IKEA

Publicerat: 2012-03-28 | 15:05:34 i Shopping/gåvor/vill ha
Nu när det är vår ute så börjar man ju bli sugen på att greja iordning ute. Göra det riktigt mysigt och fint! Satt och kolla lite på IKEAs hemsida och man blir ju såååå sugen! Varför kan ingen skänka mig klump med pengar så jag kan shoppa loss lite ;)

Planer för uteplatsen:

Vill ha skydd där man sitter och äter, så det blir lite mysigare. Antingen ett parasoll vilket kanske är enklast men tycker även att en "paviljong" ser så mysigt ut! Så kan man ju fälla ner eller upp efter väder och vind. Har sett en annan här i området som har ett sådant över utemöblerna.
KARLSÖ Paviljong med gardiner IKEA Textilen är vattenavvisande och den har ett utmärkt UV-skydd (min.  97,5 av UV-strålningen blockeras).

AMMERÖ Paviljong IKEA Textilen är vattenavvisande och den har ett utmärkt UV-skydd (min.  97,5 av UV-strålningen blockeras).
KARLSÖ Parasoll, frihängande IKEA Textilen är vattenavvisande och den har ett utmärkt UV-skydd (min.  97,5 av UV-strålningen blockeras).

Utemöblerna som vi har är jag ändå nöjd med men de vi har på framsidan ska målas och köpas dynor till och ett parasoll kanske för att göra lite mysigare. Men däremot vill jag ha trädäck både på framsidan och baksidan. Fram har vi bara gräs nu och bak har vi stenaltan. Frågan är om man kan lägga löst trägolv på???? Vad tror ni??

PLATTA Trall IKEA Golvtrall; ett snabbt och enkelt sätt att uppdatera utomhus som på terrass eller balkong.

Sen är det en hel del smått och gott man vill ha :)

HÅLLÖ Sitt/ryggdyna IKEA Vändbar; två sidor att använda.ÄPPLARÖ Bänk med förvaring IKEA Förvara dynor, kuddar och andra tillbehör för uteplatsen. Hjulen gör den lätt att flytta.
HYLLIS Hylla IKEA Kan användas både inomhus och utomhus. Plastfötter på undersidan medföljer; skyddar golvet mot repor.


Varmt

Publicerat: 2012-03-27 | 16:16:08 i Allmänt
Ja idag är det verkligen soligt och varmt ute. Riktigt härligt vårväder. Men det innebär också att det blir varmt inne. Och när man städar blir man alltså väääldigt varm.

Jag har gjort ett litet plock här hemma, mkt kvar att göra men det får jag fortsätta med imorgon. Måste börja med middagen här hemma nu. Kanske ska göra lite soppa idag.

Nä jag hade väll inte så mkt vettigt att skriva kanske.

Coolingen

Publicerat: 2012-03-27 | 12:37:40 i Alice framsteg och träning

Alice testar nya brillorna ;)


Helgen

Publicerat: 2012-03-27 | 10:46:16 i Allmänt
Ja det har varit fullt upp i helgen. I fredags blev det som sagt en tripp till överby efter lekplatslek med barnen och där handlades det skor till Philip och ett par klädesplagg till Alice. Och faktiskt en vårjacka till mig. Träffade även Siv och Ulf därute så det blev en lunch tillsammans på cooprestaurangen. Och sen på eftermiddagen så firade vi med tårta och smörgåstårta hemma hos dom.

Lördagen var också fullt upp. Blev en tripp till överby igen då Joakim behövde ett par nya byxor. Tog även en lunch på briggen. Sen blev det bråttom hem för att göra oss iordning för restaurangbesök på Koppargrillen i Vänersborg där vi skulle fira min farmor som fyllt 70 år. Philip var hos sin farmor och farfar men Alice var med oss. En jättetrevlig kväll men vi fick dock dra oss vid 21 tiden då Alice blev så trött, så trött och för ovanlighetens skull även ledsen.

På söndagen körde vi barnen till min mamma och Stefan där dom skulle sova över båda två för första gången. Jag och Joakim skulle fira min födelsedag i efterskott med restaurangbesök och bio. Det blev O´learys och sen såg vi The hunger games på bion. Jättebra film.

Och igår så var det dags att hämta gosongarna igen. Längtade helt sjukt efter dom! Men det hade såklart gått jättebra. Dom hade sovit bra båda två och skött sig. Philip hade lekt för fullt.När vi åkte därifrån sen så stenslocknade båda barnen i bilen så dom var ganska trötta.




Idag är Philip på dagis nu. Dom skulle tydligen på teater idag på innovatum. Själv försöker jag samla mod att ta ett röj här hemma innan Philip ska hämtas. Få fram lite påskpynt och sånt också.

Svar:

Publicerat: 2012-03-27 | 10:23:41 i Allmänt
Susanna om Utelek:
Är nyfiken på hur många tum de är på cykeln?? :)



Svar: 12 tum är cykeln på.




Sen fick jag frågan i en kommentar för ett litet tag sedan vad det var Alice har på magen. Och det är en s.k knapp som är opererad på henne. Alice åt ingenting alls och fick en sond (slang) som man stack in genom näsan och gick ner till magsäcken och genom den kunde hon få i sig näring. Men det är en ganska kortsiktig lösning så i september var vi i gbg och dom satte dit knappen på magen. Den fungerar på samma sätt som nässonden men går direkt in i magsäcken istället. Och är mkt mindre ivägen för Alice.

Strax innan jul började Alice helt plötsligt äta litegrann så nu behöver vi inte mata i knappen så ofta. Hon får extra vätska/näring bara eftersom hon fortfarande inte dricker nån vätska och även går upp i vikt lite dåligt.

Den dagen knappen inte behövs längre är den bara att ta bort och lämnar bara ett litet ärr efter sig.

Utelek

Publicerat: 2012-03-23 | 10:54:22 i Alice framsteg och träning

Åh herregud vad fint väder det är ute! Så varmt och skönt. Och man blir så pigg och glad.


Dagens planer

Publicerat: 2012-03-23 | 08:17:41 i Alice framsteg och träning

Ja idag verkar det ju bli lika underbart väder som igår!

Ska strax fixa frukost och sen går jag väll ut med barnen en sväng i det fina vädret. Sen blir det nog en tripp till överby och efter det ska vi hem till Joakims föräldrar och fira hans pappa i efterskott. Skulle vart där förra veckan men då hade vi ju sjukdomar för fullt här hemma.


Gårdagen

Publicerat: 2012-03-23 | 08:07:40 i Alice framsteg och träning

Igår lämnades Philip hos sin farmor och farfar eftersom det var föräldragrupp på HAB. Efteråt så fick han en tidig födelsedagspresent av sin farmor och farfar, en cykel. Och även en ny hjälm. Så dagen tillbringades till stor del med att Philip tränade på att cykla. Och det gick bättre och bättre :)

En liten matpaus med hemmagjorda hamburgare hade vi och sen var det ut igen. Var helt underbart väder igår och denna dagen ser ut att bli likadan. Tjohooo!


Älskade lilla Alice!

Publicerat: 2012-03-21 | 18:08:19 i Videoklipp
Tänk om vi natten den 11:november 2010 visste vad vi vet nu. Då hade vi kunnat känna den där lyckan direkt och bara massor och massor med kärlek och glädje. För vi fick den finaste lilla flickan i världen!


Pyssel

Publicerat: 2012-03-21 | 14:39:33 i Alice framsteg och träning

Philip sitter och gör gubbar och djur av kottar och tandpetare, själv ska jag börja med lite fika.


Internationella Downsdagen!

Publicerat: 2012-03-21 | 10:04:26 i Alice framsteg och träning
Ja idag är det internationella Downsdagen. Och för första året även erkänd dag av FN. Så idag får vi ha lite gofika här hemma.



Så grattis till Alice och alla andra som har en extra kromosom 21!!!


Bygga

Publicerat: 2012-03-21 | 07:49:44 i Alice framsteg och träning

Ja vem behöver byggklossar eller lego när man har VHS filmer ;)

Philip bygger ofta med dessa, vilket brukar resultera i att vi har filmer överallt. För den lilla prinsessan vill gärna också hjälpa till.


Tröttplupp

Publicerat: 2012-03-20 | 15:48:22 i Alice framsteg och träning

Jag har farit runt och städat här hemma en stund och Philip har suttit och kollat på film undertiden. Men när jag skulle kolla till honom så hade han somnat i soffan min lilla gosonge <3 trött efter dagis idag tydligen.

Så jag får vänta en liten stund med dammsugningen, har inte hjärta att väcka honom än.


Städa

Publicerat: 2012-03-20 | 07:12:03 i Alice framsteg och träning

Ja idag har jag en dag av städning framför mig. Jättekul men nån måste ju göra det.

Funderar på att ta ett rens bland Philips leksaker också. Rensa bort sånt som är söndrigt eller som han växt ifrån.

Nu ska jag dricka upp mitt jätteglas med oboy och sen lämna philip på dagis.


Sooova

Publicerat: 2012-03-19 | 21:51:37 i Alice framsteg och träning

Ska se på bb och sen walking dead och sen ska jag sooooova! Nu känner jag verkligen att jag inte fick nån sömn inatt nästan. Är riktigt, riktigt trött!

Måste komma ihåg att ställa in Alice bad imorgon också, tråkigt men finns inte mkt annat att göra så länge hon har vattkopporna. Min lilla prick <3

Hon har föresten börjat ta lite krypsteg emellanåt. Hon växlar mellan tre stilar när hon ska ta sig fram. Antingen åka på magen, hasa fram på rumpan eller krypa på riktigt. Ska försöka dokumentera dom olika stilarna imorgon.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!