Fredag

Publicerat: 2011-04-29 | 10:30:28 i Allmänt
Nu är det fredagsmyyyyyyys......

Ja nu är det äntligen fredag. Ikväll blir det att grilla fläskfile, ska strax ta och lägga den i marinad så den får gotta till sig ordentligt. Philip frågade om vi skulle grilla nästan det första han gjorde imorse. Han tycker det är roligt för när Joakim grillar så brukar dom sparka lite boll emellanåt och Philip leker för fullt där ute.

Och att det är fredag idag betyder att vi bara har helgen emellan oss och huset nu! Den här månaden har gått någorlunda snabbt faktiskt. Och jag tror nog att helgen kommer gå snabbt också. Imorgon ska vi göra ett sista ryck här hemma, tvätta upp kläder, spola av utemöbler och lite sånt. Och på söndag ska vi till Prässebo på kalas, min syster fyller 12 år i veckan som kommer. Så ja vi kan nog få tiden att gå.

Måndagen kommer
nog däremot säkert att gå låååångsammt fram till 12 då vi kan åka och hämta våra NYCKLAR!!!!!

Liseberg.... svindyrt för barnfamiljer

Publicerat: 2011-04-29 | 10:22:37 i Allmänt
I år har Liseberg gjort en del ändringar med sina priser. Barn över 110 cm får betala entre istället för 7 års gräns. Sen har dom tagit bort lisebergshäftet och istället infört lösa biljetter för 20 kr styck (!). Och även tagit bort att föräldrar får åka med gratis på vissa barnattraktioner. Istället för lisebergshäftet har dom infört ett miniåkpass som är lite billigare än det vanliga åkpasset.

Så om man åker med ett barn som ändå vill åka lite attraktioner och vissa kanske flera gånger så får man köpa ett åkpass för barnet och en för den vuxne. Är man två vuxna som är med så är det ju tråkigt om bara den ena kan åka så då får man köpa åkpass till båda vuxna. För att köpa lösbiljetter för 20 kr styck blir ju väldigt dyrt i längden om man ska ge biljetter för både barnet och den vuxne och på många attraktioner kostar det ju flera biljetter......

Detta nya
system straffar barnfamiljer, tycker det är helt sanslöst vilka priser dom tar!

Här är en länk i en artikel i GP där dom tar upp det hela.

Grillat är godast

Publicerat: 2011-04-28 | 22:08:00 i Allmänt
Åh det är så gott med grillat. Ikväll grillades det kycklingfile här hemma som legat och gottat sig i marinad. Till det blev det wookade grönsaker för mig, fetaost och lite bea sås. Som sagt, med sån mat är det lätt som en plätt att banta.

Men hur
det går med min viktminskning vet jag inte då batterierna i vågen är slut, blir väll att köpa nya och fixa med det nån gång efter vi har flyttat så det får bli en överaskning då.

Det slog mig....

Publicerat: 2011-04-28 | 13:45:53 i Allmänt
Det slog mig alldeles nyss att min plan är ju att börja plugga till hösten men som det ser ut nu så kanske jag fortfarande helammar då!! Alice verkar ju inte vilja ha det på annat vis. Och hur ska det gå då??? Kan man ha med en bebis på lektionerna liksom? Är väll kanske inte så uppskattat.... Jaja, jag får kämpa vidare med maten här hemma och hoppas på det bästa och sen prata om det med studievägledaren jag ska till på tisdag nästa vecka.

Något annat
som var idag är att jag skulle tydligen vart med Alice på BVC idag och vägt henne..... Var så fruktansvärt säker på att det var imorgon. Så nu blir det på onsdag nästa vecka istället och då är det föräldragrupp som jag också helt hade glömt bort att det va nästa vecka. Ja det är ju tur att huvudet sitter fast i alla fall även om det inte funkar =P

Några bilder....

Publicerat: 2011-04-28 | 11:23:29 i Allmänt
Syskona gos....

Alice var på gott humör igår kväll.


Och några bilder på hur vi lever här hemma just nu. Att säga att jag längtar efter att flytta just nu kan ni nog förstå. Både för att få komma till det nya huset men även för att med två barn är det ingen höjdare att leva såhär......







Dagen outfit, Alice

Publicerat: 2011-04-28 | 11:17:28 i Dagens outfit
Först hade hon på sig något helt annat men det spydde hon ner så vi fick ta ett klädbyte. Nu får hon sluta spy ner kläderna för det mesta är nedpackat så vi har inte så värst många ombyten kvar.

Tror kläningen är från lindex och strumpbyxorna med.

Ikea

Publicerat: 2011-04-28 | 08:25:35 i Allmänt
Ja igår blev det ju en tripp till IKEA tillsammans med Malin och hennes barn. Hade inte klarat mig utan henne så det var unnderbart att hon var med. Förstår inte hur det hade gått annars =)

Fick i alla fall köpt bokhyllan till Philip, trappgrindar och en del annat smått och gått som ska höja livskvaliten i nya huset. Det är konstigt det där hur det alltid dimper ner en massa smågrejer när man är på väg för att hämta möbler i självplocket. Kan det vara så att det är nån mening med att dom har den avdelningen sist så man får gå igenom hela butiken för att komma dit....haha

Philip var hos farmor undertiden och när jag skulle hämta honom så blev han jättebesviken och sa att jag inte fick hämta honom, han hade alldeles för roligt lilla pluppen.



Men nu är det torsdag och dags för dagis igen. Är lite trött efter natten men inte pga Alice för hon sov fram till strax innan 6 utan för att Philip vaknade inatt och var jätteledsen. Antagligen hade han väll drömt nått. Han fick komma över till våran säng i alla fall men det tog ett bra tag innan han somnade om ordentligt. Och jag kan inte somna innan han gjort det, något Joakim inte har några problem med. Men han vet ju att jag är vaken i och för sig.

Sen får jag väll ta min dagliga klagan på pollen också. Är inte mkt bättre idag direkt, näsan rinner och ögonen kliar. Så då har ni fått dagens pollen klagan.

Men nu börjar det strax bli dags för att klä på oss och traska bort till dagis. Ser ut att vara fint väder idag också. Är det nån mer än jag som tycker det är jobbigt att veta vad man ska klä sina dagisbarn i för kläder nu för tiden? Man vill ju inte att han ska bli för varm men inte för kall heller. Är så svårt att veta nu på morgonen hur varmt det blir idag. Men jag brukar ha med en del kläder så får dagis ta på innan dom går ut det som behövs.

En dålig bild på dagens outfit Alice. Klän...

Publicerat: 2011-04-27 | 16:43:30 i Allmänt

img_6416 (MMS)

En dålig bild på dagens outfit Alice. Klänning: PoP Strumpbyxor: lindex


Conscious collection HM

Publicerat: 2011-04-26 | 14:37:45 i Shopping/gåvor/vill ha
DotterMor

Goder morgon

Publicerat: 2011-04-26 | 08:50:41 i Allmänt
Philip är på dagis och jag sitter och snorar över en keso frukost. Varje gång jag köper keso så vill jag verkligen gilla det och får för mig att den här gången kommer jag nog att gilla det men nä, det är lika äckligt varje gång. Varför måste det vara så salt? Är nog det jag har svårast för faktiskt.

Och idag
är det jobbigt med min pollenallergi, fick skölja ögonen innan jag överhuvudtaget kunde se något och sen var ändå ena ögat näst intill igensvullet. Och näsan rinner. Men det är så fint nu när björkarna blivit så gröna så det är värt det, helt klart. Var bara att dra på solglasögona när jag lämnade Philip.

När vi
kom hem sov Alice gott i sin vagn men så ringde hon från badet och sa att det var inställt och då ställde även Alice in sin sömn.....

Ja vad
ska jag säga mer, ska snart lyfta på röven och sätta lite fart här hemma med tvätt, disk och packning.

En liten tripp...

Publicerat: 2011-04-25 | 13:43:48 i Allmänt
Nu på förmiddagen tog vi en tripp till cheapy och köpte några penslar och en burk med kvistlack. Sen blev det MAXI för att köpa grejer till grillning ikväll och även varsin glass till oss. Slutade med att Philip åt upp si glass, sista av Joakims och det mesta av min glass. Lilla busen <3

Nu får barnen sova lite och sen bär det av till Sjuntorp och Mattias och Malin. Gubbarna ska kolla på fotboll så går jag och Malin ut med barnen till lekplatsen och sen grillar vi tillsammans efteråt. För vilket härligt väder det är ute! Rena sommarvärmen. Den här påskhelgen har varit över förväntan vad gäller vädret. Och nu är det exakt 1 vecka kvar tills vi får hämta nycklarna till huset! Att säga att vi längtar är bara förnamnet.

Men nu ska jag fylla på vätskereserverna med lite saft, imorgon blir det nyttigt liv för mig igen. Har många, många kilon kvar att gå ner.

Underbart!

Publicerat: 2011-04-24 | 12:55:54 i Allmänt
Åh vad det är härligt ute, riktigt sommarväder. Vi har varit ute hela familjen nu ett tag och bara haft det skönt. Hade Philip fått bestämma hade han lätt varit ute hela dagarna. Men han måste få sova och vi måste få gjort lite andra saker inför flytten också. Nu är det ju bara 1 vecka och 1 dag kvar tills vi får nycklarna!!! Tjoho!

Gårdagen var jätte trevlig också med supergod mat och gott sällskap. Mamma hade lagat anka så det fick jag smaka för första men absolut inte sista gången, mums vad gott det var. Vi var väll hemma igen vid halv 12 tiden ungefär med två väldigt trötta barn.

Alice och min mormor.

Mamma och Alice

Philip uppe i rutschkanetornet nu på förmiddagen.








Påskprinsessan!

Publicerat: 2011-04-23 | 13:44:19 i Allmänt
Alice vill önska Glad Påsk här i bloggen också. Och idag är hon en riktig liten påskprinsessa, ja en prinsessa och inte en kärring för hon är alldeles för söt.

Om lite
mer än en timme drar vi till mamma och vi är klara här hemma alla utom Philip som ligger och sover, han får bli påskgubbe när han vaknar sedan.


Glad Påsk!

Publicerat: 2011-04-23 | 10:06:18 i Allmänt
Idag är det påskafton, något Philip längtat efter då det ryktades här hemma att påskharen brukar komma med påskägg som han gömmer någonstanns.

Igår kväll
lekte Philip att Alice ena sko var påskharen som hoppade omkring och delade ut godis till mig och Joakim. Sen gick han väldigt glatt och la sig för efter man sovit gott så skulle ju påsken vara här!!

Och hela morgonen idag har han pratat om påskharen och påskägg.... Och tillslut kom stunden då vi gick ut på baksidan och letade......



Letandet var i full gång....

Den var inte under gräsklipparen.....

Sen fick Philip syn på ägget!

Där var det ju!







Sen ropade Philip tack till påskharen som bor i skogen....

Nu äts
det godis för fullt här hemma och vi kollar på Ronja rövardotter som går på barnkanalen just nu. Efter Philip har sovit middag idag åker vi till mamma och Stefan på lite påskmiddag. Lina och mormor & morfar ska också dit, ska bli jättekul. Och med oss dit kommer det nog följa med både en påskgubbe och en liten, liten påskprinsessa.

Fullt upp

Publicerat: 2011-04-22 | 13:38:08 i Allmänt
Ja det blir inte lika mycket bloggande just nu. Vi passar på att njuta av det fina vädret och även packar för fullt här hemma.

Igår var vi ute på kvällen och sen åkte Joakim iväg till Mattias och Malin för att kolla på AIK-IFK matchen. Och det gick ju bra. Och här hemma så passade jag på att bada båda barnen på kvällen. Första gången som dom fick bada tillsammans i badkaret. Det tyckte Philip var skoj.

Lite roligt var det att hjälpa mamma och tvätta Alice genom att hälla vatten på hennes mage....

Det hände även att Alice råkade få lite vatten i ansiktet också, något som hon inte direkt uppskattade så värst mycket.

Sen fick Alice komma upp och mysa i handduken......

Medans Philip fick sig en ordentlig tvätt.

En liten mys Alice från i morse.

Idag har
vi packat och grejat lite på förmiddagen men även vart ute hela familjen och lekt. Nackdelen med att vara ute såhär mycket nu är att det straffar sig med att jag sitter med sjukt kliande ögon och näsa nu, men det är helt klart värt det. Philip älskar att vara ute ochvädret är underbart, sånt väder som det ska vara på påsk tycker jag.

Just nu
sover båda barnen, Philip i sin säng och Alice i vagnen i hallen. När Philip vaknar går vi säkert ut igen, det lovade vi honom. Annars hade vi nog aldrig fått med honom in över huvud taget.

Imorgon är
det påskafton och då åker vi till mamma och firar där. Men innan vi åker dit är planen att måla lite ägg och att Philip ska få leta efter sitt påskägg ute någonstanns. Även om vi inte direkt har påskpyntat nått här hemma får man ju fira lite så gott det går här i röran.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!