Inga bilder...

Publicerat: 2010-06-30 | 11:24:33 i Allmänt

Det har varit lite bildfattigt dom senaste dagarna i bloggen och anledningen till det är faktiskt att jag inte riktigt vet vart kameran gömmer sig. Har väll inte orkat leta särskilt aktivt heller kanske. Men idag håller jag på att städa för fullt här hemma så den kanske dyker upp.

Fick ett ryck förut och tröttnade på att se skiten överallt så jag tog på mig stödbältet och satte igång. Nu börjar man se en liten ände på röran men det är mycket kvar. Vädret ser ut att bli bättre ute också och det är bra för jag skulle behöva hänga ut en tvätt på tork. Torktummlare hade varit mkt behändigt att ha kan jag lova, blir väll ett framtida projekt att spara till eller nått.

Idag fick vi även beskedet på vad vi kommer få i bostadsbidrag i framtiden, har ju fått ändra inkomstuppgifterna nu när Joakim jobbar. Det blir i alla fall inget vi kommer få. Vi har redan fått utbetalt ungefär det vi skulle fått på ett år med dom nya uppgifterna. Synd men vi kommer ju ändå ha bättre ekonomi än innan.


Uppdatering namn

Publicerat: 2010-06-29 | 12:41:23 i Graviditeten
Lägger till ett par namn på namnlistan:

Thyra
Leah
Leia
Elina

Dagis

Publicerat: 2010-06-29 | 12:29:12 i Allmänt
Igår fick vi föresten det slutgiltiga datumet för Philips inskolning. Det blir den 18/8 som han börjar. Längtar dit nu, kommer nog bli superskoj för honom att få leka av sig lite på dagarna med andra barn.

Nu sover han och har gjort i en timme. Sen blir det antagligen att träffa Sofia och Alvin och hitta på nått. Kanske bada här utanför. Hatar att inte ha tillgång till bil på dagarna. Man blir så låst.

Skulle behöva städa också (som vanligt) men det går bara inte, har alldeles för ont i ryggen. Har startat en diskmaskin det var ungefär det jag orkade. Ska man behöva ha det såhär i 20 veckor till? Blääää säger jag bara. Det är nackdelen med att vara gravid.

Högre lön

Publicerat: 2010-06-29 | 09:46:08 i Allmänt
Glömde föresten skriva igår att Joakim fick reda på att från och med i onsdags förra veckan så fick han löneförhöjning. Han gick från A-lön till B-lön vilket betyder ca 1000 kr mer. Inte helt fel, han är så duktig min lilla Joakim!

En jobbig natt

Publicerat: 2010-06-29 | 09:16:09 i Allmänt
Philip vaknade vid 12 tiden inatt och var jätte ledsen. Vi försökte med fem minutarn ett tag och efter en halvtimme blev det tyst. Tyvärr så vaknade han och var ledsen igen efter ytterligare en halvtimme. Då fick han komma över till våran säng. Bara det att det tog minst två timmar för honom att somna, han var på bushumör. Tillslut somnade han i alla fall och sov till halv 9 idag. Men jag är inte direkt så överdrivet pigg ändå kan jag lova. Bara att hålla tummarna för att inte det här är en återgång till hur det var förr. Han har ju sovit så bra i flera veckor. Vaknar han inatt igen så får vi vara ännu hårdare med att han ska sova kvar i sin säng.

Igår var vi annars en liten sväng på nordkroken när Joakim slutade jobbet. Philip tyckte det var jätteskoj och det var inte allt för lätt att få honom därifrån sen.

Idag har vi inte direkt några planer. Det är fint väder ute så det blir väll att vara ute på baksidan så Philip får bada och så, sen har han sagt att han vill gunga så vi får väll gå ut och gunga lite också.

V.20

Publicerat: 2010-06-28 | 09:11:42 i Graviditeten

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Midsommarväder!

Publicerat: 2010-06-24 | 09:20:19 i Allmänt
Var inne på yr.no och kollade vädret inför morgondagen och det ser ju nästan för bra ut för att vara sant! Kan det vara så bra väder på midsommarafton? Lite blåst men strålande sol. Helt underbart! Så det blir att åka ut till Prässebo tidigt och ha med badkläderna så får det bli lite bad i sjön och hjälpa till att klä midsommarstången och så. Ska bli mysigt....

Varsel for Vänersborg fredag 25.06.2010

Morgen kl 6 – kl 12

Klarvær
14° Lett bris, 5 m/s fra sørvest

Klarvær. Lett bris, 5 m/s fra sørvest. 0 mm nedbør.

Dagtid kl 12 – kl 18

Klarvær
19° Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest

Klarvær. Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 – kl 24

Klarvær
18° Laber bris, 7 m/s fra vest-sørvest

Klarvær. Laber bris, 7 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør.


En glimt av Viktoria och Daniel....

Publicerat: 2010-06-24 | 08:30:38 i Videoklipp

Tidig morgon

Publicerat: 2010-06-24 | 06:56:04 i Allmänt
Ja Philip vaknade lite tidigt idag. Men jag var väll egentligen redan vaken jag också. Har drömt så konstigt inatt. Har drömt en dröm om att Joakim skulle lämna mig för en annan tjej och jag har vaknat flera gånger inatt och då har man försökt komma ifrån drömmen men varje gång jag somnat om igen så har det börjat igen också...... Usch, var tvungen att ringa Joakim nu på morgonen bara för att få höra hans röst litegrann. Det tar ett tag att skaka av sig en sån dröm.

Philip ligger i alla fall och kollar på bollibompa och äter lite äpple. Han kan få det innan frukosten om han vaknar tidigt. Skulle han få frukost nu så blir det så långt mellan frukosten och lunchen.

Och idag är det sista jobbdagen för Joakim den här veckan sen är det långhelg. Så gött! Imorgon är det midsommarafton och den ska tillbringas i Prässebo med dans runt midsommarstången och knytkalas. Ett riktigt klassiskt midsommarfirande. Blir tredje året i rad som vi är där på midsommar nu.


Bilder från förra midsommar i Prässebo....





Namnfunderingar...

Publicerat: 2010-06-23 | 13:37:25 i Graviditeten

Ja nu börjar det ju sätta igång lite mer i huvudet med namnfunderingar och sånt. Skönt att vi slipper fundera ut pojknamn den här gången för det är SVÅRT! Finns mycket mer fina flicknamn.

Men jag står fortfarande fast på den punkten i alla fall att jag inte vill bestämma mig för ett namn bara. Även om man vet att det är en flicka så vet man ju inget om hur hon ser ut eller är som person och jag tycker att man kan ju inte namnge någon man aldrig träffat förr. Finns ju dom som bestämmer både förnamn och mellannamn på förhand. Det är inte min grej och Joakim håller helt med som tur är.

Än så länge har vi två namn vi gillar:


*THYRA
*LEAH

Inte så
värst lång namnlista än så länge som ni ser men vi har just börjat fundera. Om ni har några namnförslag så skriv dom gärna i en kommentar, vilka flicknamn tycker ni är fina? Sen ska det passa någorlunda ihop med Philip också. Ska flyta på när man säger namnen ihop.

En sak är ialla fall bestämmt. Det blir Charlotte i tredje namn i alla fall. Det heter både jag och mamma i andra namn. Philip fick ju heta Ulf i tredje namn eftersom Joakim heter det i andra namn och hans farfar heter det i första namn. Så Både Ulf och Charlotte blir som ett litet släktnamn =P


Adolf

Publicerat: 2010-06-23 | 08:18:41 i Allmänt
Ja idag har ju tydligen Adolf namnsdag (även Alice). Jag undrar lite smått vem som döper sitt barn till Adolf??? Stackars barn måste jag säga.

Idag gick jag upp kvart i 7. Hörde efter kanske 10 min att det var nån som ropade maaaamma. Så vi var båda uppe någorlunda tidigt idag. Men Philip har sovit lite oroligt inatt. Igår var han lite orolig när han skulle somna och inatt så vaknade jag av att han var lite ledsen inne på sitt rum. Men jag avvaktade lite och han somnade om efter en stund.

Undra vad man ska hitta på idag då? Tråkigt väder nu på förmiddagen men det ska ju tydligen bli bättre under dagen. Men idag har vi ingen bil hemma så nordkroken blir det inte i alla fall. Philip tyckte det var super skoj igår i alla fall även om det var lite väl kallt i vattnet. Jaja det blir väll att ge sig ut på lekplatsen.

I eftermiddag ska vi i alla fall hem till Joakims farmor som fyllt år och gratta henne och imorgon är sista arbetsdagen för Joakim den här veckan sen är det midsommarafton!

Jippiii

Publicerat: 2010-06-22 | 13:17:49 i Allmänt
Pratade precis med Joakim och han har idag fått reda på att han kommer att få förlängning på visstidsanställningen! Han kommer ha till sista december nu. Är helt underbart verkligen!!!!!!

Själv ska nog jag och lillplupp åka iväg till nordkroken en sväng. Är säkert svinkallt i vattnet men man får passa på medans man har bil. Har ju inte bilen hemma annars. Sen ska jag hämta Joakim från jobbet vid 4, kommer bli lite krångligt att hålla reda på tiden då jag varken har mobil eller klocka. Får nog ta och börja ha mobil igen. Kan vara en bra ide.

MVC besöket

Publicerat: 2010-06-22 | 12:06:07 i Graviditeten
Ja det gick allt bra på mvc idag. Hjärtat på lillan slog så fint så. Mycket mer gjorde vi inte idag. Jag fick moderskapsintyget som ska skickas in till försäkringskassan också. Philip var väll mindre road av besöket. Han ville ut till väntrummet igen där dom hade alla roliga leksaker =P Inte det lättaste att ha med honom dit. Undra hur det blir sen när man ska dit och lämna kisseprov, blodprov och allt annat sånt som man lämnar sen. KAOS!

Bjuder på en bild till från sthlm, får skriva ett riktigt inlägg om det sen....


God morgon

Publicerat: 2010-06-22 | 07:51:35 i Allmänt
Strålande väder ute idag, såååå gottigt! Blir att byta vatten i Philips pool sen i eftermiddag så han kan bada ute. Eller ska man åka till stranden? Är nog lite kallt i vattnet fortfarande......

För idag är det faktiskt jag som har bilen hemma. Joakim fick skjuts till jobbet av sin pappa. För det är mvc besök för mig klockan 9:45 idag. Hade helt glömt bort det. Har varit så uppe i gårdagen tror jag. Men igår kväll så slog det mig att vi skulle ju faktiskt dit. Tur det löste sig.

Tänkte väll höra av mig till Sofia strax och höra om hon vill gå ut en sväng på gården med dom små innan det är dags för oss att åka iväg.


V.19

Publicerat: 2010-06-21 | 21:06:01 i Graviditeten

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

 




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!