Ja...

Publicerat: 2009-09-30 | 23:16:25 i Allmänt
Här sitter jag sent på kvällen. Tänkte väll snart gå och lägga mig men väntar på Joakim som precis drog iväg för att hämta Tomas från jobbet. Det sket sig med hans vanliga skjuts tydligen.

Idol har vi kollat på ikväll och jag är glad att Eric gick vidare. Sen kollade vi på efterlyst och efter det en dokumäntär om en som gick ner ca 200 kg på vanligt sätt. Var ganska intressant.

Idag blev det att jag och Philip åkte med in till Trollhättan när Joakim skulle dit så gick vi med Lina på stan lite. Köpte en mössa och en halsduk till Philip och sen tog vi en fika på mejeriet. Har aldrig varit där förut faktiskt och det var väll mysigt men lite väl trångt kanske. Och utbudet var väll inte sååå himla speciellt, men dom hade ju en egen lite annorlunda stil i alla fall.

Jag och Lina var även inne på Fidos och kikade lite. Blev lite sugen där i stunden på ett marsvin (eller två) det hade varit kul.... Men orealistiskt egentligen. Och Joakim hatar sånna djur. Själv tycker jag dom är söta speciellt virvellmarsvinen.

Nä usch vad trött jag är nu, kanske kryper ner i sängen och slötittar lite på tv:n tills Joakim kommer hem. Men jag är rädd att Philip kommer vakna vilken sekund som helst. Var nyss inne och stoppade i nappen. Orkar inte pallra mig upp igen precis efter man lagt sig.

Hinner inte...

Publicerat: 2009-09-30 | 20:02:33 i Allmänt
Hade tänkt skriva ett litet inlägg nu men så började ju Idol nu så jag får skriva efteråt istället.....

Överby...

Publicerat: 2009-09-29 | 23:29:37 i Allmänt
Ja idag var ju planen att vi skulle storhandla mat....blev inte riktigt som vi tänkt oss.

Först tänkte vi att vi skulle kolla efter en riktigt tjock vintermössa till Philip och även en halsduk så vi gick runt och kollade både på SIBA huset och ETAGE men hittade inget som jag fastnade för. Får kolla på Oden imorgon eller på torsdag kanske för när vi var där i helgen så tyckte jag mig se lite snyggt där som är värt att kolla närmare på. Däremot hittade vi lite annat.

Ett par fodrade överdragsbyxor inne på Lindex. Perfekt att ha på Philip ute nu innan det blir riktigt overallväder. Sen blev det ett par raggsockar och sen ett par skor. Han behövde ett par "vanliga" i en större strl, dom han har nu börjar bli lite tajta. Så det blev som sagt lite bra och behövliga grejer till Philip.

Och när vi var färdiga med det handlandet hade Philip tröttnat lite så vi handlade mest bara lite mjölk och sånt där och drog hem.

Men vi köpte även en grej som vi tänkte han skulle få i julklapp. En liten cd-spelare som han kan ha inne i sitt rum och lyssna på sagor m.m men vi får se hur det blir med den. Joakims föräldrar hade tydligen också köpt en cd-spelare som han skulle få i julklapp och det var så länge sedan dom köpte den så den går inte att byta. Ja som sagt vi får se hur det blir. Antagligen får vi komma på nått annat att ge Philip istället.

Och anledningen till att vi köper julklapp redan nu är att vi den här månaden för en gångs skull har lite pengar över vilket vi annars inte har så då är det ju bra att köpa redan nu tyckte vi. Visst man hade ju kunnat spara undan en slant och köpa närmare inpå men då vi har väääldigt dåligt med pengar normalt sett så är det inte det lättaste att inte röra en sån sparpeng..... Nä nu är det slutbabblat för tillfälet om det.....

Imorgon har vi inga speciella planer. Joakim ska hem till en gammal arbetskamrat och spela tv-spel så jag och Philip hittar väll på nått här hemma. Kanske går ut och testar dom nya byxorna om vädret är ok. Ska fråga Sofia om hon och Alvin kanske vill titta ut en sväng då också.

Storhandla....

Publicerat: 2009-09-29 | 10:35:00 i Allmänt
Ja idag ska vi iväg och storhandla mat. Annars har vi inte några planer. Men det brukar ta sin lilla tid att storhandla ändå.....

Igår kväll såg vi säsongspremiären av desperate housewives, det var jättebra! Gött att det äntligen har börjat igen också. Men jag berättar inget mer om avsnittet för det är nog många som inte sett det än.

Vattenpalatset...

Publicerat: 2009-09-28 | 19:56:30 i Allmänt
Ja idag var vi på vattenpalatset här i vbg.

Vi åkte dit så vi var där vid kavrt över ett kanske men när vi kom fram till dörren så såg vi att dom öppnar kl 10 varje dag förutom på just måndagar då dom öppnar kl 14.... Så vi hoppade in i bilen igen och åkte till ICA och handlade lite fika och så som vi kunde ha med oss. Kom tillbaks precis när dom öppnade sedan.

Och oj vad kul Philip tyckte det var. Han har plaskat och busat för fullt eller bara legat i vattnet och slappat. Det var många år sedan jag var där och dom har byggt ett jättefint krypin till dom små barnen. Massa roliga djur som sprutade vatten, små rutchbanor m.m m.m. Men Philip tyckte det var lika kul att vara i stora bassängen också. Speciellt roligt var det när dom hade på bubblorna så det nästan blev som en bubbelpool det var jätteskoj. Och att åka runt i strömmen och under vattenfallet in i tunneln....

Mitt i badandet tog vi en kort fikapaus men annars så badade vi i ungefär 2 timmar kanske. Sedan fick vi gå upp för våran parkering skulle ta slut annars. Men Philip hade nog väldigt gärna varit i ännu längre. Han pekade och ville tillbaks när vi gick upp.

Sen var ju omklädningsrummet en liten pärs... Det var ju inte det lättaste att göra iordning sig själv när Philip ville runt överallt och kika.... Tog ett bra tag.

Vi lånade Joakims föräldrars kamera så vi kunde ta lite bilder och vi lyckades ta 86 stycken!!! Här kommer ett litet urval av dom:









En snäll badvakt tog kort på oss alla tre...



Fikatime....

Stackars goseplupp med röd näsa =(





En minibubbelpool...

Sköna miner....haha



Philip skulle tvunget ha ansiktet rakt i vattenstrålarna...








Seg..

Publicerat: 2009-09-27 | 23:53:59 i Allmänt
Förlåt att jag varit lite seg med uppdateringen men här kommer en sammanfattning.

Igår var vi ju nere på trolldagarna och det var jätte trevligt även om vädret kanske inte var det bästa. Philip fick en ballong med helium och den älskade han verkligen. Sen fick han ju träffa svampbob också, det tyckte han var superkul. Svampbobs näsa var också rolig att ta på...haha.

Efteråt åkte vi hem till Joakims föräldrar och åt god mat på kvällen. Philip sov över där så jag och Joakim sov till klockan 12 idag. Det var gött kan jag lova.

Idag hämtade vi Lina så handlade vi lite grejer på MAXI för att göra taccos. Och när vi kom hem så kom Joakims föräldrar med Philip.

Så bestämmde vi oss för att gå bort till en lekplats med Philip en sväng men när vi precis kommit utanför dörren så rammlar Philip rakt på ansiktet och skrapar upp sin underbara lilla pluppnäsa..... Usch vad hemskt det var det gjorde så ont i hjärtat. Han panna fick ett litet märke också men näsan var värst, helt röd och uppskrapad.....huuu. Men när han blivit tröstad och fått näsan avtorkad från smuts så gick vi ut ändå och det tyckte han ändå var kul.

På lekplatsen var det en annan liten kille men han var så bly, så blyg.... Bara stog och tittade på Philip. Philip lekte lite med sin boll och grävde i sandlådan. Sen gick vi hem för då var han riktigt trött och hungrig.

Till mat fick han rester från min farmors fisksoppa och efter det blev det ett bad. Sen mys i soffan och kollade på barnprogram och sen sängen.

Då åt vi andra taccos och kollade på både rambo 1 och 2. Sen skjutsade jag hem Lina.

En annan sak som hände idag också var att våran kamera gick sönder....mindre kul kan jag lova, och andra gången den går sönder på samma sätt. Grrrrrr!

Imorgon bär det av till vattenpalatset vet inte riktigt när vi ska åka dit men antagligen blir det väll efter Philip fått i sig lunch så kanske efter 11 nån gång.

Trolldagar....

Publicerat: 2009-09-26 | 10:38:23 i Allmänt
Idag ska vi dra till Trollhättan för det är trolldagar där nu. Kul att bara komma ut och göra nått. Så nu får jag sätta fart och göra iordning både mig själv och Philip. Han vaknade inte fören halv 10 idag så det blir ju lite knas då....

Måste bara berätta om min dröm jag hade inatt också. Tror jag sett alldeles för mycket på idol det sista, för inatt drömmde jag att jag var med idol. Och jag kom vidare ända till kvalet (även om jag inte sjöng speciellt bra). Och vilken låt valde jag att sjunga i kvalet? Jo jag sjöng apans låt i djungelboken "ohobido jag vill ju va som duuu..." och så dansade jag runt som en apa på scenen....helt knäppt.

Nä nu får jag sätta fart!

Besök...

Publicerat: 2009-09-25 | 17:31:57 i Allmänt
Ja farmor och Mats har varit här idag och med sig hade dom en supergod fisksoppa, hembakat bröd och till efterrätt blåbärspaj. Vi är mycket mätta här hemma nu, Philip åt också som bare den!

Sen busade farmor jätte mycket med Philip också och det tyckte han var jätteskoj!

När dom åkte härifrån gav vi oss ut på en promenad hem till Tomas och Pauline för att hämta våran cykel som dom lånat och så stannade vi lite på lekplatsen här utanför och gungade och så. Nu sitter Philip i badet och busar....

Ikväll blir det nog inte så mycket mer bloggat för när Philip lagt sig ska vi kolla på säsongspremiären av Greys anathomy, dubbelavsnitt också dessutom! Lyckan är gjord.... Sen blir det även ett nytt avsnitt av supernatural.

Men nu ska jag gå in med en handduk till Philip som har badat klart verkar det som (och nej han badar inte ensam Joakim är där inne med honom).

Lite planer...

Publicerat: 2009-09-25 | 11:09:58 i Allmänt
Ja för en gångs skull har vi liiite planerat.....

Idag kommer farmor och Mats hit. Farmor skulle göra mat och ha med sig! Inte helt fel.... Så dom kommer vid två tiden idag.

Och imorgon är det trolldagar i Trollhättan så om vädret är ok tänkte vi dra dit och gå runt lite.

På söndag har vi ännu inga planer men på måndag ska vi till vattenpalatset och Sofia & Alvin ska med också. Kommer nog bli jätteskoj!

Men nu ska jag ställa mig och fixa iordning lite lunch till plupp. Köttbullar macaroner och brunsås blir det (och lite lingonsylt).

Räkningar.....

Publicerat: 2009-09-25 | 10:45:02 i Allmänt
Ja det är vad jag sitter med just nu. Alltid lika kul. Idag kom Joakims pengar in på kontot. Mina pengar dröjer tills på måndag.

Alltså försäkringskassan ibland undrar man vad dom håller på med..... Jag har inte fått pengar därifrån på ett tag nu. Först var det vårat fel, vi hade glömt föra över Joakims dagar till mig, klantigt.... Så vi skickade efter en blankett som man skulle fylla i. Tror ni den kom nån dag senare? Nej det tog nästan 2 veckor att få blanketten. Sen skulle den fyllas i och skickas in, det gjorde vi ju på en dag. Men sen tog det ett bra tag innan det gick igenom och sen när jag skulle fixa med dagarna på internet så funkade inte det. Ja då fick man ju skicka efter en blankett istället, tog lika lång tid att få den igen..... Men så fick jag fyllt i den och skickat iväg den. Och nu trodde man ju att det skulle vara klart att man skulle få pengarna idag eftersom jag brukar få dom den 26:e och det är en lördag, men när jag kollade på internetbanken igår så stog det inte nått om nån kommande insättning....hmmm tänkte jag. Blev lite misstänksamm så det blev att ringa till försäkringskassan och kolla läget.

Och nej jag skulle inte fått pengar.... För vet ni jag hade i en ruta först gjort ett kryss av misstag och sen ändrat det till ett S som skulle stå egentligen. Så hon frågade om det skulle vara kryss eller S. Svarade att det skulle vara S och då fixade hon så jag skulle få pengarna på måndag. Kunde dom inte frågat det tidigare? Måste man själv ringa upp dom?

Jaja, den här gången får jag ju pengar för två och en halv månad vilket inte är helt fel! Nu kommer vi faktiskt till och med ha pengar kvar efter räkningarna vilket vi knappt haft på flera månader nu....SKÖNT! Ska nog passa på att köpa någon julklapp till Philip nu.

Nä nu ska jag återgå till räkningarna.....

Torsdag...

Publicerat: 2009-09-24 | 11:56:16 i Allmänt
Jaha då var det torsdag. Dagen innan man får in lite pengar på kontot igen. Ser ut att vara lite skapligt väder ute så då ska vi nog allt försöka våga oss ut och busa lite. Annars är det inte direkt nått på schemat idag som sagt.

Philip ville inte gå upp fören 10 idag igen. Visserligen vaknat ett par gånger inatt men ändå... Får ställa klockan imorgon så det inte blir så sent. Blir bara så knas då.

Idol och efterlyst...

Publicerat: 2009-09-23 | 22:27:52 i Allmänt
Det är så våran onsdagkväll har sett ut. Lite intressant att höra om Mats Alm, och sen det där helikopterrånet! Det är ju sånt som händer i filmer.... Ja,ja nu är det väll dags för sängen. Man börjar verkligen bli gammal och sleten när man går och lägger sig innan tolv. Eller så är man bara småbarnsförälder.....

Morgondagen bjuder inte på nått speciellt vad jag vet. Ska väll städa lite till och om vädret är någorlunda ok så drar vi väll ut och leker lite. Philip gillar att sparka boll men det är ju inte så mycket utrymme för det här inne.

Badar....

Publicerat: 2009-09-23 | 17:01:13 i Allmänt
Philip och Joakim badar och jag passar på att dega lite här framför datorn. Är hur mätt som helst.... Gjorde köttfärsbiffar med brunsås och lingonsylt till mig och Joakim och Philip fick köttbullar. Han fick också smaka lite lingonsylt, det tyckte han var gott!

Ja idag har vi ju städat lite här hemma, Philip har mest lagt ner sin själ i att göra det svårare med städningen. Som när Joakim försökte sammla ihop hans bollar i bollhavet igen, då kastade han ut dom lika snabbt igen.....busplupp!

Vi har nog också i princip bestämmt oss för att på fredag blir det vattenpalatset. Får leta upp våra badkläder nu också, var ju ett tag sedan dom användes nu.

Städa...

Publicerat: 2009-09-23 | 14:15:48 i Allmänt
Ja alldeles strax tänkte jag ta ett ryck och städa lite här hemma. Åh det är så tråååkigt. Vill egentligen göra om här hemma, ny möblering och kanske lite ny mysig inredning. Men sånt har vi inte råd med. Och möblering är inte det lättaste heller då vi har världens mest svårmöblerade lägenhet!

Några bilder...

Publicerat: 2009-09-23 | 11:49:21 i Allmänt
Här är några bilder från helgen bl.a.....

Äter smörgåstårta hemma hos gammelfarmor...

Philip och hans gammelfarmor...





Philip och hans morfar...

Philip testar min Marilyn Monroe peruk, haha


Idag vaknade
inte Philip fören strax innan 10! Han vaknade kanske två gånger inatt men då räckte det med nappen. Lite väl sent att gå upp för hela dagens rutiner blir ju lite knas men jag kan ju inte säga annat än att det är liiite skönt när han sover så länge ibland.....

Nu på morgonen (förmiddagen) har han varit på ett strålande humör verkligen. Han har satt på musiken i Joakims mobil och gått runt överallt i vardagsrummet med mobilen i handen och dansat för fullt. Sen har han även fått tag på en våtservett och kastat omkring den överallt och sagt brrr varje gång han kastat den. Såg för roligt ut verkligen. Och nu alldeles nyss så verkligen attackerade han Joakim med pussar. Nu proppar han Joakims tofflor fulla med hans bollhavsbollar..... Han är verkligen för rolig ibland.

Börjar väll strax bli dax för lite lunch för pluppi nu så får man väll se om han kanske vill nana lite efter det.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!