Funderingar...

Publicerat: 2010-12-30 | 23:47:11 i Allmänt
Jag har två olika blogginlägg som jag gått och funderat på idag och som jag vill skriva men det krävs att jag kan skriva rätt mkt text och eftersom Alice har hängt på mig mest hela dagen så blir det väldigt svårt att skriva. Det tar alldeles för lång tid. Ska försöka få händerna fria nån gång imorgon förmiddag så jag kan skriva lite.


Det ena
inlägget kommer i alla fall handla om mina funderingar runt ultraljud och fosterdiagnostik och det andra inlägget kommer vara som en personlig årskrönika om vad som hänt oss detta år 2010.

Annars börjar klockan bli väldigt mycket nu och det är dags att lägga sig. Byta en blöja på Alice bara och om hon vaknar så får hon äta lite. Vi vann föresten inget på bingon....men trodde väll inget annat heller egentligen. Vi/jag har aldrig tur med något.

En dammsuger och en sover...

Publicerat: 2010-12-30 | 15:20:21 i Allmänt
Ja Philip går runt och dammsuger med sin lilla dammsugare som han fick i julklapp av oss. Han är så söt så. Och Alice ligger och sover i min famn just nu.

Jag har tagit mig upp från sängen till soffan men bra mår jag verkligen inte även om det är bättre än igår. Men då var jag halvt döende ungefär. Men till imorgon har jag gett mig fanken på att jag ska må bra i alla fall. Vill inte sitta hemma och vara sjuk på nyårsafton. Jag vill också äta god mat och kolla på fyrverkerier. Tänk att Alice ska få uppleva både 2010 och 2011 innan hon ens blivit 2 månader!

Idag har vi även investerat i ett par bingolotter till miljonbingot som är ikväll. Vi hoppas på en miljon eller två det hade inte varit helt fel. Men i värsta fall kan vi nöja oss med några tusenlappar också.

Nä nu är det nog dags för en alvedon igen, känns så.

Räkningar...

Publicerat: 2010-12-29 | 19:27:55 i Allmänt
Ja då fick jag ta mig i kragen och betala våra räkningar. Jättekul syssla verkligen, speciellt när man har sjuuuukt många räkningar. Varför ska alla stora räkningar alltid komma samma månad? Och december är ju inte direkt rikaste månaden på året, speciellt inte när Joakim har vart en del föräldraledig och så. Ja det fick bli ett par räkningar som snällt får vänta till nästa månad. Inte det optimala att göra så men ibland så måste man.......

Varför kunde
jag bara inte vunnit månadsklövern på trisslotterna jag fick i julklapp? Jag vann istället 25 kr........

Jag är sjuk

Publicerat: 2010-12-29 | 18:21:02 i Allmänt
Usch jag är verkligen helkass. Förutom när jag haft lunginflammation så är nog detta det sjukaste jag varit undertiden jag och Joakim varit tillsammans. Inatt hade jag sån feberfrossa att jag bara låg och skakade. Och jag kan ju lova att det inte är jätteskoj att ha en liten bebis som vill äta typ hela tiden när man mår såhär. Har försökt med att Joakim ska ge henne ersättning istället men tydligen är hon lite bortskämd nu våran Lallice för hon vill inte ha nån ersättning.

Jag har i alla fall legat i sängen mest hela dagen, det sista har jag legat nerbäddad i soffan och halvslummrat.

Nä jag har väll inget mer att skriva direkt, har som bomull i huvudet så jag kan knappt tänka ordentligt. Håller tummarna för att jag är frisk och kry till på fredag i alla fall.

Här är en bild från juldagen på Alice och hennes pappa.

Hmmm

Publicerat: 2010-12-28 | 20:03:08 i Allmänt
Jag känner mig krasslig, vill inte och orkar inte det just nu.....

Men nu blir det inget mer skrivet här för Alice verkar vilja ha lite mat. Jag håller i alla fall tummarna för att jag mår kanonbra imorgon för då ska vi till min mormor och morfar och äta lite god mat.

Kamerasladd

Publicerat: 2010-12-28 | 14:36:29 i Allmänt
Var är våran kamerasladd, är det någon som kan svara på det? Men inte konstigt att den är borta med tanke på röran som är här hemma, vi har ju knappt varit hemma på flera dagar annat än att sova så det är julklappar överallt. Philips grejer är ganska utspridda kan jag lova. Man har ju mest bara ställt in allting. Blir att ta ett röj här sedan. Fast jag funderar på att ge mig ut i min ensamhet sedan och köpa mig en planeringskalender, eller så väntar vi tills vi varit på ullared och köper en där......

Vi har
varit hos Alice sjukgymnast på HAB nu i alla fall. Och det var ju inte så mkt vi gjorde idag, Alice är ju så liten. Men hon klämde och kände lite på henne och så pratade vi lite om vad man kan göra hemma. Och det är samma som man gör med vilken bebis som helst. Ligga på mage och träna nacken m.m Även att det är bra med massage men det är det för alla bebisar. Vi fick med oss en stor träningsmatta hem i alla fall så den blir perfekt att ställa Alice babygym på så det blir lite extra mjukt och även att ha babymassage på sedan för då får även jag plats att sitta gott på mattan. Sen är den bra att ha när dom ska lära sig sitta för då är det mjukt om man välter.

Hon berättade även att simmet kommer börja redan i januari. Jättekul! Det ser vi fram emot verkligen. Trodde att det skulle dröja längre innan det började. Gick och suktade lite mot bassängen idag när vi var där...hehe Det luktar så gott med klor tycker jag.

Men det
kommer verkligen bli en fullbokad månad i januari. Gäller att hålla koll på alla datum som sagt.

Nä nu
är det nog dags att gå in till Philip som har vaknat och ligger och sjunger på sitt rum och sen mata Alice som även hon precis vaknade och verkar vara hungrig. Joakim är iväg och hjälper sina föräldrar med en grej.

Vardag igen....

Publicerat: 2010-12-27 | 22:34:58 i Allmänt
Jaha så var julen över för i år....... Känns väll sådär måste jag säga.

Lördagen spenderades
hos min farmor och söndagen hos Joakims föräldrar. Idag har vi bowlat och ätit på new place. Men mer detaljer om det får bli när jag inte har en bebis i famnen. Tar ju hundra år att skriva med en hand.

Imorgon ska vi till HAB och prata med sjukgymnasten som var sjuk när vi var där sist. Jag har kommit på att vi nog får skaffa en planeringskalender. Det är så många datum att hålla koll på nu för tiden.... HAB imorgon, hörselundersökning den 3/1 och mitt psykologbesök den 11/1. Sen är det bvc igen nån gång där i början av januari, föräldragruppen på HAB börjar v.3 och babymassage börjar den 21/1........Och det är bara dom datum som vi vet nu, det lär dyka upp fler grejer sen allteftersom. Så ja det behövs nog en kalender här.

Just nu sitter jag i alla fall här hemma själv med två sovande barn. Joakim är över hos Tomas och spelar tv spel.

Alice i morfars famn på juldagen.

Jaha

Publicerat: 2010-12-25 | 12:54:34 i Allmänt
Ja då var julafton över i år igen.... Det är så mkt innan jul varje år och så är det över på ett litet kick. Philip blev tyvärr krasslig igår på självaste julafton stackaren. Han hängde med fram tills det var dags att äta det varma sen var han väääldigt ynklig stackaren. Så det blev lite snabbt slut på kvällen sen när han verkligen mådde jätte dåligt och var så trött så han bara grät och grät. Somnade i min famn en liten stund och sen sov han i bilen på vägen hem och när vi kom hem så var det inga problem att få honom att sova, han fick en alvedon och sen hopp i säng och så sov han till halv 9 imorse.

Annars var
det jättelyckat igår med massa god mat och vi fick jättefina paket allihopa. Får berätta lite mer detaljer och så senare och även lägga in kort för nu orkar jag helt enkelt inte.

Idag ska
vi annars till farmor och Mats för lite mer firande men Philip får vara hos sin farmor och farfar i lugn och ro idag för han är inte helt 100 idag heller även om han är bättre. Han behöver få ta det lugnt och få sova middag i lugn och ro hur länge han vill. Han orkar nog inte med allt folk. Så det blir bara jag, Joakim och Alice som åker.

Nä nu
ska jag nog prova kläderna jag fick igår så att det är rätt storlek och även sätta på Alice dagens finkläder som hon fick av sin moster Lina igår i julklapp.

Usch det
kommer könnas konstigt att inte ha med Philip idag men det är ju för hans eget bästa..... =(

Dan före dopparedagen...

Publicerat: 2010-12-23 | 17:50:01 i Allmänt
Oj vad vi har haft fullt upp idag.... Vi har varit ute och köpt julklappar för alldeles för mkt pengar men det är ju så roligt att köpa! Jag och Philip har klätt granen och nu sitter Joakim och Philip i badet. Jag ska strax baka lite inför morgondagen och griljera skinkan. Sen ska vi ha uppesittarkväll med bingo lotto och även slå in paketen. Om bara Alice kan bli mätt nån gång.

Men det blir nog ingen bloggning imorgon så jag önskar alla en riktigt GOD JUL!


En bättre dag igen...

Publicerat: 2010-12-22 | 09:53:07 i Allmänt
Ja det går lite upp och ner. Idag är en mycket bättre dag. Philip har varit på bra humör och vi hade en mysig frukost med tända ljus och julmusik på i bakgrunden. Jag hittade nog rätt på min julstämning idag också, nu har jag ett riktigt sug att sätta igång och städa och få fram julsakerna. Få riktigt fint här hemma. Och det är ju så otroligt vackert ute med all snö och nu är ju alla träd helt snötäckta också.

Så nu får det bli att byta en blöja på Alice, lägga henne i babysittern och sen sätta igång för fulla muggar. Idag ska det även inhandlas julskinkan och ingredienser till knäck. Jag är sååå sugen på knäck!

Nu nu ska jag få upp mig ur soffan!

Skit

Publicerat: 2010-12-21 | 18:19:23 i Allmänt
Jaha vi fick reda på att vi för en gångs skull stog först i kön på en lägenhet. En sån där enfamiljslägenhet i skogshöjden. Det är ju våran drömlägenhet, vi vill ju verkligen verkligen bo så. Men vi hade inte råd med den, och bara för det så skulle vi fått den om vi tackat ja.......

Känns som att allt i våra liv bara är skit just nu. Har vi aldrig tur med någonting? Kan inget bara gå bra för oss nån gång? Vad har vi gjort för att förtjäna allt?

Känner mig som världens sämsta människa och mamma vilket Philip också berättar genom att säga att han inte vill vara med mig. Jag bara gapar på honom dagarna i ända känns det som. Så man kanske har förtjänat all skit ändå. Jag är bara värdelös.

Men nån gång kan väll även en värdelös människa få nån ljusglimt i vardagen? Fast kanske inte.......

BVC

Publicerat: 2010-12-21 | 13:08:22 i Allmänt
Ja då har vi varit både på BVC och sen hämtat Philip som nu ligger och sover middag.

Alice hade fortsatt att växa bra, nu väger hon drygt 4100g (kommer inte ihåg exakta siffran) och hon är nu 54½cm lång. Alltså har hon gått upp över 200g och växt 1cm sen förra veckan. Och sen sist har hon inte fått nått tillägg utan jag har bara ammat så det går ju tydligen bra nu.

Alice läkare
ringde även igår och frågade hur det var med henne och om hon gått upp och vi hade ju bara goda nyheter till honom. Kommer träffa honom nån gång i februari igen.

Sen bestämde
vi även på BVC att jag ska få prata med någon. Det har ju varit lite mycket nu det sista och det kan nog vara skönt att få prata av sig med nån utomstående kanske. Jag har oftast svårt att visa/prata om hur jag mår, sätter lätt upp en fasad och stänger inne mina känslor och så brakar dom fram emellanåt.

När vi hämtade Philip från dagis fick vi även med oss ett nytt julpynt hem också som han gjort idag. En liten kotte som han klistrat fast rött glitter på, så söt. Den kommer bli jättefin i våran gran sen och Philip var så stolt över den.

En julklapp kanske =P

Publicerat: 2010-12-21 | 09:56:54 i Shopping/gåvor/vill ha
Mammablogg galan 2011

Ont

Publicerat: 2010-12-21 | 09:42:09 i Allmänt
Ja då var Philip lämnad på dagis, han var inte så värst sugen på att jag skulle gå därifrån, han ville att jag skulle stanna och leka med honom men det gick bra tillslut. När jag ska hämta honom sen så kommer han nog som vanligt hellre stanna på dagis istället, knasungar.

Fick med
mig en jättefin tomte som Philip hade gjort också. Hans handavtryck på ett papper hade förvandlats till en tomte, så sött så!

Skulle ju
städat nu egentligen när jag kom hem men har antagligen sovit konstigt inatt för jag har ännu ondare av fogarna än vad jag brukar ha så jag tror att jag vilar kroppen nu på förmiddagen och så får jag göra klart städningen sen i eftermiddag istället. Det är lite skönt att sitta och ta det lugnt bara jag och Alice ibland också.

Min rosa lilla bumbibjörn fick hålla i Philips teckning på väg hem.

Godmorgon!

Publicerat: 2010-12-21 | 07:44:17 i Allmänt
Inatt har jag fått sova ostört! Skönt kan jag lova! Helt otroligt skönt även om jag inte direkt var pigg på morgonen ändå.

Philip vaknade vid halv 6 imorse när Joakim gick upp men då fick han allt vara uppe med sin pappa så fick jag sova lite längre, och Alice med för hon sov ju som en stock. Sen kom Philip in och väckte både mig och Alice klockan halv 7 när Joakim skulle åka iväg till jobbet. Då hade Alice sovit i ett sträck från klockan halv 11 då vi gick och la oss igår kväll. Så Alice har faktiskt nästan sovti bättre än Philip inatt.

Nu har
vi slappat lite i soffan ett tag, Alice har fått mat och somnat om igen i min famn. Ska väll strax lägga ifrån mig henne och fixa frukost till Philip. Blir nog bilen till dagis sen för jag vill komma hem snabbt så jag hinner städa undan det sista innan jag och Alice ska iväg till BVC sedan. Ska vara där klockan 11. Undra hur mkt hon har växt nu, känns som hon blivit jättestor nu. Tror hon väger över 4kg nu i alla fall. Ska bli spännande som alltid att se.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!