V.12

Publicerat: 2010-04-29 | 09:55:35 i Graviditeten
Vecka 12

Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Handla

Publicerat: 2010-04-28 | 09:51:02 i Allmänt
Ja nu ska vi alldeles strax åka ut till överby en sväng. Vi ska handla mat och Joakim ska kolla på ett par nya byxor.

Igår hade vi jätte kul hos farmor och Mats och Philip trivdes som fisken i vattnet. Farmor fick inte gå långt ifrån honom. Men mer om det kan jag skriva senare för nu ska vi skriva inköpslistan för handlingen och göra oss iordning.

Bilder

Publicerat: 2010-04-27 | 10:52:05 i Allmänt
Philip kikar i lådan där han har sina filmer.

Philip sopar plattorna på baksidan.Philip har hittat ett par stenar, han ääälskar stenar!


Farmor och Mats

Publicerat: 2010-04-27 | 10:18:18 i Allmänt
Ja idag ska vi iväg till farmor och Mats och äta lite god mat (som det alltid är hos farmor). Sen ikväll tar Mats med Joakim på fotboll i trollhättan (fct mot hammarby).

Igår gjorde vi ingenting här hemma. En riktigt tråk dag kan man väll säga och vädret var ju inte strålande heller. Idag verkar det vara bättre.

Sen har det betalats räkningar idag också. Alltid lika roligt att göra. Men eftersom Joakim har börjat ta ut föräldradagar på helgerna så blev det i alla fall något bättre denna månaden.

Rösta på Philip!!!

Publicerat: 2010-04-26 | 11:09:07 i Allmänt
Philip vill vara med på omslaget till tidningen "vi föräldrar" Rösta på honom genom att klicka på länken här nedan och rösta!!!!


Klicka HÄR


Priser finalister:

¤ Resa tur/retur till Stockholm + hotellövernattning i dubbelrum (1 natt)

¤ Fotografering och reportage i Vi Föräldrar

¤ 1000 kr presentkort i KISTA GALLERIA

  

Priser vinnaren:

¤ Resa tur/retur till Stockholm + hotellövernattning i dubbelrum (1 natt)

¤ Fotografering för omslag i Vi Föräldrars septembernummer

¤ 5000 kr presentkort i KISTA GALLERIA

 
Inte mkt att skriva....

Publicerat: 2010-04-26 | 10:24:46 i Allmänt
Det har väll inte direkt hänt så värst mkt i helgen. I fredags grillade vi på kvällen, det var ju sånt otroligt fint väder!!! Gott blev det i alla fall. Och Philip var ute mest hela dagen och busade på baksidan.

Igår var först mamma och Stefan över en liten sväng och sedan var Joakims föräldrar över. Men annars gjorde vi inte nått mer. Jag har förövrigt mest legat på sängen i fredags och igår också för jag har mått riktigt illa dom här dagarna. Ända gången jag inte mår illa är när jag äter. Vaknade även inatt och mådde illa, det var nästan så jag tvingade upp Joakim för att fixa nån nattamat till mig men jag lyckades somna om tillslut.

Har även fått sjukt mkt ondare i ryggen nu dom senaste dagarna, var det här ska sluta vet jag inte.......

Nä slut på klagan nu!

Idag känner jag för att hitta på nått. Men det får ara något som inte kostar pengar eftersom vi får vänta ett par dagar till på våra. Ja vi får väll se vad vi hittar på.


Här kommer några bilder från i fredags....
Joakim och Philip klipper gräsetVåran älskling

Philip provsitter utemöblerna inför säsongen

 Joakim och Philip sparkar lite boll

Philip i knät

Publicerat: 2010-04-23 | 09:47:29 i Allmänt
Sitter här nu med mitt lilla gos i knät. Han vaknade inte fören 20 över 9 idag den lille busen. Alla rutiner blir ju helt knas när man går upp så sent. Har inte fått i oss frukost än men alldeles strax nu i alla fall. Philip är otroligt söt just nu också för han har på sig en av Joakims t-shirtar, ser ut som han har ett långt nattlinne på sig.

Dagens planer då? Jo vi ska försöka städa lite här hemma, så gott det går när man ska roa en liten plupp också.

V.11

Publicerat: 2010-04-22 | 10:53:49 i Graviditeten

Vecka 11

Kroppen:
Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser.

 Vad ska man hitta på?

Publicerat: 2010-04-22 | 10:44:05 i Allmänt
Idag är det strålande sol ute igen. Blir nog att ge sig ut hela familjen sen efter Philip sovit middag. Känner för att hitta på nått speciellt egentligen men vad? Philip blir glad bara man går utanför dörren i alla fall så det är ju bra.

Nu börjar det snart bli dags att börja fundera på någon lunch till lilleman. Sen borde jag (vi) städa här hemma egentligen också. Men idag har jag faktiskt riktigt ont i ryggen av fogarna. Inte det lättaste att städa då.

Annars är Philip på strålande humör och gnager på en gurka just nu. Mer hade jag väll inte att säga direkt.

Jag skaaaa göra mig iordning

Publicerat: 2010-04-21 | 09:37:59 i Allmänt

Vi ska åka till Joakims farmor och fika lite. Joakim är stressad och tjötar på mig att jag ska göra mig iordning. Själv är jag lite mer av en tidsoptimist och tycker jag gott och väl hinner sitta lite här och kolla bloggar innan. Men nu ska jag faktiskt ta och hoppa in i duschen (alldeles strax).

Philip vaknade halv 9 ungefär idag. Det har verkligen varit helt underbart den här tiden när han har sovit hela nätterna och vaknar vid en helt lagom tid enligt mig. Nu för tiden vaknar man på morgonen och känner sig utvilad. Något jag knappt gjort sedan Philip föddes. En härlig känsla kan jag lova.

Nä nu ska jag sätta lite fart!!!!


Goaste lilla pluppi

Publicerat: 2010-04-20 | 13:24:20 i Allmänt
Philip är helt underbar. Han har varit på så strålande humör nu dom senaste dagarna (inte för att han är på hemskt humör annars) Och så har han ju fortsatt att sova hela nätterna (hitills). Han är bara helt enkelt den finaste, underbaraste, goaste i hela världen. Finns inte ord som kan beskriva hur mkt vi älskar honom. Han är bara bäst helt enkelt!

Som nu sitter han och äter kiwi ute i köket tillsammans med Joakim men mellan tuggorna så pekar han på mig, ansiktet skiner upp och så ropar han att han älskar mig. Finns det något bättre? Finns det något som värmer hjärtat mer?

Det är helt enkelt så att han gör våra liv bättre genom att bara finnas till......
Lite planer.....

Publicerat: 2010-04-19 | 10:13:34 i Allmänt
Nu ska vi strax åka ut till överby och handla lite nödvändigheter. Sen när vi kommer hem ska väll Philip sova middag och då grejar vi klart på uteplatsen. Och när Philip vaknar så hoppas vi på att containern är här och vi kan slänga lite grejer.
Det är väll så dagens planer ser ut.

Ni får ursäkta att jag inte skrivit i helgen men det har varit lite fullt upp. Går inte in på detaljer här.

Lovar att lägga upp lite bilder idag också!!

Uteplatsen

Publicerat: 2010-04-16 | 09:29:27 i Allmänt
Är ju fint väder idag också så idag blir det att ge sig ut på uteplatsen och greja. Kratta löv och dött gräs, fylla på jord i rabatten och kanske så lite frön, sopa av plattorna och torka av utemöblerna.

Längtar tills vi får containern hit till området också för vi har lite grejer som behöver slängas där ute också. Tror den kommer nästa vecka.

Nä man kanske ska ta på sig och ge sig ut då?

Ute och busat.

Publicerat: 2010-04-15 | 17:44:56 i Allmänt
Jag, Joakim och Philip drog ut i det fina vädret med lite diverse leksaker. Sofia och Alvin gjorde oss också sällskap. Pojkarna har haft riktigt kul i alla fall. Blev att vi var ute ungefär två timmar. Nu håller Joakim på att fixa middagen, blir pasta carbonara. Lite sen middag eftersom vi var ute så länge men Philip verkar inte bry sig så mkt. Just nu sitter han och kollar på filmen bilar. Det är hans nya favorit.

Sjukgymnast

Publicerat: 2010-04-15 | 09:04:58 i Allmänt
Ja nu på morgonen har jag varit iväg hos sjukgymnasten. Hon visade mig lite övningar jag kunde göra och så fick jag ett stödbälte. Sen var det bara att ringa om jag behövde kryckor eller om jag ville testa på tens eller akupunktur.

Så nu sitter jag här med bältet om mig. Sitter så snyggt bara så fettvalkarna väller över...hehe

Vet ni vad jag är sjukt sugen på föresten.... SMÖRGÅSTÅRTA!!!! Fast när är man inte sugen på smörgåstårta? Nu ska jag i alla fall äta frukost med min älskade familj.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!