Tråkigt och är hungrig.....

Publicerat: 2009-04-30 | 21:23:03 i Allmänt
Har tråkigt. Philip sover och Joakim sitter och spelar tv-spel. Visserligen sitter ju jag här vid datorn och ugglar men vet inte vad jag annars ska göra. Hungrig är jag också men vet inte vad jag ska äta. Finns inte så mycket läskande här hemma just nu kan jag lova..... Törstig är jag också men vi har bara vatten och vatten är blääää.

Känner mig lite klagig just nu =P Ska väll snart slita mig härifrån datorn och göra nått. Kanske kolla på en film i alla fall. Måste tända taklampan också för det har tydligen blivit mörkt ute och lampan är inte tänd så jag och Joakim sitter här framför varsin skämr och ugglar i mörkret. Då är man rätt inne i det man gör om man inte märker av vi näst intill har kolsvart här i lägenheten...hmmm

Har suttit och funderat lite idag också vad jag ska göra med mitt hår. Måste göra nått för nu börjar det bli dags för en färgning. Hårfärgen jag har i nu börjar se lite dassig ut. Men jag vill inte färga rött igen tror jag. Utan funderar på att göra en avfärgning och sen ljusbrunt hår. Kul med lite ljusare nu inför sommaren. Brukar känna såna tendenser inför varje sommar =P Skulle även behöva klippa mig igen. Min lugg är inte direkt nån lugg längre. Men inget av det här har vi råd med då vi är utfattiga. Så snart kommer min röda vara helt urtvättad och jätteful och det är bara att le och se glad ut. Kommer säkert inte bli bättre av sol och bad i frankrike heller......hmmm Thats life!


Nostalgikort 3...

Publicerat: 2009-04-30 | 19:07:26 i Allmänt
Philip har alltid gillat sin babysitter....

Men det är allt goast att mysa hos pappa...

Vi var på babymassage...

Vi var ute på promenader

Philip döptes....

Vårat gos...

Började träna lite på att sitta =P

Lammfällen var mysig att ligga på...

På väg ut för att handla i gubbkeps och gamla bilstolen...

Många stunder har tillbringats i mataffären...

Lite, liten pluppi.....

Kärlek.... <3

Rika som troll....

Publicerat: 2009-04-30 | 14:41:48 i Allmänt
Det är vi verkligen inte. Vi är urfattiga..... För dom som är intresserade kan jag berätta att på kontot just nu har vi 90kr. Och då har vi varken handlat mat eller tankat bilen heller..... Inte för att vi inte har någon mat alls hemma. Det är ju en del grejer i frysen och skafferit. Det är mest kylskåpet som är rätt tomt.

Ca 16:e får Joakim nästa utbetalning från a-kassan. Hela 3900kr blir det. Och det mesta av det går ju till räkningar. Bl.a hemtele räkningen som kom nu.....över 1000 kr har vi pratat upp, blääää Sen måste vi ju handla en del grejer till Frankrike resan och så.

Just nu känns det som vi bara har det snäppet bättre än en hemslös. För vi har ju i alla fall tak över huvudet. Och så länge Philip har det bra så kan jag och Joakim svälta, eller nått. Philip får ju det han behöver i alla fall.


Nostalgikort 2....

Publicerat: 2009-04-30 | 13:25:08 i Allmänt
Vi åkte till Borås djurpark...



Vi var på butlers och åt god mat och kollade på AIK match. Första gången vi var utan Philip (fast bara några timmar)

Vi åt på briggen (allihopa, haha)

Vi åkte på babycafe igen....

Vi la Philip på mage så han fick träna nacken...

Man fick rapa honom efter han ätit....

Han började bli bättre på att hålla upp nacken...

Vi hälsade på moster Lina när hon flyttade in i sin nya lägenhet....



Vi köpte wii.....

Ofta myste vi bara i soffan...


Nostalgikort.....

Publicerat: 2009-04-30 | 13:11:34 i Allmänt
Philips första bad....

Rengöra naveln....

Kunde ha sin snuttefilt som täcke.....

Sommar och kunde bara kolla på när dom andra badade.....

Vi var på släktträff i hamburgsund....

Vi köpte en gunga till Philip =)

Vi var på första babycafet....

Jag gjorde inbjudningkorten till dopet...

Philip fick sitt babygym i förskotts doppresent av gammelmorfar på pappas sida.

Far och son badar tillsammans första gången....

Gårdagen....

Publicerat: 2009-04-30 | 12:55:49 i Allmänt
Igår var vi ute på picknick =) Jag, Joakim, Philip, Sofia och Alvin. Jag och Joakim hade smörgåsar med kyckling på och vattenmelon. Och Philip fick smörgås med leverpastej. Och vattenmelonen åt han glatt av också. Sofia hade med sig bullar och jag och Joakim fick smaka. Jätte goda hembakta bullar. Men när jag åt min bulle blev jag attackerad av två bebisar som ville smaka också =P Dom var som två fågelungar som bara gapade efter mat =P Jätte söta...hahaha

På vägen hem stannade vi även till och kollade på några får som går i en hage längs med vägen. Massa söta lammungar! Philip kollade väldigt intresserat =) Kanske kommer han tycka att Borås djurpark är roligare i år än när vi åkte förra sommaren. Då var han inte gammal =)

Promenad före fikan...

Picknick i solen....

Osminkad och likblek äter smörgås =P

Philip äter smörgås han med....

Vatten är gott!

Alvin och Philip....

Bullatacken =P

"Va tar du kort?"

Philip kollar in fåren.

Joakim och Sofia var duktiga och lagade ett hål i stängslet.


En månad kvar!!!

Publicerat: 2009-04-30 | 12:19:48 i Allmänt
Det är till och med två dagar mindre än en månad kvar tills vi åker =) Och vart åker vi? Jo vi ska ju till frankrike 28/5. Dom har uppdaterat lite på hemsidan så jag tänkte lägga in ett par bilder....hehe

FramsidaFramsida

FramsidaFramsida

FramsidaFramsida

FramsidaFramsida

FramsidaFramsida

FramsidaFramsida

FramsidaFramsida

Längtar nått såpas kan jag lova!!! Ska bli skönt med sol och bad. Ska nog börja jobba lite på packningslistan. Blir ju en del man får packa nu när Philip ska med. =)

Hund

Publicerat: 2009-04-29 | 08:42:20 i Allmänt
Någon gång i framtiden ska vi allt ha en hund. Älskar hundar! Fast vi får väll hoppas att Philip inte blir allergisk då kan man ju inte ha hund....

Och vad det blir för ras.....Jo enligt mig står det mellan två raser jag skulle vilja ha. Ganska olika är dom men med olika fördelar också.

Schäfer

Vad man vanligen idag menar med schäfer, är den renodlade sällskaps- och arbetshunden som "föddes" i början av tjugonde seklet. Schäfern är idag världens populäraste ras, men rekommenderas inte som renodlad sällskapshund, eftersom den kräver en kompetent och intensiv dressyr, och behöver arbeta för att må bra. Rasen som helhet har dessutom stora problem med hälsan, bland annat har många individer problem med lederna, ryggen och med olika allergier.

Ur standarden sägs: "En Schäfer skall ha ett jämnt humör och ha goda nerver, vara självsäker och frimodig och fullständigt godlynt (utom i retningsläge) och därtill skall den vara uppmärksam och följsam. Den måste besitta mod, kamplust och hårdhet för att vara lämplig som sällskaps-, vakt-, skydds-, tjänste- och vallhund".

Det föds cirka 50 000-60 000 schäfervalpar varje år i Tyskland.

Olika schäferlinjer kan skilja sig väldigt mycket åt vad det gäller exteriöra och mentala egenskaper. Något som den blivande schäferägaren bör sätta sig in i noggrant före köpet.

Dagens schäfer har en mer böjd rygg än ursprungligen. Rasen har i Sverige tenderat att dela sig, en variant för de som vill använda hunden till utställning och sällskap, denna Schäfer har den mer böjda ryggen och sämre fysiken och ett mycket lägre temperament. Schäfer för tjänst och bruks finns dock också kvar i stor utsträckning. Schäfer av brukstyp har kraftigare muskulatur, är något lägre och har rak rygg.



Chihuahuan är en pigg, alert, livlig och mycket modig hund. Den är mycket ägarmedveten, tyr sig till sin ägare och sin flock och tvekar inte att försvara flocken och reviret mot fara och inkräktare. Skäller ofta på både människor och hundar men kryper sedan gärna upp i främmande människors knän när den väl insett att faran är över.



Schäfer skulle jag vilja ha en strävhårig och med chihuahuan vill jag ha en långhårig. Gillar inte dom korthåriga tycker dom ser för löjliga ut men en långhårig är fin =)

Tidig morgon...

Publicerat: 2009-04-29 | 08:28:58 i Allmänt
Philip kände för att vakna klockan 10 över 6 imorse. Kul tyckte jag =P Men vi satte oss i soffan under en filt och kollade på barnkanalen tills det var dags för frukost vid 8. Sen var det tandborstning och på med kläder och nu leker Philip på golvet här bredvid medans jag sitter här vid datorn.

Men jag kan inte direkt säga att jag vaknat till än.... Är verkligen ingen morgon människa. Men om ett tag är det dags för Philips förmiddagslur och då ska jag nog också passa på att blunda litegrann =P

Fint väder ser det ut att bli idag i alla fall. Det är skönt. Kanske skulle hitta på nått med Sofia och Alvin idag, inget bestämmt än. Vi får se hur det blir. Det hade varit mysigt med en picknick eller nått =P

Nu ska jag byta blöja på min son för jag känner en misstänkt doft =P

Bilder...

Publicerat: 2009-04-29 | 08:23:58 i Allmänt
Lovade ju att jag skulle lägga in bilder på Philips nya skor =)


Dom här två paren fick Philip av farmor och farfar.


Och det här paret fick Philip från oss =) Perfekt till Frankrike om en månad....

Det här är mätbrädan från dg12

Och här är skylten som ska sitta på dörren egentligen. Måste skaffa en krok bara =)

Har inte bäddat sängen än =P

Sover...

Publicerat: 2009-04-28 | 15:26:59 i Allmänt
Philip fick sitt mellanmål bestående av en leverpastejsmörgås sen gick Philip och Joakim in och la sig för att sova middag. Så här sitter jag nu ensam =)

Har inte riktigt fått gjort allt jag planerade att göra än =P Var ute och krattade löv lite förut, för dom där löven tar ju aldrig slut! Men nu tror jag att jag fått krattat ihop allt. Men jag får vänta lite med att få bort dom för skottkärran går inte att komma åt. Det stog massa skräplådor framför dörren. Är väll tömning idag antar jag. Och innan lövhögarna är borta så kan jag inte klippa gräset.

Jag har även fått upp Philips "mätbräda" på väggen. Och skrivit i hans senaste längd där =) Så nu ska vi fylla i där varenda gång han mäts. Lite roligt att ha. Passade även på att plocka undan lite inne i Philips rum när jag ändå höll på.

Ska väll röja lite i köket sen också när jag orkar ta mig för det. Är lite jobbigt just nu när man är pollenpåverkad.... Man har inte riktigt orken att ta för sig något.

Tänder...

Publicerat: 2009-04-28 | 11:32:11 i Allmänt
Har ju glömt att säga att för nån vecka sedan så kom det ju en tand i överkäken på Philip. Nu har det kommit en till där uppe =P Och det ser ut som det är en på väg i underkäken också. Det går verkligen undan när dom väl börjar komma......

Dagens planer...

Publicerat: 2009-04-28 | 11:26:56 i Allmänt
Dagens planer är att både greja ute och inne. Ute ska vi göra klart grinden och klippa gräset. Inne ska det röjas lite. Blir väll det som görs idag. Det kommer nog inte hinnas med nått annat. Kanske att vi i sånna fall går på en promenad eller nått. Det får vi se.

Både jag och Joakim har väldigt ont av pollen just nu. Igår fick jag lägga mig någorlunda tidigt för mina ögon kliade så jag höll på att bli tokig och jag såg knappt någonting. Och det första man fick göra nu på morgonen när man vaknade var att gå och skölja ögonen så man överhuvudtaget skulle kunne se nått. HATAR pollen!!!!

Ikväll ska vi grilla igen i alla fall, blir att grilla fläskfile =) Mums!

Bilder från helgen...

Publicerat: 2009-04-28 | 11:22:29 i Allmänt
Lägger in några bilder från i lördags:

Philip och Joakims kusiner Samuel och Jonathan =)

Lek på golvet.



Samuel busar med Philip =P


Fullt upp....

Publicerat: 2009-04-28 | 11:17:46 i Allmänt
Lite dåligt bloggande har det blivit men vi har haft fullt upp.

Kan sammanfatta gårdagen litegrann:

Först åkte vi till banken (jag skulle sätta in pengar på mitt konto). Efter det gick vi runt lite inne i Vänersborg. Händer inte allt för ofta då båda tycker bra mycket bättre om Trollhättan. Men det är rätt mysigt inne i Vänersborgs centrum ändå. Vi delade på en av Vänersborgs berömda glassbullar på cafe nordfeldts (felstavat?). Philip fick lite mellanmål undertiden.

Sen var vi inne i inredningsbutiken DG12. Och shit vad mycket fint dom har därinne. Massor söta grejer med pirater på som skulle passa perfekt i Philips rum. Men billigt är det ju inte..... Men vi kom därifrån med en välkommen skylt till Philips dörr och en sån där som man sätter på väggen för att se hur lång man är. Självklart med piratmotiv =) Sen plockade även Joakim med en fotboll. Han säger att den är till Philip =P Men jag tror den är mest till honom.....haha

Sen åkte vi till Willys för att handla lite. Mat till Philip och frukt till oss, gjorde en fruktsallad sen på kvällen. Får nog bli mycket handlande på Willys i framtiden. Det är ju faktiskt bra mycket billigare. Synd att dom inte har självscanning bara.....

När vi sedan kom hem gick vi ut på uteplatsen allihopa. Jag planterade några lökar i rabatten och Joakim sågade av en bit av staketet som vi ska göra till grind istället. Philip satt på en filt på gräsmattan och lekte med några leksaker. Grindprojektet är inte helt klart, ska göra klart den idag. Kommer bli jättebra för sen kan vi gå igenom där om han somnat när man är ute på promenad, så kan han fortsätta stå och sova därute =)

Anledningen till att vi inte blev klara igår va att sen åkte vi iväg till överby och träffade upp Philips farmor. Så fick Philip prova ut två par skor som han fick utav sin famor och farfar. Jättefina var dom och han kommer kunna gå så bra i dom =) Strl 21 har han i skor. Sen skilldes vi åt men jag, Joakim och Philip fortsatte och kollade vidare lite i affärer. Inne på deichmann (felstavat?) hittade vi faktiskt ett par skor till. Ett par sandalaktiga kan man väll säga. Skönt när det är varmt på sommaren. Men dom blev i strl 20. Ska ta kort på allt sen men batterierna i kameran är slut för tillfället så dom måste laddas först. Men nu har Philip tre par superfina skor i alla fall =)



Det ble litegrann skrivet =P

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!