Klippning

Publicerat: 2010-08-31 | 18:12:11 i Allmänt
Det blev lite frisering av mina pojkar ikväll. Philip var väll inte så värst road och mot slutet hade han verkligen tröttnat så ena sidan blev det väll lite si sådär med. Men det får duga så länge i alla fall.

Får nog investera i ett sånt där frisörförkläde till Philip i framtiden för han blir verkligen jätte besvärad av alla hårstrån som rammlar ner i hans nacke och rygg. Det är nog det som stör honom mest faktiskt.

Nu sitter pojkarna i badet i alla fall och jag har dammsugit upp alla små hår som hamnar överallt. Lyckade även dammsuga upp en fluga som flög runt inne i köket och störde mig.....hehehehe.

Men nu är ryggen helt slut och jag är lite snurrig och illamående. Blir att ta det lugnt resten av kvällen. Men vi har både biggest loser att kolla på och sen true blood så det ska nog inte vara allt för svårt att bara ligga och slappa i soffan.

MVC besök v.29

Publicerat: 2010-08-31 | 13:07:10 i Graviditeten
Vikt: Alldeles för mkt =P
HB: 117
SF mått: 28cm

Har inte mer värden att skriva upp än dom här för min BM är lite speciell, hon säger inte något utan vill man veta får man fråga själv och jag kom inte ihåg att fråga om allting.

SF måttet ligger ganska precis lika med hur det var med Philip. I v.30 med Philip var det 29cm och i v.29 nu så är det 28cm.

Så mycket
mer intressant har jag väll inte direkt att skriva om det besöket, nästa gång blir om tre veckor den 21/9 klockan 09:45.

Trött

Publicerat: 2010-08-31 | 10:18:31 i Allmänt
Ja, jag är lite trött och sleten. Har precis gjort dagens plockning i lägenheten och även dammsugit vilket tar rätt mkt på fogarna. Sitter i soffan och slappar lite nu innan jag ska ta hand om tvätten. Sen bär det av till mödravårdcentralen innan det är dags att hämta plupp igen. Ska bli intressant att se mina värden. Och SF måttet, jag tycker att magen är enorm verkligen.

Något jag märkt nu det sista föresten som är sådär lagom skoj är att det poppat upp en hel del gråa hårstrån på mig...... Vet inte om det beror på graviditeten och alla hormoner eller att jag bara börjar bli gammal. Jag går och rycker och rycker i alla fall. Men tänkte färga håret nu nån dag så då ser man ju inte eländet ändå.

Lite klagan

Publicerat: 2010-08-30 | 17:42:05 i Allmänt
Joakim kom hem, åt och åkte sedan igen. Kollade på klockan hela tiden medans han åt. Mycket trevligt måste jag säga. Philip ville inte alls att pappa skulle åka igen, han ville leka med sin pappa som han har saknat så mkt.

Men nu
sitter vi här i soffan jag och Philip. Jag är ganska slutkörd ikväll och har redigt ont i ryggen så jag orkar inte leka med honom så som han förtjänar.

Visst unnar
jag Joakim att ha lite fritid men ibland känns det bara jobbigt. Kanske är jag bara avundsjuk? Han har ju 100% mer fritid än mig i alla fall för jag har ingen som helst egentid eller fritid eller nått. Om man inte räknar förmiddagarna när Philip är på dagis och jag är hemma och städar, det är väll min fritid.

Jag är väll kanske bara lite trött på att vara gravid just nu. Trött på att bara bli större och större och tyngre och tyngre. Svårare att röra sig, blir klumpigare och får ondare för varje dag och hormoner som gör att humöret inte alltid är så lätt att kontrollera.

Som sagt
det här inlägget blev bara ett ända klagobrev men ibland är det vad man behöver. Att få skriva av sig lite.

Flytt för fullt

Publicerat: 2010-08-30 | 13:16:46 i Allmänt
Idag hade dom börjat packa för fullt på Philips avdelning inför flytten till Onsjö. Så Philip och dom andra barnen på hans avdelning fick vara på den andra avdelningen men det hade gått jättebra. Ska bli skönt när allt är klart med flytt och sånt och dom kommit iordning här på onsjö.

Pratade även med personalen idag om att jag ska till BM imorgon halv 12 och att jag antagligen blir lite sen då och det var inga problem. Är så skönt att man har så underbar personal som inte är helt insnöade med tider så som man hört att andra dagis kan vara när man bara har 15 tim/vecka.

Idag efter
jag kommit hem från att ha lämnat Philip så gick jag som vanligt och plockade undan lite här hemma men sen fick jag sällskap av Sofia en sväng. Så det blev lite tjöt över en cola. Var länge sen man såg Sofia nu så det var kul. Men kände knappt igen henne då hon gått ner väääldigt mkt. Så förmiddagen har gått snabbt i alla fall.

Och idag
slutar Joakim en halvtimme tidigare för att det är mintid på jobbet men sen kommer han dra iväg och spela fotboll vilket jag väll tycker är mindre kul. Men, men.......

Nä nu
var det slutpladdrat för stunden, ska slöa lite en stund nu innan Philip vaknar.

V.29

Publicerat: 2010-08-30 | 07:12:44 i Graviditeten
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Måndag igen

Publicerat: 2010-08-30 | 07:08:44 i Allmänt
Ja då var det måndag igen och åter till vardagen. Man uppskattar verkligen helgerna på ett annat sätt nu när Joakim jobbar. När han var arbetslös så var dom ju som vilken annan dag som helst.

Philip är
i alla fall glad för att han ska få åka till dagis idag igen. Och själv använder jag väll den tiden till att plocka här hemma. Inte för att det är så mkt men en runda med dammsugaren är aldrig fel.

Just nu sitter vi och myser lite i soffan framför barnkanalen då Philip kände för att vakna halv 7 idag. En timme tidigare än väckarklockan stod på. Men även om jag var lite trött när jag släpade mig ur sängen så vaknar man till rätt snabbt när man öppnar dörren till Philips rum och möts av världens leende. Han har glatt morgonhumör våran plupp.

Sitter förövrigt
och filar lite på inköpslistan till bebis. Det är svårt att komma på nått och så är det svårt med en vinterbebis när man bara har haft en sommarbebis innan. Det behövs en hel del mer.

*Overall strl 56
*bodys några olika
*Byxor
*Strumpor
*Pyjamas
*Innemössa tunnare och Tjockare Utemössa
*Bäddset till vaggan
*Bäddset till vagn
*"Mobil" till vagnen
*Amningskudde!
*Nappar
*Nappflaska
*badbalja
*badtermometer
*blöjor


Söndag

Publicerat: 2010-08-29 | 09:12:55 i Allmänt
Faktiskt fint väder ute idag, helt otroligt. Snart ska vi däremot ge oss av till Joakims föräldrar där vi lämnar av Philip och lånar deras bil. Sen ska vi åka till gbg och hämta Lina och hennes kompis på flygplatsen. Philip får bra mkt roligare hos sin farmor och farfar än att åka fram och tillbaks dit.

När vi kommer tillbaks till trollhättan så blir det mat hos Joakims föräldrar. Brukar alltid vara jätte gott =)

Och imorgon
börjar vardagen igen. Konstigt att helgerna ska gå så snabbt hela tiden. Man får väll se det från den ljusa sidan att vi är en vecka närmare bebis imorgon i alla fall för imorgon är det v.29. 11 veckor kvar sedan alltså....

Överby

Publicerat: 2010-08-28 | 18:40:40 i Allmänt
Idag blev det en liten tripp till överby. Hämtade ut blöjhinken och gratisproverna man får från babyproffsen. Perfekt då den förra faktiskt gått sönder. Sen köpte vi sängkläder till vaggan åt lillbebisen, blev rosa sängkläder med pingu på. Nu behövs det bara sängkläder till vagnen också. Sängkläder till spjälsängen och spjälskydd är det ingen brådska med det kan man köpa sen när vi byter från vaggan till spjälisen.



Philip fick
också någonting idag. En t-shirt med en väst från HM. Kommer han bli jätte tuff i.

Nu sitter
vi hela familjen i soffan och kollar på bolibompa. Philip med en skål majskrokar. Sen när Philip ska lägga sig så ser jag fram emot att få sträcka ut mig ordentligt i soffan och bara slappa, har rejält ont av fogarna idag efter att ha promenerat runt på överby.

Undra om det kommer nått kul på tv ikväll??

Imorgon ska vi i alla fall till gbg och hämta Lina och hennes kompis från flygplatsen, dom har varit i Paris på en weekend. Får hoppas att dom haft det jättebra. Och imorgon åker även min mamma till turkiet en vecka. Så göttigt. Och när det bara vräker ner regn varje dag här hemma blir man ju inte mindre sugen.

Men annars
längtar jag faktiskt till hösten och vintern nu. Inte bara för att bebis kommer till vintern utan för att det är så mysigt med lite mörker och att få ha massa tända ljus och krypa upp i soffan under en filt med en kopp varm nyponsoppa eller vad man nu vill dricka.

Den här
hösten kanske det blir att krypa upp i soffan med en varm kopp hallonbladste. Det sägs kunna sätta igång en förlossning snabbare och även underlätta förlossningen och efteråt. Och jag älskar te så why not?


Buzzador söker småbarnföräldrar!

Publicerat: 2010-08-28 | 08:23:45 i Allmänt
Jag är ju medlem i buzzador där man kan få testa på nya produkter gratis. Är inte helt fel (jag gillar alltid gratis). Nu söker buzzador småbarnsföräldrar till två kommande kampanjer.

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.


Så skynda på att registrera dig om du är i målgruppen för dom här kampanjerna! Men även om du inte är det så registrera dig ändå för det är helt klart värt det. Buzzador är jätte skoj......

Registrera er HÄR

Fredagsmys

Publicerat: 2010-08-27 | 18:12:43 i Allmänt
Idag är det ju fredags och det innebär fredagsmys! Ikväll blir det tacos för oss och sen har vi även köpt wienerbröd och honungsrostade jordnötter vilket jag var sugen på, Joakim ville ha chilinötter vilket jag inte ens tål lukten av nu när jag är gravid. Det var likadant när jag väntade Philip.

Philip fick majskrokar med löksmak och några andra sorts stavar med nån morotssmak som fredagsmys och mjölk. Det gillar han och blev jätte glad och gav mig en kram när jag ställde fram hans små skålar. Lilla gosepluppen.....

Philips fredagsmys.

Anledningen till
att det inte är nån Philip där och äter just nu är för att han och Joakim är inne på hans rum just nu och leker. Han har saknat sin pappa idag och var väldigt sugen på att leka lite.




Uppdatering:








Mina pojkar sitter på varsin liten stol framför tv:n och kollar på nalle phu. Inte lätt att fånga dom på bild med webbkameran.

Hur tänker vissa?

Publicerat: 2010-08-27 | 14:56:45 i Allmänt
Sitter här i godan ro och kollar runt lite på internet när jag i ögonvrån ser hur en tjej cyklar förbi på cykelvägen här utanför. På pakethållaren har hon en liten flicka på kanske 3 år. Utan hjälm! Alltså en 3 åring på enbart pakethållaren och ingen hjälm och jag kan lova att dom cyklade på rätt bra......

Hur tänker
folk? Eller problemet är kanske att dom inte tänker alls, usch jag fick riktiga rysningar när jag såg dom.............


Hahaha

Publicerat: 2010-08-27 | 13:22:40 i Allmänt
Hahahaha jag tror jag skrattar på mig snart =P

Jag tänkte testa att skicka ett sms från mobilen för att se om allt funkar som det ska med abonemanget och läste om en som skickat till 118800 och frågat vad hennes blogg handlat om, tänkte att jag skulle göra detsamma för skoj skull.

Fick precis svaret och det var nära jag skrattade högt, hahaha undra vad det är för människa som knåpat ihop det svaret. För er som är intresserade så kommer det här:

Fråga: Vad är http://sarahsbaby.blogg.se?

Svar:Bloggen handlar om en vacker tjej och hennes söta bebis. Sarah som hon heter är en kvinna som dagligen skulle kunna slå världen med häpnad. Bakom den där stålgrå fasaden finns nämligen en dam i yttersta världsklass med ett yttre och ett inre som ingen människa rår på. Om hon bara skulle våga släppa ut det där kvinnomonstret lite oftare det skulle alla parter må bra utav. Hon är även mamma till en underbar liten sötnos. MVH 118800.


Ja det var ju en snäll människa som skrivit svaret i alla fall =) Nu ska jag se om det finns nått ätbart för mig att göra iordning. Är hungrig som en gnu.

Just det
ja, jag fick tummen ur att ringa MVC idag också så nu ska jag dit på tisdag nästa vecka 11:30. Får prata med dagispersonalen om det funkar att jag kanske blir något sen för man vet ju inte om det tar över en halvtimme.



Uppdatering: Var tvungen att skicka samma fråga till 118118 också och där var svaret inte riktigt lika flummigt =P

Svar: Hej det är en blogg som drivs av Sarah Hon har en son som gillar dagis, hon kallar honom plupp. Hon verkar gilla god mat, vi på Eniro tycker också om Tacos!

Vad ska man säga...

Publicerat: 2010-08-27 | 12:59:24 i Allmänt
Jag har en son som hellre vill vara på dagis än följa med mig hem =P  Han är verkligen inte pigg på att lämna dagis när jag ska hämta honom men så farligt är det inte. Det är ju inte så att han är ledsen, han vill bara vara kvar och leka. Sen är han ju rätt trött där vid 12 också så då blir han ju inte mer medgörlig direkt.

Dom hade satt upp ett fint collage med bilder från när dom var på en lekplats från i onsdags, så söta bilder på plupp när han gungade med två andra pojkar och ett par andra bilder när han lekte för fullt. Kul att dom sätter upp sånt så man får se vad dom har haft för sig.

Fick även reda på att från fredag nästa vecka blir det troligen att dom får gå på onsjö. Och från fredagen veckan efter kommer det troligen börja droppa in lite andra barn som ska gå i hans grupp framöver. Skönt att dom får lite lugn och ro några dagar i nya lokalen först.

Riktigt varmt ute idag föresten, sommaren kanske inte är riktigt slut ändå =)




Fyra bugg och en coca cola.....

Publicerat: 2010-08-27 | 10:37:33 i Allmänt
Ja så mycket bugg blir det inte här hemma men desto mer coca cola. Har gjort morgonens röj här hemma nu och även skurat golven och vikt/hängt tvätt sånu har jag gjort mig förtjänt av att sitta och götta mig i soffan med en burk cola. Har ju tänkt baka bröd hela veckan men det blir inte idag heller, jag har ingen ork kvar i ryggen. Men imorgon är en annan dag och då har jag ju Joakim hemma som kan hjälpa till så då blir det kanske både brödbak och bullbak.

Lämningen på dagis gick bra idag också, han fastnade direkt i lek med två andra barn, dom hade nån tågbana uppbyggd. Han hade knappt tid att kolla på mig när jag sa hejdå.



Nu ska jag återgå til min cola....

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!