Bilder m.m

Publicerat: 2010-11-30 | 19:02:14 i Allmänt
Äntligen har jag fått tummen ur och lagt in några bilder i datorn.

Alice tar en power nap i soffan.

Och sen en power nap på pappa.

Adventsfrukost.

Alice myser i babysittern undertiden vi äter frukost.






Mina älsklingar <3


Idag har vi ju även varit på BVC med Alice. Hon väger nu 3470g och är 52½cm lång. Hon har alltså gått upp 110g nu sedan i fredags så hon får allt stanna hemma hos oss. Så skönt att hon gått upp nu. Men än är hon inte uppe i födelsevikten men vi ska tillbaks nästa tisdag igen och då ska hon banne mig ha nått sin födelsevikt och även gått förbi den.

Sen har Joakim och Philip bakat pepparkakor ikväll, det tyckte Philip var jätteskoj. Men det bästa var nog att äta den goda degen. Sen efter pepparkaksbaket så har vi tagit årets julkort. Inte det lättaste att få till ett bra kort kan jag lova...... men det blev ett tillslut i alla fall som nog får duga.

Kavlar pepparkaksdegen.

Smakar på degen =P

Alice i sin fina tomtedräkt. (eller tomtegumma kanske)

Alice får en kram av Philip.

Alice sov
sig igenom hela fotostunden förut men nu är hon klarvaken och ligger här bredvid mig och kollar sig omkring, lilla busan. Ska väll se om hon vill ha lite mat här strax. Och Philip ska också strax lägga sig. Tror både jag och Joakim längtar lite tills det är tyst och lungt här hemma nu för vi är båda rätt trötta ikväll. Philip är på strålande humör och är jätte söt men ibland är det skönt att bara kunna sitta i soffan och njuta av lugnet när han har lagt sig för kvällen.

Imorgon är
det första december i alla fall! Och det innebär att årets julkalender börjar. Jag har länge sett fram emot att få mysa ner mig med Philip i soffan på kvällarna och kolla på julkalendern och sedan öppna luckorna tillsammans. Kanske ha lite kvällsmat som vi äter i vardagsrummet också för en gångs skull. Myyyyys......


Alice

Publicerat: 2010-11-29 | 12:30:21 i Allmänt
Ja hur går det med Alice annars då? Jo hon är världens snällaste verkligen. Hon gör verkligen inte mkt besvär av sig. Hon sover mest men börjar få lite mer vakentider nu också. Skriker gör hon aldrig. Fast hon kan allt säga ifrån ibland ändå om hon är missnöjd över något men då tjuter hon bara till ett par gånger, aldrig så det blir ihållande skrik.

Äter gör hon ungefär var trejde till var fjärde timme. Just nu får man truga i henne lite mer än vanligt för hon är rätt tät i näsan och blir ganska trött när hon äter så man får väcka henne emellanåt genom blöjbyten och så. Man har sina knep. På dagarna behöver hon i princip aldrig ligga själv, hon ligger mest i min famn hela dagarna. Hon är min gosebebis! Ibland får Joakim också låna henne =P Men Joakim busar mest med Philip på dagarna och ger honom mkt uppmärksamhet

På nätterna ligger hon i sin vagga och sover, hon har inga problem med att sova själv. Fast jag kan allt känna att jag gärna hade haft henne intill mig även på natten....Men det är bara att inse att jag sover som bäst när jag inte har barn i sängen, detsamma gäller Philip. För jag ligger mest vaken då. Och nu har jag svårt som det är på nätterna då jag bara kan ligga och sova på rygg. Har för ont i fogarna för att kunna sova på sidan. Kan lova att jag är stel i kroppen efter att bara ha sovit på rygg nu i några veckor.

Och hur går det med Alice och Philip? Jo det går jättebra! Han älskar sin lillasyster och vill gärna klappa och krama henne mkt. Han är också jättenyfiken på allt hon gör och frågar ungefär en miljon gånger om dagen "vad gör lillasyster?". Ja han kallar henne oftast för lillasyster fast han vet mkt väl att hon heter Alice. Men han gillar helt enkelt att säga lillasyster. Han är i alla fall inte ett dugg svartsjuk på henne och att jag sitter så mkt med henne. Men det beror nog en hel del på hans underbara pappa som busar så med honom hela dagarna. Philip får uppmärksamhet så det räcker och blir över.

Och självklart får han uppmärksamhet från mig också! Han är ju min goseplupp, men som vanligt så brukar vi mest gosa tillsammans, jag är inte lika bra på att leka som Joakim. Philip brukar kalla mig för "gosemamma".

Kalasande

Publicerat: 2010-11-29 | 12:25:06 i Allmänt
Ja igår var vi ju på kalas där det bjöds på trevligt sällskap, smörgåstårta och vanlig tårta. Och dom har fått iordning så fin hemma nu mormor och morfar. Alice var snäll som vanligt och Philip var busig som vanligt.... Lite busigare än vanligt kanske, han hade verkligen världens överskottsenergi. Sen blev han lite övertrött det sista.

Idag händer inte så värst mkt här hemma. Vi ska väll ut och handla lite mat sen i eftermiddag det är ända planen. Dagis har varit stängt idag så Philip har varit hemma. Planen var att han och Joakim skulle till leklandet idag då men så har dom tydligen stängt på måndagar tyvärr. Dom får åka dit imorgon eftermiddag istället.

Imorgon är
det dags för BVC besök och vägning. Vi får hålla tummar och tår nu att lillskruttan gått upp i vikt. Man är allt lite spänd inför besöket. Får verkligen trycka i henne ordentligt med mat idag. Men klockan 11 ska vi vara där i alla fall så då får ni också hålla tummarna för oss!!!


Jag ska....

Publicerat: 2010-11-28 | 12:20:10 i Allmänt
Jag ska allt lägga in lite bilder strax, från våran mysiga advetsfrukost bl.a. Men just nu sitter jag med en liten Alice i famnen och då är det svårt att fixa med kameran.

Har i
alla fall en liten Alice som ligger här helt vaken och tittar på mig. Lilla sötnosen.... Ska strax se om hon kanske vill ha lite mer mat. Gäller att passa på att trycka i henne när hon är vaken.

Sen har
stackaren fått så mkt hormonplitor i ansiktet. Inte för att hon har så ont av det men det ser ju inte så vackert ut. Fast en skönhet klär ju i allt som man säger =P

Mer shopping...

Publicerat: 2010-11-27 | 22:45:45 i Allmänt
Idag var vi och skulle hämta Joakims 360 men tyvärr så hade det inte gått att laga....stackars lille Joakim =( Efteråt åkte vi till överby och tog en lunch på briggen allihopa och efter det kollade vi lite i affärer. Blev några klädesplagg till Alice bl.a. och Philip fick sig en studsboll. Han är tokig i studsbollar.

Sen hade
dom några tomtar på etage som gick och delade ut godis till barnen. Philip fick en liten godispåse och han var bara ett stort leende när tomten pratade med honom. Han var inte ett dugg rädd i alla fall. Och efteråt så pratade han mkt om tomten med godiset. Sötaste plupp.

Sen har vi inte gjort så värst mkt mer idag, jag har fått upp adventspyntet nu i alla fall så allt är klart för en mysig adventsfrukost imorgon. Blir risgrynsgröt till frukost och kanske lite glögg och pepparkakor efteråt.

Alice har vi tryckt i mat hela dagen. Nu ska hon banne mig gå upp i vikt lilltjejen. Hoppas vi i alla fall. Just nu ligger hon här i soffan helt vaken och tittar sig omkring. Hon har precis fått lite mat på flaskan. Ska väll försöka truga i henne lite mer strax igen. Tycker nästan lite synd om henne. Men så får det vara just nu.

Sen kollar
vi lite på iron man som går på tv ikväll också. Var rätt länge sen vi såg ettan så det är lite kul, såg tvåan ganska nyligen.

Ja det
var väll det som hänt idag. Imorgon är det då första advent och då är planen mysfrukost som sagt och sen kanske lite pepparkaksbak tillsammans. Och sen på eftermiddagen ska vi på lite kalas hemma hos mormor och morfar, min morfar har fyllt år så vi ska fira honom lite =)

Shopping och läkarbesök

Publicerat: 2010-11-26 | 19:47:04 i Allmänt
Ja först blev det ju då lite snabb shopping på överby, vi kom iväg lite senare än planerat så vi kunde inte gå runt så mkt som vi tänkt. Men en första julklapp till Philip blev det i alla fall. En leksaksdammsugare. Han älskar att hjälpa till att dammsuga här hemma så nu ska han få sin egen sen.

Sen blev det att hämta Philip på dagis och ge sig iväg till NÄL för Alice läkarbesök. Allt såg bra ut förutom att hon inte gått upp något alls i vikt. Hon väger exakt samma nu som den dagen vi åkte ifrån BB, alltså 3360g. Och det är inte så värst bra så nu ska vi försöka ge henne ersättning att stödmata med och så ska hon vägas igen på BVC på tisdag nästa vecka. Har hon inte gått upp då så får hon läggas in och det vill vi ICKE så nu ska här matas i helgen.

Men försökte ge henne ersättning förut och det tyckte hon inte alls var gott, gick väll knappt ner en droppe. Men vi får testa igen sedan.

Vi handlade även lite efter NÄL besöket, lite mat och ett par nya vantar till Philip m.m. Och så lämnade vi in Joakims 360 på lagning.

Det är vad vi gjort idag. Nu på kvällen så bara det kom över mig helt plötsligt att jag mår skit. Känner mig inte frisk alls men vi får hoppas att det går över snabbt.

Nu ska vi ha fredagsmys med pepparbiff med potatisgratäng och beasås, och senare även idol.

Snö

Publicerat: 2010-11-26 | 09:48:52 i Allmänt
Fattar inte varför det ska bli sånt kaos varje år när det kommer snö. Borde inte folk veta vid det här laget att på vintern då brukar det snöa? Och det går oftast att köra bil rätt bra, bara man tar det lugnt och tänker på hur man kör.

Jag älskar snön i alla fall. Är så himla mysigt och fint och Philip älskar att busa i snön. Och kan åka snow racern till dagis vilket han tycker är jätte skoj!

Idag är
planen att vi först ska åka ut till överby nu en sväng på förmiddagen medans det är ganska lugnt där ute. Behöver handla ett par grejer. Sen blir det att hämta Philip från dagis och så blir det NÄL.

Men nu ska jag dricka lite glögg innan vi drar.

Fullt upp....

Publicerat: 2010-11-25 | 20:01:12 i Allmänt
Ja det har blivit lite dåligt bloggat nu, vi har haft fullt upp.

Igår så
var jag på föräldragruppen på eftermiddagen. Jättekul att komma ut lite och det är verkligen ett trevligt gäng. Ska bli kul att fortsätta träffas sen när alla har fått sina små bebisar. Vi ska ha återträff sen i februari i alla fall.

Idag var vi på lägenhetsvisning. Den var inte i närheten så fin som den förra, i alla fall inte vad gäller tapeter och golv och sånt. Den var bra mkt slitnare. Men vi tackade ja ändå. Men för att få den så måste båda dom andra som kollade tacka nej och det tror jag ju ändå inte att dom gör. Men kommer inte bli lika ledsen om vi inte får den här som den förra. Den förra hade vi VERKLIGEN velat ha.....

Efter visningen gick vi över till Marie, Jörgen, William och lille Linus. Dom bodde bara ett stenkast bort. Där fikade vi med kaffe och nybakt sockerkaka som Jörgen hade bakat. Jag blev riktigt imponerad! Tänk om Joakim kunde baka sånt bara sådär. Fast det hade nog varit farligt, hehe.

William och
Philip lekte för fullt, var ganska livat emellanåt kan man väll säga =P Stackars Joakim fick vara lekfarbror också som vanligt. Brukar bli så. Fast han har inte så ont av det som tur är, han tycker det är kul att busa.

Och Linus var så liten och söt. Svårt att tro att han är äldre än Alice eftersom han är mindre till storlek. Efteråt så åkte vi förbi mcdonalds för att köpa med oss mat hem, orkade inte nått annat idag.

Sen har jag plockat upp en hel del advetspynt ikväll också. Philip var väldigt intresserad och följde efter mig överallt och sjöng blinka lilla stjärna när jag hängde upp stjärnorna i fönstret. Lilla sötnos. Men efter ett tag så orkade jag bara inte mer, kände mig bara så svag och snurrig. Så det blir att fortsätta imorgon. Och då blir det även att köpa några julstjärnor och en ny ljusslinga till vardagrumsfönstret. Den förra gjorde Philip sönder förra året.

Men nu är det lugnt här hemma i alla fall. Philip sover, Alice sover i min famn och Joakim är iväg och köper lite glögg m.m Blev sugen på lite kvällsmys med glögg och pepparkakor även om inte adventspyntandet är klart än.

Imorgon har vi också lite att göra. Ska ju till NÄL på återbesök med lillskruttan klockan ett. Philip får följa med dit även om det kanske inte är det optimala. Men i värsta fall så får Joakim vara med honom i väntrummet eller nått så länge. Är lite dum tid bara för han brukar normalt sova middag då så han kommer nog vara rätt trött.

Nä nu är det kanske dags snart att sätta sig med dagens roligaste syssla, betala räkningar.... Men det är ju tyvärr sånt man måste göra, hade ju sett fint ut att bara strunta i det =P

Kvällsmys...

Publicerat: 2010-11-23 | 21:08:16 i Allmänt
Ja vi sitter här i soffan jag, Joakim och Alice och myser lite såhär på kvällskvisten. Alice ligger hos Joakim just nu. Ibland får jag allt slita mig från min lilla going så Joakim också får lite mys.

Nä nu
blev det inte så mkt mer skrivet här för det är visst en liten prinsessa som vill ha lite mer mat. Det har varit en riktigt hungrig tjej nu på kvällen. Så jag får ta henne innan hon äter upp Joakims näsa som hon siktat in sig på just nu =P

Besök från BVC

Publicerat: 2010-11-23 | 14:42:48 i Allmänt
Ja för en liten stund sedan gick våran BVC sköterska härifrån. Vi har suttit och pratat och hon har gjort den vanliga kollen på Alice, allt så jättebra ut (såklart). Vikten var väll sådär 3380g. Bara 20g mer än när vi åkte ifrån BB för en vecka sedan. Jaja det är i alla fall upp och inte ner och så kan det ju vara skillnad på vågar också. Nu var det ju en sån där portabel våg som Alice fick hänga i. Inte en sån digital som dom annars har. Men hon kommer ju vägas igen på fredag när vi ska till läkaren igen.

Sen fick Alice återigen beröm för att hon ammade så bra. Hon är så duktig våran skrutta <3

Fullt upp....

Publicerat: 2010-11-23 | 11:30:19 i Allmänt
Ja det är fullt upp här hemma. Städning pågår. Jag får däremot ta en liten sittpaus emellanåt för jag känner mig så svag och blir alldeles snurrig när jag hållt på lite. Min kropp har fått stå ut med lite för mkt nu det sista och det känns. Men det börjar ta sig här hemma nu i alla fall. Ska torka av lite ytor i badrummet och plocka lite i vardagrummet sen ska det allt vara klart, förutom dammsugning då men det går snabbt.

Liten Alice ligger och sover i babysittern medans vi grejjar.

Joakim spexar som vanligt, här med snyggt uppdragna byxor.

Fast nu undrar jag om inte Alice känner för att äta lite, hon slog precis upp sina små blå =)

Städning

Publicerat: 2010-11-23 | 09:53:34 i Allmänt
Ja idag ska det städas här hemma. Både för att BVC sköterskan ska komma hit men även för att adventspyntet ska upp. Då vill man ha fint innan.

Joakim håller på att städa för fullt just nu och jag ska väll strax göra honom sällskap. Men då måste jag lägga ifrån mig min goa bebis som ligger och sover på min arm just nu, det är svårt. Men jag får väll bädda ner henne i babysittern.

Herregud vad det snöar ute föresten! Jättemysigt. Vill bara ha upp alla ljusstakar NU och sen fika med lite glögg och pepparkakor.

Just det
ja, Joakim ringde Eidars och kollade läget hur vi ligger till poängmässigt mot dom andra som också fått visning på lägenheten och självklart har vi minst poäng av dom 3 som fått visning........bläääää

Önskan....

Publicerat: 2010-11-22 | 23:03:46 i Allmänt
Ja ibland (läs just precis nu!) känner man bara för att bli lite bortskämd. Inte för att Joakim aldrig gör nått för mig för han är underbar men ibland vill man bara ha det där lilla extra. Vet inte riktigt vad det är jag vill ha bara. Kanske bara att få låsa in mig i badrummet en stund och lägga mig i ett skönt varmt bad med lite tända ljus, en god iskall alkoholfri drink, lite musik och en tidning eller en bok. En hårinpackning och en ansiktsmask skulle nog också sitta fint där. Men jag får vänta ett tag till innan jag kan bada.....tyvärr.

Men det
hade varit skönt med lite egentid faktiskt. Inte för att jag vill komma undan från min familj eller nått utan för att kunna få tänka lite i lugn och ro och få reflektera lite över allt som hänt det sista.

För gudarna ska veta att det har hänt mkt för oss den sista tiden. Och även om vi har klarat det bättre än vad vi först trodde med att ta till oss alltihopa så är det som sagt en stor förändring.

Vi älskar
verkligen Alice så sjukt mkt och jag skulle aldrig i livet vilja ha någon annan liten tjej än just henne. Hon är våran lillskrutta, våran lilla älskling! Men ibland kommer det bara för en hur annorlunda det blev mot vad man trodde. Kvällarna är väll alltid värst för det är väll oftast då när det är lugnt och tyst här hemma som tankarna kommer. Och det är då jag känner för det där badet, att bara få ligga i varmt och skönt vatten, slappna av och bara få vara en liten stund.

Nä jag vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget, jag är trött och det känns som jag mest flummade iväg i texten. Men det är sånt ni får ta. För när man är en trött tvåbarnsmamma med amningshjärna så är inte allt så förståeligt kanske..... =)

Kväll...

Publicerat: 2010-11-22 | 22:49:20 i Allmänt
Ja nu är det kväll. Kanske att man borde gå och lägga sig, har märkt att vi har börjat gå och lägga oss senare på kvällarna igen nu. Undra varför? Men det blir i alla fall att mata lillskruttan innan jag kryper ner i sängen.

Den här veckan har vi eller i alla fall jag verkligen fullt med planer. Känns kul att ha lite att göra för en gångs skull faktiskt.

Tisdag: Hembesök BVC kl 13:00
Onsdag: Utvecklingssamtal på Philips dagis kl 08:30
Föräldragrupp kl 14:00

Torsdag: Kolla på lägenhet
Bebisfika hos Marie

Fredag: Återbesök hos doktor Leif på NÄL kl 13:00
Lördag: ?
Söndag: Kalas hos mormor och morfar.



Sen fick vi även kallelse idag för återbesök till NÄL för att kolla Alice hörsel igen. Hon fick inte godkänt på den mätningen dom gjorde på BB. Så nu ska vi tillbaks dit den 13/12 kl 11:00 alltså på självaste lucia.

Och så ringde även doktor Leif från NÄL idag och meddelade att dom fått svar från odlingen dom gjort på Alice blodprov. Den skulle visa vilken utav 3 varianter av DS som Alice har. Trisomi 21 har ca 95% av alla och även Alice. Sen finns det även en ärftlig variant och en lite lättare variant som kallas mosaik. Men Alice har alltså Trisomi 21 som är den vanligaste. Sen finns det ju väldigt många grader där också. Ingen är den andra lik precis som med alla andra. Men det får vi se med tiden hur det kommer gå för Alice. Hon ska i alla fall få dom allra bästa förutsättningar i världen, det ska vi se till! Våran lilla skrutta <3

Så det är lite av vad som hänt idag då.....

Tid

Publicerat: 2010-11-22 | 17:28:51 i Allmänt
Tiden bara flyger iväg tycker jag. Den här dagen vet jag inte riktigt vart den tagit vägen. Det har varit en riktig tråkdag sammtidigt som den gått jättesnabbt. Blir väll att den går snabbt när man sitter med en liten mysig bebis i famnen.

Joakim och
Philip är just nu iväg en sväng och handlar. Alice behövde lite nya blöjor bl.a. Herregud vad blöjor det går åt nu i början och det är ju nästan inga blöjor alls i dom där new born paketen som finns.

Joakim har förövrigt ont i huvudet så han är mest som en zombie idag stackarn. Det är inte roligt att ha ont i huvudet, är faktiskt bland det värsta som finns. Och idag som vi/Joakim skulle städa för fullt. Men innerst inne så misstänkte jag nog att det skulle bli jag som fick städa ändå i slutändan. Men det får bli att städa i panik imorgon förmiddag för idag orkar jag bara inte. Man kan ju alltid hoppas att Alice känner för att sova riktigt bra inatt så att jag är pigg och fräsch imorgon.

Nä nu vill lillskruttan ha lite mer mat verkar det som....




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!