Liseberg

Publicerat: 2012-11-27 | 08:37:22 i Allmänt

Jul på Liseberg är något av det mysigaste som finns denna tid på året. Har lovat Philip att vi ska åka dit och jag vill allt gärna dit för egen del också ;)

Funderar på om vi ska dit på torsdag eller fredag. Joakim har ju frivecka. Och det känns lite bättre att åka dit på en vardag, kanske något lugnare med folk då.

Philip vill åka sagoslottet :) som han åkte ca 1000 gr i sommras.


Ge mig snö!!!

Publicerat: 2012-11-26 | 15:38:14 i Allmänt

Snälla, kan det inte bli lite riktig vinter med minusgrader och snö!!

Igår kväll kom det lite blöt snö här som tyvärr försvann lika fort. Men nu visar både SMHI och yr.no att det kan bli snö på torsdag och sen minusgrader hela helgen. Håller tummar och tår! Tänk om vi kunde få lite mysigt vinterväder lagom till 1:a advent :)


Söndag

Publicerat: 2012-11-25 | 09:11:59 i Allmänt

Ligger nerbäddad i soffan tillsammans med Philip och kollar på Barnkanalen. Jag kör en runda till med denna förkylning som aldrig verkar vilja lämna oss. Passar på när Joakim har sin jobbhelg :/


En månad

Publicerat: 2012-11-24 | 13:13:16 i Allmänt

Ja idag är det en månad kvar till bästa dagen på hela året ;) jag och Philip går runt och längtar för fullt. Igår plockade jag fram adventgrejerna också. Orkade inte vänta längre! Sen har jag veckan på mig också med att fixa med detaljerna så allt är klart till nästa helg :)

Tomtar kommer upp vid lucia och sen får julgranen vänta till dan före dopparedan :)

Barnen uppskattade verkligen att alla stjärnor och lampor är framme i alla fall.

Annars idag så jobbar Joakim helgen, jag och Philip var på hans "simskola" imorse och då passades Alice av sin farmor. Sen lekte Philip en stund med Elin.

Själv har jag gått runt och försökt hålla efter det eviga plocket. Men har man städat på ett ställe så har barnen vart nån annanstans och rivit ut. Tur dom är så söta ;) Alice Busan rev t.ex ut varenda dvd och VHS film vi har på golvet förut.


Besök

Publicerat: 2012-11-22 | 17:12:27 i Allmänt

Farmor och Mats va här med fika och paket :) barnen blev glada och fikan va supergod!

Alice leker för fullt nu med en handväska hon fick i present. Den va väldigt uppskattad :)


A break

Publicerat: 2012-11-22 | 12:31:08 i Allmänt
Tar en liten paus i soffan. Har städat hela huset. Gött att ha det gjort. Fast Philip tycker ju det är såååå trist.
 
Ska väll strax gå upp och göra ett litet rens i min garderob och sen ta en snabbdusch innan lilla Alice ska hämtas från dagis. Vid 15 tiden idag kommer farmor och Mats också och ska gratta Alice i efterskott. Philip längtar väääldigt mycket kan jag lova.

Kan själv :)

Publicerat: 2012-11-21 | 23:00:00 i Alice framsteg och träning

Alice har vart väldigt ointresserad av att äta själv. Både med sked och att ta med händerna och stoppa i munnen. Men nu börjar hon allt tycka det är lite kul att äta med sked.

Ikväll satt hon med en egen sked och åt sin kvällsgröt och så hade jag en också som jag skedade in lite gröt med emellanåt.


Söndag kväll

Publicerat: 2012-11-21 | 22:17:29 i Allmänt
Ligger här i soffan och är uttråkad. Hade migrän förut idag men det är bättre nu. Tänkte skriva lite om våran söndagkväll här hemma. Vi satt och kollade på tv och slappade när det plötsligt hördes en hög smäll. Inte så att man reagerade på smällen först för man tänker ju inte att det är nån som skutit med pistol. Men jag tyckte att det hördes ett skrik så vi stängde av ljudet på tvn men då hörde vi inget mer. En liten stund senare märkte vi ändå att det var mkt rörelse och oroligt utanför. Det visade sig att en person blivit skjuten. Så det var allmänt kaos, ambulans kom och polis. Det var sen avspärrat här hela natten med massa poliser och polishundar. Dagen efter när vi vaknade var allt frid och fröjd igen och man kunde inte ana att något hänt. Vi känner oss absolut inte rädda över huvud taget här hemma. Sånt där kan hända var som helst i vilka områden man än bor i. Sånt kan man aldrig komma ifrån. Vi har det annars väldigt lugnt och skönt i vårat område, väldigt barnvänligt och man känner sig trygg här. Man vågar lämna kvar grejer ute utan att vara orolig att det ska bli stulet. Det finns områden i Trollhättan där jag aldrig skulle sätta min fot och absolut inte våga gå ut efter det mörknat. Kronogården är ju en stor kandidat men sen finns Stavre och lextorp m.m. Nej tack! Vi trivs väldigt bra här och känner oss trygga.

Köttbullar och lussekatter.

Publicerat: 2012-11-21 | 14:18:21 i Allmänt

Längtar som bare den till december men fram tills dess kan man greja lite ändå. Julmusiken går för fullt här hemma ;) och igår bakades det lite lussekatter här hemma. Idag har jag gjort köttbullar inför julbordet. Goda men inte de vackraste ;) men det ska synas att det är hemmagjort.


Svar:

Publicerat: 2012-11-21 | 14:13:24 i Allmänt

Fick en fråga om Alice kan gå. Och nej hon kan inte gå själv. Hon går längs med möbler och så men inte utan att hålla i nått. Får väll se när det kommer.


Fredagsstäd

Publicerat: 2012-11-16 | 14:21:37 i Allmänt

Har helgstädat lite hör hemma. Med två barn som följt efter mig hack i häl hela tiden <3 dom små busarna. Dom har även lekt så sött med varandra. Man blir alldeles varm av kärlek och lycka när man ser hur goa dom är.

Nu sover Alice middag så då myser jag och Philip i soffan. Philip med lite päron och jag med en latte. Nu längtar vi tills Joakim slutar jobbet också så vi kan börja vårt fredagsmys tillsammans allihopa.

Mina goingar <3


Lillhosta

Publicerat: 2012-11-16 | 08:02:03 i Allmänt

Usch för hosta, stackars lilla Alice igår kväll :(

Vid 10 tiden igår kväll vaknade Alice och bara hostade och hostade och hostade. Testade att ge henne hostmedecin och nässpray men det hjälpte inte. Testade ljummen mjölk med honung i men det funkade inte. Testade att sätta på duschen och sätta mig med Alice brevid så hon fick andas vattenånga men det funkade inte. Sen lindade jag in henne i en filt och gick ut med henne så hon fick andas lite frisk luft, då började det äntligen släppa lite och hostningarna lugnade ner sig. Sen kunde hon somna om igen och det har vart någorlunda lugnt med hosta resten av natten.

Själv är jag gött sleten. Förkyld igen som sagt. Men Philip är pigg i alla fall :) och vi ligger nerbäddade i soffan och kollar på "stora maskiner".


Förkyld

Publicerat: 2012-11-15 | 10:36:48 i Allmänt

Denna förkylning som aldrig vill släppa taget! Vi har vart förkylda hela familjen i omgångar. Själv var jag förkyld för ett par veckor sen, så gick det över i lite lungkänningar som jag gått och dragits med nu över en vecka och nu förkyld igen med täppt näsa.

Alice har vart snorig och hostig ända sen hon va förkyld med feber för ett tag sen. Inatt fick hon ett par torrhost attacker så jag fick ge henne hostmedecin.

På dagen är hon pigg och som vanligt som tur är men hade ju gärna sett att hon slapp natthostan.... Ja denna årstid alltså.....


Alice 2år!

Publicerat: 2012-11-13 | 14:02:10 i Allmänt

I söndags fyllde Alice 2 år! Tänk att tiden går så fort samtidigt som det känns som man haft Alice hos oss för evigt. Det går inte riktigt ihop kanske.

Vi hade i alla fall kalas i söndags med Babblarna tårta och mkt uppvaktning från nära och kära. Fina presenter fick hon och det leks för fullt här hemma.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!