Maten puttrar

Publicerat: 2010-07-31 | 18:28:01 i Allmänt
Håller på med en ny maträtt just nu, limekyckling med ris. Får se hur detta smakar. Lite sen middag men bättre sent än aldrig.

Känner annars att jag verkligen inte mår helt ok idag ändå, mår super illa just nu och är alldeles snurrig. Hoppas verkligen det är bättre till imorgon. Ska ta mig ett bad efter maten i alla fall, känner att jag behöver det.

Annars har vi varit iväg och köpt den där sitsen till toan åt Philip i alla fall. Blev en som ser ut som en anka så nu får han välja om han vill sitta där eller på pottan.

Nä nu får jag återgå till maten som jag skulle tro är i princip klar nu.

Blockflöjt

Publicerat: 2010-07-31 | 10:58:48 i Allmänt
Philip fick en blockflöjt i födelsedagpresent av mig och Joakim. Just nu går han och blåser i den förut, nääästan så man ångrar inköpet,haha. Nejdå vi är inte så farligt ljudkänsliga.

Idag mår jag lite bättre än igår, har inte riktigt lika ont i kroppen och tror inte jag har någon feber längre. Har ingen febertermometer så man får gå på känslan, för jag vill inte låna Philips rumptermometer =P. Så vi funderar lite på att dra till trestad lekland idag. Är ju återigen skitväder ute idag och Philip skulle behöva rasta av sig. Men det blir nog inte att vi drar dit fören efter hans middagslur.

Själv ska jag nog slappa lite i soffan eller sängen ett tag till och ladda mina batterier ytterligare och sen hoppa in i en dusch, då brukar man känna sig både piggare och gladare.

Krasslig

Publicerat: 2010-07-30 | 19:45:12 i Allmänt
Mår inte alls bra idag. Vaknade som jag skrev i förra inlägget inatt av att jag hade ont i nacke och så och det blev då inte bättre under dagen. Men fick i alla fall förklaringen till varför jag hade så ont sen när jag började känna mig alldeles febrig och bläää. Brukar ofta få ont i kroppen när jag har feber. Så idag har jag inte gjort mycket annat än att ligga i sängen. Just nu sitter jag faktiskt upp i soffan med massa kuddar runt mig. Ska strax ta en alvedon igen och hoppas att den hjälper lite.

Joakim är iväg och köper revbenspjäll. Det var det ända jag kunde tänka mig att äta ikväll och nått måste man ju få i sig.

Hur har det gått med Philips potträning idag då?

Jo det har gått helt ok. I förmiddags så kissade han i badrummet när han och Joakim var därinne fast inte på pottan utan han kissade på vårat badrumsskåp när han stog naken och tvättade händerna. Sen kissade han på pottan strax innan han skulle sova middag efter lunchen. Inget i kallingarna i alla fall.

När han sov middag fick han ha blöja på sig igen och den hann han faktiskt bajsa i innan han fick på sig kalsonger igen efter han vaknat.

Eftermiddagen har varit lite mer si sådär. Jag har ju varit ganska utslagen så ansvaret hamnade mest på Joakim. Philip har vid två tillfällen kissat i kallingarna men inget i pottan.

Men imorgon är en annan dag igen med nya tag och förhoppningsvis mår jag bättre så jag orkar vara med lite mer.

Vi har i alla fall våran kisslåt som vi sjunger varje gång han sitter på pottan:

"Kiss på pottan och ha det bra, sitta lite och fundera.
Varm om stjärten som en sommardag, jag tror jag kissar lite mera."

Imorgon blir det antagligen så också att vi köper en sån där sits till toalettstolen så han kan sitta där istället. Tror han skulle gilla det mer faktiskt.


Lite bilder

Publicerat: 2010-07-30 | 10:19:05 i Allmänt
Jag skulle ju lägga in bilderna igår kväll men det blev lite senare hos Lina än jag trodde så jag får lägga in dom nu istället.

Sitter och målar lite....



Rolig dinosar på Borås djurpark

Grisarna var spännande....

Girafferna och elefanterna var ännu mer spännande.

 



Philip tyckte att aporna skulle bada.

 

Mina älsklingar <3



 

Björnarna tyckte Philip var riktigt skoj, speciellt när dom badade.

   



Busungen....

Bus på en lekplats



Kör traktor...



Grillning hemma hos oss i onsdags...



Malin, Matilda och Mattias.

Det var alla bilder för den här gången.


Igår var jag över hos Lina så fick vi börjat på klänningen, ska dit idag igen och då kanske vi förhoppningsvis hinner klart. Har sjukt ont i nacken idag också. Vaknade inatt av att jag hade ont och har antagligen legat väldigt konstigt när jag sovit inatt.

Sen är det premiärdagen idag också för Philip att börja med kalsonger. Han fick på sig kalsonger direkt när han vaknade. Än har det inte hänt nått varken i pottan eller i kalsongerna. Får väll se hur detta går.

Shopping

Publicerat: 2010-07-29 | 14:31:53 i Allmänt
Idag blev det att vi drog en sväng till överby. Har fått beställt alla blommor till bröllopet nu så det är klart sen blev det lite shopping också. En badbalja och badstol till bebis (har inte kvar Philips gamla) sen blev det även två bodys till bebis. Philip fick också ett par grejer såklart, en kizz t-shirt och sen 6 par kallingar. Imorgon börjar potträningen på hög nivå =P Nu ska han få gå runt i kallingar på dagarna. Så vi har väll tänkt ta bort alla mattorna från golvet och sen ska jag se om jag hittar lite plastad froté som vi kan lägga under klädseln i soffan också. Vet att vi ska ha nånstanns här hemma i alla fall.

Nu blir det att dra iväg igen för min del. Ska åka till Lina och så ska hon fixa med bröllopskläningen. Ska även ner på stan och kolla om dom har nån underkjol någonstanns där. Kanske blir det att köpa en subway smörgås också bara för att. Har länge velat testa deras smörgåsar.

Bilder från Borås,gårdagen och dagen LOVAR jag att lägga in ikväll. Då ska jag sätta mig vid den andra datorn för en gångs skull. Det är där vi lägger in bilderna.


Borås djurpark

Publicerat: 2010-07-28 | 10:03:32 i Allmänt
Ja det blir väldigt dåligt bloggande nu men eftersom Joakim har semester så vill man ju inte bara sitta inne och uggla framför datorn.

Igår kom vi helt spontant på att vi skulle dra till borås djurpark. Det var ju sånt härligt väder. Så dit åkte vi och Joakims pappa följde också med. Blev en helt underbar dag verkligen. Philip var på topphumör och älskade att springa runt och kolla på alla djuren. Han åkte i princip ingenting i vagnen utan gick själv hela tiden. Tycker han borde blitt lite trött men han sov ingenting på dagen igår. Han sov inte i bilen varken dit eller hem och kom inte i säng fören efter klockan 8 igår kväll. Men humöret var på topp hela tiden ändå.

Det blev väldigt många kort tagna igår och dom ska jag allt ta och lägga in sen. Idag kommer Mattias, Malin och lilla Matilda över på lite grillning. Verkar ju bli härligt väder idag också.

Måste plocka undan lite av plupps leksaker som ligger utspridda lite överallt här hemma bara, och sen behövs gräsmattan klippas (väldigt mycket) men det vet man aldrig om det blir av. Det är Joakims jobb. Hade allt kunnat göra det själv om det inte var så att min rygg går av då.

Bilder från förra årets Borås besök.



Möhippa

Publicerat: 2010-07-26 | 18:58:35 i Allmänt
Igår blev jag överasskad med en möhippa. Var verkligen en superrolig dag/kväll. Men jag får skriva och berätta mer om den ikväll eller imorgon. Har super ont i huvudet just nu så jag orkar inte skriva nu egentligen. Tänkte bara uppdatera och berätta att jag lever.

Känns bra att det är v.24 idag också. Eller varje vecka framåt känns bra för det betyder att det är en vecka mindre att vänta.

Nä nu ska jag få i mig lite föda och sen vila mitt huvud.

V.24

Publicerat: 2010-07-26 | 10:24:07 i Graviditeten

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 


Vagn

Publicerat: 2010-07-24 | 17:26:05 i Shopping/gåvor/vill ha
Har suttit och kollat runt lite på nätet nu på begagnade vagnar. Finns väll inte nått intressant egentligen. Sen är jag inte så mycket för begagnat över huvud taget heller. Speciellt inte med vagnar, tycker det känns bättre att ha riktig garanti på grejerna och ha det fräscht.

Vi ska börja försöka lägga undan lite pengar. Vilket inte är sååå lätt speciellt inte nu under semestern då man vill hitta på lite olika grejer men försöka kan man ju alltid.


Här är vagnen som vi faktiskt känner mest för, ok pris också för att vara en barnvagn. Dom är ju inte gratis direkt. Men den verkar smidig att köra med stora hjul. Sen har det två sufletter och man kan ställa liggläget individuellt. Och att det är stora varukorgar är verkligen ett plus.


Mångdubbla möjligheter. Double Swing går att komplettera med en eller två liggkorgar och därigenom anpassas till barnens ålder. Vagnen är utrustad med lufthjul för en skönare och mjukare åktur. När barnen sitter vid sidan om varandra kan de interagera och känna trygghet med varandra.

  • Kan fällas med liggkorgen monterad
  • Individuellt ställbara ryggstöd
  • Lufthjul
  • Svängbara framhjul med låsspärr
  • Rymliga varukorgar med dragkedja
  • 5-punktsselar
  • Transportlås
  • Avtagbar handtagsbåge
  • Kan kompletteras med liggkorg, fotsack, åkpåse och regnskydd




Lördag

Publicerat: 2010-07-24 | 16:36:14 i Allmänt
Ja vad har vi gjort hitills idag? Inte allt för mycket. Jag vaknade vid 7 tiden men låg och drog mig i kanske en timme innan jag väckte Joakim. Sen gick vi upp tillsammans och väckte Philip vid halv 9! Ja han sov som en liten gris. Så ställde jag mig och gjorde scones till frukost. Hade glömt att vi knappt hade nått mjöl kvar hemma men det räckte precis, precis, precis. Inte en smula mjöl kvar här hemma nu.

Efter frukosten så hoppade Joakim och Philip i badet och busade där ett tag. Och efter badet så gick vi ut allihopa. Fast bara precis här utanför. Philip hade med sig sina nya gatkritor han fick igår och målade lite med dom, jag satt på en bänk och kollade på och Joakim kämpade som en idiot för att få igång vespan som bara stått i vårat förråd i snart två år. Det gick inge vidare. Men ska testa och hälla i lite mer bensin i tanken sen så får vi se. Den har ju som sagt stått lääänge.....

Nu är pojkarna mina iväg och handlar lite grejer som vi glömde handla igår. Idag blir det tacos till middag. Ska bli göttigt.

Imorgon bär det av till Prässebo. Ska väll börja röja lite i logen där vi ska ha bröllopsfesten och planera lite. Hoppas det blir bättre väder än det varit idag. Fick ju ta på Philip en fleecetröja när vi var ute, det var inte direkt så varmt som det varit nu det sista. Man är ovan nu ju =)

Storhandling

Publicerat: 2010-07-23 | 20:08:44 i Allmänt
När Joakim kom hem från jobbet åkte vi till Willys och storhandlade och sen fick bilen en full tank. Gött att ha det gjort men det svider i plånboken.

Nu ska vi strax äta varma mackor med tonfiskröra på, är hungrig som en gnu. Imorgon blir det tacos. Det är bestämmt redan nu. Idag var vi alldeles för slappa för att göra nått avancerat.

Och nu har Joakim äntligen semester. 3 härliga veckor tillsammans nu, helt underbart! Hoppas det blir lite fint väder nu så man kan få åka och bada och bara njuta av tiden. Sen ska vi väll försöka göra lite olika aktiviteter också.

Imorgon ska vi fira lite också med god frukost, tänkte göra lite scones. Köpte apelsinmarmelad idag när vi handlade. Det är snuskigt gott med nybakta scones med apelsinmarmelad på.

Härliga uttryck

Publicerat: 2010-07-23 | 15:49:59 i Allmänt
Barn kan ha så härliga uttryck för sig. Philip kallar t.ex tvålen i vårat badrum för tålamod. När han står och tvättar händerna så kan han sträcka sig efter tvålen och säga att han vill ha tålamod.

Sen så kan ju saker sitta fast ibland och det säger han ju att något sitter fast, men när han fått loss det så säger han att det sitter loss. Ganska logiskt egentligen. Sitter något fast så borde det ju "sitta loss" sedan =P

Nu står han här bredvid mig och tjatar om att han vill åka tåg. Fick lova honom att vi ska åka tåg någon dag. Vart vi ska åka vet jag inte, kanske åka tåg till trollhättan, haha.

Magbild v.23

Publicerat: 2010-07-23 | 14:43:21 i Graviditeten
Har varit lite dålig med magbilderna men jag tog en i måndags faktiskt, här kommer den....


Står en liten Philip bakom mig =P
V.22+0

V.22+1Här är magen med Philip i v.22+1  V.22+1 Med kläder på =P

Lite bilder (Kalas nr 2)

Publicerat: 2010-07-23 | 14:36:55 i Allmänt
Nyvaken plupp får paket.

Grävskopan från mormor och Stefan får hänga med mest överallt nu för tiden.

Mer paket.

Den hummern är en riktig pimp bil som spelar musik när man öppnar dörrarna.



Knasplupp.....

Tårta



Tågen på tårtan var mest uppskattade.


Lite bilder (Fallens dagar)

Publicerat: 2010-07-23 | 14:29:45 i Allmänt
Mat på butlers uteservering. Jag gillar deras barnportion till Philip.

Promenerar mellan sin farmor och farfar.

Philip tyckte polisbilen var väldigt fin. Så skulle han klappa på saab märket också, han vansläktas det är ju volvo som är finast.

Det var superkul att åka i det lilla tåget.

Lycklig liten 2 åring.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!