Sista oktober...

Publicerat: 2010-10-31 | 10:58:07 i Allmänt
Ja imorgon är det alltså november, månaden vi har väntat på! Känns bra kan jag lova....

Inatt fick vi tvättat upp en hel del kläder. Jag orkade vara vaken till 1 ungefär men sen gick det bara inte längre så Joakim var uppe själv det sista. Men nu ska jag strax ta och vika och sortera all tvätt så jag drar allt mitt strå till stacken ändå. Ska även bädda i nya vagnen med sängkläderna som också dom blev tvättade igår.

Sen får vi skynda oss lite så vi hinner göra allt som är planerat idag, ta ur airbag och byta däck. Sov lite för länge på morgonen idag så vi kom igång lite sent. Även om vi ställt tillbaks klockan en timme. Nu är det verkligen vinter!

Nä, dricka ur sista klunken med hallonbladste och sätta lite fart kanske, saknar min älskade lille goseplupp också!!!!

Tvätta....

Publicerat: 2010-10-30 | 23:20:46 i Allmänt
Ja nu börjar äntligen våran tvätt tid i tvättstugan.... Fast både jag och Joakim är trötta och hade nog hellre sovit vid det här laget. I alla fall jag hade gärna sovit nu och alla andra dagar hade jag nog gjort det. Men ska försöka hålla mig vaken ett tag till i alla fall så Joakim slipper vara vaken och tvätta själv.

Mina fötter
är för övrigt helt döda idag, svullna och trötta. Så det ska bli skönt sen när jag väll lägger mig att få lägga upp dom i högläge och kanske minska svullnaden litegrann i alla fall. Och just nu håller bebis på att slå på min kisseblåsa vilket både gör ont och känns mindre trevligt kan jag lova.

Måste föresten berätta om hur söt Philip var igår kväll. Jag satt i soffan bredvid honom och då skulle jag lyfta upp tröjan från magen tyckte Philip och så sa han "heeeej bebisen" och sen sjöng han bä bä vita lamm flera gånger för bebisen. Och så fick bebisen även ett par pussar också. Han kommer nog bli bästa storebrorn. Även i morse så skulle jag hålla upp tröjan så han fick säga hej till bebisen.

Nä nu
gäspar jag, funderar på om man kanske inte ska ta och dricka en kopp hallonbladste eller nått.

En härlig lördag....

Publicerat: 2010-10-30 | 17:26:46 i Allmänt
Ja vi har haft riktigt fullt upp idag.

Först fick
vi sovmorgon till halv 9, det tackar vi sjusovaren Philip för, underbart! Sen åt vi mysig lördagsfrukost bestående av risgrynsgröt, stekt potatis och äggröra. Philip åt hur mkt som helst. Efter frukosten röjde Joakim ur bagaget på våran bil sen åkte vi allihopa och hämtade upp Philips farfar och så drog vi till marknaden här i vbg. Där var det som vanligt MASSOR med folk och man fick gå och trängas men det är ändå mysigt. Men det är ju mest krimskrams som säljs. Vi köpte vitlökskorv och nån peperonikorv, marknadspepparkaka, kanderade mandlar, brända mandlar, nån sorts nougatgodis till Joakim och kokostoppar. Blev bara massa ätbart =P Philip fick en radiostyrd bil av sin farfar också då blev han glad. Sen tog vi en korv med bröd i ett hörn.

Efter marknaden
åkte vi hem till Joakims föräldrar där vi släppte av Joakims pappa och även våran lille plupp som ska sova där inatt. Vi ska tvätta halva natten i tvättstugan bl.a.

Och efter vi släpt av dom så åkte vi ut till överby och köpte den nya vagnen. En carena double swing. Kommer nog bli jättebra, den känns bra och jag har hört mkt gott om den. Fick testat så den gick in i vårat bagage också och det var no problemo. Så nu har vi tre vagnar... Vi tog även en liten lunch ute på överby hungriga som vi var medans dom satte ihop våran vagn.

Och nu
är vi alltså hemma igen. Joakim håller på att röja i köket och jag tar igen mig lite i soffan efter allt promenerande idag. Vagnen står i hallen och i tvättmaskinen håller jag just nu på att tvätta upp täcke och sängkläder till vagnen. Så där ska det bäddas mysigt sen när det är torrt.

Nu är det fredagsmyyyyyys

Publicerat: 2010-10-29 | 21:00:00 i Allmänt
Just nu kollar vi på idol och har fredagsmys. Älskar fredagar och att det är helg nu! Och att Joakim är hemma med oss. UNDERBART!!!

(Skrev det här inlägget tidigare idag men var bara tvungen att testa tidsinställt inlägg och se om det funkade)

Slutgiltigt besked....

Publicerat: 2010-10-29 | 13:13:55 i Allmänt
Ja idag fick vi det slutgiltiga beskedet att vi inte får lägenheten. Visste ju i och för sig innan att det var kört men nu var det officiellt. Tror Joakim har levt på lite hopp in i det sista. Bara att hålla tummarna nu för att det dyker upp nått annat snart som man kan söka. Ligger en 4:a ute på kronogården just nu men det är låååååångt ifrån aktuellt om man säger så.

Philip verkar
för övrigt inte ha nån lust att sova middag idag. Han ligger och babblar och sjunger därinne för fullt. Lite skit för jag hade gärna vilat ögonen några minuter på soffan. Och så hade jag gärna värmt mig en tallrik med nudlar för jag är hungrig. Men om han hör att jag börjar rota runt i köket så är det nog väldigt kört med att han vill ligga kvar inte i sitt rum.

Sen får vi se i helgen också om det kanske är så att han åkt på vattkoppor nu. Han har sen förra helgen haft en prick på ena kinden som jag inte tänkt så värst mkt på för ibland kan han få så men nu har han fått en till prick på kinden och en i pannan. Så vem vet. Får hålla ukik efter mer prickar i helgen som sagt. Hade varit skit om han åkte på vattkoppor nu men sammtidigt så är det ju bättre nu än sen när bebisen kommer. Men det har varit så mkt sjukdommar för honom nu det sista. Kan han inte bara får vara frisk några veckor i sträck?

Tvätt

Publicerat: 2010-10-29 | 11:30:03 i Allmänt
Ja lite har jag fått gjort i alla fall, vikt tvätt, hängt upp tvätt och startat en ny tvätt. Och bäddat rent i Philips säng. Även plockat undan lite skräp och så. Kanske tar och röjer det sista sen när Philip sover middag. Jag kan visst inte hålla tassarna borta =P Men man vill ju kunna koppla av en fredagkväll och känna att det är fint hemma.

Imorgon har
vi även fullt upp. Vi ska köpa vagn, gå på oktobermarknaden, städa ur bilen. Sen ska Philip nana hos sin farmor och farfar så ska vi ha stortvättning i tvättstugan hela natten. Och på söndagen ska vi plocka ur airbagen ur bilen och byta däck. Fullt upp med andra ord så det är lika bra att få städat idag.

Snart är
det dags att traska bort till dagis igen och hämta lillplupp. Är väll måttligt sugen på den promenaden just nu men om jag vill ha hem min plupp (som jag verkligen vill) så är det ett måste. Längtar efter att få pussa på min lilla busonge......!

Bara att inse...

Publicerat: 2010-10-29 | 09:59:56 i Allmänt
Normalt sett så brukar jag gå till dagis och lämna Philip på morgonen och sen när jag kommer hem igen så tar jag tag i allt som behöver göra hemma, städa, tvätta och sånt. Får typ ångest om jag inte gör det för jag vill ja ha fint hemma. Och sen så är det iväg till dagis igen för att hämta Philip och när jag kommer hem igen så har jag kört helt slut på mig.

Nu får jag nog börja inse att det kanske inte går varje dag att jag kör slut på mig själv på det viset. Kanske bättre att inte bädda sängen en dag för att istället ta det lite lugnt. Igår var en sån dag. Jag var helt och hållet slutkörd och orkade knappt ta mig till och från dagis på morgonen. Promenaden var pest och pina. Jag satte mig på soffan och tog det lugnt när jag kom hem istället för att städa. Men sen fick jag ändå panik det allra sista och ställde mig och stressade med disken precis innan jag skulle gå och hämta Philip.

Idag är jag faktiskt inte ett dugg piggare, är helt slut i kropp och själ faktiskt. Så det jag har gjort idag är att jag startat en tvättmaskin och sen satt mig på soffan. Och jag SKA ta det så lugnt som möjligt faktiskt. Men tvätten måste jag ta hand om eftersom det hade läkt kiss ur stackars Philips blöja inatt så det var bara att slänga grejerna i tvättmaskinen. Tyckte så synd om honom när jag kom in och såg hur blött det var i sängen. Sen måste även hans ena gosetäcke tvättas så vi får väll se hur populärt det blir sen när han ska sova.

Nä som
sagt, det är bara att inse att man är stor och klumpig med ont i kroppen och knappt sover på nätterna, promenaden till och från dagis två gr om dagen räcker mer än väl för att tömma mina energidepåer.

Spöregn

Publicerat: 2010-10-28 | 13:03:22 i Allmänt
När jag skulle gå till dagis så regnade det inte något så jag tog bara en fleecetröja på mig. Men på vägen hem så öppnade sig himlen och det spöregnade verkligen, Jag blev blöt kan man ju säga. Philip däremot satt väl skyddad i vagnen under regnskyddet med alla sina ytterkläder på så han var torr och tyckte mest det var roligt med regnet. Det tyckte inte jag. Philip sa att jag ska ha stövlar på mig när det regnar, förståndigt av honom och jag håller med honom helt. Men tyvärr har jag inga stövlar.

Nu sover
Philip i alla fall och jag har duckit ett sort glas oboy. Var riktigt sugen på det idag. Skulle värmt mig lite lunch men känner mig inte hungrig alls så jag väntar med det. Det får räcka med oboyen för tillfället faktiskt.

Nu ska jag även lägga mig på soffan och ta en power nap för jag är så trött, så trött.

Nagelbandsinfektion

Publicerat: 2010-10-28 | 11:14:01 i Allmänt
Ja det är vad Philip har på en av sina fingernaglar. Han har haft det i ett par veckor. Började med att det var lite svullet och rosa och sen har det blivit värre. Nu idag ser det ut som det är varigt under nageln liksom. Det står att det ska gå över av sig själv i dom flesta fall men jag börjar undra lite nu. Men han verkar inte bekymrad över det alls så vi får avvakta ett par dagar till kanske och se om det blir nån förbättring men om inte så ringer jag nog vårdcentralen eller nått.

Ska se
sen i eftermiddag och jag kan få ta en dust med Philip och få skrubbat bort varet och så och göra det rent. Det blir nog uppskattat från hans sida skulle jag tro....

Nä om
man ska ta ett ryck och i alla fall starta en diskmaskin kanske, usch vad slapp jag varit den här förmiddagen. Och tiden bara flyger iväg......

Aaaaaaaj!

Publicerat: 2010-10-28 | 10:02:15 i Allmänt
Ja idag har jag ont, ont, ont..... Ont i mina mörbultade fogar. Har sovit skit inatt, har varit en pina att vända sig om i sängen. Det är nästan så jag kan bli arg på Joakim på natten när jag ser hur gott han sover den lille grisen.

Att gå
till dagis idag var inte direkt nån skön promenad kan jag ju inte säga, men jag lyckades ta mig dit och hem i alla fall. Men normalt städar jag undan här hemma direkt när jag kommer hem men nu fick jag faktiskt sätta mig en stund först. Får ta och städa undan om en liten stund istället.

Philip var
en riktig sjusovare imorse föresten, det var jag som gick upp 10 i 8 tillslut och när jag var på toa så vaknade han. En liten tröttis. Men jag klagar absolut inte!

Måste även
ta tag i dag och packa dom sista grejerna ner i BB väskan och skriva en lapp att lägga på med dom grejerna som man får slänga ner det sista så den verkligen är helt klar. Så det går snabbt och smidigt att dra när den dagen kommer.

Nästa föräldragruppsdag
är om två veckor på onsdagen och då är jag i v.39. Jag vill ju självklart vara med den gången också för det var jätte trevligt men sammtidigt så gör det abslut inget om vi istället fått bebis =P

Föräldragrupp.

Publicerat: 2010-10-27 | 18:08:26 i Allmänt
Det var jättekul att komma iväg på föräldragruppen. 5 gravida och två pappor var det med idag. Jag är den ända som redan har ett barn. Är väll inte så vanligt att man går på föräldragrupp med andra barnet kanske men jag tyckte det kunde vara kul. Fick testat min nya poncho också och den var jättego, den kommer jag nog bo i från och med nu. Jättemysig.

Men nu
är det det rätt skönt att vara hemma och att Joakim är hemma och att man kan ta det lite lugnt för första gången idag, har verkligen stressat hela dagen känns det som. Och det märks i mina fogar också att jag kanske varit lite för mkt aktiv idag.

Det pratade
vi om på gruppen idag lite också det här med foglossning. Många tror typ att man ska hålla igång och vara aktiv och röra på sig eller träna för att typ träna bort det men foglossning blir INTE bättre av att hålla igång eller röra sig, snarare tvärtom. Sen kan man ju inte direkt sitta stilla hela dagarna heller, speciellt inte nu när man redan har en lite plupp hemma.

Ja det hanns inte med att fixa nått hår idag.

Stressigt värre....

Publicerat: 2010-10-27 | 12:57:58 i Allmänt
Ja, jag fick gjort det sista med städningen förut i alla fall, allt utom att plocka undan Philips leksaker som han haft i badkaret. Dammsugningen tog verkligen död på min rygg.... Men jag hann med nöd och näppe precis ta en dusch och sen snabbt slänga på mig kläder och iväg i regnet till dagis.

Eftersom min rygg var slut så kunde jag inte gå så snabbt så jag blev ett par minuter sen, självklart skulle det här vara en dag då Philip inte ville ifrån dagis. Han ville stanna och leka mera. Så det blev en jätte arg Philip som jag i princip fick släpa ut i hallen och ta på kläder under gallskrik. Efter ett tag lugnade han ner sig lite i alla fall.

Och så hem igen i regnet och blåsten och med ryggen ännu mer pajj så det gick ännu långsammare att gå och med sammandragningar hela tiden som också gjorde det jobbigare.

Tillslut kom
vi hem i alla fall, nästan en halvtimme senare än vad vi brukar komma hem. Nu sitter jag i soffan och väntar på att mina nudlar ska bli klara så jag kan få kastat i mig lite mat och vila ryggen ett par sekunder för jag måste hinna sminka mig litegrann i alla fall innan jag ska iväg till föräldragruppen. Fixa håret kan jag nog glömma att jag ska hinna, får bli toffs. För nu kommer Philips barnvakt om en halvtimme.....

Stress, stress, stress.............

Piggare

Publicerat: 2010-10-27 | 10:39:05 i Allmänt
Ja idag är jag bra mkt piggare än igår. Fattar inte vad det var med mig igår riktigt för jag var så sjukt, sjukt trött och sliten. Men idag är det som vanligt. Så pigg som man nu kan vara när man är gravid i v.37 och sover dåligt på nätterna.

Har i alla fall fått plockat lite här hemma nu som inte gjorts ordentligt på flera dagar så det var en hel del att göra tyvärr. Så nu är jag lite lagom sliten i kroppen. Sitter och vilar lite i soffan en liten stund men strax får jag ta och dammsuga och sen hoppa in i duschen. Ska ju på föräldragrupp sen i eftermiddag så jag får duscha nu innan Philip ska hämtas och sen får jag sminka mig och fixa håret efter han har hämtats.

Just nu
sitter jag och dricker den sista glöggen också. Japp jag har druckit upp en hel glöggflaska själv bara sedan i måndags. Men det är ju sååååå gott med lite varm glögg.

Nä nu
får jag väll strax ta mig i kragen och dra mig upp från soffan för lite dammsugning så jag hinner duscha också. För jag är ingen snabbduschare, tar minst en halvtimme för mig att duscha. Hur lång tid tar det för er?

HM

Publicerat: 2010-10-26 | 17:29:22 i Lägenheten/inredning
Fick ett paket på posten från HM idag. Med grejer jag beställde för ett bra tag sedan men som inte fanns på lager. Hade nästan glömt bort det men så kom paketet idag som sagt.

En poncho och ett par mjukbyxor till mig, kommer bli perkfekt att mysa runt i nu och efter bebis kommit. Och sen några kuddöverdrag. Våra kuddöverdrag som vi har i soffan nu sjunger änna på sista versen, söndriga och slitna så det var dags att byta. Men det fattas 4 överdrag som fortfarande inte fanns på lager som tydligen kommer v.45. Jaja det kommer ju innan jul i alla fall.



Sen har
vi ju även varit iväg och tagit kort på Philip igen. Han var lite svårflörtad, satt mest och kollade förundrat på alla lampor och grejer som fotografen hade men på ett kort fick han till ett riktigt gapskratt. Kanske inte det där fina porträttleendet som man är ute efter men han såg glad ut i alla fall. Så nu ska jag strax gå in på internet och skicka in beställningen på korten.

Sen får
jag ställa mig med maten också, lite sen middag men bättre sent än aldrig. Joakim och Philip sitter och leker med play doh lera just nu, mina goingar.

Jaha

Publicerat: 2010-10-26 | 14:44:01 i Lägenheten/inredning
Inte så länge jag kunde sova, har för ont i fogarna för att kunna ligga skönt, men jag halvslummrade väll i en halvtimme kanske. Men, men nu är det snart dags för Philip att vakna och för oss att ge oss iväg till fotografen igen.

Tänkte visa före och efter bilder på väggen i vardagrummet....

Före....

Efter....(Men en tavla till ska upp också.)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!