Läggedags

Publicerat: 2012-02-29 | 19:22:43 i Alice framsteg och träning

Alice sover och Philip ska lägga sig nu. Förvånansvärt pigg är han för han har ändå 38,8 i temp. Men nu har han fått tavegyl och Alvedon så vi får hoppas han sover gott.

Själv ska det bli skönt med lite kvällsslappande i soffan nu och jag är sjukt sugen på nått onyttigt! Varför blir man alltid det när man är sjuk?


Vår

Publicerat: 2012-02-29 | 14:26:33 i Alice framsteg och träning

Ja det känns ju nästan som vår och imorgon är det ju mars och då är det faktiskt vår tycker jag. Joakim och Philip är ute på baksidan och leker lite. Skönt för Philip att få lite frisk luft. Han mår rätt ok nu förutom att han är en prickigkorv ;) så dom blåser såpbubblor och fäktas med pinnar.


Sjukmys

Publicerat: 2012-02-29 | 12:18:46 i Alice framsteg och träning

Sjuklingarna myser i soffan tillsammans och kollar på pettson och Findus <3


Hörselkontroll

Publicerat: 2012-02-29 | 11:14:53 i Alice framsteg och träning

Jag bet ihop och drog iväg med Alice till NÄL. Först träffade vi en läkare som kollade i hennes öron. Syntes väll inget speciellt förutom att det var lite vax. Det är väldigt smala och trånga örongångar som lilla prinsessan har.

Sen var det dags för den vanliga hörselkontrollen med pipljuden. Det gick väll som vanligt, Alice satt mest och kollade på sköterskan och brydde sig inte så mkt om ljuden. Ibland kunde hon väll kolla dit hon skulle.

Efter kontrollen var det in till läkaren igen för att diskutera resultatet. Och det vi pratade om var väll att Alice fick ju ok på hörseln när hon var pyttebebis så vi vet ju att hon hör och att allt står rätt till där inne. Det som kan spöka är dom trånga hörselgångarna och att det kan stå vätska bakom trumhinnorna vilket kan påverka hörseln lite. Och då sätts det in rör för att släppa in luft och underlätta tryckutjämning. Men Alice hörselgångar är för små för rör än så länge så det är inget som kan göras nu ändå.

Sen bedömde läkaren att hon tyckte Alice verkade höra bra ändå just nu. Att de resultat hon gav på testen är på såpas bra nivåer. Så hon var inte oroad över hörseln. Men vi kommer ju få komma på uppföljning såklart men inte fören till hösten nu.

Gött att slippa det här med hörseln nu ett tag framöver :)


Prickekorv

Publicerat: 2012-02-29 | 10:57:01 i Allmänt

Stackars lille Philip. Det bara pluppar upp mer och mer prickar på honom. Nu har han på ryggen, rumpan, ljumskarna, armar och ben, hals och nacke, magen, hårbotten och i ansiktet. Ja alltså på nästan hela kroppen. Kliandet är under kontroll men så får han tavegyl också.


Bättre

Publicerat: 2012-02-29 | 07:55:42 i Allmänt

Jag mår väll lite bättre... Eller jag ska i alla fall gå in med Alice till NÄL om en stund. Har fått sovit gott inatt i alla fall, ingen huvudvärk idag.

Philip hade 38,6 i temp idag och lite mer prickar. Dock verkar han inte besvärad av dom som det är nu. Kanske är tavegylen som hjälper.


Sjukstuga

Publicerat: 2012-02-28 | 20:39:48 i Allmänt

Ja det blev väldigt konstigt med förra inlägget.

Annars är det sjukstuga här hemma som sagt. Igår började jag känna mig kass och idag har jag vart riktigt dålig med feber och huvudvärk. Sen är ju lille Philip sjuk också stackaren :(

Imorse hade han lite feber och sen upptäckte jag prickarna.... Så vattkoppor på lille herrn. Håller tummarna för att han slipper undan ganska lindrigt.

Men jag hoppas jag mår bättre till imorgon för det är hörselundersökning för Alice och det vill jag gärna gå på själv.

Förövrigt hatar jag chillinötter ;) ville bara få det sagt. Joakim knaprar för fullt här bredvid mig i soffan... Bläää


Lite sliten

Publicerat: 2012-02-28 | 20:28:02 i Allmänt

Igår blev det lite fest. Först hemma hos Sara i deras nya hus och sen åktes det taxilimo ner till stan. Blev bara att jag stannade en liten stund, skulle på barnkalas med barnen idag och fick ju va körduglig ändå.

Så lite trött är jag nu efter gårdagen och sen kalasande. Jag och Philip har slappat i soffan och kollat på film. Men nu börjar det bli dags att göra iordning barnen för läggedags :)

Det här skrev jag i söndags ;) krånglade med publiceringen.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/671431/images/2012/pic_191646515.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/671431/images/2012/pic_191646825.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/671431/images/2012/pic_191646910.jpg" class="image">


Liten badprinsessa

Publicerat: 2012-02-23 | 17:38:54 i AllmäntLiten Alice i badkaret. Kramar en flaska badolja <3 Lilla goaste prinsessan. Philip var inte badsugen idag så han får bada imorgon istället. Får ändå bli en frisering på honom imorgon.


Baaaajs

Publicerat: 2012-02-23 | 17:34:17 i Allmänt
Ja det fortsätter gå väldigt bra med blöjavvänjning. Han är väll inte så redo egentligen. Nyss bajja han i kalsongerna och det störde honom inte i ryggen ett dugg. Men, men vem vet. Han får fortsätta ha kalsonger i alla fall. Det är tur vi har många par med tanke på att det går åt en del ;)

Grattis till nya prinsessan!

Publicerat: 2012-02-23 | 08:39:59 i Allmänt

Ja vi har ju redan en prinsessa här hemma hos oss men inatt kom det tydligen en till.

Jag sitter och kollar nyhetsmorgon och bölar varje gång dom visar när Daniel håller sitt tal. Man tänker ju tillbaks på hur det är att va där på bb själv :)


Jag dog litegrann...

Publicerat: 2012-02-22 | 09:25:04 i Allmänt
Nu har det vart mycket varningar på Philips dagis det senaste tycker jag. Scharlakans och sen vattkoppor och vad fattas sen då? Jo LÖSS!!! Jag dog lite när jag såg lappen. Det är en av mina största fobier att råka ut för löss. Sen är det inte så stor mening att ha honom hemma för det, kan ju hålla i sig den varningen ett tag. Sista dagen för veckan idag i alla fall.

Som tur är så har vi luskam och lusmedel någonstanns här hemma. Ska bara komma på var! För nu kommer jag kolla barnen och mig själv typ en gång i timmen eller nått. Får Philip det så är det ju bara att raka av håret, kommer ju tillbaks snabbt igen och Alice har så tunnt och fint hår så det är ju inte så svårt. Men JAG...... jag tror inte ens jag får igenom en luskam i mitt hår! Och raka av det tänker jag icke göra!

Och tror ni inte det kliar för fullt i huvudet nu......blääääääää

Men nu ska jag snart packa in mig och Alice i bilen och åka till överby en liten sväng. Dom ska bara få öppna först. Sen blir det att leta lusmedel här hemma.

Och så var det bara att torka kiss igen...

Publicerat: 2012-02-21 | 17:34:29 i Allmänt

Ja nyss blev det en kissolycka på golvet. Han känner verkligen inte alls när det är på g utan bara kissar vart han än är eller gör.


Svacka

Publicerat: 2012-02-21 | 15:29:04 i Allmänt

Ja man har ju sina svackor ibland och där är jag nog just nu. Lite låg idag också. Känner mig mig mest orkeslös och less på det mesta. Vill helst bara gå och lägga mig.

Satt förut idag och kollade på bilderna från turkietresan förra året. Det var så underbart att ha nått att se fram emot. Tror det är bra att ha nått att längta till, se fram emot och planera inför. Och själva resan var ju helt underbar! Det var så skönt att bara va. Att släppa allt för en vecka. Då var vi ju mitt uppe i Alice matproblem och sondning och skit.

Det finns inte ord att beskriva hur gärna vi hade haft råd att åka någonstans igen. Ni som har råd att åka iväg bara sådär, jag hoppas verkligen inte ni tar det för givet utan verkligen förstår hur lyckligt lottade ni är.

Ja lite funderingar och drömmar. Har många drömmar. Det är sånt man får göra ibland.

Nä just nu längtar jag bara till ikväll när barnen sover och man bara kan luta sig tillbaks i soffan och slökolla på tv.


Har jag berättat?

Publicerat: 2012-02-21 | 08:47:59 i Allmänt

Skrev nog aldrig här i bloggen att Alice kommit på hur man kan ta sig upp på hyllan under soffbordet, lilla hjärtat <3


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!