Second hand och tygladan....

Publicerat: 2011-02-28 | 20:23:12 i Shopping/gåvor/vill ha
Idag har jag och barnen varit med farmor på äventyr på eftermiddagen. Först åkte vi till pingstkyrkans second hand i trollhättan. Där hittade jag ett gäng söta kaffekoppar, en gungstol och en liten byrå. Sen bar det av till tygladan. Där hittades en pläd, nya gardiner till sovrummet så sovrummsgardinerna vi har nu får flytta ut i hallen. Och sen lite annat smått och gått i shabby chick stilen.

Just nu
så köps det inte grejer för att det ska bli bra här hemma utan för att det ska bli bra i nya huset. Vi får väll hitta nån bra plats till gungstolen och byrån till på onsdag bara när det är visning här hemma. För tillfället har vi lite för mkt möbler här hemma till utrymmet som finns.

Men nu är jag trött efter min promenad förut idag och sen eftermiddagens bestyr. Har även städat lite här hemma också. Men ska nog göra ett ryck och fixa lite stekt ägg och bacon som kvällsmat till mig idag. Kom på mig själv med att jag inte ätit sen frukost nu och det är icke bra alls.....

Ska försöka ta bilder på det nya som flyttat hit =)

Rosiga kinder!

Publicerat: 2011-02-28 | 12:49:42 i Allmänt
Nu har vi varit ute på en promenad, det var jätteskönt att komma ut men vinden var lite, lite kall mot mina kinder. Sen fick jag verkligen känna på att jag har noll kondis vid ett tillfälle då vägen var blokerad av en stor traktor med släp. Jag fick ta syskonvagnen med två barn i och dra ut den på en liten mini skogsstig i snön......Kan lova att jag var gött anfådd efter den bedriften.



Rosiga kinder )

Mina barn idag....

Publicerat: 2011-02-28 | 10:54:10 i Allmänt
Var länge sen jag la in kort på Philip och Alice nu, tog ett par kost nu imorse som jag kan lägga in. Ni får ursäkta Alice outfit, body och byxor passar inte sååå värst bra ihop men hon kissade ner sig lite förut så det fick bara snabbt bli det som låg närmast till hands.

Frågar man Philip om han kan skratta när man ska ta kort så tar han det på allvar =P



Kan ju säga att det var inte riktigt såhär jag la ner henne för en stund sedan. Hon har både snurrat runt och hasat ner och sen fått av sig ena strumpan och nästan den andra =)

Sekretär

Publicerat: 2011-02-28 | 09:53:35 i Lägenheten/inredning
Var ju på aktion förra söndagen för jag var sugen på en sekretär. Nu gick den för liiite mer än vad jag ville betala så det var trist, men så klämmer mamma och Stefan fram sen att dom hade en ståendes i källaren. Lite vit färg på bara så kommer den bli jättebra =)


Måndagsvägning....

Publicerat: 2011-02-28 | 09:33:07 i Träning/viktminskning
Ja ni får stå ut med mitt vikttjat. Men idag är den egentliga invägningsdagen. Idag har det gått exakt 4 veckor sedan jag började och nu står vågen på -8,8kg. Inte fy skam.

Fick en kommentar som undrade vad jag kör för diet och jag äter lchf. Alltså att jag försöker äta så lite kolhydrater som möjligt. För då får man äta kött hur mkt man vill och äta ägg och bacon till frukost, det tycker jag är sååå gott. Och det funkar jättebra på mig i alla fall. Sen ammar jag ju också och då får man väll kanske en liten hjälp på vägen där.

Men så fort jag inte ammar längre kommer jag köra en camebridgekur. Ska man köra pulverdiet är det camebridge som gäller, dom är godast och mest effektiva. Jag vet för jag har testat dom flesta pulverdieterna. Jag har inga problem att bara gå på drinkar och tycker nästan det är skönt att slippa tänka på vad man ska äta hela tiden, bara att blanda sig en drink. Men vi får väll se när jag inte ammar det kanske dröjer så länge att jag redan hunnit gå ner till min målvikt =P

Nu har jag föresten också tänkt köra igång med lite träning också. Ska träna med det här tv-spelet.






Viktnedgång

Publicerat: 2011-02-27 | 07:02:05 i Allmänt
Ja måndagar är ju egentligen den officiella vägningsdagen men jag har svårt att hålla mig borta från vågen ändå. Men i alla fall så har det gått 4 veckor nu imorgon och hitills har jag gått ner 8,5kg nu. Och har gått förbi mitt första delmål med 8hg. Nästa delmål är om 4,3kg och mitt tredje delmål är om 9,3kg. Sen har jag 14,3kg kvar till mitt "Turkietmål" och till mitt absoluta slutmål så har jag 24,2kg kvar........

Så det är låååång väg kvar tills jag kommer vara nöjd men jag är ändå nöjd med mig själv att jag tagit tag i det hela nu. Igår åt vi hamburgare här hemma och det var sååå gott. Man kan faktiskt äta mycket ändå även om man försöker gå ner, men istället för bröd runt hamburgaren hade jag stora salladsblad, hur gott som helst!

Men nu
hör jag hur min lilla skrutteplutta har vaknat inne i sovrummet. Hon ligger och pratar för fullt så jag får gå och hämta henne nu, Joakim vaknar aldrig av sånna ljud även om han ligger i samma rum.

Värst vad mina barn vaknar tidigt idag!


Trött

Publicerat: 2011-02-27 | 06:49:38 i Allmänt
Ja min söta lilla pojk ville gå upp klockan 6 nu på morgonen. Varför vill han gå upp så tidigt just idag när Joakim är sjuk och jag inte kan skicka upp honom =P

Så nu
sitter vi och kollar på prinsessan på barnkanalen. Jag längtar inte alls tillbaks till den varma goa sängen! Joakim och Alice ligger fortfarande och sussar så gott, Alice brukar ju oftast inte vakna fören 8 tiden.

Ja stackars Joakim föresten, han klagade igår på att han inte mådde så bra. Jag tog honom kanske inte på fullaste allvar tyvärr men på kvällen sen så spydde han verkligen som en gris, då fick jag dåligt samvete. Min lilla stackare....

Men han
har inte spytt nått mer sen dess *ta i trä*. Så man kan ju undra vad det var för konstig bacill. Hoppas han mår bättre idag i alla fall. Hade ju tänkt städa lite här hemma tillsammans idag.

Roligaste dagen i månaden...

Publicerat: 2011-02-26 | 16:46:11 i Allmänt
Idag har jag betalat våra räkningar...bläää tror nog aldrig vi haft så mkt räkningar men nu är det gjort och även om vi inte kommer vara rika som troll så kommer vi allt att överleva. Men det bästa av allt är ju att försäkringskassan gett Joakim lite för lite pengar, ska man blir förvånad eller? Men dom kommer förhoppningsvis i slutet av nästa vecka.

Och på måndag så kan jag säga upp bredbandet och telefonen, ska bli skönt att slippa den kostnaden sen i framtiden. Var länge sen vi använde det fasta bredbandet.

Nä nu måste jag slita mig från datorn för vi måste åka och handla lite mat, får se vad man kan hitta på ikväll som är både nyttigt och gott att äta som lite lördagsmys.

Hon har faktiskt inte bara rosa heller =P Här har hon ridbyxeleggins och en tjocktröja som hon ärvt av Philip.

Svar på kommentar...

Publicerat: 2011-02-26 | 16:26:22 i Allmänt
Anonym om Svar på kommentar:
Sarah, din blogg är mycket fin och välskriven. Er dotter Alice är jättesöt!

Ang din genus åsikt här på bloggen så finns det många invändningar mot dina ogenomtänkta argument om detta. Det jag mest funderar över är när du skriver att personlighet ändå utvecklas senare i livet. Men det du gör när doppar Alice i rosa färg varenda dag, dessutom skall du färgbomba hennes rum med rosa saker. Är att styra den, tom hämma den. Som förälder har du ett enormt infyande på ditt barns utveckling redan från mycket tidig ålder.

När hon växer upp i sitt barn rum senare i livet, tittar sig omkring, det enda hon ser är: Du är en tjej, du skall klä dig som en tjej, leka som en tjej osv. Brodern får en brandbil och dottern en rosa liten och docka med en kam. Detta får mig att må illa. när jag tänker att året 2011!

Varför kan du inte låta dina barn välja när de kan istället, är det verkligen så viktigt för DIG att hon skall bli så flick aktig som möjligt?




Sarah svarar: Hur ska jag göra med barnrummen medans dom är så små att dom inte kan välja vad dom själva vill ha? Det skulle jag gärna vilja ha svar på.

Och mina argument är absolut inte ogenomtänkta bara för att dom inte stämmer överenns med dina åsikter. Visst finns det många som inte tycker som jag och det RESPEKTERAR jag men det finns även dom som tycker som jag och snälla RESPEKTERA det.

Jag kan säga att jag hade gärna "doppat" hela vårat hem i rosa och vitt och det är ganska mkt sånt här hemma och varför? Jo för att jag tycker det är fina färger som jag trivs med. Och även om jag gillar rosa och lekte med dockor när jag var liten så är jag teknikintresserad, gillar att snickra och bygga saker, klär mig inte bara i klänningar. Jag har stått på linan på SAAB och byggt bilar.

Ska man tro dina argument så skulle jag ju eftersom jag haft väldigt tjejiga kläder och lekt "tjej"lekar när jag var liten enbart gå runt i klänningar, stå vid spisen och laga mat hela dagarna och barfa vara allmänt snäll och försynt.......

Sen kan jag säga att Alice kommer nog få leka massor med bilar med sin bror när hon växer upp eftersom han är besatt av bilar (något som jag säkert har uppfostrat honom till att tycka om). Nä han har fått alla möjliga valmöjligheter men det var just bilar som facinerade honom, eller egentligen allt med hjul. Men jag måste väll ta bort alla hans bilar och ge honom dockor istället så han inte växer upp till världens mangris. Kan ju tillägga att han har en docka och en massa gosedjur och djur m.m och han kunde inte bry sig mindre.

Nu tror jag att jag mer än nog uttryckt mina åsikter i frågan i alla fall och det börjar bli tröttsammt att älta samma saker hela tiden. Så till er där ute, ni får supergärna kommentera i min blogg men respektera gärna att jag kanske inte delar era åsikter och förstå att jag tänker ge mina barn det bästa här i livet och samma möjligheter.

Svar på kommentar

Publicerat: 2011-02-25 | 23:27:17 i Allmänt
Johanna om Genus:
Men om man bara låter barnen vara så ramlar de in de rådande könsmönstren. Barnen är inte fria. De blir fria om vuxna runt om kring dem vidgar deras vyer! Låter man barnen bara ta efter normen kommer de inte att ha frihet att utvecklas till dem de är utan bli "typisk" killiga/tjejiga för att det är det som förväntas av dem.




Sarah svarar:Nu vill jag för en gång skull verkligen få en beskrivning på "dom rådande könsmönstren" och vad som är "typiskt killigt/tjejigt" och vad som är så hemskt med detta!

Sen låter man väll aldrig sina barn löpa vind för våg direkt det gör väll ingen förälder, man uppfostrar ju sina barn. Men jag menar att man ska låta sina barn fritt få välja själva vad dom vill leka med, ha på sig för kläder eller göra för fritidsaktiviteter. Det blir lätt lite hysteriskt det här annars tycker jag att man knappt låter barnen få vara tjejiga eller killiga för att det ska ju tydligen vara fel i dagens sammhälle. Man ska tydligen vara en helt könsneutral människa.

Fosterdiagnostik

Publicerat: 2011-02-25 | 22:04:15 i Allmänt
Efter vi fick Alice har jag fått frågan många gånger om vi gjort nån fosterdiagnostik, om vi visste något innan. Och nej vi gjorde ingen fosterdiagnostik och vi visste inget. Vi gjorde bara vanliga ultraljud, till och med ett dagen innan hon föddes och allt såg jättebra ut.

Och det ser ju oftast helt normalt ut på ett vanligt ultraljud. När man går och gör det där rutinultraljudet runt v.18 och dom säger att allt ser bra ut och man ser ett litet hjärta ticka så tänker man oftast att allt är bra. Men oj, oj, oj vad mkt det är som inte syns där. Men det är inget man vill tänka på som gravid. Då bekymrar man sig mest över om barnet lever eller inte.

Jag är faktiskt ganska kluven till det här med kub/nupp test och fostervattensprov. För det är ju genom fostervattensprov som man kan få reda på hur allt står till egentligen med barnet i magen (även om inte allt syns där heller). Sammtidigt som jag tycker att det borde bli valfritt för alla att få göra det så är jag ändå emot det hur man nu kan vara både för och emot.

Min tanke är väll att har man bestämmt sig för att skaffa ett barn så ska man inte få ta bort ett livsdugligt barn i magen bara för att barnet inte faller in i normen (vad nu det är). Det tycker jag egentligen är lika hemskt som att ta bort ett barn bara för att det är ett annat kön än man ville ha. Vem säger att dom barnen har mindre rätt att leva än andra?

Nuförtiden så erbjuds kvinnor över 35 att göra ett tidigt ultraljud (nupp) och ett blodprov (kub) med dom uppgifterna och några uppgifter om själva kvinnan så tar dom fram sannolikheten för att barnet skulle ha t.ex ds. Får man hög sannolikhet så blir man erbjuden att göra fostervattensprov och om man gör det och det visar sig att barnet har kanske ds då så kan man få ta bort barnet...... Och många väljer nog tyvärr det alternativet. Tycker det är lyxabort egentligen för att tillslut få fram sin perfekta designerbebis, vart kommer det sluta?

Jag kan säga att om vi skaffar ett barn till så kommer vi göra fvp men inte för att ta bort ett livsdugligt barn utan bara för att vara mer förberedda ifall det skulle inträffa igen, vill aldrig mer få den chocken på förlossningen. Jag skulle bara kunna göra abort om det visar sig att barnet antingen skulle dö i magen senare pga sånna skador eller inte kunna leva utanför magen.

Men ibland kan man bli rädd för en värld som väljer att ta bort barn som Alice. Helt friska barn, med känslor precis som oss. En liten bebis som man älskar precis på samma sätt som vilket annat barn som helst. Eller nja på ett litet annat sätt kanske, Alice kommer nog alltid vara lite speciell i mitt hjärta just för att hon har vidgat våra vyer och öppnat en helt ny värld för oss. En värld med underbara föräldrar och barn och sån kärlek och engagemang överallt.


Genus

Publicerat: 2011-02-25 | 21:43:11 i Allmänt
Tänkte skriva lite om hur jag tänker inom hela den här genusdebatten som är överallt just nu. Jag tycker att man ska behandla killar och tjejer så lika som möjligt, det vill säga dom ska få samma förutsättningar i livet och kunna välja själva vad dom vill göra och inte styras utifrån vilket kön dom är.

MEN jag tycker inte det sitter i kläderna eller vilken inredning man har i sitt rum. En tjej ska kunna ha en rosa klänning och en kille ska kunna ha en t-shirt med en bil på, det är bara kläder. Och så länge mina barn är små så kommer jag välja vad dom ska ha på sig och då blir det sånna kläder som jag tycker är snygga. Sen när dom är äldre så får dom ju lite mer att säga till om och vill Philip ha en rosa tröja eller vad som helst så kan han väll få det men jag skulle nog inte köpt det självmant.

Jag tror inte man kan styra en peronlighet utan den utvecklar sig ändå. Även om jag klär Alice i små söta rosa klänningar m.m så kanske hon växer upp och aldrig vill ha en klänning på sig mer just för att det är den HON är.

Sen tycker jag även att man ska komma ihåg att hur mkt man än vill att tjejer och killar ska vara såååå lika så finns det många olikheter som bara inte går att komma ifrån, vi ÄR olika. Men man ska få samma möjligheter och val i livet ändå. Vill Philip rida och Alice spela fotboll går det hur bra som helst och även tvärtom.

Idag känns det som att många föräldrar (speciellt pojkföräldrar) har sån hysteri att dom inte ska ha nått killigt alls. Dom ska minnsann inte leka med bilar utan det ska lekas med dockor, dom ska nästan enbart ha "tjejfärger" på kläderna m.m m.m Går det inte lite för långt då? Då är det ju nästan som att man berättar att det är fel att vara "killig".

Nä låt barnen vara och låt dom ha friheten att själva komma på vilka dom är och vill leka med/klä sig i så blir det nog bäst tror jag.

Andas ut....

Publicerat: 2011-02-25 | 19:39:11 i Allmänt
Ja vi klarade oss igenom den här dagen......haha, nä Philip har varit jättego och på bra humör och Alice också så då är det inga problem. Jag hade lite huvudvärk först men den försvann med lite middag i magen.

Nu ska jag bara mysa med Alice i soffan resten av kvällen och kolla på serier, vi börjar med big brother.

World down syndrome day

Publicerat: 2011-02-25 | 11:46:54 i Allmänt
Måndagen den 21/3 är det world down syndrome day. Så söndagen den 20/3 så får man gå in på universeum för 50kr om man är med i svenska downföreningen. Funderar på om vi inte ska passa på att dra dit, tror Philip hade tyckt det var jättekul faktiskt.

Får väll
se bara efter jag betalat alla miljoner räkningar hur mkt pengar vi har kvar, om vi har råd att unna oss lite mer extraaktiviteter den här månaden, vi har ju redan varit på vattenpalatset.

World down syndrome day

Publicerat: 2011-02-25 | 11:45:53 i Allmänt
Måndagen den 21/3 är det world down syndrome day. Så söndagen den 20/3 så får man gå in på universeum för 50kr om man är med i svenska downföreningen. Funderar på om vi inte ska passa på att dra dit, tror Philip hade tyckt det var jättekul faktiskt.

Får väll
se bara efter jag betalat alla miljoner räkningar hur mkt pengar vi har kvar, om vi har råd att unna oss lite mer extraaktiviteter den här månaden, vi har ju redan varit på vattenpalatset.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!