Bloggtorka

Publicerat: 2009-12-31 | 17:00:48 i Allmänt
Ja det har varit sjukt dåligt bloggande nu det sista men vi har haft fullt upp. Julförberedelser, jobb och besök hos släktingar m.m har tagit upp mycket tid.

Men idag är det nyårsafton! Så GOTT NYTT ÅR allihopa!!!!

Jag har jobbat idag men slutade strax innan 3 så handlade vi det sista till våran nyårsmiddag efteråt. Philip är hos sin farmor och farfar och jag och Joakim ska ha en liten mysig nyårsmiddag här hemma bara vi två. Ska bli skönt att bara ha det lugnt.

Menyn för kvällen:

Förrätt-Vitlöksbröd med en röra av fetaost,paprika och vitlök.
Huvudrätt-Ungsstekt hel oxfile med hasselbackspotatis och pepparsås.
Efterrätt-Fin chokladtårta med chokladkräm och hallon.

Till huvudrätten ska vi dricka det goda röda vinet som fick följa med från vingården vi var på i frankrike sen har vi även bubbel att skåla med vid tolvslaget. Kan det bli bättre? Tror vi kommer få det jätte mysigt ikväll. Nyårslöftena är redan bestämmda också men det skriver jag om senare.....

Just nu har jag precis tagit ur tårtan ur ugnen så nu ska den svalna lite innan jag kan hälla på cremen sen får den stå i kylskåpet och götta till sig. Fetaostcremen är också fixad så nu är det bara huvudrätten kvar sen men den gör vi ju inte fören alldeles innan vi ska äta.

Julaftons förmiddag när pappa, vick och Emma var över och åt julfrukost.





Philip på kvällen/eftermiddagen med en mycket speciell min.....



Philip tar emot paket från tomten.

Philip tyckte clementinerna behövde en tandborstning.....

Maaaaaat......... Allt är inte uppdukat än här.

Stefan,Philip och min morfar.....

Philip har munnen full....

Goaste pluppen lite senare på kvällen.....

Pulkaåkning på juldagen....


Buzzador

Publicerat: 2009-12-29 | 18:17:10 i Allmänt

Hej
Jag har registrerat mig som Buzzador på Buzzador.com och föreslår att du också gör det!
Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som Buzzador är popcornplaya):

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:


Strax....

Publicerat: 2009-12-20 | 12:44:45 i Allmänt
Nu ska vi strax packa ihop oss och åka till Joakims förädrar för lite tidigt julfirande. Philip äter lite sen lunch just nu, han har sovit ett par timmar nu men det behövde han för han vaknade 10 i 5 och ville inte sova mer.

Nä nu får vi sätta fart!

Lite trött...

Publicerat: 2009-12-19 | 18:05:27 i Allmänt
Har jobbat idag så nu är jag lite trött i fötter, ben och rygg. Man är ju inte allt för van att jobba nu för tiden. Mycket mer än så har inte hänt idag.

Igår gjorde jag knäck och ischoklad här hemma med mindre bra resultat kan man väll säga....... Första omgången knäck lyckades jag bränna, klantigt jag vet. Men sen blev det bra. Och ischokladen lyckades jag också bränna, fråga mig inte hur.... Och så skar den sig. Men imorgon eller på måndag ska jag göra en ny satts. Och även pepparkakshus.

På måndag blir det även att storstäda här hemma innan julafton för på tisdagen och onsdagen jobbar jag. Blir att hinna med mycket på onsdagen ändå, skinkan, klä granen plus att jag ska fixa lite efterrätt till julafton. Vi har även köpt bingolotter så det blir att spela deras uppesittarkväll.

Imorgon ska vi hem till Joakims föräldrar och fira lite jul i förskott.

Så vi har verkligen FULLT upp nu. Men det är bara roligt!

Igår var vi även ute i snön och busade jag, Joakim och Philip. Åkte pulka bl.a. det tyckte Philip var jätte kul.





Jag springer med pulkan...



Gunga lite



På väg hem....

Städning...

Publicerat: 2009-12-17 | 17:57:58 i Allmänt
Jag har tillbringat eftermiddagen med att städa här hemma. Ska bara dammsuga och skura nu också och sen blir det att få upp tomtarna. Ska även se om jag hinner göra antingen knäck, ischoklad eller pepparkakshus idag. Annars gör jag det imorgon.

Igår var jag och mamma ute och handlade all julmat och även en julgran inhandlades. Självklart en kungsgran. Har man väl haft det en gång kan man aldrig gå tillbaks till en vanlig klen liten gran. Men granen får inte flytta in fören dan före dopparedagen......

Jag har i alla fall fått lite julstämmning igen! Har lyssnat på julmusik hela dagen när jag städat också, det är mysigt. Men nu ska jag allt fortsätta.

Lite trötta...

Publicerat: 2009-12-15 | 08:01:35 i Allmänt
Våra grannar väsnades som bare den igår kväll så Philip vaknade. Fattar inte vad dom höll på med riktigt. Vi la i alla fall Philip i mellan oss i våran säng och där har han sovit hela natten sen. Jag och Joakim sov väll inte allt för bra. Sen vaknade han 20 över 6. Men vi låg och drog oss ett litet tag i sängen innan vi gick upp.

Sen var det ju då dags för en dos medecin för Philip. Gick väll mindre bra. Tror knappt an fick i sig en droppe. Fattar inte hur vi ska få i honom det, och om han nån gång ska bli av med den här öroninflammationen så måste han ju få i sig penicillinet.......

Strax ska jag i alla fall koka lite risgrynsgröt som vi ska äta till frukost. Sen blir det att städa lite blev inte att jag hann det igår. Och sen i eftermiddag ska jag till överby med farmor och Lina. Så idag är det fullt upp.

Öroninflammation fortfarande....

Publicerat: 2009-12-14 | 16:35:28 i Allmänt
Det var allt lite rött i öronen fortfarande så det blev en ny penicillindos utskrivet. Stackars Philip som verkligen hatar den äckliga medecinen men nu får vi hålla tummarna för att det tar i alla fall.

Roligt var det också att det saknades 5 kr i våran plånbok för att betala för penicillinet.... Som tur var va mamma i stan så hon hjälpte oss med betalningen, som sagt det är såååå kul att vara fattiglapp.

Lextorpsvägen 515

Publicerat: 2009-12-14 | 12:27:04 i Allmänt
Just det ja, när jag pratade med mamma på telefon idag så berättade hon en kul grej. Det huset där vi växte upp i låg ute på hemnets hemsida till försäljning. Var lite kul att kika på bilderna och se vad som var ändrat och vad som var likadant. Men herregud vilka hemska möbler och sånt dom hade där..... Man kände knappt igen sig på bilderna.

Vårdcentral....

Publicerat: 2009-12-14 | 12:24:48 i Allmänt
Ja det var väll inte så överdrivet positivt inlägg jag skrev igår. Men man blir bara så less på att vara fattig ibland, speciellt när det är juletider.

Idag ska jag i alla fall försöka sparka igång min julkänsla, ska städa här hemma till julmusik och sen få upp lite tomtar. Men först ska vi åka till vårdcentralen med Philip igen....

Han sov dåligt inatt och har varit gnällig idag så jag tog tempen på honom och då hade han 38,1. Ringde vårdcentralen och fick en tid klockan 14 att komma in. Kan vara bra att dom får kika på honom ifall inte penicillinet bet ordentligt.

Blir lite knivigt med tiderna bara för Joakim ska vara hos sin jobbcoach klockan 13 på möte, men jag och Philip får hänga hänga med dit och vänta så får man hoppas att det mötet inte tar så lång tid.

Lucia och tredje advent.

Publicerat: 2009-12-13 | 14:47:43 i Allmänt
Ja idag är det ju då lucia och tredje advent. Normalt sett så älskar jag lucia och advent och ja egentligen alla dagar i december. Jul är det bästa jag vet verkligen. Men jag har verkligen ingen julkänsla alls just nu..... Var lite allmänt deppig igår och det hänger väll i idag också.

Hade tänkt lucia städa hemma och ta fram tomtar och så men det har inte blivit av, jag har bara inte kännt nått sug alls efter att pynta (vilket inte är likt mig). Men allt känns bara så trist i år. Aldrig har vi haft så här lite pengar innan jul.

Vi har inte råd att köpa några julklappar till någon i år vilket är bland det bästa jag vet. Fick lite tårar i ögonen igår när jag tänkte på hur mysigt det annars är att gå runt och shoppa julklappar, sitta hemma med julmusik på och slå in dom sammtidigt som man tänker på med förväntan hur personerna som ska öppna paketen kommer att reagera.

Jag skulle vilja baka julgodis och bröd och en massa annat och bara mysa hemma men det har vi inte råd med heller. Man måste ju ha pengar för att köpa ingredienser. Jag har en byggsats till ett pepparkakshus hemma men jag måste ha glasyr och det har vi ingen. Och för att kunna pynta här hemma som jag vill behöver jag bomull men det har vi ingen.......

Och till råga på allt så rev Philip ner en av våra adventsljusstakar för ett tag sedan, den vi har i vardagsrummet. Och den översta lampan gick sönder men själva skruvdelen sitter kvar i den och det går verkligen inte att få upp den. Älskar den ljusstaken..... Och nu är den sönder.

Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska få tillbaks min julkänsla. Vi får väll hoppas att vi har råd att köpa en gran i alla fall, om jag nu får tillräckligt med inspiration till att klä den. Just nu är jag bara less och allt känns jätte tråkigt.

Jag som brukar älska lucia.....

Idag ska vi använda våra sista pengar till att köpa maskindisktabletter, mycket julkänsla där.....jo,jo

Titta där!

Publicerat: 2009-12-10 | 15:12:53 i Allmänt
Philip har börjat säga "titta där" ganska ofta. Han har ju sagt "titta" väldigt länge men nu har han lagt till "där" också och det är så fruktansvärt sött. Man smälter varje gång han säger så.

Ni som läser kanske inte förstår det speciella i det men det bara är helt underbart.....vet inte riktigt hur jag ska förklara, han säger det bara på ett så urgulligt vis.

Våran lille plupp......

Sovit....

Publicerat: 2009-12-10 | 15:08:59 i Allmänt
Philip sov heeela natten inatt igen! Och han vaknade inte fören klockan tjugo i 10. Det är fruktansvärt skönt med tanke på att vi knappt sov någonting där ett tag.

Men det verkar som penicillinet har gjort gott för stackars pluppen. Nu är han bara snorig. Det är jag också fortfarande, det är ju sånt som hänger kvar ett tag.

Nu ska Joakim och Philip ta ett bad och jag ska försöka pallra mig upp från datastolen och städa lite. Det tar emot för idag känner jag mig nästan sämre igen faktiskt. Men det kan jag inte tillåta mig själv att göra för imorgon ska jag jobba och det kan/vill jag inte missa. Vi behöver alla pengar vi kan få.

Det är sjukt föresten vad snabbt dagarna går.... På söndag är det ju redan lucia! Jag hinner inte riktigt med. Det är så mycket jag vill göra, baka julgodis och julbröd m.m m.m men där är väll inte tiden det värsta problemet heller.... Man ska ju gärna ha pengar också *suckar*

Det här kommer bli den fattigaste julen någonsin!

Ja!

Publicerat: 2009-12-09 | 09:15:45 i Allmänt
Philip sov hela natten!!!! Otroligt skönt kan jag lova.

Öroninflammation....

Publicerat: 2009-12-08 | 13:55:30 i Allmänt
Efter att Philip vaknat inatt också och vart ledsen så ringde jag vårdcentralen imorse. Har ju funderat på att ringa tidigare men har dratt mig lite vilket jag ångrar nu.

Ja, jag ringde i alla fall för att få en tid och möttes i telefonen av en sån underbart trevlig människa.....eller inte. Jag sa att jag misstänkte öroninflammation och då sa hon att eftersom han inte har feber så är det säkert inte det. Då sa jag att han har ju haft feber bara det att han inte har det nu. Vi fick i alla fall en tid att komma till en sjuksköterska som skulle kolla på honom. Men det lät inte direkt som att hon tyckte det var så nödvändigt.

Är ju inte konstigt att man ibland drar sig för att ringa......

Sen sa jag i alla fall i telefonen att han har fått utslag på kroppen också och att vi misstänker att han är alergisk mot clementiner, jag undrade om det fanns nån bra salva man kunde köpa eller nått. Då sa hon att jag skulle köpa lite miniderm för den var ju mjukgörande.......hmmm tänkte jag.

Ja så kom vi i alla fall in och sköterskan kollade på honom. Och hon tyckte att det såg lite rött ut i hans öron men vågade inte uttala sig så hon bokade en tid till läkare istället. Varför skulle man träffa sköterskan från första början om hon inte ens kan se nått?

Så då fick vi en tid en timme senare till en läkare, vi åkte och handlade lite mat så länge så kom vi tillbaks helt lagom tid.

Fick ju självklart en dansk läkare *suckar* han var super snäll och jättebra med Philip men jag vill gärna förstå vad läkarna säger till mig...... Philip var i alla fall superduper duktig när han undersöktes och fick massor med beröm. Och visst hade han öroninflammation i båda öronen, lilla stackaren...... Så han fick penicillin utskrivet. Sen kollade läkaren även på utslagen och då skrev han ut en flytande allergi medecin som skulle hjälpa mot utslag.

Så nu har alltså Philip två medeciner han ska få i sig.... Penicillinet ska han ha två gånger om dagen och den ska ges en timma före mat eller två timmar efteråt. Och den andra medecinen ska han ha tre gr om dagen. Kan jag säga annat än att det kommer bli besvärligt.....

Vi köpte en sån där medecin spruta så man kan spruta in medecinen i munnen på honom och det försökte vi med när vi kom hem. Joakim satt med honom i famnen och jag försökte spruta i honom medecinerna.... Tror knappt det var nått han fick i sig, det mesta kom ut igen och oj vad han skrek.... Inge skoj alls och det skär i hjärtat på en. 3 sprutor blir det också han ska ha i sig, 2 med penicilinnet och 1 med allergimedecinen. Tänkte testa att blanda i lite söt youghurt och se om det funkar. Det är banne mig lättare att ge medecin till en häst än till ett litet barn kan jag lova.....

Nu sover han lite middag i alla fall, skönt för honom. Jag ska krypa ner i sängen och passa på att läsa lite även om jag nog tror att han vaknar när som helst.

Fortfarande kass.....

Publicerat: 2009-12-06 | 18:23:09 i Allmänt
Ja jag mår fortfarande helt kasst. Och natten till idag blev det inte så värst mycket sömn heller då Philip återigen knappt sov någonting.

Men inatt ska jag och Joakim få vila upp oss lite. Philip är hos mamma och Stefan. Hoppas för deras skull att han vill sova lite inatt i alla fall. Men imorgon ringer vi vårdcentralen. Vill att dom ska kolla så det inte är öroninflammation eller nått som Philip åkt på med tanke på att han knappt vill sova. Och inte ens ha sin kvällsvälling som annars är ett givet kort för hans del.

Åh det är så skönt att få vila upp sig lite och bara få vara sjuk. Har legat i sängen under två täcken och läst och nu funderar jag på att krypa tillbaks igen. Mår inge bra alls egentligen så jag vet inte varför jag sitter här vid datorn.

Sänder en tanke till mamma och Philip plupp i alla fall och hoppas att det går bra. Han hade i alla fall ätit massor av mammas mat till middag förut, min mamma lagar GOD mat!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!