Datorkrasch......

Publicerat: 2009-08-30 | 17:13:08 i Allmänt
Anledningen till att jag inte bloggat nu på en vecka är att våran datorn kraschade. Så vi har inte kunnat använda den nu. Bilderna lyckades vi rädda i alla fall vilket var mycket, mycket skönt kan jag lova.

Nu är vi hemma hos Joakims föräldrar. Och så har vi fått en dator från mamma som Joakims pappa ska greja lite med nu och förhoppningsvis har vi ganska snart en fungerande dator igen.

Kan berätta mer i detalj en uppdatering när vi har dator igen. Vill inte sitta här och vara osocial nu. Men så vet ni i alla fall vad som hänt.

God förmiddag....

Publicerat: 2009-08-22 | 10:25:59 i Allmänt
Philip sov hela natten vilket var mycket, mycket skönt. Sen vaknade han inte fören ca 20 över 8. Så kan det alltid få vara tycker jag....hehe

Idag har vi en del planer. Först ska vi hem till en kompis till Joakim och kolla på AIK matchen. Det kommer även en hel del andra dit. Efter det ska vi hem till Joakims föräldrar och ha kräftskiva. Ska bli supergott med kräftor va så himla länge sedan man åt det nu.

Så det är vad som händer idag......

Nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen. Inte det roligaste man kan göra men det blir ju lite jobbigt om man skiter i det. Jag hatar verkligen disk föresten. Tycker det är så äckligt att ta i skitiga bestick och tallrikar m.m. Har nästan en fobi för det. Och det värsta jag vet är om Joakim ställer ner disken i diskhon så att man måste plocka upp det därifrån när man ska ställa ner det i diskmaskinen, det är verkligen vidrigt.....fråga mig inte varför jag tycker det är så mycket värre. Det är vanligtvis Joakim som brukar sköta disken men han kan sega rätt bra så vill jag ha det gjort nu är det nog bäst att jag gör det själv.

Jaja lite klagande där men det är sååå äckligt! Jag skurar hellre toaletten 20 gånger än tar i sketen disk....haha

Brända bullar och misslyckade muffins.....

Publicerat: 2009-08-21 | 20:04:54 i Mat


Ja bullarna blev lite brända som ni ser. Fast dom smakade ändå helt ok så det blev inte såååå misslyckat ändå. Och andra plåten blev bra.

Muffinsen däremot blev helt kassa. Dom svälde inte alls och självklart glömde jag dom i ugnen så dom blev lite väl well done..... Och tror ni pappret fastnade i muffinsen.....ja då tror ni rätt. Joakim tyckte dom blev goda men det säger inte så mycket, han åt till och med med papper som fastnat under så han är inte så kräsen kan man väll säga. I alla fall inte med sånt som är sött.

Nä nu hinner jag inte sitta här längre för nu ska vi äta taccos!

Joakim smakar på en av bullarna

Spindel!!!

Publicerat: 2009-08-21 | 16:24:33 i Allmänt
Jag har nästan städat klart här hemma nu. Bara sovrummet kvar men det kan jag inte ta fören vi har fått tvättat lite. Har det som förvaringsplats för all våran smutstvätt just nu. Sen har jag inte skurat golvet i Philips rum än heller men annars är det fint här hemma och luktar nyskurat och fräscht.

En annan sak som var mindre fräscht var att jag skulle gå in i köket och ta ett glas cola att dricka och vad ser jag då...... Jo en jätte stor fet spindel som satt på golvet framför spisen, huuuua. En sån där riktig husspindel var det. Så fruktansvärt äckligt. Som tur var så är ju inte Joakim lika mesig som jag utan han tog en sko och slog ihjäl den. Men jag har fortfarande rysningar när jag tänker på hur äcklig den var. Hoppas det inte finns fler som vill komma fram.

Nu ska jag i alla fall hoppa in i en välbehövlig dusch och sen ska jag ställa mig och baka lite. Bullar och muffins hade jag tänkt att det skulle bli....mmm

Fortsättning följer...

Publicerat: 2009-08-21 | 11:21:12 i Allmänt
Ja idag ska jag fortsätta storstäda här hemma. Ska bara vänta nu till Philip vaknar från sin förmiddagslur så jag inte väcker honom. Han vaknade kl 9 idag föresten, det är ju klart godkänt. Speciellt eftersom han vaknat vid 6 nu dom senaste dagarna. Själv sov jag till 11 idag. Var helt död, och är fortfarande egentligen. Ska försöka få i mif lite frukost och kanske ett glas vitaminer. Köpte det för någon vecka sedan i hopp om att jag kanske blir lite piggare men har inte fått tummen ur att börja ta dom än.

Men som sagt planerna för dagen är att fortsätta storstäda. Sen tänkte jag nog baka lite bullar ikväll. Vad gött det kommer vara med en kliniskt ren lägenhet och sedan doften av nybakade bullar.....mmmm


Vaaarmt!

Publicerat: 2009-08-20 | 19:20:59 i Allmänt
Ja idag har det verkligen varit varmt. Har svettats som en gris när jag dratt runt här hemma och städat. Men jag har i alla fall fått en del gjort.

Vardagsrummet är klart. Rensade även bland Philips leksaker i leksakslådan i vardagsrummet och städade även ur dataskåpet. Har även dammtorkat som en galning.

Köket är också klart fick även rensat och sorterat i skafferiet vilket var välbehövligt.

Sen har jag även städat inne i Philips rum också men hann inte dammsuga innan han skulle nana sig.

Så imorgon ska jag fortsätta min storstädning här hemma. Ska ta hallen, badrummet och även vårat sovrum. Måste se om det finns någon tvätt tid borta i tvättstugan för vi har ganska mycket tvätt. Skulle även behöva tvätta sängkläder och sånt.

Sen ska jag även försöka "städa" lite på uteplatsen. Klippa gräset, kratta, rensa ogräs och sopa plattorna. Och även rensa ogräs mellan plattorna på framsidan.

Joakim får roa Philip så länge. Det är inte det lättaste att städa med en liten plupp här hemma. Han vill så himla gärna "hjälpa" till. Lille gosongen.......

Nu sover Philip i alla fall och Joakim är iväg och spelar fotbollsmatch idag igen. Jag ska luta mig tillbaks i soffan och bara ta det lite lungt ett tag. För efter allt städande så har jag gött ont i ryggen. Den behöver få sträcka ut sig litegrann.

Städa...

Publicerat: 2009-08-20 | 11:58:16 i Allmänt
Ja jag tänkte strax ta och städa lite här hemma. Inte det roligaste som finns men man måste ju göra det..... Ska ta en riktig storstädning hade jag tänkt. Är så härligt när det är klart!

Vet ni föresten va jag längtar efter nu. Jag längtar efter JUL! Eller egentligen hela december. Tycker det är en så underbart mysig månad och man får ta fram ljusstakar och annat mysigt pynt. Och man bakar lussekatter och pepparkakor. Jag är verkligen helt galen i jul och allt som hör till. Så eftersom det inte är nån sommar direkt nu så tycker jag att vi kan hoppa direkt till december. Men tyvärr är det flera tråkiga månader kvar. Som oktober och november, helt onödiga tråkiga månader enligt mig...... September kan man i alla fall få lite fint sen sommarväder.

Älskar julpynt!

Ibland kommer det ju till och med lite snö...

På lucia åkte vi runt och lussade med lussekatter och pepparkakor, myyyys!

Pepparkaksbak....

Jag älskar ljus!

Liseberg på vintern är helt underbart, vilken stämning!

Liseberg...

Julafton!

Philip och tomten....

Det blev en hel del julklappar under granen....


ÅH VAD JAG LÄNGTAR!!!!!!!!!!!

Barnbidragsdagen!

Publicerat: 2009-08-20 | 11:16:39 i Allmänt
Ja idag kom ju barnbidraget in på kontot, men det försvinner ju ungefär lika snabbt som det kommer in. Vi har nästan ingen bensin i bilen så den måste tankas. Sen ska man väll försöka bli av med nån räkning också......

Hur underbart hade det inte varit om man kunde använda hela barnbidraget till att köpa grejer till Philip? Eller ännu bättre, sätta undan allt på ett sparkonto varje månad..... Känns rätt trist att använda det till bensin och räkningar. Men så får det bli....

Inatt sov Philip ialla fall bättre. Han vaknade ett par gånger men det var inte så svårt att få honom att somna om. Får hoppas att han börjar sova lika bra som innan han blev sjuk igen. Det var ju flera nätter som han sov hela natten. Det är vi inte bortskämda med kan jag lova.

Förövrigt var han en riktig buse imorse. När han vaknade så gick Joakim upp till honom. Och eftersom han var på bra humör så la Joakim ner lite leksaker i hans säng och så fick han sitta där och leka ett tag. Men efter en stund blev det tyst där innifrån. Joakim gick in för att kolla till honom och då hade han somnat igen lille pluppen. Bara det att han låg på magen med rumpan i vädret och ingen blöja på sig..... Blöjan låg bredvid honom. Så busen hade dragit av sig den och sen somnat om.

Som tur var så hände det ingen olycka i sängen i alla fall.......

Lite bilder...

Publicerat: 2009-08-20 | 11:08:27 i Allmänt
Här är från när Philip var sjuk och myste med pappa i soffan...

Äter frukost och gör roliga miner (blir alltid söligt när pappa matar).

Äter kex medans pappa spelar fotboll...

Joakim värmer upp....

Philip med farfar i ena handen och fotbollen i andra.

Det var väldigt skoj att dricka ur pappas vattenflaska....

Joakim i mitten springer för fullt.....

Philip hittade en boll till så nu hade han två!

Lagfotot, fråga mig inte varför alla gör "loser" tecknet.....


Hemma...

Publicerat: 2009-08-19 | 19:43:43 i Allmänt
Hemma från fotbollen och Philip sover. Strax ska vi äta lite IKEA pizza som vi fick av Joakims föräldrar. Nyttigt?.......nej, Gott?.....ja.

Bilder lägger jag in lite senare för nu ska vi passa på att njuta av lugnet här hemma lite. Vet att jag varit dålig med kameran nu några dagar men man har haft så fullt upp med Philip att jag glömt fotografera.

P.S Joakims lag vann med 4-3 D.S

Arbetsförmedlingen...

Publicerat: 2009-08-19 | 15:01:25 i Allmänt
Joakim skulle till arbetsförmedlingen på möte idag. Alltid lika skoj där...hahaha Jag och Philip följde också med, skönt att komma ut lite. Även om Philip blev lite otålig av att vänta där.

Sen vid 5 idag ska vi följa med och kolla på när Joakim ska spela fotbollsmatch. Får vara lite hejjaklack. Tror Philip kommer bli helt tokig när han ser dom sparka runt med bollen. Ska nog ta med en egen boll till honom också, blir nog lugnast så.....

Nu sover Philip lite middag och jag & Joakim ska nog försöka kolla klart på filmen vi började se igår kväll. Sen vaknade ju Philip så då gick det ju inte att kolla klart på den. Terminator Salvation är det i alla fall. Va väll ingen jättebra film men man vill ju ändå se klart den.

BTW så är våran bärbara telefon spårlöst försvunnen..... Philip måste ha gömt den någonstanns. Och självklart är batterierna döda så man kan inte ringa efter den heller. *suckar* det är inte ovanligt att Philip leker kurragömma med telefoner och fjärrkontroller här hemma.......

Vårdcentral och helvetesnatt....

Publicerat: 2009-08-19 | 12:16:11 i Allmänt
Igår var ju Philip feberfri vilket var mycket skönt. Och så började utslagen komma också vilket stämmer bra överens med tredagars febern. Bara det att överallt på internet står det att utslagen ska börja på mage och bål och att det näst intill aldrig kommer i ansiktet.... Men Philips utslag började i ansiktet istället.

Sen var han också väldigt grinig och trött nästan värre än när han hade hög feber. Så jag ringde till sjukvårdsupplysningen för att höra med dom lite. Och dom tyckte att jag skulle ringa vårdcentralen. Så det gjorde jag och då tyckte dom i sin tur att vi skulle komma in så en doktor fick kolla lite på honom.

Så vid 4 tiden åkte vi in till Torpa vårdcentral. Gick väldigt smidigt, fick knappt vänta någonting i väntrummet. Vilket var mycket skönt. Sen kollade läkaren på utslagen och i öronen och halsen och så på Philip. Och lillplupp var så duktig och satt helt stilla och tyst när han blev undersökt. Han fick mycket beröm av läkaren.

Och utslagen såg ut som vanliga virusutslag så det skulle inte vara någon fara. Och att dom kom i ansiktet var ovanligare men det hände ibland. Men om han skulle få feber eller något igen skulle vi komma tillbaks. Och han skulle även få äta och dricka lite vad som helst för att få tillbaks sina krafter igen.

Så till middag fick Philip korv med bröd vilket han tycker är mycket gott!



Sen kan jag ju ta lite om natten.......

Han somnade ganska så lätt strax innan 7 (han var supertrött). Sen vaknade han vid 9 tiden...... och då bröt helvetet lös. Han bara skrek och skrek och ingenting hjälpte. Jag gick runt och bar på honom jag sjöng, jag vaggade, jag försökte ignorera. Ingenting hjälpte. Vi försökte med att han skulle sova mellan oss men han bara skrek. Tillslut efter många om och men gick jag och satte mig med honom i soffan i vardagsrummet med honom i famnen. Tog en filt över oss och satt och vaggade honom. Då blev han äntligen lugn.

Så satt jag så ett bra tag tills han slutade snyfta och var helt stilla och tyst. Så bar jag över honom till hans säng och stod bredvid honom tills han somnade.

Och det tog sina timmar kan jag lova, man var ju näst intill gråtfärdig för man var så trött och kände sig så hjälplös. Sen vaknade han i alla fall ett antal gånger till under natten. Försökte få Joakim att hjälpa till men det tog inte lång stund innan han lämnade över till mig. Men men, han gick i alla fall upp med Philip på morgonen så fick jag sova lite då. SKÖNT kan jag lova för jag var som en zombie.

Någonting som jag upptäckte också när jag var uppe för att få Philip att somna efter att Joakim gett upp....... Joakim skulle ge Philip lite välling vilket jag självklart trodde han gjorde. Men när jag skulle ta lite mjölk ur kylskåpet att dricka så stod vällingflaskan därinne. Urdiskad men med vatten i. Så istället för att värma den i micron ställde han in den i kylen och glömde väll av den sedan..........hmmmm

Philip är bättre...

Publicerat: 2009-08-18 | 12:09:43 i Allmänt
Ingen feber idag! Vilket är mycket skönt kan jag lova. Inge kul när han inte mår bra.

Natten var väll ok om man gämför med den föregående natten. Han vaknade vid 8 tiden och behövde bli lite tröstad innan han kunde somna om igen. Sen vaknade han vi 1 tiden och då ville han ha välling, som Joakim var uppe och gav honom. Men han kunde inte somna om igen utan var jätteledsen och då fick jag ta över. Så efter ett bra tag somnade han i alla fall om igen. Och sen sov han till halv 6 då han vaknade för dagen.

Nu ska vi strax äta lite hamburgare till lunch, Joakim håller på att fixa. Philip har redan fått sin lunch idag. Åt väll inte så mycket att det störde direkt men bättre än när han var dålig.

Är sugen på att baka nått idag men vet inte vad. Nån som har några förslag?

IKEA

Publicerat: 2009-08-17 | 19:18:25 i Shopping/gåvor/vill ha
Det var hur skönt som helst att komma hemifrån litegrann och få umgås med mamma och Lina. Och man blir ju helt sjuk när man är på IKEA man vill ju bara shoppa loss ordentligt. Men har man inga pengar är det inte så lätt.....

Mamma hittade en hel del grejer i alla fall till deras nyrenoverade sovrum, bl.a gardiner och sängöverkast. Sen fick Philip en söt liten lampa av sin mormor också.
KNUBBIG BordslampaDen här lampan står i Philips fönster nu. Knubbig heter den....



Efter IKEA
åkte vi förbi göteborgs kex fabriken också och det blev handlat några kex och kakor i deras butik. Mariekex kostade 5 kr.....

Och när vi kom tillbaks till Trollhättan stannade vi till på ritz konditori och tog en fika. Blev en cupcake med citronsmak som var sjuuuukt god och sen även en Sarah Bernardt (bäste namnet). Sen bar det av hemmåt igen.

Philip är mycket bättre idag så det är skönt. Han är mycket piggare och äter bättre. Och feber hade han "bara" 39,3 så det är ju en klar förbättring.

Nu sover i alla fall den lille busen. Och jag håller återigen tummarna för att han ska sova lite bättre inatt. Hitills har det ju inte funkat men man kan ju alltid hoppas.

Natten....

Publicerat: 2009-08-17 | 10:49:39 i Allmänt
Jag hoppades ju att Philip skulle få sova lite bra inatt men icke......

Först vaknade han första gången redan vid 8 tiden och sedan fortsatte han att vakna hela tiden och vara ledsen så man fick ta upp honom och trösta.

Så vi tog in han säng i vårat rum och gick och la oss allihopa därinne men Philip ville inte sova i sin säng. Så han fick ligga emellan mig och Joakim. Inte för att han somnade där heller. Jag fick ligga och sjunga, och sjunga och sjunga tills jag knappt kunde hålla mig vaken längre. Sedan satt jag och vaggade honom i famnen och då slummrade han väll till litegrann. Men det varade bara en stund. Så testade jag att lägga ner honom emellan oss igen och efter ett bra tag så ålade han runt lite och hamnade med fötterna i mitt ansikte och då somnade han faktiskt.

Men han har sovit vääääldigt oroligt och satt sig upp och skrikit emellanåt och ålat runt en massa. Jag har knappt vågat andas inatt för att inte råka störa honom. Joakim sov hela tiden den grisen, han kan verkligen sova igenom allt!

Men sen väckte jag honom så fick han fixa lite välling med alvedon till Philip. Tror ni inte att Philip går med på att ligga i sin säng då? Jaaa. Väldigt skönt var det kan jag lova. Så lite, lite sömn fick man innan Philip ville gå upp klockan 6.

Men Joakim var snäll i alla fall och lät mig krypa ner i sängen igen och sova några timmar. Sååååå skönt! Jag var helt slut.

Men nu är jag duschad och klar och mamma och Lina är på väg hit för att hämta upp mig så bär det av till IKEA. Ska faktiskt ta och gå ut nu. Så vi höres mer sen ikväll......

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!