Det här med Halloween!

Nu börjar det närma sig halloween. Och som alltid så blir det väldigt med blandade känslor om detta i Sverige. I USA är detta en väldigt stor helg och på senare år har vi i Sverige anammat denna tradiotion litegrann. Inte alls i samma omfattning som i USA utan lite halvhjärtat sådär. Det är inget konstigt egentligen att denna helg nått Sverige då vi är väldigt influerade av USA i mycket.

Jag ser både för och nackdelar med Halloween. Det är en helg där man får klä ut sig, både barn och vuxna. Barnen får gå ut utklädda och knacka dörr och de vuxna kan ha det som ursäkt att ha en halloween (maskeradfest) vilket ju är superskoj. Man kan smycka ut hemmet med fina pumpalyktor och annat spökligt och lysa upp höstmörkret litegrann. Det är väll ungefär fördelarna med Halloween. Nackdelar är om man inte har godis hemme så har barnen "rätt" att göra något bus. I USA t.ex kan det ibland bli bäldigt allvarliga bus.

Här i Sverige tycker många inte om Halloween. Dom tycker det är jobbigt när barn kommer och knackar på dörren och "tigger" godis. Tycker att det inte är "svenskt" att fira detta och att hela helgen ska bojkottas. Det råder även ganska stor förvirring kring exakt VILKEN dag Halloween ska firas här i Sverige. Och ska man fira enligt USA så är det den 31 Oktober. Men ska man anamma det till en svensk helgdag så bör det firas på alla helgona afton, alltså dagen innan alla helgons dag. Då ordet Halloween kommer från ALL Hallows Eve (Alla helgons afton).

Jag tycker att det är en jätterolig helg som ska firas mer än vad vi gör nu i Sverige. Men att det måste bli lite mer ordning på helgen och dagarna. Jag tycker det är jättekul när det kommer barn och knackar på dörren och ropar "bus eller godis" OM dom är utklädda och faktiskt har brytt sig om att anstränga sig lite. Jag gillar inte de barnen som i princip inte är utklädda alls utan bara vill ha lite gratisgodis. Och jag tycker verkligen inte att man ska göra några allvarliga bus. Respektera de som inte firar helgen/glömt köpa godis/ inte har råd att köpa godis. De förtjänar inte att få någonting förstört.

När jag
var mindre gick vi runt i grannskapet och det "buset" vi gjorde om någon inte hade godis var att vi kletade lite rött läppstifft på dörrhandtaget.... Enligt mig inte speciellt allvarligt bus.

Nä låt
Sverige fira Halloween ni som inte gillar denna helg och hål era åsikter för er själva och strunta i att öppna dörren denna dag. Vi kommer köpa en stor påse godis i alla fall och kommer det ingen/går det inte åt så får vi väll offra oss och äta upp den själv...hehe Om det kommer barn så kommer jag med ett glatt leende berömma deras kostymer, ge dom lite godis och hoppas att dom möter trevliga människor när dom knackar dörr.

Kommentarer
Postat av: Simona

Håller med helt och fullt.

Man behöver ju faktiskt inte öppna dörren då om man tycker det är så jobbigt. Samtidigt som jag kan tycka att ge barnen lite godis när dom knackar har väl aldrig gjort ont. Vi har sen vi flyttade till huset 08 haft godis denna afton. Och det är mycket uppskattat eftersom majoriteten där vi bor är äldre och det är få som öppnar ens på påsk.

Vi kommer ha godis även detta år.

2011-10-24 @ 09:49:13
URL: http://livetsgoda2.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!