Dagis

Publicerat: 2012-01-30 | 13:13:48 i Allmänt
Ja idag sökte jag dagisplats till Alice så var det gjort också.... Men det blir ju inte fören efter sommaren så det är ju allt ett bra tag kvar fortfarande vilket är skönt. Sökte till 13 augusti och till samma dagis som Philip går på.

Ja vad har jag gjort här hemma annars då? Ja inte så värst mkt faktiskt. Har mest slappat i soffan med datorn. Men har i alla fall vikt tvätt/startat tvättmaskin och torktumlaren och startat en diskmaskin. Alltid nått.

Är sugen på att baka men vi har inte riktigt alla ingredienser hemma för att kunna göra nått och "affären" här uppe har inte direkt bästa utbudet. Hade tänkt baka nått med Philip efter dagis annars. Men vi får väll kanske gå till pulkabacken istället =)




Trött

Publicerat: 2012-01-30 | 07:20:09 i Allmänt

Inget vettigt att skriva direkt. Ville mest tala om att jag är tröööött! Åh vad gott det hade vart å somna om i goa sängen! Men nu får jag släpa mig upp. Kanske ska fixa en kopp kaffe eller te.....


Banta....

Publicerat: 2012-01-29 | 13:28:12 i Allmänt

På bilden nedan är det jag i början av graviditeten med Alice (alldeles precis i början) här hade jag gått ner en del och vägde ca 15 kg mindre än vad jag gör nu. Hade ändå 10 kg kvar till min målvikt. Men idag skulle jag göra vad som helst för att komma dit igen ;)

Måste ta tag i latmasken och fixa vikten igen. Är ju inte direkt så jag trivs som det är nu!! Kanske ska börja i månadsskiftet. Kanske får bli en camebridgekur igen. Vi får se :)


Våran Albertövernattning!

Publicerat: 2012-01-29 | 10:35:19 i Mat
Jag fortsätter inlägget om våran Albertsutflykt!

Efter fikat blev det ju som sagt lite vin på rummet och sen göra sig iordning för middagen.
Joakim slappar med ett vinglas på rummet.

Färdig för middagen...

En sked med en liten aptitretare innan middagen börjar.

Dom snålar inte med bröd direkt, kommer med påfyllning hela tiden och brickan man ser inne håller en skål med vispat smör tillsammans med olivolja, en skål med vispad färskost med chili och örter och en skål med nån olivgegga.

Skummad hummersoppa med skaldjurstartar smaksatt med dill samt citron och ingefärsemulsion





Torskrulle med blomkålspuré och rökt sidfläsk

Champagne och äppelgranité

Renkalvsinnanlår med potatisrôsti smaksatt med Sivans lagrade prsätost samt portvin och timjansky

Innan efterrätten var det även en bufe med Sivans lagrade ostar och marmelad men det tog jag inte kort på.

Knäckad kolatarte med hallonsorbet samt kanderade nötter

På väg till rummet efter middagen som tog 4 timmar att inta.

Sen tog vi varsin kaffe från kaffeautomaten och slappade lite på rummet en stund. Väldigt mätta efter den helt sjukt goda maten.

Frukosten dagen efter är inte att leka med!

Joakim har vart iväg och pressat färsk apelsinjuice.

Sedan var det dags att åka och hämta våra små gosongar! Som vi saknade dom. Men ibland är det nyttigt att vara ifrån varandra så man faktiskt kan få sakna lite. Men bara nån gång ibland. Allt för ofta skulle jag inte klara av. Men det är ju inte direkt så att vi är iväg så ofta heller...haha. Typ aldrig!

Nästa gång får det nog bli ett biobesök. Är sugen på att testa Trollhättans nya biograf och vill gärna se en film i 3D.

Sova

Publicerat: 2012-01-28 | 23:43:03 i Allmänt

Ville bara säga godnatt. Nu ska jag sova, bättre sent än aldrig....


Shopping :)

Publicerat: 2012-01-28 | 17:43:28 i Allmänt

Idag blev det en tur till överby. Mötte upp Philips farmor och farfar som utlovat en leksakspistol nu efter penicillinkuren. Så bjöd dom på fika på briggen :)

Sen blev det lite shopping för mitt sista presentkort på Gina tricot. Ett par byxor och en t-shirt. Joakim hittade en skjorta inne på brothers och så fick Alice lite kläder från hm. Philip fick en sopbil ;)

Igår var ju pojkarna på vattenpalatset också, något som var väldigt uppskattat av Philip. Och jag fick städat lite i lugn och ro.

Nu har vi precis ätit hemmagjord pizza. Så gott! Och nu blir det lite mys i soffan med lördagsgodis.

Sitter även och funderar på klippning. Jag är i stort behov av att klippa mig. Har så slitet hår så det finns inte! Skulle nästan behöva raka av mig allt och börja om från början ;) funderar i alla fall på att ta av en bra bit! Har ju ganska långt hår nu. Speciellt eftersom planen är att bleka slingor. Jaja det var lite babbel från mig ;)


Bad

Publicerat: 2012-01-26 | 16:43:49 i Allmänt

Litet skumbad såhär på eftermiddagen. Har ju två barn som älskar att bada.


Våran helg

Publicerat: 2012-01-26 | 11:03:38 i Allmänt
Tänkte skriva en liten redogörelse för vår helg...

Först var det incheckning och lämna bagaget på rummet. Och så var det dags för lite eftermiddagsfika i salongen. En bufe med kaffe, te, smörgåsar, allt möjligt onyttigt, juice och smoothie. Så sjukt gott alltihopa!





Sen blev det lite vin på rummet och gjorde oss iordning inför middagen. Men det får jag fortsätta på sedan för det går sjukt långsammt att ladda upp bilderna....


Förövrigt

Publicerat: 2012-01-25 | 22:25:58 i Allmänt

Ja förövrigt så hade Philip kallingar på sig när jag hämtade honom från dagis idag. Tog risken att gå hem med dom på och sen hade han dom hela eftermiddagen. Men tyvärr vid 18 tiden ikväll så kissade han ner sig.

Det är verkligen ett sånt totalt ointresse för potta från Philips sida. Men det blir kalsonger imorgon här hemma. Tänkte vara lite hård i helgen.


Lite dåligt bloggat

Publicerat: 2012-01-25 | 22:21:38 i Allmänt

Har bloggat lite dåligt men det har krånglat med att lägga upp bilder så då har jag tappat lusten. Inte för att det direkt hänt nått speciellt.

Ska väll strax gå och lägga mig. Imorgon är min plan att plocka lite här hemma och sen ta med barnen ut i snön och packa med en matsäck. Om nu snön är kvar men det får vi hoppas.

Till helgen funderar vi lite på att åka till vattenpalatset. Eller i allafall Joakim och Philip. Tror det är lite kallt för Alice ändå. Men vi får se. Det är ju bara torsdag imorgon :)


Bad

Publicerat: 2012-01-23 | 23:16:23 i Allmänt

Nu säger jag godnatt. Imorgon drar jag och Alice på terminens första bad :) ska bli så mysigt!

Sen på eftermiddagen har jag lovat en liten pojk att få åka skidor :)


Knäckte den!!!

Publicerat: 2012-01-23 | 10:23:41 i Alice framsteg och träning
Haha ja Alice knäckte koden nu för hur man tar sig framåt!

Hon har ett bra tag nu faktiskt kunnat dra sig fram några tag ändå men inte gärna gjort det utan bara när hon varit väääldigt motiverad. Men så helt plötsligt nu så började hon åla sig fram kors och tvärs här på golvet i vardagsrummet efter lite olika grejer som ligger utspritt. Dags att ta ett storröj med andra ord!

Min lilla duktiga prinsessa!!!

Hotell Alberts!

Publicerat: 2012-01-21 | 10:57:01 i Allmänt

Idag är Philip så gott som återställd. Knappt några utslag kvar och pigg som en mört. Vi andra har inte kännt av nått än att vi skulle ha blivit smittade så idag drar jag och Joakim till Alberts!!!

Som vi längtat! Lite tid bara vi och första gången helt barnlediga sen Alice föddes. Och vi ska äta så mkt mat och sova läääänge och ostört. Dricka vin ska jag också!!!! Inte varje dag jag dricker alkohol direkt.

Så nu håller jag på att packa åt oss och barnen. Incheckning på Alberts är klockan 15 :)

Jag just nu.... Kommer byta kläder och fixa iordning mig lite mer inför kvällen på hotellet sen.


Scharlakansfeber

Publicerat: 2012-01-20 | 09:47:46 i Allmänt

Ja det blev vårdcentralen igår med Philip då han fått så mkt kliande utslag. Då hade han inte direkt utslagen på dom typiska scharlakans ställena men läkaren konstaterade scharlakan och Philip fick kåvepenin utskrivet som han ska äta i 10 dagar och tre gånger om dagen.

På kvällen igår började han dock få utslagen på de mer scharlakantypiska ställena.

Det har gått ok att få i honom medecinen men igår spydde han upp det vid ett tillfälle då han får såna kväljningar av det. Men idag blandade jag med oboypulver och det gick bra! Så skönt!! Sen hittade jag tavegyl hemma också som han fått för att stilla klådan från utslagen lite. Bara att hålla tummarna att vi andra här hemma klarar oss nu! Speciellt Alice!

På tal om Alice så var vi på ögonmottagningen med henne igår. Ingen skelning eller nån starr eller nått sånt men dock översynt. 3,5 på ena ögat och 4 på andra. Normalt har barn i den åldern +2 då alla små barn är något översynta. Detta kan ju bli bättre för Alice eller så blir det inte det, det får vi se. Ska tillbaks om ett halvår igen. Inga glasögon nu i alla fall då hon inte skelar och då inte påverkas av sin översynthet.

Försöker att inte tänka så mkt på det här med glasögon då jag tycker det är lite jobbigt. Är inte jätteförtjust i iden att Alice skulle ha glasögon :/


Nu säger jag godnatt

Publicerat: 2012-01-18 | 22:24:07 i Allmänt

I säng lite tidigare än vanligt vilket bara är bra. Få se när vi får nattsällskap inatt, hoppas bara han sover bättre än natten till idag.

Imorgon ska jag till u-valla med Alice föresten. Ettårskoll på ögonmottagningen. Får se hur det går. Sist vi var där va Alice bara en yttepyttig lite bebis <3


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!