Myser

Publicerat: 2012-04-30 | 07:54:09 i Alice framsteg och träning

Jag och Philip har bäddat ut bäddsoffan och ligger här och kollar på tv och myser. Skönt att mjukstarta dagen lite. Ser för övrigt ut att bli fint väder ute :) ska försöka klippa gräset lite därute.

Stackars liten Alice har fått en riktigt jobbig hosta :( har hostat mkt inatt mitt lilla <3


Målare

Publicerat: 2012-04-26 | 10:40:04 i Alice framsteg och träning

Sitter i köket med Philip som målar med vattenfärg :)

Alice har 38,4 i temp nu på morgonen men är ganska pigg och sitter å leker på golvet.


Kul

Publicerat: 2012-04-25 | 12:22:36 i Alice framsteg och träning

Ja det är kul med en skrivare :)

Köpte ett hjärta igår där man kan sätta fast t.ex bilder med små klädnypor. Så idag skrev jag ut lite kort på Alice och satte upp på hennes rum. Nån dag ska jag göra iordning henne och ta lite prinsessiga bilder som passar i i rummet mer men tills dess får det va såhär :)


Sjukling :(

Publicerat: 2012-04-25 | 12:04:07 i Alice framsteg och träning

Jaha då var det tydligen dags för lite sjukstuga här hemma igen :(

Alice var lite gnällig och orolig vilket inte är så vanligt direkt och kändes lite varm så jag tog tempen.... 38,3 hade hon så visst va det feber :(

Så det blev att gå och hämta mysdressen och goa strumpor och byta till istället för klänning och sen myste vi ner oss i soffan. Dröjde inte länge innan lilla prinsessan somnade <3 och somna i min famn gör hon bara när hon är sjuk.

Så nu får jag låta röran här hemma va ett tag och mysa med min lilla bebis istället.


Våran stora, lilla tjej :)

Publicerat: 2012-04-23 | 19:02:05 i Alice framsteg och träning
Var ju iväg till HAB idag för att byta knappen. Gick jättebra och jag gjorde det själv. Inga problem alls. Och efteråt passade vi på att väga och mäta henne.

I september vägde hon ca 7000g och var 68cm lång
I november vägde hon ca 7500 g och var 68 cm
I januari vägde hon ca 7400g och var 68½ cm lång


Och nu vägde hon 9030g och var 75cm lång!!!!! Så det har hänt en del sen sist. Helt underbart! Så att äta vanlig mat gör susen nu tydligen.

En liten fläta

Publicerat: 2012-04-23 | 10:08:33 i Allmänt
Ja idag testade jag att göra en liten inbakad fläta i Alice hår. Det gick men var inte lätt. Det är ju inte så att hon sitter så still direkt ;) Men söt blev hon. Visserligen är hon ju alltid söt.

Annars tänkte jag sätta lite fart nu och plocka här hemma. Det förfaller lite under helgen när man inte är lika sugen på att städa. I eftermiddag ska jag till HAB med Alice. Ska byta hennes knapp. Det gör man var tredje månad. Denna gång ska jag testa att göra det själv så kanske jag kan göra det själv hemma i fortsättningen sedan. Är ju lite smidigare.

Segdag

Publicerat: 2012-04-22 | 18:00:57 i Alice framsteg och träning

Har mest segat hela dagen idag. En sån där riktig tråkdag!

Just nu ligger jag i soffan och kollar på barnen som leker. Eller Philip leker och Alice försöker va med ;)


Kamera

Publicerat: 2012-04-21 | 17:38:18 i Allmänt
Vi har lånat syster ysters ena systemkamera så nu kan vi ta lite bilder i bättre kvalite. Dock är ingen av oss någon fotoexpert. Och jag kommer aldrig bli nån sån som går ut och fotar blommor och insekter och fina vattendroppar. Nä det blir barnen som motiv såklart.

Idag var vi och köpte en sladd så vi kan föra över bilderna till datorn också, en stor fördel. Även en kameraväska.

Nu hinner jag inte skriva så mkt mer för barnen ska få mat.


Skrivare

Publicerat: 2012-04-20 | 23:57:52 i Alice framsteg och träning

Ja det blev en skrivare idag :) en hp multiskrivare. Nu måste jag bara ha resten också som borde komma nästa vecka och sen ska det pysslas :)


Ja vad ska man säga....

Publicerat: 2012-04-20 | 11:54:48 i Allmänt
Har blivit en liten bloggpaus tydligen.

Har inte haft tid eller lust att blogga det senaste. Känns som jag haft fullt upp hela tiden men det har jag väll inte haft egentligen. Men datoranvändandet har väll inte vart jättemycket direkt.

Först så var det påskhelgen och då var vi upptagna hela helgen verkligen. Var knappt hemma.

Sen nu i helgen så hade vi STORRÖJ här hemma och slängde ut massor och rensade här hemma. Var även och hämtade en bäddsoffa som vi köpt och som nu står där uppe. Så nu är det en riktig tv hörna där uppe. Måste bara köpa ett litet soffbord också och lite "pynt" så det blir mysigare där uppe.Och den här veckan har flytit på som vanligt. Dagis för Philip, bad för Alice, plockat här hemma, tvättat m.m m.m Sen var jag i onsdags på anhörigcentralen i Uddevalla för att lyssna på Rigmor som föreläser om Karlstadmodellen. Jag har länge frågat hab och logopeden där om vad man kan träna på och kanske få lite tips och ideer därifrån men känner inte riktigt att jag fått ut så mkt. Dom säger mest att man ska träna på med tecken.....

Men efter att ha lyssnat och pratat lite med Rigmor så fick man helt plötsligt fullt med ideer och inspiration och det finns ju MASSOR man kan göra och träna med. Underbart! Så blödiga jag fick lite tårar i ögonen när jag pratade lite med Rigmor efter föreläsningen. Det känndes så bra! Så nu ska det tränas för fullt här hemma ;)

Har beställt stora babblarpaketet till Alice och en lamineringsmaskin (till mig) så man kan tillverka eget material. Och tänkte att vi skulle dra ut idag och kolla efter en skrivare. För det har vi ingen och det behövs också för att kunna skriva ut material och så. Är superpeppad som sagt! Och det ska bli så kul när jag väl kan sätta mig och börja trixa ihop lite träningsmaterial.

Bild lånad från hattenforlag.se

Syskonvagn?

Publicerat: 2012-04-18 | 14:08:36 i Alice framsteg och träning

Vi har ju en syskonvagn men ibland så räcker det att ta enkelvagnen. Fotstödet är så stort att Philip utan problem kan sitta där.

/ det här inlägget skrev jag för läääänge sen. Vart problem med publiceringen.


Hammarby??

Publicerat: 2012-04-06 | 12:19:01 i Shopping/gåvor/vill ha
Jag hittade en jacka som jag tyckte Joakim skulle va snygg i och så kunde han matcha Philip som har en liknande jacka. Det hade vart så sött! Men tydligen så är det Hammarbys färger eller nått sånt och det kan man ju INTE ha tydligen. Ska det va så blir man ju väldigt begränsad i vilka färger man kan använda. Superlöjligt tycker jag men så skiter jag ju i allt sånt också....

Vailent BaseballBild från Carlings

Oj, oj

Publicerat: 2012-04-06 | 12:13:09 i Allmänt
Nu va det länge sen jag bloggade. Har väll vart fullt upp antar jag. Och så har det krånglat att blogga från telefonen och jag sitter inte så mkt vid datorn.

Förra helgen var vi ju i gbg och kollade på fotboll och sov över hemma hos familjen Friberg ute på supermysiga Vrångö. Men det får jag skriva ett mer ingående inlägg om sen.

Annars i veckan så har jag städat här hemma, rensat på Philips rum och så har vi även vårstädat lite ute. Börjat i alla fall. Så har det blitt lite överby besök, bad med Alice på HAB och föräldragrupp på HAB. Och förberedelser för påsk. Fullt upp som sagt :)

I helgen är det också fullt upp. Idag ska vi till Joakims föräldrar, imorgon till mamma och på söndag till pappa. Här hemma ska det målas ägg och letas påskägg imorgon. Påskharen funkar för övrigt lika bra att hota med som jultomten närbarn inte lyssnar, för övrigt. Barnen ska även få bli påskkärring och påskgubbe. Hittade ett jättesött huckle till Alice som hon ska ha.

Men nu ska jag nog ta och plocka lite här hemma och starta en tvätt. Philip sitter och äter mindre svenska jordgubbar i köket. Vi köpte några igår när vi handlade, han liiite tokig i jordgubbar våran plupp.

Ute snöar det för fullt nu också föresten, mindre kul. Inte så man får några jätte vårkänslor direkt.

Philip som påskgubbe förra påsken. Då bodde vi bland flyttlådor på Onsjö.

Alice var påskkärring, lilla skruttan!

Philip har hittat påskägg på uteplatsen på Onsjö bland alla löv ;)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!