Lite klagan....

Publicerat: 2010-09-30 | 17:50:03 i Allmänt
Ni som bara vill läsa positiva inlägg utan klagomål kan ju hoppa över det här inlägget =P

Jag är
verkligen helt slut. Är så trött, så trött. Skulle helst bara vilja gå i ide eller nått. Man vill få så mkt gjort på dagarna så jag går och grejar så mkt jag orkar, sen är det promenader fram och tillbaks till dagis och så ska man roa en liten plupp, laga mat m.m m.m. Oftast går det väll bra men emellanåt så går man bara in i väggen. Idag är en sån dag. Jag har gått in i väggen känns det som.

Mina sista krafter för dagen tömdes när jag stog och försökte göra lasagne till middag, Philip ville han uppmärksammhet kan man väll säga och så var han ganska hungrig och det krånglade med maten. Allmänt kaos kan man väll säga att det var ett tag och jag och Philip hade en liten dispyt. Så när Joakim kom hem och jag satte mig på en stol kände jag bara hur slut jag verkligen var. Både psykiskt och fysiskt.

Har ont
i fogarna, ont i fötterna, ont i halsen. Och är bara helt sjukt trött och slut. Känner mig helt tom i huvudet, ungefär som när man har feber och är sjuk bara det att jag inte är sjuk. Men det är så här ibland. Man är ju ändå höggravid och det är mkt just nu. Man är tung, har ont, är trött och det är mkt hormoner som är jobbiga. Ibland har man bara dåliga dagar.

Nä jag
vet väll inte vad mer jag ska skriva egentligen. Det var väll inte direkt nått vettigt inlägg det här men ibland behöver man bara få skriva lite. Nånting kul i alla fall är att jag bokat tid för klippning, det ska bli helt underbart skönt att få bort allt slitet, för slitet det är det verkligen.

Philip VS Bebis

Publicerat: 2010-09-30 | 13:49:19 i Graviditeten
Har lite tråkigt så jag tänkte skriva lite om likheter/olikheter mellan den här graviditeten och den med Philip.

Foglossning: Den började mycket tidigare den här gången men den var faktiskt värre med Philip. Nu kan jag oftast ändå ta mig runt någorlunda och jag kan gå promenader och så, med Philip kunde jag bli helt handikappad om jag rörde mig lite för mkt. Promenera kunde jag i princip knappt göra.

Huvudvärk:
Med Philip hade jag väldigt mkt huvudvärk i början och fick även riktiga migränattacker så jag spydde och var helt utslagen. Den här gången har jag nog nästan haft mindre huvudvärk än vad jag normalt sett har.

Illamående: Med Philip mådde jag väll lite illa men det var bara en gång jag behövde spy. Den här gången har varit ungefär samma. Illamåendet har gått att hålla i schakt genom att äta regelbundet i början.

Bebisrörelser:
Philip kände jag redan i v.16-17 ungefär och Joakim kännde väll sparkar för första gången i v.23 eller nått. Nu kännde jag inte rörelser fören i v.20 nånting och Joakim kännde inte fören v.27 tror jag. Sen är den här bebisen MYCKET lugnare i magen än Philip och då var ändå Philip ganska lugn tyckte jag.

Hjärtljud: Philip hade ganska höga hjärtljud hela tiden, riktiga tjejljud enligt myten. Denna bebis har hitills haft lägre hjärtljud alltså riktiga killljud enligt myten.

Viktuppgång: Det har legat på ungefär samma hitills faktiskt. Något kg mer denna gången.

Sammlat vatten: Med Philip samlade jag på mig MASSOR med vatten, jag var svullen som jag vet inte vad, kunde inte få ner fötterna i några andra skor än ett par foppatofflor som var nån strl större än vad jag annars har. Och det var trångt det också. Sen var det ju mitt i sommaren jag var höggravid då också. Nu har jag en hel del vatten i kroppen också och är svullen och svullnar ibland upp mer ibland mindre men det är inte riktigt så illa som med Philip.

Sug: Med Philip var jag väldigt sugen på mjölk i första hand. Men annars var jag sugen på mycket frukt och allmänt fräscha maträtter. Jordgubbar åt jag som en besatt när den säsongen kom. Nu har jag mer vart sugen på onyttigheter, skräpmat, wienerbröd, coca cola. Sen är jag fortfarande sugen på mjölk men inte så mkt mer än jag annars dricker, inte alls som med Philip.

Avsmak för: Med Philip fick jag väldigt avsmak för chilinötter (som jag annars gillat). Kunde inte ens stå ut med lukten av dom. Det höll faktiskt i sig även efteråt fast inte lika extremt. Sen så är det den vanliga avsmaken för ciggaretter och hur det luktar, bläää säger jag bara. Även snus luktar hemskt illa fast det tycker jag väll annars också. Men det är ungefär det jag kommer ihåg. Nu är det återigen chilinötter, det är så vidrigt. Kan inte med smaken, lukten eller ens ljudet av dom. Och självklart så ensvisas Joakim med att äta det gämt ungefär. Sen kan jag inte med chips heller, det luktar också jätte äckligt och ljudet av dom är hemskt. Är inte så värst sugen på godis och sånt över huvud taget faktiskt.

Allmänt:
Med Philip var jag riktigt sjuk ett par perioder och låg inne på sjukhus sammanlagt 3 veckor ungefär. Det var lite jobbigt kan jag lova. Fördelen var väll att vi fick göra lite mer ultraljud och ctg kurvor och sånt för att se så Philip mådde bra i magen hela tiden, och det gjorde han. Nu har jag mått väldigt mkt bättre hela tiden, har även varit piggare. Har helt enkelt bara mått bättre denna gång (ta i trä). Sen är det ju självklart jobbigt att ha en liten Philip att ta hand om den här gången gämfört med förra. Man kan inte gå och lägga sig när man vill om man är trött, har ont eller är sliten. Men det kan också vara en fördel för man får vara mer igång hela tiden vilket kanske gör att man i slutändan blir piggare faktiskt.

Sova:
Sovningen är ungefär lika, sover ganska lätt och inte alltför bra, blir trött tidigt på kvällarna och vaknar tidigare på morgonen, mer så nu än med Philip. Fast den här gången måste jag inte upp och kissa på natten, i princip aldrig och med Philip var det ett himla springande.

Bebiskläder i byrån, Check!

Publicerat: 2010-09-30 | 13:24:53 i Allmänt
Efter vi kommit hem igen jag och plupp så har jag roat mig med att vika bebiskläder och stoppa ner dom i byrån. Sjukt vad små dom är dom små kläderna. Sen har jag även hängt upp en annan maskin med tvätt på tork och startat en ny.

Men det
känns skönt i alla fall att ha fått ordning på kläderna till bebis. Har nog även bestämmt mig för vilka som får följa med i BB väskan sedan också. Men den packar jag inte än, den har jag bestämmt att jag packar i v.35 alltså om 1½ vecka. Man måste sätta upp små milstolpar att se fram emot och på så sätt dela av tiden lite så det inte känns som lika lång tid kvar. I v.35 ska jag även börja dricka hallonbladsteet som jag fick hem för ett tag sedan. Hoppas det är gott nu.

Annars sitter jag här i soffan igen och har precis ätit en risifrutti och sitter med en burk cola. Man måste ju fylla upp sina energidepåer emellanåt också.

Nått som
är mindre trevligt föresten som jag såg när jag kollade ut genom fönstret till uteplatsen imorse är att någon har slängt in en blöja på våran gräsmatta. Väldigt fräscht verkligen..... Ingen bajsblöja dock, det är väll bara att hoppas på att den inte är använd..... Joakim får ta bort den när han kommer hem från jobbet =P

Han kanske skulle jobba övertid idag föresten min lilla Joakim, men det var inte säkert. Igår blev övertiden inställd. Sen kanske det blir jobb på lördag men det är inte säkert det heller. Hoppas han slipper jobba över idag i alla fall för jag tänkte göra lasagne till middag idag och det är alltid trevligare när Joakim är med och äter också.

Orkar jag?

Publicerat: 2010-09-30 | 11:31:59 i Allmänt
Orkar jag verkligen resa mig ur soffan idag och traska iväg till dagis? Egentligen inte men jag måste. Fick jätte ont i ena foten förut när jag gick, vet inte riktigt vad jag gjorde. Hoppas att det har blitt bättre.

Här hemma
har jag annars roat mig med att rensa ur min garderob. En massa kläder som är för små och som nog kommer vara för små ett tag till fick plockas undan. Jag måste tömma ur mina kläder ur byrån i vårat sovrum nämligen för där ska bebisens kläder ligga sedan och då var jag tvungen att rensa i min garderob för att få plats. Garderobsutrymme är verkligen inget vi har gott om här hemma. Jag och Joakim har varsin garderob och Philip har en. Sen har vi en städgarderob och en garderob där vi har haddukar, sängkläder och sånt i. Inte mkt alltså med andra ord. Innan vi flyttade hit så tyckte jag att mina kläder hade det trångt i 3 garderober.

Nä nu är det alldeles strax dags att lyfta på fläsket och traska iväg till dagis igen då. Hade gärna suttit kvar ett tag till men det får bli sen.

Godmorgon

Publicerat: 2010-09-30 | 08:00:06 i Allmänt
Jag och Philip sitter i soffan och kollar på bompa lite. Men nu är det strax dags att äta lite frukost och sen göra sig iordning för dagis.

Riktigt fint
väder ute idag också, solen lyser och det är vindstilla. Men det verkar vara lite kallt eller i alla fall att det varit kallt inatt för det är frost ute. Men det är fint med frost.

Nä nu
är det väll dags att röra på fläsket kanske....

Halsont

Publicerat: 2010-09-29 | 20:28:58 i Allmänt
Nu är jag lite trött på det här. Har ont i halsen igen. Känns som att varenda gång jag har gjort lite mer på dagen, kanske ansträngt mig lite mer så bara hela min kropp strejkar. Både med foglossning, sjuk trötthet och nu även halsont. Men det får strax bli en stor kopp te med honung i för att bota halsen.

Sen åkte
Joakim iväg för att handla lite mjölk och diverse och då önskade jag en B&J glass med hem också. Så den har jag suttit och längtat efter nu ett tag. Men nu precis ringde Joakim och sa att den inte fanns den smaken som jag ville ha. Men han hade tydligen åkt till MAXI och handlat istället för torpa och det är på torpa den finns. MAXI har den i princip aldrig. Så lite besviken blev jag väll när man längtar efter nått.

Men det
är väll så när en höggravid kvinna får ett sug efter något, då måste man bara ha det! Men jag får nöja mig med mitt te istället. Så får vi se om jag även kan hålla mig vaken ikväll så jag kan kolla på kungarna av tylösand. Jag brukar oftast slockna vid 9 tiden på kvällen nu för tiden och kungarna börjar klockan 10. Förra veckan lyckades jag inte hålla mig vaken.

Nudlar

Publicerat: 2010-09-29 | 12:57:52 i Allmänt
Jag ska alldeles strax ta och värma mig en tallrik nudlar. Det är faktiskt en underskattad maträtt, det är ju jättegott verkligen! När jag gick i ettan på gymnasiet levde jag nog praktiskt taget på nudlar, åt det varje dag i alla fall.

Tvättmaskinen hann
inte bli klar förut i så god tid att jag hann hänga upp nån tvätt, fick slänga ner det i en IKEA kasse i alla fall så jag kunde starta en ny maskin. Blev alla bebiskläder, filtar och sängkläder vi köpt till bebis och även alla neutrala kläder som är från när Philip var bebis. Dom kan ju också en flicka ha och om det skulle ploppa ut en pojk så har jag tänkt ha med nått neutralt också till BB så inte pojken måste ha rosa på sig. För jag är inte en sån människa som klär pojkar i rosa, det tar verkligen emot.....

Skönt i
alla fall att få tvättat upp bebiskläderna nu så är det klart. Väskan har jag nog tänkt packa om 2 veckor när jag är i v.35. Gjorde nog det sist också ungefär. Det känns skönt att vara redo i tid för man vet ju aldrig.

Sen funderar jag lite på om man ska tvätta täcket och kudden eller om det räcker att bara vädra. Hmmmm det lutar åt att bara vädra just nu men vi får se.

Nä nu ska jag ta och fixa iordning den där nudeltallriken....

http://sunsetrider.blogg.se/images/2010/nudlar_75870151.jpgExakt en sån här påse ska jag värma nu.

Onsdag

Publicerat: 2010-09-29 | 11:01:35 i Allmänt
Ja då var det onsdag och mitten på veckan. Eller ja egentligen är det ju bara mitten på jobbveckan men det är det som räknas. Idag jobbar Joakim över till 6 min över 6 ikväll vilket är lite trist. Men jag och plupp får väll roa oss ändå. Det ska nog gå bra. Jag tänkte att vi skulle ut och cykla lite efter middagen idag, eller innan. Och då menar jag att Philip cyklar och jag går bredvid. Är ganska härligt höstväder idag. Lite kallt men vindstilla och soligt. Det är såhär hösten ska vara då är den underbar.

Idag kom
vi igång lite sent på morgonen Philip sov till klockan 8 och jag vaknade väll innan men låg kvar och drog mig i den varma goa sängen tills Philip vaknade. Så det blev lite mer jäktigare med frukost och påklädnad innan det var dags att gå till dagis.

Sen har
jag städat här hemma. Har varit lite trög med det nu i början av veckan men idag fick jag satt fart. Väntar nu på att tvättmaskinen ska bli klar nån gång så jag kan hänga upp kläderna. Sen ska jag köra en maskin med bebiskläderna så dom är tvättade och klara. Behöver även sortera lite i min garderob. Tänk att det alltid är så mycket som behöver göras och så lite tid att göra det på......

Lägger in några bilder från gårdagen när Farmor och Mats var här.













Sen ett
kort från när Joakims pappa precis hade satt upp taklampan i vardagsrummet. Man kan se på dom röda ljusen som sitter i att lampan inte vart uppe sen i julas. Är förövrigt mkt sugen på att måla den vit, tror det hade blivit snyggt.



Sen fick Philip sin första dagisskada igår. Dom tror han hade cyklat vällt eller slått i styret eller nått men han hade inte klagat så därför hade dom inte märkt nått fören efteråt. Men en liten fläskläpp har han nu i alla fall stackaren.

Nybadad och glad med fläskläpp...



Och idag
innan vi skulle till dagis tyckte Philip att jag var långsam med att ta på mig, Han ville ju åka till dagis! Så han hängde lite på vagnen och väntade på att jag skulle bli klar....





Nu centrifugerar tvättmaskinen i alla fall så förhoppningsvis är det strax klart så jag hinner hänga upp det och även ta ett varv med dammsugaren innan lillplupp ska hämtas.

Tisdag

Publicerat: 2010-09-28 | 11:03:54 i Allmänt
Ja en helt vanlig tisdag. Hade sällskap till och från dagis av mamman här på området, blev att man gick lite snabbare än vad jag kanske normalt gör så när jag var hemma igen så var jag ganska slutkörd, bra motion i alla fall.

Är så
glad över att Philip verkligen älskar sitt dagis och det går så bra att lämna honom alltid. Idag var det lite halvt kaos med barn som var ledsna och så men Philip bara gick rakt in och började leka, våran goseplupp.

Det är
föresten riktigt höstväder ute nu för tiden, blåsigt och kallt. Fick bli vantar på Philip idag, han var väll måttligt road först men så tog jag också på mig vantar och förklarade att man har vantar när det är kallt så det gick allt bra sedan. Var ju länge sen han behövde ha vantar sist så det var väll lite konstigt.

Idag kommer
även farmor och Mats hit. Philip blev jätteglad när jag berättade det imorse. Å han kommer nog bli ännu gladare när dom väl kommer hit.

Måndag kväll

Publicerat: 2010-09-27 | 21:22:13 i Allmänt
Ja då är veckans första dag snart förbi. Plupp har varit världens gosonge hela dagen, Joakims pappa har vart här och satt upp en taklampa i vardagrummet och även kopplat in våran digitaltv box. Så nu har vi ljust och fint i vardagsrummet och Joakim har kunnat kolla på AIK matchen. Vi har alla canal+ sportkanaler veckan ut gratis och det ville ju Joakim utnyttja. Nu gick det ju inte så bra i matchen men så kan det vara.

Imorgon kommer farmor och Mats hit på besök och farmor skulle ta med sig sin goda fisksoppa. Det ser jag fram emot och Philip kommer nog bli jätteglad när jag berättar det imorgon bitti. Han gillar att leka med Majen =P

Men nu är det alldeles strax läggedags för den höggravida blivande tvåbarnsmamman här hemma. Jag är trött och sliten och har ont i fogarna. Ikväll håller jag också tummarna för att myggan som surrade och störde min nattsömn natten till idag inte är kvar inne i sovrummet.....

I paketet från HM idag fanns föresten en tröja till mig, ett par byxor till Philip, vatnar till Philip, mössa till Philip och en tjock mössa till lillbebis.

Mössa 49:50 Vantar 3-pack 49:50



V.33

Publicerat: 2010-09-27 | 16:22:17 i Graviditeten

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket


Helgen

Publicerat: 2010-09-27 | 16:20:37 i Allmänt
Ja i lördags var ju Joakim lite sleten och vi var på överby och shoppade lite. Sen på eftermiddagen var det middag hemma hos mamma tillsammans med Joakims föräldrar också. Jätte trevlig kväll blev det och Philip var på strålande humör och somnade som en stock i bilen på vägen hem sedan.

Igår så lämnade vi av Philip hos Joakims föräldrar för att åka och handla mat i lite lugn och ro för en gångs skull. Måste säga att det är lite lättare att handla då. Philip tycker väll att det är måttligt roligt att handla mat. Så vi fick storhandlat ordentligt i alla fall. Och sen blev vi bjudna på mat hos Joakims föräldrar.

Idag är det ju måndag igen och tillbaks till vardagen med dagis och allt. Philip har vart underbar, sådär lite extra go och charmig så man bara vill pussa på honom hela tiden.

Snart kommer Joakim hem också, han skulle bara hämta ett paket som kommit från HM, ett par grejer till bebis och en del till plupp. Mössa och vantar och så. Med det vädret som vart nu så känns det väll som att det är dags att börja med vantar.

Sen kan jag lova att det kliar i fingrarna rätt bra över en grej. Det är en 4:a ledig på området här. 97kvadrat och bara en tusenlapp dyrare hyra än nu. Två toaletter och ett badkar och en dusch. Och bottenplan med uteplats också. Så det lockar litegrann faktiskt. Det är perfekt på alla vi bara det att vi vill egentligen tillbaks till thn, inte bara flytta 50 m bort. Men det skulle ju vara lätt att flytta i alla fall....hahaha.

Philip var lite trött igår när vi tyckte han hade sovit middag tillräckligt länge.



Joakim och Philip sitter och bygger ett torn (söndag).

Dåligt bloggande

Publicerat: 2010-09-27 | 11:39:41 i Allmänt
Ja vi har haft ganska fullt upp nu det sista så det har verkligen blivit dåligt bloggande. Det är så det är ibland. Får sätta mig sen och skriva lite om vad vi gjort i helgen och så men nu är det dags att traska bort till lillpluppen och hämta honom igen. Min lilla solstråle som har vart på så gott humör hela helgen. Inte för att han annars är på hemskt humör men ibland så är det ännu bättre. Mitt lilla gosefjun. Sen är han OTROLIGT mammig just nu men det har väll sina orsaker.

Nä nu är det dags att gå. Bara att hoppas att man inte blåser bort på vägen bara för herregud vad det blåser!!!

Söndag

Publicerat: 2010-09-26 | 08:56:34 i Allmänt
Ja det har blivit lite dåligt bloggat nu under helgen, vi har haft fullt upp.

I fredags fick jag hämta Joakim strax efter 10. Han var inte så jätte pigg då kan man väll säga, så vi gick och la oss direkt när vi kom hem. Igår var han lite dagen efter så jag drog med honom ut till överby och så åt vi lite tacobufé och kollade lite i affärer. Blev inhandlat en tjockare dress till bebis, strumpor och en kofta. Sen blev det även två amningslinnen till mig som kan vara sköna att ha som sovplagg.

Så blev
det varsin kaffe på espresso house också innan vi var klara med våran shopping. Idag får det bli matshopping istället. Inte lika kul men nödvändigt. Blir väll att köpa amningskupor också och kanske ett blöjpaket så har man det hemma också, vi får se. Men dom hade rabatt på amningskupor med ica kortet på MAXI just nu så man kanske ska passa på ändå. Det lär behövas.

Igår när
vi var på etage så var jag även inne på beginners och klämde lite på vagnen igen också. Nu när Philip verkligen har börjat på dagis här och vi traskar fram och tillbaks så har man bara blivit ännu mer övertygad om att vi verkligen kommer att behöva en syskonvagn. Det skulle aldrig funka att Philip skulle gå själv, då hade vi nog fått börja gå över en timme innan vi skulle vara framme eller nått. Och ståbräda känns inte så aktuellt heller.

Nu ska jag äta frukost med mina älsklingar!

Min fredagkväll....

Publicerat: 2010-09-24 | 14:22:36 i Allmänt
Den här fredagkvällen kommer jag att få spendera ensam. Joakim ska ut med jobbet och eftersom jag ska vara chaufför åt honom inatt så sover Philip hos sin mormor. Det innebär alltså att jag kommer vara helt själv hemma. Jag får väll hyra nån film och köpa nått gott att äta så att jag orkar hålla mig vaken. För jag brukar oftast faktiskt slockna vi 9 tiden på kvällarna annars.

Men det
blir nog ingen rolig fredagkväll. Jag tycker det är skönt med lite fredagsmys tillsammans med min familj annars och att veta att Joakim är ledig nästa dag, då kan man slappna av och ha en lugn kväll. Men, men jag får väll sätta mig och betala räkningarna också, det är ju alltid ett tidsfördriv......

Funderar på
vad man ska hyra för film ikväll bara, har sett dom flesta nyare filmer.....hmmm.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!