jag beställt en stooor smörgåstårta av mamma också! MUMS Räcka ut tungan. Jag är verkligen helt tokig i smörgåstårta. Måste bara städa här hemma så man slipper skämmas, det ska allt va kliniskt rent här när det kommer gäster. Får ta lite i taget så inte ryggen går av bara. Och hoppas på att jag kommer må bra i veckan så jag har orken.

Måste bara säga att jag älskar våran barnvagn!!! Är så sjukt nöjd med den. Tror inte att jag hade vart nöjdare med någon annan vagn. Kom på en ny grej idag som jag hade missat, trodde att åkpåsen bara kunde användas i liften men det går att ha den till sulkyn också! Man trär igenom bältet genom madrassen bara. Att jag inte insett dett fören nu. Åhhhh vad jag vill ut i det fina vädret och köra den NU!!!!


V.20+4 
Lör 8 mar 10:39
Lördag och älsklingen jobbar Ledsen. Saknar honom massor!!!

Igår kväll var vi hos hans föräldrar och åt lite pizza,  Väl hemma läste älsklingen saga för mig och bebisen Skrattande. Han är så söt .

Och imorgon så ska vi köra Maya till u-valla. Så denna helgen blir sista helgen att ha jour, sååååå skönt ska det bli. Har inte ork längre. Måste sätta mig idag och skriva ett kontrakt i alla fall. Sen är det bara att hålla tummarna för att dom kommer trivas med henne och att allt går bra så hon inte blir hemskickad efter en månad.

Kom på nu också att jag hade missat samtal från farmor på mobilen igår, får ringa henne snart och fråga vad hon ville.


V.20+6 
Mån 10 mar 13:26
Igår körde vi Maya till dom som ska ha henne på foder. Jätte mysigt och frächt stall med stora hagar. Hon kommer nog få det jätte jätte bra.

Efter att ha packat hennes grejer och städat ur hennes gammla box ville inte min rygg vara med längre, hade så ont igår att jag knappt kunde lägga mig ner i sängen utan hjälp sen på kvällen. Har fortfarande ont idag men det blir lite bättre när jag har vilat mig. Fattar inte hur det ska gå med städning i veckan!! Ska ju ha folk över redan på fredag och sen även på söndag. Min rygg kommer ju att gå av! Ska ringa sjukgymnasten imorgon i alla fall och prata med henne.

Sen pratade jag med pappa idag också och det kanske fanns möjlighet för mig att få jobba lite på volvo aero. Ett datajobb skulle det vara så det är ju inte så ansträngande och det skulle bara vara till sommaren. Bara att hålla tummarna för att det blir något.

Måste säga i alla fall att det känns som en tyngd har lyfts från mina axlar att Maya är "borta". Både för hennes skull och min skull och våran ekonomis skull. Ska bli sååå skönt att slippa stalljourer bl.a.


V.19+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:06:20 i Graviditeten

V.19+1 
Ons 27 feb 14:21
Nu är det en ny vecka och halvvägs på g Skrattande.

Det har vart några och kollat på Maya i veckan och alla ville väldigt gärna ha henne. Hon är ju ett litet charmtroll den lilla skruttan Räcka ut tungan. Har nog bestämmt mig för några som bodde i u-valla, det är inte allt för långt bort i alla fall.

Och i helgen är det tatto mässa här i stan och då ska älsklingen jobba och jag kommer nog hänga där det mesta. Och så ska vi bo på hotell två nätter också helt gratis. Ska bli lite kul det också. Fast det kommer nog bli lite festande för hjärtat och hans kompisar och så och då blir det för mig att sitta och kolla på och sen antagligen ta hand om en full pojkvän. Hoppas han inte blir bakis bara för då är han klen ....hehe.

Är så trött på våran lägenhet och vill inget hellre än att städa men har typ ingen ork i kroppen alls. Måste ta tag i det snart så man kanske trivs lite bättre. Vill bara här ifrån annars.


V.19+6 
Mån 3 mar 12:54
I helgen har det vart full rulle. Har vart tattoo mässa här i stan och jobbade där både fredag och lördag. Många låååånga timmar blev det och var helt slut nu när helgen äntligen var över. Lite kul var det att få sova på hotell två nätter.

Bebisen har börjat röra sig jätte mycket där inne nu och jag känner den jätte ofta. I fredags när jag låg på rygg med händerna på magen och kollade på tv kände jag en spark från utsidan med handen! Men stackars hjärtat har ännu inte fått känna något.

Igår gjorde älsklingen en ny tatuering, jätte jätte fin blev den och har mitt namn i ett hjärta!! Han är världens bästa och jag älskar honom mest av allt



V.18+

Publicerat: 2008-11-30 | 00:03:46 i Graviditeten

V.18+0 
Tis 19 feb 13:19
Igår eftermiddag åkte jag och älsklingen till duka home och handlade upp två presentkort jag hade där. Vi köpte grillbestick, en salladstång och en fondu´gryta. Sen handla vi lite mat och så också. Va ganska pigg igår gämfört med vad jag har vart men det fick jag sota sen då jag fick så ont i ryggen att jag knappt kunde röra mig på kvällen. Klarar verkligen inte av att gå för mycket.

Ryggontet sitter i idag också och jag kunde inte ta mig ur sängen fören vid 12 då jag va tvungen att kravla mig ur sängen och gå på toa. Jätte tråkigt eftersom jag skulle följt med Therese på stan lite. Hennes lilla tös fyller ett år idag . Hade tänkt fortsätta städa lite idag också men det blir nog inte så mycket med det.

Och imorgon får vi reda på om vi fått lägenheten eller inte men tror inte vi får den. Chansen är inte så stor.


V.18+1 
Ons 20 feb 11:34
Idag är jag bättre i ryggen igen, sååå skönt trodde typ att ryggen skulle gå av eller nått.

Idag är det meningen att vi ska få veta om vi fick lägenheten eller inte men jag har inte direkt några höga förhoppningar om att få den. Sån tur kan vi bara inte ha Ledsen.

Satte ut en annons på Maya igår också och nu är det bara att hoppas på svar. Än har ingen ringt.


ARG!!! 
Ons 20 feb 12:15
Fick reda på nu att vi inte fick lägenheten....Skrikandes. Det stod tydligen mellan oss och ett annat par och så drog dom lott och vi förlorade.... Jag har aldrig tur i spel...

Trodde inte vi skulle få den men man hoppas ju alltid och jag ville verkligen ha den lägenheten. Den hade vart såååå perfekt!! Hatar den lägenheten vi bor i nu! Vill bara härifrån. Bajs bajs bajs


V.18+4 
Lör 23 feb 13:41
Har sååå tråkigt. Älsklingen ligger i soffan och sover för han mådde inte så bra och har ont i sitt huvud. Själv så mår jag bra idag och känner mig riktigt pigg för en gångs skull, så typiskt att när jag mår bra så mår inte Joakim bra.

Sen har vi tänkt åka till babyproffsen och kolla runt lite och kanske planera kommande inköp. Hoppas det blir av att vi åker dit i alla fall. Och sen blir det att åka till stallet och sen ikväll ska vi vara barnvakt några timmar åt min lillasyster Emma.

Imorgon kommer det några från Örebro och ska kolla på Maya.... Får se hur dom är. Känns lite jobbigt men det är det bästa att göra. Det har ringt några andra på henne också men har inte bestämmt med någon annan än dom från örebro att komma och kolla. Är lite tveksam då det är långt bort och dom har en liten ridskola, men vem vet....det kanske är jätte bra. Får väll se hur det känns imorgon.

Är fortfarande besviken och sur över att vi inte fick lägenheten Gråter. Hade verkligen velat ha den. Är trött på våran där man känner sig så instängd och det är så mycket ljud runt omkring och våra grannar klampar som elefanter så man blir helt chockad och undrar vad dom håller på med. Jag VILL ha uteplats!!!! Skrikandes. Får hålla tummarna att det dyker upp nått annat snart.

Fy vad tråkigt jag har, nu har hjärtat sovit i en och en halv timme och jag är less.... Fattar hur han känner det när jag mår dåligt och bara ligger. Skit tråkigt jue....

Bebisen har i alla fall vart lite vild dom senaste dagarna Räcka ut tungan. Häromdagen va det värsta partyt inne i magen. Längtar så till Joakim också får känna hur den rör sig


Fortfarande uttråkad.... 
Lör 23 feb 15:04
Och lite irriterad. Joakim ligger i sängen fortfarande. Inte ens när jag har mitt värsta migränanfall då jag har så ont så jag spyr är jag sååå borta som han är nu. Jag tycker jättesynd om honom men är lite smått irriterad sammtidigt. Kan inte hjälpa det. Men hela lördagen bara rinner bort Skrikandes..... Och jag är sååå sjukt uttråkad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Borde egentligen städa så som vi hade tänkt göra tillsammans men har ingen lust för det överhuvudtaget nu. Känner mig allmänt less bara.

Känner mig less på det mesta faktiskt....... *suckar*



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!