Operationen

Återigen har vi haft fullt upp.

I måndags opererade Philip bort polyperna. Vi kom in vid halv 9 till NÄL med en hungrig Philip som inte var glad för att han inte fått nån frukost på morgonen. Strax efter 9 nån gång sattes nål i ena armvecket. Philip var så duktig och valde en leksak ur en skattkista. Dropp sattes.

Sen fick vi komma in på operationsrummet. Philip fick ligga ner och dom satte elektroder. Det tyckte Philip var kul, att hans hjärta målade streck på en tv. Men han undrade varför det inte va röda streck eftersom hjärtat är rött ;)

Så var det dags för narkosläkaren att söva. Först fick han nått som han blev lite lullig av. Han låg och pratade om skylanders in i det sista i alla fall. När han fick sömnmedlet tog det verkligen inte lång tid innan han somnade. Och då var klockan ca halv 10.

Det hade verkligen gått bra alltihop innan och det kändes rätt ok att sitta i väntrummet och vänta då. Men ju längre tiden gick desto mer nervös blev man ju såklart. Kvart över 10 kom läkaren ut till mig och berättade om hur operationen gått i alla fall. Och allt hade gått bra. Riktigt stora körtlar hade det varit så det var bra att dom togs bort nu. Vid halv 11 fick jag komma till Philip på uppvaket.

Där låg han och sov med en tub i halsen, syrgas framför munnen, dropp och lite blod droppandes ur näsan. Lilla gubben! Satt på en stol bredvid honom och väntade på att han skulle vakna. Tog inte så lång tid innan han vaknade. Då var han väldigt förvirrad. Kastade sig hit och dit, grät och gnydde och var väll knappt vaken egentligen. Jag fick honom att somna till lite igen men bara en liten stund innan det var samma visa igen. Då fick han morfin och somnade om gott efter det.

Sen var det mest bara att finnas där bredvid honom. Han vaknade en stund senare igen och fick en till morfindos. Var vaken en liten, liten stund och försökte dricka nån klunk saft men ångrade sig och somnade istället.

Halv 3 när vi varit på uppvaket i 4 timmar så tyckte dom det var dags att försöka pigga på honom lite. Så det var bara att väcka en ledsen Philip och gå ut till barnväntrumnet. Philip bara låg i min famn och växlade mellan att sova eller halvtitta lite på tv. Äta eller dricka ville han inte och kiss kom det inte heller. Man får inte lämna uppvak innan man kissat.

Där i väntrummet blev vi kvar till ca halv 7 på kvällen.... Inget kiss hade kommit men vi fick gå hem på permis då vi ändå bor så nära. En liten isglass hade vi lyckats få i honom i alla fall.

När vi kom hem bäddades han ner i soffan och fick paket från oss och sin farmor och farfar. Ett litet leende bjöd han på i alla fall
Kvällen fortsatte med en Philip som mest sov. Vi försökte få honom att kissa men inget kiss kom.... Tillslut vid 10 tiden fick jag ringa in till NÄL och det blev att komma in igen. Ultraljud på blåsan visade att det ändå fanns en hel del kiss där. Philip stensomnade igen stackaren. Och medans han sov så emlade sköterskan lite här och där ifall det skulle bli att han behövde sövas och tappas på kiss. Vi försökte ett par gr och det var väääääldigt nära att det skulle bli en tappning men så helt plötsligt strax efter ett så kom det äntligen kiss!!! Då var vi trötta jag och Philip på att va på sjukhuset. Vid två var vi hemma igen och då fick han sova bredvid mig i sängen så sov Joakim på soffan.

Igår var han väldigt sliten fortfarande. Låg mest på soffan hela dagen och spelade tv spel eller kollade på film. På kvällen somnade han i soffan och blev superarg så fort Joakim försökte ta upp honom till sängen. Tillslut somnade han i sin säng. Själv hade jag somnat redan vid fem på eftermiddagen. Liiiite trött jag också. Lite orolig sömn inatt för Philip och vaknade ett par gånger och sen vaknade han vid sex imorse och ville upp.

Väldigt sliten idag också men vi traskade iväg till dagis för att lämna Alice och så var jag med Philip en liten stund för det var fotografering på dagis idag. Philip var jätte duktigt men blev väldigt trött och somnade i vagnen på väg hem. Sen har vi suttit och spelat tv spel och kollat på bomba nerbäddade i soffan. Lite glass och festis har jag fått i honom.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!