Tips på rabarberpaj

Publicerat: 2012-05-30 | 15:16:54 i Mat
Gjorde en rabarberpaj häromdagen med våra egna rabarber. Testade ett nytt recept jag hittade. Riktigt gott till rabarber! Inte sista gången vi gjorde det. Dock tyckte jag att det såg ut att va så lite smet så jag gjorde en dubbelsats men det var nog ett misstag för degen svällde rätt bra i ugnen och rann över formen. Hade nog räckt gott med en enkel sats pajdeg.



image description

Sista dagishämtningen

Publicerat: 2012-05-30 | 14:45:18 i Allmänt
Ja då var det sista dagishämtningen nu innan sommaren. Philip var ute och lekte när jag kom. Tyvärr hade det hänt en bajsolycka i kalsongerna. Men det är sånt som händer. Fick gå in med honom och tvätta av honom och byta kalsonger och byxor bara. Sen fick vi tagit med oss alla dagiskläder och sånt hem också.

Väl hemma igen så fick Philip sätta sig på pottan och visst kom det kiss :) Jättebra!

I eftermiddag så är nog kanske planen att vi går ut på Kinarestaurang. Myyyys!


Babblarna

Publicerat: 2012-05-30 | 10:57:26 i Alice framsteg och träning

Igår hämtade vi även ut babblarna paketet som kommit till Alice. Mkt skoj i det paketet så nu ska det tränas här hemma. Vi börjar med att bekanta oss med BABBA (Den bruna). Så får vi se vad för skoj Babba kan hitta på nu en vecka framöver.

Sommarlov

Publicerat: 2012-05-30 | 09:58:01 i Allmänt
Ja idag är sista dagen på dagis för Philip! Ja nu inför sommaren alltså. Efter idag så är det sommarlov hela juni, juli och augusti.

Han fick ha med sig glass till dagis idag för att fira att han får sommarlov men även för att han fyller år under sommaren och inte kan bjuda på glass när han fyller år.

Jag håller verkligen tummarna för en strålande sommar så man kan roa barnen här hemma. Inte skoj att sitta inne och dega.

Philip var även torr hela natten (han hade dock blöja ifall) och kissade på pottan nu på morgonen. Fick gå till dagis med kalsonger idag igen. Är så stolt över honom.

GRATTIS JOAKIM!

Publicerat: 2012-05-30 | 09:52:20 i Allmänt
Ja lite grattis i efterskott då. Bloggade ju ingeting igår för vi hade fullt upp. Men Joakim fyllde 27 år igår. Började dagen med bad på HAB med Alice. Sen hämtade vi Philip tidigare från dagis och åkte till stan där Joakim skulle göra synundersökning och hitta nya bågar, fick det i födelsedagspresent av sina föräldrar. Så vi mötte upp han mamma på stan också.

Efter optikern bjöd Siv på lunch inne på Oden. Sen åkte vi hem för att barnen skulle få vila en stund innan vi skulle vidare till min farmor på fika.

Så sen på eftermiddagen begav vi oss alltså hem till min farmor och fick god fika med tårta för att fira Lina i efterskott och Joakim på dagen.

På väg hem därifrån stannade vi och handlade lite på MAXI så vi hade verkligen fullt upp från morgon till kväll igår.

Philip var förövrigt utan olyckor hela dagen igår. Vi hade blöja på när vi var på stan och hemma hos farmor men det kom inget i blöjan utan bara i pottan igår.


Alldeles strax

Publicerat: 2012-05-28 | 13:48:18 i Allmänt
Ja strax dax att hämta Philip från dagis. Ska bli spännande att se hur det har gått på dagis idag med att va blöjfri. Misstänker nog att det hänt ett par olyckor dock.

Här hemma har jag farit runt och städat. Bytt sängkläder och tvättat också. Måste dammsuga och torka av lite i köket men det får bli efter Philip är hämtad från dagis. Är så skönt att ha fått lite ordning igen.

Stress

Publicerat: 2012-05-28 | 09:45:32 i Alice framsteg och träning

Jag vaknade av mig själv 8:40 nu på morgonen. Blev att hoppa upp ur sängen och slänga på sig kläder för Philip ska ju va på dagis nio!

Philip sov så gott när jag kom in min lilla sjusovare. Morgonkisset kom i pottan i alla fall och torr nattblöja. Han fick ha kalsonger på sig till dagis idag för det bestämde han själv :)

Och iväg till dagis kom vi och inte allt för sena. Fick varnat att han bara hade kallingar.

Tänk att det är sista dagis veckan för Philip nu sen har han sommarlov hela juni, juli och augusti :) vi håller tummarna för massa fint väder!! Lättare att roa två barn då.

Ikväll blir det grillning på Philips dagis också så jag ber lite till vädergudarna nu att va med oss.


Sista sommardagen?

Publicerat: 2012-05-28 | 09:37:35 i Alice framsteg och träning

Det är bara maj än men ibland känns det som att det kanske inte blir nån mer sommar. Nu i veckan ska det bli kallare igen :(

Men idag har det vart sommar, varmt och sol :)

/skrivet igår


Lek

Publicerat: 2012-05-27 | 14:15:36 i Alice framsteg och träning

Philip och William leker på vår baksida. Badat och leker nu med lite bilar på en filt.

Nyss kissade Philip på pottan också efter att ha sagt till själv!


Cruising

Publicerat: 2012-05-27 | 12:56:29 i Alice framsteg och träning

Ja igår var vi i alla fall och kolla på lite raggarbilar nere i stan. Efter det var det grillning hos Joakims föräldrar.

Blev ett tag ute i solen och eftersom man alltid smörjer in barnen noga med solskydd men inte sig själv så brände jag mig ganska bra.


Ekonomi

Publicerat: 2012-05-27 | 11:01:42 i Alice framsteg och träning

Ja vi har världens sämsta ekonomi just nu. Inget man egentligen vill erkänna för någon men det är skit.

Världens sämsta morsdag idag........


Emaus

Publicerat: 2012-05-25 | 21:38:37 i Alice framsteg och träning

En heldag idag igen :) först emaus med gosongarna. Philip red och sen har det klappats kaniner och lekts med diverse grejer. Båda barnen hade superskoj. Tror även att Alice är en blivande hästtjej, hon skratta, tjöt och viftade för fullt när hon såg hästarna.

Sen blev det ett glassbesök hemma hos Joakims mamma och efter det har vi varit hemma och haft Marie med barn över och även grillat.


Glasspaus

Publicerat: 2012-05-25 | 15:31:14 i Alice framsteg och träning

Efter att ha klippt gräs och tagit en runda med trimmern, rensat ogräs och sopat så tar jag och Philip en glasspaus och lyssnar på fågelkvitter :)


/det här skrev jag för några dagar sen men publiceringen blev knas med.


Fortsatt fint....

Publicerat: 2012-05-25 | 08:24:12 i Allmänt
Ja eftersom det fina vädret fortsätter så blir det ju dåligt bloggande. Igår var jag knappt inne på hela dagen. Var ute med barnen. Vi åt frukost ute tillsammans, dock inte nån lugn frukost då den pojken som bor här i närheten kom förbi och sprang runt. Efter frukosten lekte Philip med honom och dom badade. Dock är han ju helt sjukt vild. Jag blir helt slut när han är här och man får hålla efter honom. Efter några timmar fick jag skicka hem honom helt enkelt.



Sen hade vi jätte mysigt jag och Philip. Alice sov middag och då passade jag på att bada tillsammans med Philip. Badade nog en timme ungefär i hans pool. Jätte skönt och mysigt.

Sen var vi inne och duschade och fikade. Philip kissade på pottan efter att själv ha sagt att han ville dit.

Vid 4 tiden kom Marie med barn förbi en sväng och Philip och William lekte för fullt. Både inne på Philips rum och i poolen.

Och efter 5 nån gång kom familjen Thorsell förbi och så grillade vi tillsammans.

En riktig heldag alltså som avslutades med eurovisionkval som jag dock somnade till när röstningen skulle börja. Va liiite trött.

Idag tänkte jag och barnen åka till Emaus. Kommer nog bli uppskattat tror jag.

Som en dans ;)

Publicerat: 2012-05-23 | 12:28:58 i Allmänt
Såhär på förmiddagen när Philip är på dagis brukar jag passa på att städa lite här hemma. Är skönt att ha det gjort så kan man hitta på annat sen. Och det är liksom inte tråkigt att städa längre. Har fått rutin på det och sätter på min spellista på spotify i högtalarna. Sen sjunger jag med och dansar fram här hemma. Och det är inte bara som jag skriver, ser nog rätt kul ut om nån skulle kika in. Men det blir så mkt roligare att greja. Tar en liten svängom med Alice emellanåt också.

Nu är jag klar med städningen förutom damsugningen. Men satte mig ner lite för att uppdatera min spotifylista litegrann. Men det är strax dags att slita sig från datorn och ta en dans med damsugaren. Även plocka fram kött för idag ska det grillaaaaas här hemma.

Har även lovat Philip att sätta upp poolen på baksidan idag. Får väll ta upp Alice pool också. Så det blir nog lite poolhäng där bak efter dagishämtningen idag.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!