Alice är lite sämre idag med feber och lit...

Publicerat: 2011-03-29 | 10:58:44 i Allmänt

img_1106 (MMS)

Alice är lite sämre idag med feber och lite rossligare och snorigare, syresätter sig även lite lågt när hon sover. Sonden fick hon igår kväll eftersom hon äter lite dåligt. Men just nu är hon på gott humör med lite Alvedon i kroppen.


Alice har fått rs så vi har sovit på NÄL i...

Publicerat: 2011-03-28 | 12:47:42 i Allmänt

img_4011 (MMS)

Alice har fått rs så vi har sovit på NÄL inatt. Men hon mår ganska ok förutom att hon äter dåligt.


Joakim!!!

Publicerat: 2011-03-26 | 21:25:38 i Allmänt
Kom hem nu Joakim! Jag längtar efter dig ju!!! Och kanske liiiite efter pizzan du ska ha med dig också =P Jag är hungrig som en gnu.....

Glöm inte klockan!!!

Publicerat: 2011-03-26 | 19:53:41 i Allmänt
Nu sover Philip sen en halvtimme tillbaks. Och Alice håller på att få mat lillastumpan. Hon verkar även ganska trött så det kanske blir sängen för henne strax också. Och vad ska jag göra då? Jo bädda ner mig i soffan och bara slökolla på bb-live. Eller kanske sätta på en film till och med. Kanske Karlsson på taket? Har ju ändå bara sett den 2 eller 3 gånger idag.

Nä det
har varit en ganska bra dag idag ändå. Eller det hade verkligen varit det om jag vart frisk, nu har jag istället mått som en potta skit. Men vi har ju varit ute, fikat, myst i soffan och jag har även fått plockat lite smått här hemma och packat två bananlådor mellan varven. Det tycker jag ändå är bra gjort av mig. Sen har Alice fått mat ca 1000 gr eller nått, hon är nästan lite trött på mig att jag näst intill tvingar henne att äta.

Funderar på
att ladda ner en app till iPhonen där man kan ha koll på hur ofta/länge bebisen äter, sovrutiner m.m m.m m.m. Den kostade väll 38kr eller nått. Ja det tål att tänkas på. För egentligen går det ju att använda stenåldersmetoden också och faktiskt skriva ner det manuellt =P

Nä nu ska jag testa att lägga Alice, hon verkar ha somnat så får vi se hur det går. Normalt brukar jag lägga henne vid halv nio tiden kanske.

Börjar även känna mig lite småhungrig, för jag har faktiskt inte ätit någonting idag än så länge, har inte orkat göra iordning något till mig själv helt enkelt.

Och just det ja, glöm inte ställa fram klockan en timme inatt! För imorgon är det sommartid!!!!

Utelek

Publicerat: 2011-03-26 | 13:29:24 i Allmänt
Ja vi pallrade oss ut tro det eller ej. Philip cyklade så glatt och Alice somnade näst intill direkt i vagnen. Vi gick bort till en av lekplatserna här på området och Philip lekte lite där medans jag satt och kollade på med snoret rinnandes. Fick även sitta med honom i sandlådan och bygga lite finfina sandkakor också. Trevligt var det tills Philip fick för sig att kasta sand på mig då fick han be om ursäkt och så gick vi hem, sånna fasoner godtar jag icke!

När vi kom in sov lite Alice fortfarande så jag la över henne i vaggan och så fikade jag och Philip med lite bullar och kakor och sen var det dags för honom att sova också.

Så nu har jag bäddat ner mig under en filt i soffan och njuuuuter av lugnet och att bara få ligga ner och ta det lugnt. Kör även lite på snigellooken med en papperstuss i vardera näsborre, rekomenderas verkligen man blir jättesnygg!


Gårdagen och idag

Publicerat: 2011-03-26 | 10:59:16 i Allmänt
Ja igår blev det en tripp till NÄL med Alice. Som vanligt tog det sådär lagom lång tid, 3 timmar var vi där. Underbart när man själv inte är så kry också.

Men först fick vi träffa en sköterska som kollade syresättningen och den såg jättefin ut. Sen kollade vi vikten och den såg mindre fin ut, 5520g vägde hon nu och har alltså bara gått upp 30g på 1½vecka.

Sen fick vi vänta ca en timme på att läkaren skulle komma, när han kom så blev det d vanliga lyssna på hjärta, lungor kolla i öron och hals. Och prata lite. Han var väll mest bekymrad över att hon gått upp så dåligt i vikt. Så han smet iväg för att konsultera med en kollega. Mer väntan....

Sen kom han tillbaks med en annan läkare och det beslutades då att hon skulle få inhalera. En sköterska kom och så sprutade dom nån sorts adrenalingas mot ALice mun och näsa i 1 minut som hon skulle andas in så skulle det lossa på slemmet, sen väntade man i en kvart och sen en dos till att inhalera. Och så var det väntan på läkare igen.....

Så kom läkaren och det hade ju inte direkt hjälpt nått med inhaleringen (vilket jag redan konstaterat genom att lyssna på henne) så han var fortfarande lite bekymrad och funderade lite över om vi kanske skulle få bli kvar, men stack iväg igen för att konsultera en kollega.....

Så kom kollegan och pratade med oss och hon tyckte väll att eftersom vi ändå bor såpas nära kunde vi åka hem men om hon skulle bli sämre skulle vi åka in direkt och så skulle jag mata, mata och mata i princip hela tiden så hon får i sig och förhoppnings går upp lite mer i vikt. Och även att det hjälper mot slemmet att äta mkt och ofta.

Alice blev trött hos doktorn och somnade så sött <3

Ja det
var lite av våran gårdag. Idag är jag lite lagom bitter. Jag mår inte speciellt bra, Alice är ju sjuk och Philip har världens överskottsenergi just nu. Och vad gör Joakim då? Jo han drar för att kolla på hockey i Karlstad och blir borta hela dagen. Det var verkligen helt underbart att pallra sig upp ur sängen idag, hade gärna legat kvar där hela dagen. Blev ju inte så mkt vila igår med tanke på att jag fick åka till NÄL och sitta där.

Själv hade jag nog aldrig lämnat Joakim och barnen ensamma hemma om dom var sjuka men vi har väll olika prioriteringar här i livet, jag prioriterar alltid familjen före nöjen (tydligen eftersom jag ALDRIG är ute på några nöjen).

Ja jag är bitter idag, så är det. Men det blir lätt så när man mår skit också och helst bara hade velat ligga nerbäddad i sängen och bli servad med the. Måste säga att min elaka sida längtar liiite till nästa gång Joakim är sjuk, då ska jag dra iväg och lämna honom ensam med barnen. Kan tilläggas att Joakim blir näst intill medvetslös när han blir sjuk (typiskt man med andra ord).

Just nu sitter vi i soffan och kollar på film, tänkte väll strax bädda ner Alice varmt och gott i vagnen och ta med Philips cykel ut för lite körning på gården här utanför. Philip kan behöva rastas av lite innan han ska sova middag.

1177 sjukvårdsupplysningen

Publicerat: 2011-03-25 | 11:56:42 i Allmänt
Jag ringde precis till 1177, ja inte angående mig då utan för Alice. Hon är så rosslig och hostar så elakt och är så tät i näsan och hes så jag tycker så synd om henne. Egentligen gillar jag inte sjukvårdsupplysningen då man egentligen aldrig får nått vettigt därifrån men när man är en orolig mamma så ringer man ändå, bara för att känna att man gör nått i alla fall......

Står i alla fall i kö nu så vi får väll se vad dom säger, 12 minuters väntetid var det.

Själv har jag knaprat lite mer alvedon och tagit en dusch så lite, lite fräschare känner jag mig om än bara lite.


BB-live

Publicerat: 2011-03-25 | 09:59:11 i Allmänt
Kollar på bb live i brist på annat men dom bara sover..... Finns det verkligen människor som sover längre än till 8-9??? Att sova till 9 är ju en lång sovmorgon ju!

Tänkt att man kunde ligga och sova halva dagen innan man fick barn, helt sjukt. Livet innan man fick barn känns fruktansvärt avlägset och overkligt. Men en dag som denna när man är sjuk kan jag ärligt säga att det inte är såååå kul att vara mamma. Man vill inte ta hand om nån annan när man är sjuk utan man vill bara bli omhändertagen själv, och bara kunna ligga och sova hela dagen. Så är det......

Men nu ska jag pallra mig upp och ta Alice som verkar lite småhungrig, lilla prinsessan.

Sjuk

Publicerat: 2011-03-25 | 09:28:04 i Allmänt
Ja nu är det min tur att vara sjuk.... Började känna mig riktigt risig fram emot eftermiddagen igår och sen har det bara gått utför.

Joakim skulle vara borta idag också så min supersnälla farmor ställde upp och passar Philip, jag har inte ork för att ta hand om två barn just nu. Knappt jag orkar Alice och hon är ju världens lättaste.

Så just
nu ligger jag nerbäddad i soffan och svettas som en tok för jag tog alvedon för ett tag sen som börjat verka nu. Och Alice ligger och sover i sin babysitter. Snällaste bebisen!

Funderar på om jag ska orka gå och hämta ett glas blåbärssoppa, det ända jag är sugen på....

Nu ska ytterkläderna på så ska vi ut på pr...

Publicerat: 2011-03-24 | 10:42:26 i Allmänt

img_3588 (MMS)

Nu ska ytterkläderna på så ska vi ut på promenad.


Just nu här hemma....

Publicerat: 2011-03-23 | 18:36:23 i Allmänt
Philip dricker mjölk och äter smörgås, Alice ligger på mage i babygymmet och tränar lite och jag räknar minutrarna fram tills klockan är 7 och Philip ska gå och lägga sig =P Jag är trööööött.......

Det går ju inte att stänga av!

Publicerat: 2011-03-23 | 15:52:31 i Allmänt
Satte på BB-live när jag la Philip för att sova middag och satt sen och glodde på det i flera timmar.... Och jag måste erkänna att jag fortfarande inte stängt av skiten =P Har ljudet på i bakgrunden nu när jag sitter och bloggar.

Men nu ska jag faktiskt slita mig från datorn alldeles strax och hänga upp lite tvätt, Philips gosetäcke måste ju hinna torka! Och sen är det dags att laga lite mat, om nu Philip vill äta vill säga. Tar ett tag för hans aptit att komma tillbaka efter han vart sjuk. Men jag får väll sitta själv annars som imorse, Joakim kommer nog inte hem fören 7-8 tiden ikväll.

Alice är sååå söt föresten, just nu ligger hon och sover i sin babysitter och hon ser så rofyld ut, min goaste lilla tjej!!!

Sitter i soffan och kollar på bb live. Båd...

Publicerat: 2011-03-23 | 14:16:12 i Allmänt

img_2765 (MMS)

Sitter i soffan och kollar på bb live. Båda barnen sover så gott, då fååår man slappa lite ;p


Gosetäcket...

Publicerat: 2011-03-23 | 11:58:18 i Allmänt
Ja nu har jag precis lagt båda barnen för att sova lite middag, jag hoppas dom vill sova middag i alla fall. Får se hur det går med Philip för han har bara sitt ena gosetäcke i sängen just nu.

Philip har
annars två gosetäcken (som han kallar dom) Det stora gosetäcket och det lilla gosetäcket. Nu är det som så att förut idag så var det en viss liten herre som kletade ner det lilla gosetäcket med ketschup (fråga mig inte hur det gick till) så gosetäcket fick ta en resa runt i tvättmaskinen.

Var lite svårare att övertala Philip att krypa ner i sängen utan båda gosetäckena, fick hitta ett substitut så länge i alla fall och nu får vi se om det funkar.

Hmmm Alice
verkar inte så sugen på att sova, hade varit så skönt om hon hade velat det för jag börjar nästan känna mig lite krasslig själv här hemma.

Jag la Alice i babygymmet så hon kunde få ...

Publicerat: 2011-03-23 | 09:09:26 i Allmänt

img_1271 (MMS)

Jag la Alice i babygymmet så hon kunde få träna lite men det tog inte lång tid innan hon somnade. Skulle ta kort på sötisen och då ville Philip också va med.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!