Dag 17

Publicerat: 2010-01-30 | 14:52:53 i Allmänt
Dag 17 på min diet nu då. Finns väll inte så mycket att säga om det egentligen. Det går jättebra än så länge i alla fall. Nästa vägning är inte fören på onsdag igen.

Annars har jag väll inte så värst mycket att skriva. Igår när vi var ute en sväng stötte vi på en stor älg som stog mitt på cykelvägen. Efter en stund gick den av vägen och ställde sig och åt på ett träd. Då passade vi på att gå förbi men det var lite nervöst eftersom älgen inte ens stog 10 meter ifrån oss. Och den bara stog där helt orädd och stirrade på oss. Dom är ju inte små direkt......

Ja det var väll det ändå intressanta jag hade att skriva just nu.

Dag 15

Publicerat: 2010-01-28 | 18:03:29 i Allmänt
Jag har varit lite förkyld några dagar så det har blivit lite dåligt bloggande tyvärr.

Igår var det i alla fall vägning och jag har gått ner 6 kg dom här två veckorna. Ska köra en vecka till med ren kur hade jag tänkt sen blir det att börja introducera mat igen med en halvkur. Har "bara" 4 kg kvar till mitt första delmål nu. Känns ju inte helt oöverkommligt egentligen.

Mamma följde även med igår och köpte sig en veckas kur med camebridge. Hoppas det känns lika lätt för henne som det har gjort för mig.

Nu är det som sagt dag 15 och dagen är ju ganska snart slut. Har aldrig kännts så här lätt med en diet förut men skillnaden den här gången är väll att jag verkligen har bestämmt mig. Man måste ju ha riktig motivation för att gå ner.

Igår var jag ute på en kvällspromenad med Sofia, det har inte blivit så mycket att jag rört på mig nu det senaste pga förkylningen men ska försöka komma igång igen.

Idag gjorde jag pannkakstårta till Philip och Joakim till lunch. Till middag fick Philip rester från tonfiskgrytan jag gjorde igår och till Joakim gjorde jag en sorts korvgryta med riktigt starka korvar och creme fraiche bl.a.

Imorgon tänkte jag baka lite igen, blir bröd frallor och krämbullar.

Jag hatar pengar.....

Publicerat: 2010-01-25 | 17:45:07 i Allmänt
Eller pengar älskar jag väll egentligen men att vara utan pengar är det jag hatar.

Satt och räknade ihop lite räkningar med vad vi får in den här månaden och det blir ca 1200 kvar efter räkningarna är betalda. Och dom pengarna ska räcka till mat och bensin. Tja det blir väll att Philip får mat så får vi svälta eller nått..... 15 februari får vi in lite mer pengar i alla fall för då kommer lönen för det jag har jobbat.

Men i fortsättningen så kommer vi ha ännu sämre ställt (hur man nu kan ha det?) för nu är mina föräldradagar slut. Fick bara ut hälften den här månaden.....

Är det inte lika bra att bara gå och dö?

Ja, jag kommer ju inte ha råd att köra en till vecka med camebridge i alla fall som jag hade tänkt.

Uch vad deppig jag känner mig just nu, sen är jag förkyld också och känner mig allmänt kass pga det också.

Lördag kväll...

Publicerat: 2010-01-23 | 20:28:26 i Allmänt
Nu är lördagen nästan slut. Mesta dagen har gått åt till att jobba. Sen hämtade vi Philip hos hans farmor och farfar, där bjöd dom även på mat. Jag satt bara med en av mina soppar, det såg sjukt gott ut. Kycklingfile.... Men jag fortsätter kämpa på. Dag 10 snart avklarad då.

Igår var vi föresten på bio jag och Joakim, snabba cash blev det. Jag tyckte den var bra men Joakim var väll lite besviken då han läst boken innan och det var ganska mkt utelämnat.

Nä nu ska jag göra Joakim sällskap framför robinsson.

Dag 9....

Publicerat: 2010-01-22 | 15:23:12 i Allmänt
Dieten flyter på utan några problem fortfarande så det känns bra. Siier med en drink just nu och ett stort glas vatten.

Har väll inget vettigt att skriva just nu. Imorgon ska jag jobba igen i alla fall, får hoppas att jag slipper ha sån huvudvärk som jag hade förra gången.

Pratade med Therese på tele förut också, blev nästan två timmar...haha Fick lite panik bara när jag kom ihåg att det var till hennes mobil jag ringt.....huuua vi som inte brukar ha så billiga teleräkningar ändå.

Igår gjorde jag färsk pasta med en röra/sås som innehöll kyckling, bacon, vitlök, soltorkad tomat och bladspenad och så grädde men den gick tydligen inte hem hos herrarna så värst....... Aldrig kul när man lagar nått som inte uppskattas......

Jaha....

Publicerat: 2010-01-21 | 11:30:01 i Allmänt
Nu har det blivit lite dåligt bloggande igen men jag har bara inte haft tid.

I förrgår var jag och Philip över hos Sofia en sväng. Alvin och Philip röjde runt med Alvins leksaker sen blev det lite fika för dom små med frukt framför rorri. Jag och Sofia satt och tjöta lite.

När vi kom hem igen gjorde jag köttfärslimpa till middag åt Joakim och Philip. Philip vräkte verkligen i sig och Joakim verkade också gilla den men han saknade lingonsylt som tyvärr var slut här hemma. Jag bakade även lite frallor från farmors recept. Jätte enkelt fattar inte varför man inte bakar bröd oftare?

Så när dom kom ur ugnen bredde jag två halvor med ost på till Joakim som kvällsmat. Han är välgödd nu för tiden kan jag lova, haha.....

Igår fick jag lite sovmorgon för jag har sovit sååå dåligt det sista, så det var gött. Sen när jag kom upp fixade jag frukost till Joakim som hade väntat på att jag skulle vakna med att få den serverad, han utnyttjar till max nu att jag är så villig att fixa mat. Gjorde smörgås med grovt bröd, paprika, rödlök, tomat, gurka, ost, rostbiff och färskost med vitlökssmak på till honom.

Efter Philip sovit sin middaglur och fått i sig lite lunch åkte vi iväg till överby för att betala för min vigselring som hade kommit in, fick provat den också så den verkligen passade. Men nu är den ivägskickad för att få gravyr i den, skulle komma tillbaks i början av februari.

Efter det åkte vi och hämtade upp Lina som skulle följa med oss hem en sväng, men innan vi åkte hem körde vi förbi min camebridgekonsult för att köpa ytterligare en veckas kur.

Väl hemma igen så ställde jag mig med maten, blev kycklinggryta med ris till dom tre, jag satt med en kakao/mint drink och ett glas vatten.

Har även vägt mig och 3½kg minus än så länge, några mått har jag inte tagit. Ska få tummen ur och göra det också så man ser om det händer nått.

Dag 8 nu i alla fall och det flyter på utan problem så det är gött.

Här är recepten på det jag lagat än så länge:

Saftig köttfärslimpa


Saftig köttfärslimpa

400 gram   blandfärs, eller nötfärs
4 msk   ströbröd
1 msk   potatismjöl
1,5 dl   mjölk
1,5 tsk   salt
1 st   ägg
1,5 krm   svartpeppar, malen
0,5 st   gul lök(ar), hackad
2 msk   Milda flytande margarin
Fyllning
0,5 förpackning   Créme Bonjour Färskost naturell
2,5 msk   Slotts original senap
2 tsk   herbes de provance

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 ° C.
2. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk, låt svälla några minuter.
3. Under tiden blanda ihop färskost, senap och herbe de provense till fyllningen.
4. Blanda ner färsen, ägget, salt, peppar i ströbrödsblandningen, blanda väl.
5. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräda och platta ut den till en platta 20*30 cm.
6. Fördela fyllningen i mitten och rulla ihop till en limpa. Lägg limpan i en ugnsfast form och pensla med Milda flytande margarin.
7. Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen ca 50 minuter.
8. Servera med t.ex kokt potatis och brunsås


Kycklinggryta

Kycklinggryta

300 gram   kycklingfilé(er)
1 tsk   olivolja
10 st   champinjoner
0,5 st   zucchini
1 st   röd paprika
1,5 msk   grönsaksfond
1 msk   tomatpuré
2 st   vitlöksklyfta(or)
1 st   röd lök(ar)
10 cm   purjolök(ar)
1 ask   cocktailtomat(er)
2 dl   mellangrädde
1 msk   apelsinsaft
    salt och peppar
4 port   Uncle Ben´s Långkornigt ris


Tillagning

1. Skär kyckling, lök, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Då dessa fått lite färg tillsätts alla grönsaker utom cocktailtomaterna.

2. Fräs några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond, saft, salt och peppar. Låt koka 15 minuter.

3. Då någon minut återstår av koktiden tillsätts cocktailtomaterna. Servera med ris.


Mat inspirerad

Publicerat: 2010-01-19 | 09:11:57 i Mat
Ja det blev ju inte nått bloggande igår. Satt nog inte vid datorn på hela dagen.

Igår var det ju min 5:e dag på dieten och det flöt på bra. Inga problem här inte. Men nått jag kommit på är att jag är sjukt inspirerad att laga mat till Joakim och Philip. Tror jag vill njuta av maten genom dom eller nått....haha.

Igår tog jag i alla fall med mig Philip och åkte och handlade lite mat på MAXI. Det var nog den värsta handling jag varit med om. Philip gnällde eller skrek i princip hela tiden. Men han var nog lite hungrig. Vi överlevde i alla fall båda två.

Och till middag lagade jag en ny rätt till Joakim och Philip. Fläskfile i vitlökssås med färsk pasta till. Tror det var gott, jag har ingen aning för jag smakade inte. Men Philip åt som bare den så han uppskattade det i alla fall.

Sen senare på kvällen när Philip lagt sig så gjorde jag en kladdkaka med marsmallows i till Joakim, hahaha han har fått för sig att jag vill göda honom nu så vi möts halvvägs och att jag sen kan gå ner mer och bli mindre än honom. Nä jag vill bara se honom njuta av god mat.

Idag tänkte jag göra köttfärslimpa med lite krämig fyllning. Till det blir det potatis och brunsås. Har aldrig gjort köttfärslimpa förr så får hoppas att det blir bra. Sen tänkte jag även baka bröd idag. Fick ett recept av farmor igår på några frallor som hon brukar göra som är så sjukt goda.

Blev föresten ingen träning eller promenad igår, tog en liten vilodag men idag ska jag allt försöka köra på, är ju vägning imorgon, då har jag hållt på en vecka för idag är det min 6:e dag. Planen är att jag ska köra minst 2 veckor i alla fall så får vi se sen hur länge jag orkar.

Här är receptet på fläskfilen i vitlökssås för er som vill testa:

FLÄSKFILE I VITLÖKSSÅS
Ingredienser för  3  port.

1 st   fläskfilé(er)
2 paket   färskost
1 st   vitlöksklyfta(or)
1 dl   matlagningsgrädde, MER OM MAN VILL HA LÖSARE KONSISTENS PÅ SÅSEN
500 gram   färsk pasta
3 stänk   soja
1 tärning(ar)   grönsaksbuljongtärning(ar)
 


  salt och peppar, KRYDDA UNDER STEKNING AV KÖTT

Tillagning

Rensa och skär fläskfilén i avlånga bitar (stavar)

Pressa vitlöksklyftan och bryn i olja, tillsätt fläskfilé bitarna och salt & peppar.

Klicka i osten i pannan, häll i grädden och rör om tills osten smälter.

Lägg i buljong tärningen och 2-3 stänk soja, rör om.

Låt det koka en stund, 5-10 min, tillsätt mer soja efter smak och eventuellt mer grädde om såsen är för tjock.

Koka den färska pastan.


Promenad och hamburgare

Publicerat: 2010-01-17 | 17:31:41 i Allmänt
Vi har varit ute på en promenad hela familjen. Jätteskönt! På vägen hem ringde Joakims föräldrar och sa att dom skulle lämna av något till oss. Så vi möttes upp vid kiosken här på onsjö. Och då hade dom varit så snälla och köpt hamburgare från MAX. Tydligen hade dom erbjudande att man fick med jättesöta nicke nyfiken glas också. Så dom hade köpt till alla tre. Jag hoppade in i bilen och åkte med dom sista biten hem till oss och Joakim fortsatte till fots med Philip. Fick ju få in hamburgarna innan dom kallade för mycket.

Tror ni jag åt några hamburgare då? NEJ jag kollade bara på. Philip tyckte det var jätte gott och Joakim fick ju två hamburgare istället för en så han var jättenöjd. Kände faktiskt att det inte var någon fara att bara kolla på. Hade jag ätit så hade det ju blivit en liten stunds njutning men flera dagars arbete bortkastat. Hade nog ångrat mig rätt grovt.

Till kvällsmat idag tänkte jag steka ett par pannkakor till mina älsklingar. Min kvällsmat idag blir nog en kakaodrink.

Förövrigt så har jag även tränat en halvtimme med mitt wii också. Längtar tills på onsdag nu då jag ska väga mig, hoppas bara det har hänt något!

Dag 4

Publicerat: 2010-01-17 | 12:08:35 i Allmänt
Ja idag är det dag 4 i min diet. Har gått ganska smärtfritt hitills. Igår tränade jag en halvtimme med mitt wii och på kvällen var jag ute på en powerwalk helt själv i mörkret. Men hade mp3 med mig som var fullladdad med träningsmusik.

Joakim sitter i soffan och äter chips just nu........ Men jag står emot.

Igår var vi hemma hos Mattias och Malin på en fika, jag drack bara kaffe. Mattias dotter Emmy (5år?) var där och självklart deras gemensamma dotter Matilda som är 3 månader. Philip lekte jätte mycket med Emmy.

På vägen hem handlade vi lite nödvändigheter på MAXI men jag köpte även en yogamatta så jag slipper ha ont när jag gör träningsövningar på golvet. Sen blev det även en notebook så jag kan föra lite träningsdagbok m.m och sen ett block som man sätter på kylskåpet, där blir det att skriva upp saker man behöver köpa.

Det blev även ett par grejer till Philip. En ny pipmugg som han verkar älska, en ny sked att äta med och så en pingufilm.

Vad är dagens planer då? Tja inte speciellt många. Jag ska försöka träna lite sen går vi nog ut allihopa på en promenad idag. Och ikväll är det ju andra filmen i Johan Falk serien.

Lista

Publicerat: 2010-01-15 | 18:59:45 i Allmänt
Snodde listan från paulines blogg

Namn:
 Sarah Charlotte Eriksson 

Piercingar: Nej men har haft, en i naveln och en i tungan.

Tatueringar: Ja, 5st

Längd: 1,75

Skostorlek: 39

Hårfärg: mörkbrunt

Fräknar: Får några små pyttar på näsan på sommaren

 

Kär? Ja väldigt

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja jag vill helst bo i trollhättan, och i hus

Tycker du att du är attraktiv? NEJ

Dricker du? Öh ja....

Vilket schampo använder du? Olika faktisk hmmm nu står det still i huvudet....

Vilken parfym använder du? Olika men mest en från gucci

Vad är du rädd för? Att nån jag känner/älskar ska dö.

Gillar du att tvätta? Hatar att tvätta!!!

Gillar du berg- och dalbanor? Jag älskar dom

 

Senaste…

Filmen du hyrde? The children eller nått hette den, en skräckis

Filmen du köpte? Djungeldjuret hugo till pluppen

Låten du hörde: En låt i djungeldjuret hugo

Låten du laddade ner? Jag laddar aldrig ner musik

Personen du ringde? Lina

Personen som ringde dig? Joakim

TV-program du såg? Bollibompa

Person du tänkte på? Vet inte

 

 

Favorit…

Låt: Just nu är det lady gagas bad romance

Sak att göra: Umgås med mina pluppar här hemma

Sport: Ridsport

Dryck: Julmust

Kläder: Jeansleggins

Film: Borta med vinden funkar alltid

Bil: Opel Astra

Serie: Desperate housewives, greyes anathomy m.m m.m

 

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja

Gråtit över en flicka? Ja

Ljugit för någon? Ja

Varit i slagsmål? Inget allvarligare i alla fall

Blivit arresterad? Nej

Träffat någon från internet IRL?
Nej det tror jag inte i alla fall


Antal…

Gånger ditt hjärta brustit? Vet ej

Hjärtan brustet på grund av dig? Vet ej

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? 1 tror jag bara

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Några gånger, vet inte hur många.

 

Senaste…

Boken du läste? Twilight serien som jag nyligen läste om

Personen du fick e-mail av? mormor, om man inte räknar allt spam

Personen du fick brev av? Hmm vi får bara räkningar men vi fick ju några julkort i julas.

Personen du fick sms av? Therese

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Familjen här hemma, det var väll i onsdags.

Saken du köpte? camebridge pulverdiet

 

 

Vad har du gjort idag? Tränat, vart på promenad med Sofia och umgåtts med Joakim och Philip

Brukar du svära mycket?
En del men försöker att inte svära så mycket nu för tiden.

När stiger du upp på morgonen? När Philip vaknar eller om jag får fortsätta att sova lite så blir det när Joakim väcker mig.

Vad har du på dig? Grå mjukisbyxor, svart linne och en svart "tjocktröja"

Vad ska du göra ikväll? Ska strax lägga Philip, mixa en camebridgedrink och sen dega på soffan

Vad är du allergisk mot? Björkpollen, gräs, vissa nötter, Äpplen, Päron och några frukter till

Använder du hårspray? Inte så ofta nu för tiden

Kan du stå på händer? Nej

Håkan Hellström eller The Ark? Ingen tack

Salt eller socker? Socker

Gillar du ketchup? Ja

Är du glad nu? Ja det är jag väll, fast mest trött

Var du glad igår? Ja

Vad dansar du till?
Klubbmusik

Stockholm är… ? Våran huvudstad

Göteborg är… ? Bättre än sthlm

Kan du sjunga? Nej men det händer ju att jag gör det ändå =P

Spaghetti eller makaroner? makaroner

Land du vill besöka? Thailand bl.a men vilket land som helst där det är varmt går bra just nu.


Krångel....

Publicerat: 2010-01-15 | 18:39:38 i Allmänt
Skrev ett långt inlägg tidigare idag men det blev knas när jag skulle publicera det så hela inlägget försvann....gött irriterande.

Philip är ännu hesare idag men ingen feber fortfarande vilket är gött i alla fall, och han äter bra och verkar ganska pigg i övrigt.

Dag 2 på min diet är det också och det flyter på än så länge. Tränade en halvtimme med mitt wii förut idag och var nyligen ute på en rask promenad tillsammans med Sofia. Såg en älg också som stog alldeles intill bilvägen och stirrade, totalt orädd.

Blev ju inget vattenpalats idag heller då Philip ändå inte är helt 100, får ta det i nästa vecka istället. Är kanske bättre det för då kanske jag förhoppningsvis är något kg lättare också...hahaha

Just nu kollar Philip på djungeldjuret hugo, snart nanedags för honom (förhoppningsvis).


Jobbig natt

Publicerat: 2010-01-14 | 14:41:55 i Allmänt
Igår var vi ju på bio och såg Avatar. Sjukt bra film, en av dom bästa jag sett faktiskt. Man ville inte att den skulle ta slut.

När vi kom hem igen var Philip fortfarande uppe, han hade inte velat sova alls. Men vi la honom sen direkt efter att hans farmor och farfar åkte och då gnällde han bara lite men somnade ganska snabbt. Men halv 12 då var det kört då var han jätte ledsen verkligen. Och han ville inte sova hos oss, han ville ingenting egentligen utan var bara jätte ledsen. Sen var han alldeles hes också men ingen feber har han i alla fall.

Philip somnade inte om fören klockan 5...... Då var vi ganska trötta kan jag lova. Sen vaknade han vid 8 igen. Så vi skippade vattenpalatset idag. Philip är fortfarande inte helt sig själv. Efter hans middagslur var han också jätteledsen. Kanske blir att vi tar och åker dit imorgon istället.

Idag är förövrigt min första dag med camebridge. Tog en drink med cappuchino smak imorse och nyligen åt jag en kycklingsoppa. Smakar helt ok. Har även tränat en halvtimme med mitt wii. Och nu ska vi alla tre ta på oss varma kläder och gå ut på en promenad i det fina vädret.

3 år

Publicerat: 2010-01-13 | 11:56:06 i Allmänt
Idag har vi varit förlovade i 3 år. Så det ska bli lite mysigt att få komma iväg och gå på bio ikcäll faktiskt. Så får vi se om vi öppnar bubblet ikväll som vi inte gjorde på nyår. Eller så tar vi den på alla hjärtans dag. Det är ju också en mysig dag som man vill fira lite extra kanske. Sen är även alla hjärtans dag den dagen då vi först fick se Philip på ultraljudet.

Nu ska jag göra mig lite iordning för att åka in till stan sen.

Hård mamma....

Publicerat: 2010-01-12 | 22:15:50 i Allmänt
Usch jag känner mig som en hemsk mamma just nu. Philip ligger inne i sitt rum och skriker för fullt och ropar maaamma...... Han vaknade för ett tag sen. Men vi kör med fem minutarn och hoppas, hoppas att han somnar snart för just nu skär det i mitt hjärta.

Lite planer...

Publicerat: 2010-01-12 | 18:30:47 i Allmänt
Den här veckan har vi lite planer i alla fall. Eller inte hela veckan kanske men ett par dagar.

Imorgon ska jag och Joakim gå och kolla på Avatar på bio, Joakims föräldrar var snälla och kommer hit och är med Philip så länge.

Andra grejer som händer imorgon är att jag ska in till stan och köpa mig en dos med cambridgekuren som jag tänkte ge en chans. Man kan bara köpa det av coacher eller vad dom nu kallar sig som jobbar med cambridge. Sen har vi tvätt tid borta i tvättstugan och så ska vi väll städa lite här hemma. Så det är våran morgondag.

På torsdag har vi lite funderingar på att kanske försöka ta oss till vattenpalatset. Philip tyckte det var så sjukt kul sist vi var där (och vi också). Så det ska vi nog försöka göra.

Till helgen har vi inte några direkta planer än, får väll se vad som händer......

Idag var jag och Philip ute och busade lite. Åkte pulka, gungade och bara allmänt bus i snön. Gunga skulle Philip tvunget göra och eftersom det är väldigt svårt att säga nej till sin lilla älskling så tog jag honom i famnen och pulsade ut till pulkan. Var väll ca en halvmeter snö att ta sig fram i, fick gött med snö i skorna. Men Philip blev glad. Han har pratat om att gunga länge nu.

Hade tänkt ladda in lite bilder nu men kom på att jag måste ladda batterierna till kameran först. Får göra det tills imorgon.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!